Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne feb 20, 2005 12:40 pm

pilgrim je napisal/-a:jaz o tem kaj dost ne vem, samo morda to:
- Kolk se to obnese po snegu. Širina gume ima pomoje tuki največ upliva. Kakšne so original in s kakšnimi to še gre po snegu tako kot je treba.

širina gum že malo pripomore k obnašanju na snegu še mnogo bolj pa kakovost in namenskost gum (zimsko letne so že ku*c), pogon, po moje tudi razni reduktorji in druge zadeve takšnih "terenskih" vozil...

kakorkoli, fajn kupujte

sori za offtopic...kaj si mislu s tem zimsko-letne? Danes maš letne in zimske gume...zimske so M+S in to ne pomeni zimsko letne ampak kar zimske...si mogoče zamešu?...sicer so se v zadnjem času pojavile tudi celosezonske gume(vem da so od Barum, pa od goodyear ene...pol pa že zmanjka) ampak teh je res tok mal, sploh pa mislm da ne za tak avto...
M+S so torej zimske gume, sam tok da ne bo pomote ;)
Pa brez zamere
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SuperFly Ne feb 20, 2005 12:50 pm

Ja če tebe pa tvojga fotra tok zanima ta avto, pejta najprej u Avto Aktiv pa se vse pozanimejta pa to... Za tak dnar se ti bojo prodajalci klanjal do tal (izkušnje... :)) Vse prospekte zber pa to...Pol pa tle sprašuj... Za take dnarje boš pa ja zvedu maximalno kr lahk.... Ne morš se glede na te poste odločat al se splača al ne...

P.S. Men se tvoja zainteresiranost za avto ne zdi glih tista taprava... Tle sprašujš ker serijsko pa dodatno opremo ma avto... Mi smo šli vsaj 2x pred nakupom u salon se vse pozanimat....
Zadnjič spremenil SuperFly, dne Ne feb 20, 2005 12:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
leoncupra
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Koseze

Napisal/-a leoncupra Ne feb 20, 2005 12:51 pm

uff celosezonskih sm pa jst krneki vidu in to tud prou za SUV.... sam ce meen kdo prasa je to falus ker nikamor s takimi gumami ne prides....pa ponavad se da zimske mal ozje kot so letne, vem da mamo mi letne 235 zimske pa 225 in se pozna gre po snegu ful dobr...
Slika
Black Magic Beeza FR

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne feb 20, 2005 1:15 pm

SuperFly je napisal/-a:Ja če tebe pa tvojga fotra tok zanima ta avto, pejta najprej u Avto Aktiv pa se vse pozanimejta pa to... Za tak dnar se ti bojo prodajalci klanjal do tal (izkušnje... :)) Vse prospekte zber pa to...Pol pa tle sprašuj... Za take dnarje boš pa ja zvedu maximalno kr lahk.... Ne morš se glede na te poste odločat al se splača al ne...

P.S. Men se tvoja zainteresiranost za avto ne zdi glih tista taprava... Tle sprašujš ker serijsko pa dodatno opremo ma avto... Mi smo šli vsaj 2x pred nakupom u salon se vse pozanimat....

Ja sej fotr se je pogovarjal z šefom Avtovala iz grosuplja s katerem sta dobra kolega in je že poslal prospekte ki naj bi pršli jutr po pošti. Enkrat je reku da s bo tut pr nas oglasu. Samo un je reku da avta ne bo dobu za probo da jih ni in tut ko ga naročiš da ga čakaš cca pol leta. Jz sem mu vsen dasn razložu kje je avto aktiv in če bo mal jutr cajt ker bo itak v Lj bo šu mal pogledat pa bomo vidl kaj bo. Mogoče bom šu tut jz zraven samo nevem če bo ratal zarad faksa ker mam glih takrat laboratorijske.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
SuperFly
Novinec

Napisal/-a SuperFly Ne feb 20, 2005 1:22 pm

andrej777 je napisal/-a:Ja sej fotr se je pogovarjal z šefom Avtovala iz grosuplja s katerem sta dobra kolega in je že poslal prospekte ki naj bi pršli jutr po pošti. Enkrat je reku da s bo tut pr nas oglasu. Samo un je reku da avta ne bo dobu za probo da jih ni in tut ko ga naročiš da ga čakaš cca pol leta. Jz sem mu vsen dasn razložu kje je avto aktiv in če bo mal jutr cajt ker bo itak v Lj bo šu mal pogledat pa bomo vidl kaj bo. Mogoče bom šu tut jz zraven samo nevem če bo ratal zarad faksa ker mam glih takrat laboratorijske.

Pol pa kul... :-P

Ja v Avto Aktivu bi pa sigurn mel kerga testnga...

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Ne feb 20, 2005 1:49 pm

V Avto Aktivu imajo testno vozilo, drugače se pa zapelješ v Avto Motiv v Trzinu kjer je skladišče za BMW pa tam dobiš avto za testno vožnjo. Poraba se komot spravi pod 10l/100km seveda, če voziš kolturno. Namembnost X5 pa ni ravno velika saj ti ne ponuja mnogo opcij terenske sposobnosti so minimalne tko, da razni 4 kolesni pogoni itd. tukaj bolj malo pomagajo saj BMW ni naredil X5 za hribe ampak bolj za prečkanje luž v nakupovalnih centrih in podobno. Ve se, da nisem fan BMWja ampak X5 me je prijetno presenetil z voznimi sposobnostmi (na cesti seveda) posebej za terenca. Jaz bi pogledal še Volvo XC90 (avta razne revije zelo radi primerjajo najbrž ne zastonj). Drugače pa veliko sreče in kilometrov z tem avtom.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne feb 20, 2005 4:14 pm

Slide je napisal/-a:
pilgrim je napisal/-a:jaz o tem kaj dost ne vem, samo morda to:
- Kolk se to obnese po snegu. Širina gume ima pomoje tuki največ upliva. Kakšne so original in s kakšnimi to še gre po snegu tako kot je treba.

širina gum že malo pripomore k obnašanju na snegu še mnogo bolj pa kakovost in namenskost gum (zimsko letne so že ku*c), pogon, po moje tudi razni reduktorji in druge zadeve takšnih "terenskih" vozil...

kakorkoli, fajn kupujte

sori za offtopic...kaj si mislu s tem zimsko-letne? Danes maš letne in zimske gume...zimske so M+S in to ne pomeni zimsko letne ampak kar zimske...si mogoče zamešu?...sicer so se v zadnjem času pojavile tudi celosezonske gume(vem da so od Barum, pa od goodyear ene...pol pa že zmanjka) ampak teh je res tok mal, sploh pa mislm da ne za tak avto...
M+S so torej zimske gume, sam tok da ne bo pomote ;)
Pa brez zamere

še malo off:
M+S (mud+snow ali drek in sneg) so zimske gume, jaz pa sem seveda mislil na celosezonske gume, ki niso ne tič ne miš.
Tako sem kupil foresterja in so bile na njem celosezonske BRIDGESTONE DUELLER HT 685 (al nekaj takega) gume. Na netu sem potem malo preveril in so ocene za te gume PORAZNE. na subaru forumu pišejo take kot: "to niso gume, to je zaščita za felne od trgovine do prvega vulkanizerja", ali "po život nevarne gume" (moj prosti prevod). V 99% so te gume ku*cali. No pol sem pa vprašal strokovnjaka na http://www.gumi-center.si/nasveti.asp, pa mi je svetoval čimprejšnjo menjavo - sploh v zimskih razmerah. Ta celosezonska guma se da pelat poleti, malo moraš paziti na mokrem, pa mislim, da je glasna, ampak novih gum ne bom metal stran.-

PS: no te celosezonske dueller-ce sem zamenjal za isto firmo BRIDGESTONE BLIZZAK DMZ3 (205 70 15) in so enkatne zimske gume - traktorske pa vseeno tihe in udobne na AC.

PS2: s temi celosezonskimi gumami opremljajo mnoge nove avte (ob subarujih še honde, pa na bmwjih sem jih tudi videl), ampak to se obnese bolj na tržiščih, kjer ni zimskih razmer s snegom in pod...
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne feb 20, 2005 5:59 pm

Se posipam s pepelom za pomoto ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne feb 20, 2005 6:06 pm

jaz tudi za nerazumljivost
;)
lp pilgrim

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Ne feb 20, 2005 6:52 pm

Kmalu pride ven nov model !! Jaz ne bi kupil nov star avto !
Porabo dobiš v avto revijah kjer sprovajo novinarji avto in napišejo realne vrednosti. Tisto tovarniško so ena velika j***a. Če se ne motim je ene 8 km z 1 litrom po mestu (tudi nekaj manj) in okoli 10 km z 1 litrom po navadnih cestah.
Ta avto ni za po snegu(široke gume !, no reduktor)
Po lastnostih po asfaltu pa je uvrščen , takoj za Porchejom Kajenom, tretji pa je Touareg po testu v eni znani tuji reviji.
Slika

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Ne feb 20, 2005 7:48 pm

BMW X5, je po zasnovi dokaj staro vozilo, zato bi bilo pametno počakati predvsem na njegovo prenovo.

Ok zdej mi boste obrekovali, da je trenutni X5 dovršen in da bodo novega pestile porodne težave kar je čist možno, vendar pa ne pozabi da se bo novejši model prodal lažje in za boljšo ceno.

Širina gum in poraba, mislm da to je nekam butasto....Pri takem avtu je zaželjeno da so gume malo širše, saj je njegova masa krepko čez 2 toni, porba, če je fotr škrt nej si kup golfa TDI. Pilo bo pa realno med 10 in 20 litri pa čeprav je 3.0 diesel, teža vozila in voznik delata svoje.

Če pa foter kopuje vozilo tudi za makedam pa naj premisli o touaregu ki je definitivno boljši ali o Volvotu. V družini šprtnih terencov (šmink) je X5 še najslabši po makedamskih zmogljivosti, da nam reku terenskih, ki jih itak noben športni terenec ne izkusi.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne feb 20, 2005 8:17 pm

Nov X5 pride ven konec 2006 ali pa začetek 2007 kar je še 2 leti. Bil je prenovljen enkrat leta 2003 tako da ni glih zastarel.

Za porabo sem že enkrat napisal pa čeprav je blo pol še neki komentarjev nisem hotu ponovno komentirat ampak zdej pa bom. Poraba me je zanimala samo informativno in zanimala je mene in ne fotra !!

Drugač pa same neke buče. Avto ma cca 2100kg kar ni krepko čez 2 tone porabo 20 litrov pa škoda kometirat.

Kometra lastnika X5 iz BMW foruma ki mu še jz težko verjamem samo sigurno ni daleč od resnice.

aja pa 3.0d ne spravš čez 12l pa če greš po streh...najmanjša poraba pa je lahko pod 10l.

Za neke terenske vožnje pa avto ne bo. Bo pa nekaj snega ki bi blo lepo če bi ga nekako premagal. Če je po voznih lastnostih vsaj nekje primerljiv z transporterjem Synchro nad katerim je fotr prou navdušen bo čist dobr. Itak pa da z gumami 245 ali več avto nebo dosegal kakšnih rkordov po snegu. Ampak z dobrimi in ne preširokimi gumami pomoje gre tako kot je treba.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Ne feb 20, 2005 10:42 pm

Jo!

Jz ti samo lahko povem par izkušenj z 3.0d motorjem :)
Nš avto ma 1650 KG in je poraba, če se res fuul pazi okol 6l, konstanta pa 6,8l. Zdej bojo modeli začeli pametovat, da to ni mogoče..........

Uglavnem, mislem, da se X5 da tudi pod 10l spravit, z normalno vožnjo :)

btw...med terenci sigurno ne boš našel avta, ki bo imel 2l manjšo porabo ;)
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne feb 20, 2005 10:52 pm

krofl je napisal/-a:Jo!

Jz ti samo lahko povem par izkušenj z 3.0d motorjem :)
Nš avto ma 1650 KG in je poraba, če se res fuul pazi okol 6l, konstanta pa 6,8l. Zdej bojo modeli začeli pametovat, da to ni mogoče..........

Uglavnem, mislem, da se X5 da tudi pod 10l spravit, z normalno vožnjo :)

btw...med terenci sigurno ne boš našel avta, ki bo imel 2l manjšo porabo ;)

Krofl...veš kaj mi je samo čudno...ampak zelo čudno, na bmwslo imajo prav vsi lastniki takih avtomobilov porabo okrog 9...tam med 8 in 10 litri no, da bom malo večji okvir naredu...meni enostavno ni jasno kako maste vi tako porabo...to je vsaj 2 litra manj kot vsi drugi...
Je pa nekaj, če se je prejšnji lastnik kaj igral z bord computerjem je lahko drugače "prednastavil" parametre za porabo in potem kaže manj, to se dejansko da naredit s skritimi funkcijami...
Nikoli nisem rekel da ti lažeš, ampak jaz bi raje sam izračunal porabo(križni račun.press), ker je takšna poraba enostavno premajhna...pa brez zamere, nisem rekel da lažeš, ampak tukaj nekje tiči v grmu zajec, 100% ;)

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Napisal/-a krofl Ne feb 20, 2005 10:57 pm

Slide....ne vem, kako to ti misliš, da se je z bordcomputerom poigral...zakaj že? da bi bil psihično zadovoljen?? halo.... veš kje je dokaz, o taki porabi??
Ko smo šli v deutschland, smo z enim tankom naredili veš kot 1300km! Pa še ni blo na rezervi....ne vem....bom posliku bordcompa, pa bote vidl
SlikaSlika

Uporabniški avatar
leoncupra
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Koseze

Napisal/-a leoncupra Ne feb 20, 2005 11:01 pm

jah mogoce je cist use :P sej ns tud pr 130 na avtocesti pije samo 8-9L :P sam je pa mislm da 2.2 toni al tm nekje blizu, ker se pa vecina po mestu fura je povprecna okol 12......na relacijo pa pomoje pride manj sam to mors res lepo furat :p hehe ... not for me
Slika
Black Magic Beeza FR

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Napisal/-a krofl Ne feb 20, 2005 11:03 pm

naš ima na avtocesti pri 170 km/h trenutno porabo 7,4 lita
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne feb 20, 2005 11:53 pm

krofl je napisal/-a:Slide....ne vem, kako to ti misliš, da se je z bordcomputerom poigral...zakaj že? da bi bil psihično zadovoljen?? halo.... veš kje je dokaz, o taki porabi??
Ko smo šli v deutschland, smo z enim tankom naredili veš kot 1300km! Pa še ni blo na rezervi....ne vem....bom posliku bordcompa, pa bote vidl

Ne vem zakaj bi to naredil, mene samo moti to da samo od tebe slišm tako nizko porabo...to mi je čudno vsi ampak VSI drugi navajajo okrog 9 litrov, naj Andrej777 pove, ker vem da tud bere bmw-jev forum!
BTW...E39 ima 70 litrski tank...če še ni bil na rezervi pomeni da ste naredili (celo več kot) 1300 km z okrog 60 litri goriva...
to znese porabo 4,6 litra :shock:
Tudi če s 65 litri in je bilo v rezervoarju le še 5 litrov, kar bi že bila rezerva, to pomeni porabo 5 litrov na 100km...
Če bi pokuril cel tank, do kapljice pa bi bila poraba 5,3 litra...ne vem no...

Pa sej sma že mela enkrat debato...pa še enkrat...nism reku da lažeš, dej zastop že to, pa ne jemlji tok osebno no...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po feb 21, 2005 12:11 am

Slide je napisal/-a:
krofl je napisal/-a:Slide....ne vem, kako to ti misliš, da se je z bordcomputerom poigral...zakaj že? da bi bil psihično zadovoljen?? halo.... veš kje je dokaz, o taki porabi??

Ne vem zakaj bi to naredil, mene samo moti to da samo od tebe slišm tako nizko porabo...to mi je čudno vsi ampak VSI drugi navajajo okrog 9 litrov, naj Andrej777 pove, ker vem da tud bere bmw-jev forum!
BTW...E39 ima 70 litrski tank...če še ni bil na rezervi pomeni da ste naredili (celo več kot) 1300 km z okrog 60 litri goriva...
to znese porabo 4,6 litra :shock:
Tudi če s 65 litri in je bilo v rezervoarju le še 5 litrov, kar bi že bila rezerva, to pomeni porabo 5 litrov na 100km...
Če bi pokuril cel tank, do kapljice pa bi bila poraba 5,3 litra...ne vem no...

Pa sej sma že mela enkrat debato...pa še enkrat...nism reku da lažeš, dej zastop že to, pa ne jemlji tok osebno no...

jat mam ajčka 2.0 dizel pa mi kuri cca 7 litrov, brez problema pa vse do 9 l.
avto ma 1300 kg, in prav gotovo manjši upor kot x5
res ne vem kako vozte, vendar imajo nekateri ljudje na tem forumu kot kaže nižjo porabo kot je tovarniška

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Napisal/-a krofl Po feb 21, 2005 6:47 am

NO....sej ni panike.... Slide. Kolk jih ma costum chip na Bmw forumu narejen?
Sploh pa...poraba, ko smo šli v nemčijo je bila 5,4L. Mislem, sej škoda s tako debato. Jz bom poslikal cifre, na bord compu, če pa ne verjamete, se pa niti mal ne sekiram, an ;)
SlikaSlika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov