Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po feb 21, 2005 8:07 pm

Avtomobile ste ze nastel, jest bi samo se par stvari dodal.

Tale tvoj prjatu je mal cudn. Jest sm dost dobr vedu kaksen avto bom kupu. Najprej je bil (sicer je blo manj dnarja 1.5m) ogledan Clio 1.4 16v, ko me je pa en nategnu, en bil sumljiv in en mel previsoko ceno, sm v oglasniku najdu Golfa IV 1.6, k je bil sicer 2.1m in bil z njim zelo zadovoljen. Dokler nism precenu mokrega hrvaskega otoskega asfalta in "povozu" skale ob cesti. Potem pa sem tocno vedu, kaksen avto hocem in ga sedaj mam Golf IV 1.9 TDI 115KM z velik opreme. Hocem povedat, da bi, vsaj za moje pojme, mogu met mal naciljan, kaksen avto hoce met. Ene dve, najvec tri ferme oz modele.

Da se bo razletu, ker bo mel premocn avto ni nujno. Ce bo vozil z glavo, se ne bo. Tud jest sm naredu cez 50kkm pred prvo nesreco, pa je mel avto 100KM, kar je zadost, za delat raznorazne nevarne neumnosti.

Po moji pameti, naj kupi rabljen avto in ne novega. Za ta denar dobis ze zelo dober par let star avto. Dizel ali benciner... ze spet ne morm jest to govort za nekoga drugega. Odvisno kaj mu je vsec.

Moja izbira za ta denar bi bil Golf IV GTI, A3 1.8T al pa S3, po drugi strani pa Golf IV TDI 150KM - po moznosti 4motion in A3 1.9TDI 130KM. Bi pa pri obeh A3 iskal quattro. Pri vseh nastetih avtomobilih ma se moznost cipanja, s katerimi pridobi od 25 do 40 konjev za relativno malo denarja, pri bencinerjih pa se mal vlozenga denarja pa je se dodatnih 10 al pa 20 gor. Seveda pa je to moja izbira, ker so mi vsec nasteti avtomobili. Za par prjatlov vem, da ne bi kupili Nemca, ampak samo Japonca... osebno prepicanje... ce tega nima, pol pa ne vem, kako lahko zivi... sej se ja mormo sami odlocat.

Za konec pa se zelo velika graja za starse. Tole ni ravno dober nacin, da mu recejo, da mu bodo placali vse stroske. Lazje je kupit avto, kot ga vzdrzevat. Glede na njihovo mislenost, pa se mi zdi, da je vecino tega denarja od njih dobil.

Pa da ne bom prevelik pesimist: Naj dobro kupi, varno vozi in se zaveda kolk denarja bo zapravil za tak avto - stroskov.
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po feb 21, 2005 11:23 pm

s_mande je napisal/-a:Lep pozdrav!

l!Vsak pac ima svoj okus in jaz vem da si v zivljenju nebi kupil HYUNDAI-ja BLLLEEEEKKKK!!!Toliko za enkrat pa nisem mislil kaj slabega!Lep vecer zelim se naprej!

:D no ja tok hudo pa upam da tud ni.no kakšnega s3-ja mu jaz definitivno nebi priporoču za prvi avto.če si brez izkušenj taki avteki že na ravnem tako potegnejo da preden dojameš kaj se zgodil že nekomu zapolnjuješ analno odprtino...
jst bi kupu neki 3 leta starga do 150 konjev.za začetek je čist dost da se navadš vozt.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov