Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden Po mar 28, 2005 8:41 pm

Kaj te vem...jaz bi razmišljal o corsi al pa punteju...

Zakaj pa ne o vw-ju al pa twingotu ?

1.VW je nemški avto,je dober ok se strinjam,je pa precenjen...nič dosti več ti ne ponuja kot ostali

2.Twingota pa ti odsvetujem ker je ekstremno mali...vsi so mali,ampak kmalu boš začel razmišljat...Kam te naj dam board..Pa še design mi je taki da hvala nebi...

Samo moje skromno mnenje..LP ;)

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Po mar 28, 2005 8:41 pm

Rjuhar je napisal/-a:Definitivno PUNTOta. O drugem sploh nimas kej razmisljat. Ta moč, dizajn, italianska športnost, zanesljivost. Priporočam 1,2 60 konjev. You have to love it!!!

Lepo te prosim PUNTO 1.2 z 60 konjev-moc,dizajn,sportnost,zanesljivost??? :?: Ma si me nasmejal,imas pa res smisel za humor. :EE Punto vsaj ta ki si ga ti omenil je prenovljeni Yugo...jaz si ga nebi kupil nema ti para. ;)

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden Po mar 28, 2005 8:49 pm

s_mande je napisal/-a:
Rjuhar je napisal/-a:Definitivno PUNTOta. O drugem sploh nimas kej razmisljat. Ta moč, dizajn, italianska športnost, zanesljivost. Priporočam 1,2 60 konjev. You have to love it!!!

Lepo te prosim PUNTO 1.2 z 60 konjev-moc,dizajn,sportnost,zanesljivost??? :?: Ma si me nasmejal,imas pa res smisel za humor. :EE Punto vsaj ta ki si ga ti omenil je prenovljeni Yugo...jaz si ga nebi kupil nema ti para. ;)

:roll: ti si tudi mel premalo pozornosti ko si bil majhen ?
Upam da ta tema nebo šla v kreganje in zaklep ampak takšne izjave zase zadrži...Mi vozimo avte,ti pa ime...
Če smo že pri tem... :roll:

Damo
Nov uporabnik

Napisal/-a Damo Po mar 28, 2005 8:51 pm

Ob teh odgovorih, človek res ne ve na katero stran se naj poda.
Men so vsi omenjen kr všečen, zanima me pa s katrerim bom najbolj zadovoljen!

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden Po mar 28, 2005 8:53 pm

Zato pa upoštevaj odgovore ki so objektivni...
In to s_mande tvojega posta ne vključuje.. :roll:

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Po mar 28, 2005 8:59 pm

Fantje dajte se prosim malo zamislit kaj je napisal.Sem pa tudi cloveku dal svoj nasvet kar naj kupi,sam ob tem postu z Puntom se pa nisem mogel zadrzati...Mar ni smesno,dobro priznam tudi jaz sem malo izletel, oprostite zal mi je pa upam da nisem koga uzalil(lastnike Puntov).Res je da si vsak kupi kar mu je vsec in kar zeli sam ta post od osebe Rjuhar je pa malo... :shock: Itak mi je cisto vseeno kaj si mislite in kaj si bo kupil.Tako da tudi meni ni do prepira ce pa komu ni kaj prav pa naj me kontaktira na PM.Lep vecer vam zelim se naprej.Zapuscam to debato in jo prepustim vam,nekaterim tako vsevednezem in poznavalcem avtomobilov. :P

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden Po mar 28, 2005 9:00 pm

Ja pomojem boš s VW - jem najbolj zadovoljen,nimam kaj rečti proti njemu kar se tiče kvalitete itd...moti me samo nemška precenjenost...

Saj vete kaj mislim...daš za BMW-ja nekega športnika tolko par da si klošar nazadnje ko bi pa naprimer za micko evo dal dosti manj za boljši razred športnika...Spet moje mnenje..

Sicer pa sej pravim VW vleče tudi malo na eleganco in komfort medtem ko drugi "kandidati" ne dajo preveč na to...Vsak avto ima seveda svoje prednosti..Nebom ti govoril kateri je zdaj najboljša izbira, ker to boš na osnovi tehničnih podatkov razbral sam...
Precej je pa odvisno od tega kakšen tip si...kaj ti paše,če veliko daš na udobje itd potem je tvoja izbira VW če pa ne preveč pa ostali trije kandidati,jaz bi se v tem primeru odločal med corso in pa med puntom...

Twingo pa odpade zaradi že zgoraj navedenih razlogov...

LP

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po mar 28, 2005 9:12 pm

s-mande, poglej moj avatar, pa podpis - aja, podpisov ni - no ja nc zato - pol pa se pejt u spegu pogledat, pa bos vidu, ce si se slucajno ze v osla spremenu. Pa oprosti, nimam nic proti tebi niti nocem bit nespostljiv, rad bi te samo malo zbodel. Takih debat je namrec vsak mesec 5, pa se vse enako razvijajo. Vsak svoje hvali, malokdo je objektiven in v poplavi takih "jest mam fiata, fiat je najjaci" je tezko najt tistih par relativno objektivnih objav.

Zdaj pa - da se bos lazje odlocil - zmeni se s parimi, ki imajo avtomobile, ki so v ozjem izboru pa se pejt zapeljat pa se potem odloci za tisto, kar ti je najbolj sedlo. Pri letniku 95 je tako ali tako vse skupaj loterija, razen, ce poznas prejsnjega lastnika, ki je po moznosti 1., potem pa je tako vseeno, cetudi je Kia - ce je avto vzdrzevan, ni z njim nic narobe in je cena prava, ga vzemi.

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Po mar 28, 2005 9:37 pm

ma fantje no...tipicen potek teme!! pa s takimi se nikamor ne pridem da vsak svojo priljubljeno znamko promovira!! Tastar ti se sam odloci, kar ti bo bolj sedlo in kar si bos lazje privoscu, pejt na testne voznje pa bos sam vidu kaj ti sede, kasnja je odzivnost avta, lega, udobje, oprema itd itd, pol pa kupi!! pa dober nakup

PS: se zmerej ti svetujem Cliota namesto twingota...verjemi ;)

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo Po mar 28, 2005 9:38 pm

No ko sem jaz kupoval avto sem tudi gledal med temi.

Twingo mi je bil od zunej še kr všeč, sam me je motila notranjost, ker je bila nekako ceneno izdelana. (najbolj me je motlo to da na vratih je mel kr pleh zunej, in niso bila komplet vrata tapiciranaa, pa stebrički mislim da je isto.) Drgač pa kr kul avto.

Za polota me je motla edino visoka cena glede na kilometre.

Sam sem kupil puntota, nekje cenovno ugoden, sorazmerno malo kilometrov, pa se ohranjen je bil. Je pa tko da z njim zaenkrat nimam problemov, samo reden servis pa je. Je pa 75km sx oprema. Letnik 95

Mislim pa da ce bi sedaj kupoval, bi kupil polota, ker mi je nekako bolj všeč. Zrihtan mislim. Sej oblika pa to je tudi pri puntotu kul, sam mi je pa zadnje cajte polo, če je dobr zrihtan bolj atraktivnega izgleda. Pa cez puntota nimam zaenkrat kaj rečt, pa čeprav kr vsi nekaj pluvajo čez njega.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po mar 28, 2005 9:50 pm

s-mande, ti si tudi mal :? :roll: (no coment)

se kar strinjam z Rjuharjem!!

na hitro
-twingo - jaz ga nebi vzel, ker je majhen, je reno (da ne bo kdo skoču vame, kvari se kolikor imaš sreče, je pa definitivno drag-dražji servis) in nekako mi ne potegne. Gre pa za svojo mašinco vredu, mala poraba

-polo- jeh je nemc, drži ceno, je pa tudi precenjen! Kvari se tako kot ostali, servisi so dokaj dragi, oblika je všečna...

- korsa- mi je nekako najmanj všeč (razen novih). opli radi malo bolj rjavijo, drugač pa pomoje ni problema

- punto- vsekakor 75 km, ker ima tudi več opreme. Še med najcenejšim, kar nekaj opreme, kvari se tako-tako, ampak imaš zraven trst (odpade, štacune..) kar je sigurno plus.
rjavijo ne, oblika mi je vredu, poraba pa tudi solidna (večja kot pri renoju)

---------------
1punto
2 polo
to bi jaz zbral
------

Najbolje je pa res da se z kom zmeniš in da greš vse avte vozit!!!
lahko ti bo avto všeč, položaj za volanom pa ti bo obupen!!!Tko da se boš moral sam odločiti ker avto je najboljši za tebe!

lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 29, 2005 6:54 am

Jst ti predlagam twingota letnik 96 se dobi že za ta denar.
Prostora ima dost - zadaj lahko sedi tudi 196cm visok človek s stegnjenimi nogami (sprobano - moj brat sedi zadaj stegnjenimi nogami, pa je tok velik). Mašina je 1.2 s 60KM, pa ceno zelo dobro drži. Bolj kot polo ali pa ostali iz te zbirke, ki si jo naštel.
Nov twingo je bil takrat 1.4 miliona in je sedaj vreden tretjino te cene, medtem ko je polo vreden samo še eno petino cene takrat novega TKO DA O ZGUBLJANJU NA CENI BI SE DAL RAZPRAVLJAT(to je za vse tiste, ki gobcajo kok polo počas zgublja ceno).

Poleg tega so za vse tele 4 avtomobile servisi za twingota najcenejši - na mojem sem menjal vodno pumpo in jermen na 100.000km, pa sem dal z delom vred 40.000 sit, tko da se ti splača nakup twingeca.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To mar 29, 2005 9:11 am

Jaz osebno bi se odločal med PUNTOM IN POLOTOM. 8) Odločitev, pa je seveda na tebi. Najbolje da greš sprobat te znamke v živo, pa boš potem tako ali tako sam videl kaj ti najbolje ustreza, dobr nakup ti želim. :)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To mar 29, 2005 9:21 am

nebivedu je napisal/-a:Jst ti predlagam twingota letnik 96 se dobi že za ta denar.
Prostora ima dost - zadaj lahko sedi tudi 196cm visok človek s stegnjenimi nogami (sprobano - moj brat sedi zadaj stegnjenimi nogami, pa je tok velik). Mašina je 1.2 s 60KM, pa ceno zelo dobro drži. Bolj kot polo ali pa ostali iz te zbirke, ki si jo naštel.
Nov twingo je bil takrat 1.4 miliona in je sedaj vreden tretjino te cene, medtem ko je polo vreden samo še eno petino cene takrat novega TKO DA O ZGUBLJANJU NA CENI BI SE DAL RAZPRAVLJAT(to je za vse tiste, ki gobcajo kok polo počas zgublja ceno).

Poleg tega so za vse tele 4 avtomobile servisi za twingota najcenejši - na mojem sem menjal vodno pumpo in jermen na 100.000km, pa sem dal z delom vred 40.000 sit, tko da se ti splača nakup twingeca.

Glede držanja cen polo je 95 leta stal 3.6mio+ 9 let pozneje pa še ma ceno 860k tko da mislim da kar precej dobro drži ceno (govorim za mojega). Tudi drugi niso daleč od te cenitve.

Servis pa pride okoli 13k sit na 15k km (pri nepooblaščenem servisu) na orginal servisu pa okol 25k. Za velik servis pa še nimam cene ker še nisem nikol bil.
porabo vidiš v podpisu.
To je pa zaenkrat edino servisiranje na avtu če odštejem težave pri nakupu.

Tako da je najbolše da se odpelješ z vsemi na testno vožnjo pa se odločiš sam kar ti je všeč.
Slika

Mihec Pihec
Nov uporabnik

Napisal/-a Mihec Pihec To mar 29, 2005 9:57 am

URBY je napisal/-a:
tony1 je napisal/-a:Če upoštevaš še varnost (tri zvezdice na EuroNCAP testih) je zmaghovalec polo. :D

Obenem pa je za moje še oblika poldeta najlepša od naštetih :P

se strinjammmmm, čistttttttt, kupi polotaaaaaaaaaa, sam ne 1.0

Zakaj ne 1.0?

Imam SEAT Ibizo 1.0 letnik 95 in ta avto je super - isti kot polo. Res da ni za rally, se pa da normalno vozit z njim (maks 160 km/h), kar je več kot dovolj, edino kakšen klanec se pozna, če je avto naložen. Poraba je 5,4 - 6,9 litra. 5,4l /100 km, ko je bil avto polno naložen (poln prtljažnik + 4 osebe) na daljšo relacijo. Registracija s 5% popustom pa 90.000 sit, tko da je vredu avto. Stroškov nobenih, razen redni servisi. Zelo stabilen avto in tudi udoben.

Jaz sem za POLO - dobra izbira!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov