Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin So apr 09, 2005 1:17 am

SuperFly je napisal/-a:Cliota al pa polota bo za tako ceno zlo težko dubu... Fabio, 206 al pa corso pogojno (če bojo popusti)....

Mogoce s ksnim popustom, drugace pa tezko ;) enako velja za puntota...
There is no time...

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 So apr 09, 2005 10:17 am

Polota 1.2 zdej s klimo dobiš za 1.985.000 sit, tko da če si pameten, se odloč za to, ker je sigurn najbolj kvalitetn

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar So apr 09, 2005 10:19 am

Definitivno getza 8) Mogoče tudi panda ali pa corsa..
I'll be back.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic So apr 09, 2005 10:22 am

Če maš familijo, logan, če ne, cliota. Maš 1:200 možnosti, da dobiš kupnino nazaj. 8) :P

hondafan
Novinec

Napisal/-a hondafan So apr 09, 2005 10:48 am

Jst sem z malo pregovarjanja in z vštetim popustom za minimalni leasing dobil corso 1.2 16v cosmo z ročno klimo (5vrat) za 1980000Sit,in morm rečt da sem zaenkrat zelo zadovoljen. Redna cena je bla kao 2600000sit, vsaj tko je napisano v zavarovalni polici...Ma pa avto presenetljivo dovolj prostora tudi zadaj, prtljažnik pa je tak kot se za ta razred spodobi-okrog 260 litrov, od opreme imam pa še cd player, električna okna spredaj 2xsrs, kao športne pragove, 3d epsiblabla žaromete itd...Motorčk je dovolj živahen, potegne skoraj do 175-180, porabi pa okrog 8 mestne vožnje!
lp

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne apr 10, 2005 12:57 am

krt206 je napisal/-a:Polota 1.2 zdej s klimo dobiš za 1.985.000 sit, tko da če si pameten, se odloč za to, ker je sigurn najbolj kvalitetn

Če ta cena res velja, potem je to prava izbira, Getz pa je tudi zelo dobra izbira (+še cenejši)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne apr 10, 2005 1:40 am

Ko je že nekdo omenil Dacio Logan - danes sem bral autobild in so dali primerjalni test: za isti keš novo dacio ali rabljenega golfa IV. In jao, jao; vedel sem da dacia ni bog-ve-kaj, ampak kako sranje je ta avto je pa res presenečenje. Pazi zdaj to test zavor 100-0; 53 METROV :jao: Znotraj drek od materijalov, lega konjske vprege - ker osel bo to kupil :roll:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Drasoss
Novinec

Napisal/-a Drasoss Ne apr 10, 2005 2:54 am

INFINITI je napisal/-a:Ko je že nekdo omenil Dacio Logan - danes sem bral autobild in so dali primerjalni test: za isti keš novo dacio ali rabljenega golfa IV. In jao, jao; vedel sem da dacia ni bog-ve-kaj, ampak kako sranje je ta avto je pa res presenečenje. Pazi zdaj to test zavor 100-0; 53 METROV :jao: Znotraj drek od materijalov, lega konjske vprege - ker osel bo to kupil :roll:

se strinjam!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Ne apr 10, 2005 8:45 am

Sej tut men ni jasn, komu so jih prodal že 100+, ampak dobr... :vc :P

Uporabniški avatar
gizmo
Novinec

Kraj: mkg in lj

Napisal/-a gizmo Ne apr 10, 2005 10:55 am

Moj glas gre definitivno corsi. ;)

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne apr 10, 2005 2:36 pm

INFINITI je napisal/-a:Ko je že nekdo omenil Dacio Logan - danes sem bral autobild in so dali primerjalni test: za isti keš novo dacio ali rabljenega golfa IV. In jao, jao; vedel sem da dacia ni bog-ve-kaj, ampak kako sranje je ta avto je pa res presenečenje. Pazi zdaj to test zavor 100-0; 53 METROV :jao: Znotraj drek od materijalov, lega konjske vprege - ker osel bo to kupil :roll:

sej vem, pedersko je citirat sam sebe, ampak - j*bi ga, ne morem si pomagat, torej (iz teme: renault logan v: vozila prihodnosti):
roko na srce:
z loganom in njemu podobnimi dobiš nov avto z vsem potrebnim, tudi klimo, za kok tok normalen denar. in imaš prevozno sredstvo.

vsi mi (z menoj vred), ki prevozna sredstva fetiširamo, poveličujemo, preplačujemo, o njih vnedogled razmišljamo (vsaj jaz najmanj eno polno uro na dan - raje več - visim na tem forumu ), oziroma vsi tisti, ki za avtomobile izdaja(m)o po 6, 7 ali celo 10-15 miljonov, (al pa 300-350 jurjev, saj je vseeno, samo da gre vse do zadnjega fičnika) smo v bistvu nategnjeni. preplačali smo nekaj, kar se nam zdi nujno, potrebno, samo po sebi umevno...

da je logan zastarel, da je to in to, da se podvozje obnaša bolj tak, da je not podn... v kar nas prepričujejo testi po cajtngih, je v bistvu voda na mlin avto industrije.

da smo pripravljeni zadnje fičnike vlagati v pleh, je umetno ustvarjena potreba - že pred - mislim da tremi leti, je na vsak prodan avto v sloveniji delež sredstev za reklame bil kar okrog 800 takratnih DM. kdo bi pa drugače dajal vedno nove in nove miljone za dodatke kot so razni senzorji za dež (mater, kaj sem čorav, da ne vidim, kdaj dežuje ), erbeg za vsako koleno posebej, pa razni DVD, LCD, ESP, ŽMNJ.........

torej, ko se bomo naslednjič peljali mimo modela v loganu, se dajmo za spremembo ne počutit vzviženi nad njim, ampak pomislimo, koga zdaj potrošniški sistem bolj vleče za nos
lp pilgrim

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne apr 10, 2005 2:49 pm

Saj v bistvu če še enkrat prebereš moj tekst boš razumel da je kupovanje novega logana nategovanje potrošnika in voda na mlin avtomobilski industriji; in to takšni ki ne ustreza nobenemu današnjemu standardu več. Kje bi se ti raje vozil; v rabljenemu VW golf IV ali karkoli drugega (recimo moj kupe je danes vreden še malce manj) ali v novem Loganu z katastrofalnimi bremzami in podvozjem, kjer je aktivna in pasivna varnost v kleti avtomobilskega pekla? Zaradi mene ti je lahko vseeno kar se tiče ESP in podobnega, ampak poštene zavroe so pa vseeno nujno poreben dodatek. 53 metrov zaustavne poti, si zasluži veliko nalepko 80 nalimano na odbijač, saj je razlika v zaustavni poti na avtocesti tudi po 40-50 metrov večja od normalnega avtomobila. Nategovati kupca s takšno zastarelo tehnologijo si pa definitivno zasluži ne samo posmeh ampak zgražanje. "Bogi revež" ki pa kupuje novi avto pod vsako ceno raje od rabljenega, ki je kvalitetnejši in boljši, pa si zasluži en "oče naš..." ko ga vidiš, saj se najverjetneje niti ne zaveda v čem se vozi. Je treba met malo zdrave pameti pri izbiri vozila, druhgače pa če razumeš nemščino, si jutri kupi Autobild in si preberi zadevo (v isti številki so nahvalili kitajski avto, torej ne gre za pristranskost, temveč konkretne meritve in opažanja - črno na belem). Drugi teden bo pa crash test Golfa in Dacie - ugani na koga stavim da se bo boljše izkazal... :?:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne apr 10, 2005 2:55 pm

INFINITI je napisal/-a:Saj v bistvu če še enkrat prebereš moj tekst boš razumel da je kupovanje novega logana nategovanje potrošnika in voda na mlin avtomobilski industriji; in to takšni ki ne ustreza nobenemu današnjemu standardu več. Kje bi se ti raje vozil; v rabljenemu VW golf IV ali karkoli drugega (recimo moj kupe je danes vreden še malce manj) ali v novem Loganu z katastrofalnimi bremzami in podvozjem, kjer je aktivna in pasivna varnost v kleti avtomobilskega pekla? Zaradi mene ti je lahko vseeno kar se tiče ESP in podobnega, ampak poštene zavroe so pa vseeno nujno poreben dodatek. 53 metrov zaustavne poti, si zasluži veliko nalepko 80 nalimano na odbijač, saj je razlika v zaustavni poti na avtocesti tudi po 40-50 metrov večja od normalnega avtomobila. Nategovati kupca s takšno zastarelo tehnologijo si pa definitivno zasluži ne samo posmeh ampak zgražanje. "Bogi revež" ki pa kupuje novi avto pod vsako ceno raje od rabljenega, ki je kvalitetnejši in boljši, pa si zasluži en "oče naš..." ko ga vidiš, saj se najverjetneje niti ne zaveda v čem se vozi. Je treba met malo zdrave pameti pri izbiri vozila, druhgače pa če razumeš nemščino, si jutri kupi Autobild in si preberi zadevo (v isti številki so nahvalili kitajski avto, torej ne gre za pristranskost, temveč konkretne meritve in opažanja - črno na belem). Drugi teden bo pa crash test Golfa in Dacie - ugani na koga stavim da se bo boljše izkazal... :?:

:tomidelej: mi bereš misli. To je definitivno najboljši članek Loganu, kar sem jih prebral!

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne apr 10, 2005 2:59 pm

INFINITI je napisal/-a:Saj v bistvu če še enkrat prebereš moj tekst boš razumel da je kupovanje novega logana nategovanje potrošnika in voda na mlin avtomobilski industriji; in to takšni ki ne ustreza nobenemu današnjemu standardu več. Kje bi se ti raje vozil; v rabljenemu VW golf IV ali karkoli drugega (recimo moj kupe je danes vreden še malce manj) ali v novem Loganu z katastrofalnimi bremzami in podvozjem, kjer je aktivna in pasivna varnost v kleti avtomobilskega pekla? Zaradi mene ti je lahko vseeno kar se tiče ESP in podobnega, ampak poštene zavroe so pa vseeno nujno poreben dodatek. 53 metrov zaustavne poti, si zasluži veliko nalepko 80 nalimano na odbijač, saj je razlika v zaustavni poti na avtocesti tudi po 40-50 metrov večja od normalnega avtomobila. Nategovati kupca s takšno zastarelo tehnologijo si pa definitivno zasluži ne samo posmeh ampak zgražanje. "Bogi revež" ki pa kupuje novi avto pod vsako ceno raje od rabljenega, ki je kvalitetnejši in boljši, pa si zasluži en "oče naš..." ko ga vidiš, saj se najverjetneje niti ne zaveda v čem se vozi. Je treba met malo zdrave pameti pri izbiri vozila, druhgače pa če razumeš nemščino, si jutri kupi Autobild in si preberi zadevo (v isti številki so nahvalili kitajski avto, torej ne gre za pristranskost, temveč konkretne meritve in opažanja - črno na belem). Drugi teden bo pa crash test Golfa in Dacie - ugani na koga stavim da se bo boljše izkazal... :?:

Dej pejt ti malo ven na zrak, pa globoko vdihni!
Noben ti ne vsiljuje Logana. Jaz tut s še tako "nevarnim" avtomobilom pridem varno na cilj... Ti pa raj reci: "Ko voli nek izvoli" .... ne pa ... da je "revež", ki si je Logana kupu pomilovanja vreden. A mislš, da so ljudje ovce, pa da ne vejo kaj in koliko si lahko prvoščjo? Vsak si kupi avto po meri "denarnice" pr tem pa ne gleda na to kako kratko zavorno pot ma avto. Rajš dam tista 1.2 mio pa da mi avto po novem diši, kot pa 4 leta star avto za isti dnar (pomožnosti nižja klasa) pa je bil lahko skantan 10X pa vsaj vem kaj mam.
MHO, pa brez hude krvi.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne apr 10, 2005 3:05 pm

Mislim da je tisti ki kupuje Logana slabo izobražen. In roko na srce kaj ti misliš da so vsi ki vozijo avto nadrkani avtomobilski manijaki, ki obvladajo vso avtomobilsko sceno in pregledajo na tisoče testov letno? -Večina ljudi komaj ve kje si vlivajo vodo za pranje šipe IN TO JE DEJSTVO. GOLF je pa definitivno VIŠJI razred od Logana. Meni je popolnoma vseeno za ta avto, nihče mi ga ne vsiljuje in nobeden mi ga nikoli ne bo, samo da bi pa verjel da je to spodoben avto za malo denarja? ...Nikoli ;) Raje rabljenega in dobro ohranjenega, pa takšni obstajajo ker je moj sedaj takšen in zelo lepo skrbim za njega. Bil je pa kupljen NOV.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne apr 10, 2005 3:13 pm

infiniti, don, pugi... in vsi, kar nas je tu:
sto ljudi - sto čudi
eni padamo na novo, boljše, hitrejše, z zavorno potjo 32,3 m namesto 53,6 m, s tem in onim, kupujemo avtomobile za 6 in več miljonov in se zakreditiramo (to sem tudi jaz sam, lepo prosim!), drugi pa so tu bolj umirjeni in kupijo prevozno sredstvo za tretjino te vsote, ki jih prav tako varno in mirno prepelje iz kraja A na kraj B.

Še enkrat: vse te revije (autobild...) napihujejo, pretirano poudarjajo in nas pumpajo, da kupujemo ni kupujemo in kupujemo in menjavamo in menjavamo in ...

OK, jaz sam se tega zavedam, pristajam na igro, padam na finte, ampak poskušam tudi razumeti drugo stran, vse tiste, ki jih na ta forum niti slučajno ne zanese, ker si kupijo logana, al kako drugo krntijo, da se pač premikajo sem in tja.
get it :?: ;)
lp pilgrim
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov