Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr apr 13, 2005 12:12 pm

lenivec je napisal/-a:
drugač pa ti težko kdo verjame ki avto pozna da je to res. ker če redno vzrdržuješ sta 1.1 in 1.2 motorja zlo hvaležna in trpežna.

točno tako , edino dihtnga na glavi rada prepiha (tam okol 100kkm), tko da takrat najbolš menjat še vse jermene + vodno pumpo, pa maš spet lep cajt mer, stroček pa spet ni nek hud!! (razen na pooblaščenem servisu, tam bo pa hudo drago)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Sr apr 13, 2005 12:16 pm

kot sem že reku, mel sem tipota z 180kkm, 1.4 mašina!
Menjal sem ga pa SAMO zaradi ene stvari!!Bil je prešvoh!!!
svojih 75 konjev ( pomoje teličkov :? ) in 8 V mašina pač ni tako poskočna in to me je zelo motilo!!!Bravo 1.6, 16V pa ima kakor vem čez 100KM kar je pa že kar vredu!!!

Če bo avto lep na zunej ( vzdrževan) pol je verjetno tudi servisiran vredu.
S takim avtom boš pomoje zelo zadovoljen...

polhi
Novinec

Napisal/-a polhi Sr apr 13, 2005 12:38 pm

ej imam isti avto samo da je letnik 98. Prevoženih ima145.000 in do sedaj samo redni servisi ter menjava končnikov pa še ti niso bili tako švoh samo preventivno. Je pa res da imam avto spuščen. Obnovit in tršat sem dal amortizerje to pa je tudi vse do seaj. Kupil sem ga ko je imel 110.000 km. Bil je lepo vzdržewvan in jaz ga lepo vzdržujem, tako da lahko ti rečem to je super avto.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr apr 13, 2005 12:45 pm

xdss je napisal/-a:
xdss je napisal/-a:sory vem d a se druge avte ne kensla na foromu ampak si ne morem pomagat.Fiat je fiat.Oblikovno zelo lep pod haubo pa :? .Pravijo ce kupis fiata da ga ne kupoj pa 100.000 km prevozenih.Sicer ma pa vsak svoj ukus :!:

Izkusnje od kolegov:
- zrlo olje --> men nč (na 10kkm ga je zmanjkal 1 deci - buhuuuu :P )
- neenakomerna voznja-cukanje --> zakaj že? zgleda da tvoji kolegi ne znajo lepo vozt :lol:
- poraba pri mal hitrej voznji --> če je 8 do 8,5l velik če tišiš 1.6 mašino, pol pa najbolš da z biciklom okol hodš :twisted:
,...,je pa res ce je redno vzdrzevan in tako ... naj bi bil vsak avto dober.

edit by dejan84
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

oscar
Nov uporabnik

Kraj: cvičkova dežela

Napisal/-a oscar Sr apr 13, 2005 12:49 pm

moj frend ima bravo l.1999 , kupu je novo. in je redno servisira a spisek napak je ker zajeten i to od samga začetka
- mašina je ker sama dodajala obrate tudi do 1500 pod štend gasom
- iz 3 v 2 predstavo se težko šalta mora čist spustit obrate drgač samo ruži v menjalniku
- na 60000 km je šla kuplunga v maloro menjel je lamele in potisni ležaj
- v notranjosti pa itak od prvega dne vse nekaj škriplje in cvili
v glavnem nič kaj preveč zadovoljstva z fiatom

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr apr 13, 2005 1:13 pm

Kolk je zanimivo brat obe strani :D

Bom pa še jest eno rekel,moj kolega je tud pred pol leta kupil Bravota,lzgledal je zelo lepo ohranjen,sam vem da ga je imel s tedna pa mu je mašina ribnla,OK,jest ne vem zakaj,mel je stoška mislim da okol 250k SIT, zakaj mu je ribnila pa ne vem :roll:

Drgač jest nimam čisto nič proti Fiatom, sam če bi se odločal za nakup bi se sigurno s strahom :D ,je pa tko nikol ne veš kaj kupiš ko je avto enkrat star več kot 5-6 let,jeb@t ga riziko.

Drgač pa so res ugodni tile bravoti ,pa še klimo majo nekateri :D

Rečm ti samo , GO for it,pa boš sam vidu,če ti ustreza ;)
Slika

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Sr apr 13, 2005 1:26 pm

Glede sklopke pri Bravotu: stric ima pri 200.000km še originalno, z menjalnikom nikoli problemov, nikoli nobenga pustil na cesti. Kot jaz vem, pa je bila menjana le labda.

Na 98.000 generalka pri Puntotu 55? Čudno. Naš je pri 160.000 delal kot nov, olja je pil toliko kot ko je bil nov. Nobeno tesnilo ni spustilo, nobenga ni pustil na cesti. Sklopka je bila na tej kilometrini brezhibna in original. Drugače pa so kakšne take napakice, kot okvara stikala za stop luči, okvara zadnjega brisalca, zamašitev nekega razdelilca za vodo za na prednjo šipo špricat. Jaz celo uživam, da se kaj takega zgodi, da imam kaj zanimivega za delat :D Če pa voziš za vsako tako malenkost na servis, pa ni čudno da ti začne iti na jetra. Jaz sem ponavadi skoraj vse sam porihtal, ker večinoma ni treba kupovat drugih delov. Pač razkoplješ stikalo od stop luči, spucaš kontakte in dela. Pri zadnjem brisalcu pa je šel nek rele. Zamenjal sem ga z enim iz stare televizije....

Poraba pri puntotu 55 je bila 6 oz mal manj

Škoda da ga nimam več

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Sr apr 13, 2005 1:37 pm

Imel sem že cel kup Bravo, Brav, Marej, Tipotov in tudi en Punto.
1.6 motor je eden najboljših, kar jih je fiat kdaj naredil. V tem trenutku mam Mareo 1.6 z 190 kkm in je motor BP. Sklopka je še prva in bo zdržala še nekaj tisoč km. Zdaj je začel spuščat ventil gretja v kabini (pač se pri Fiatu rado zgodi), sicer pa z avtom prav nobenih problemov.
Tisti punto je bil star model in je bil 1.1, pa je pri 140 kkm delal popolnoma BP.
Mel sem pa tudi 1.4 Bravota in motor res ni fiatu v ponos. Odsvetujem.
Edino pomanjkljivost, ki jo imajo pa vsi, pa je zelo slabo blaženje kratkih neravnin. Vsi ti avti so dokaj trdi, se pa zato hvaležno držijo ceste.

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Sr apr 13, 2005 1:42 pm

oscar je napisal/-a:moj frend ima bravo l.1999 , kupu je novo. in je redno servisira a spisek napak je ker zajeten i to od samga začetka
- mašina je ker sama dodajala obrate tudi do 1500 pod štend gasom
- iz 3 v 2 predstavo se težko šalta mora čist spustit obrate drgač samo ruži v menjalniku
- na 60000 km je šla kuplunga v maloro menjel je lamele in potisni ležaj
- v notranjosti pa itak od prvega dne vse nekaj škriplje in cvili
v glavnem nič kaj preveč zadovoljstva z fiatom

1. zanimiv problem dvigovanja obratov, mogoce napaka v grlu vbrizga, ne prevec drag strosek popravila, malo drazja menjava le-tega
2. dobro nej stisne sklopko, drugace pa zamnja sinhrone v menjalniku, storsek cca. 40 jurjev
3. ce povezemo 2. in 3. tocko, pol lahko ugotovimo, da je napak v vozniku in je mal cudno sklopko uporabljal. Drugace pa potrosni material, ampak ce pri 60 kkm crkne je voznik nesposoben.
4. prižgi radio in ne bod tok občutljiv.

LP

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Sr apr 13, 2005 1:44 pm

killah bee je napisal/-a:Bom pa še jest eno rekel,moj kolega je tud pred pol leta kupil Bravota,lzgledal je zelo lepo ohranjen,sam vem da ga je imel s tedna pa mu je mašina ribnla,OK,jest ne vem zakaj,mel je stoška mislim da okol 250k SIT, zakaj mu je ribnila pa ne vem :roll:

Sej vzroke tega najbrz poznamo. Sama od sebe sigurni ni ribnla, mogoce premalo olja, al pa mogoce jermen se strgal pa je mal ventile pometalo?!
Kar pa je MOŽNO pri vseh avtih!

LP

oscar
Nov uporabnik

Napisal/-a oscar Sr apr 13, 2005 2:04 pm

ni problem v vozniku človek ma skorej 20 let izpit in zna vozit avto ampak problem je v tem da je fiat za en k... avto

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Sr apr 13, 2005 2:10 pm

oscar je napisal/-a:ni problem v vozniku človek ma skorej 20 let izpit in zna vozit avto ampak problem je v tem da je fiat za en k... avto

ja tako posploševanje je ZELO REALNO 8)
Najraje pa to govorijo tisti, ki sploh niso sedeli oz imeli fiata...

lep dan želim še naprej,ker tale debata je zopet ena tistih -alfe žrejo olje, VW je brez napake....vglavnem brezveze!!

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Sr apr 13, 2005 2:12 pm

oscar je napisal/-a:ni problem v vozniku človek ma skorej 20 let izpit in zna vozit avto ampak problem je v tem da je fiat za en k... avto

ja LOL, z veliki črkami!!!

In to je zdej merilo. Atki pri 70 ih imajo ze 50 let izpit, pa ne znajo vozt!

LP

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr apr 13, 2005 2:27 pm

Fiat007 je napisal/-a:

ja LOL, z veliki črkami!!!

In to je zdej merilo. Atki pri 70 ih imajo ze 50 let izpit, pa ne znajo vozt!

LP

oziroma so znali voziti,ko so bili stari ko mi,zdaj ne več :D
Slika

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Sr apr 13, 2005 2:29 pm

Ma dej no, taki bedni odgovori, de bi za take strokovnjake jaz predlagal mal dopusta v banovcih. Ne zastopim, zakaj folk sodeluje v temah kjer nima pojma!
Zastopim avtorja zanimajo ga dobre in slabe strani, jaz utemeljim oboje, zakaj tisti ki napise negativne izkusnje, ne zna utemeljiti.
Ma to je kr nekej! :roll:

oscar
Nov uporabnik

Napisal/-a oscar Sr apr 13, 2005 2:31 pm

OK ,fiat fani ker res nikoli nisam imel fiata ne bom sodu o njem ampak ta dotična brava je krš ,tip je mu baksuz ker je nabasal na ta avto

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Sr apr 13, 2005 2:33 pm

ni problem v vozniku človek ma skorej 20 let izpit in zna vozit avto ampak problem je v tem da je fiat za en k... avto

Fiat mislim, da je firma, ki se jo še najbolj splača vzet, tako rabljeno kot novo.
Zdaj furam Citroena, pa nisem nič kaj preveč navdušen
Zadnjič spremenil Primoz_86, dne Sr apr 13, 2005 2:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov