Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
exclusive
Novinec

Napisal/-a exclusive Po apr 25, 2005 8:40 pm

Pozdravljen,
videl sem tole temo in se odločil, da se vklučim->morda ti bo kaj pomagalo:

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... c&start=20

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 78&start=0

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ht=safrane

dobro poznam ''safranea'' in njegovega očeta. Lahko rečem le : pojma nimata o nobenemu od teh dveh. Lahko pa se pozanimata malo bolje na kakšni gzs, ministrstvu itd. in po tem ko bosta videla kaj vse je kdo bil, sama presodita o tem ali je velika živina ali ne... enako velja za ''Safranea''. Pa brez zamere ostalim, vendar enostavno se mi zdi grdo, če se nekdo dela pametnega o stvareh, o katerih ne ve niti 1 %.
''Safrane'' je imel zelo rad Safranea, vendar potem je rabil denar za ustanovitev svojega podjetja in je bil hvala bogu toliko pameten in prodal vozilo in vložil denar raje v bolj pametno naložbo. Potem si je vzel Mondeota, avto, ki mu še vedno nič ne manjka (Fiat007 me prav zanima kaj ti voziš oz. si vozil pri taki starosti, če sploh si takrat kaj vozil...). Vam pa lahko povem, da ''Safrane'' sedaj dejansko kupuje nov avto-o njem je razmišljal že več kot pol leta nazaj, a je imel druge stroške. Sedaj pa računa, da si ga bo lahko privoščil. Najbrž bi vam sam lahko napisal cel roman o tem avtomobilu, a žal nima več dostopa do tega foruma, saj so ga vrgli vn, ker naj bi se prevč hvalil (???). Tako, da če koga kaj več zanima, naj ga kontaktira na reno-forumu po pm.
Pa še enkrat brez zamere, vendar zdelo se mi je pravilno, da ga kot prijatelj branim, povem kako dejansko je, saj ne maram, da se trosijo laži o komurkoli.

lp
Slika

CST™Golfy
Moderator foruma

Re: Renault Safrane !

Napisal/-a CST™Golfy Po apr 25, 2005 9:41 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
Golfy je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:
Safrane je bil meni vcasih tudi zelo vsec

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Res. Po oblikovni plati mi je se danes. Prav rad bi si kaksnega kupil, ce vzdrzevanje ne bi bilo tako svinjsko drago. Ne vem, od kje jim ideja da nabijajo take marze in tudi ne vem, KDO jih nabija, ampak dejstvo je, da Francija sploh ni tako dalec stran od nas, stroski izdelave delov niso prav nic vecji kot za ostale firme (se celo cenejsi bi morali biti, ker je PSA velik koncern), cene so pa primerljive kot tiste za dele, ki pridejo iz drugege konca sveta -iz Amerike, Japonske... meni nic jasno :?

ejga, to sm napisal zarad biušega uporabnika SAFRANE ;) auto kot auto pa ni slab, je mela teta..

uglavnem to je bil samo hec :)

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 10:04 pm

Golfy je napisal/-a:ejga, to sm napisal zarad biušega uporabnika SAFRANE ;) auto kot auto pa ni slab, je mela teta..

uglavnem to je bil samo hec :)

Ejga, ni panike :P Smo tudi mi (foter in mat) kupili dva nova Renoja in jaz sem s tistimi avtomobili prevozil cez 300.000 km... Takrat sem bil pac se "revcek mladicek" in mi je bilo to boljse kot da bi hodil pes ali pa se vozil z biciklom... :mrgreen:

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Po apr 25, 2005 10:09 pm

Ti kar kupi to zverino 8) ... Moja 25v6 cist fino laufa, velik pa ne morem povedat k jo mam sele od valentinovga(zaenkrat stroskov razen bencina = 0). Poraba V6 motorja je odvisna od noge, od 12 do 36l... Vziga brez problema v vsakem mrazu, laufa odlicno... Notranjost je udobna 8) ... Zdej pa upam da si ga ne mislis kupit za zaletavat, tak da ne skrbi za cene karoserijskih delov! Ce te drugi pikne mas pa krito an... Masine so pa kok sem se jaz zanimal neunicljive, sem ze bral za eno 25 V6 z preko 900.000km :shock: , ce se prov spomnim z stajerskega konca. Safrane je pa bolj ali manj isti avto, samo se bolj dovrsen... Po obliki pa predhodnice ne prekasa, pa ceporv mi je tudi zelo vsec 8) .

LP
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Po apr 25, 2005 10:34 pm

exclusive je napisal/-a:ggorenc & Fiat007:
dobro poznam ''safranea'' in njegovega očeta. Lahko rečem le : pojma nimata o nobenemu od teh dveh. Lahko pa se pozanimata malo bolje na kakšni gzs, ministrstvu itd. in po tem ko bosta videla kaj vse je kdo bil, sama presodita o tem ali je velika živina ali ne... enako velja za ''Safranea''. Pa brez zamere ostalim, vendar enostavno se mi zdi grdo, če se nekdo dela pametnega o stvareh, o katerih ne ve niti 1 %.
''Safrane'' je imel zelo rad Safranea, vendar potem je rabil denar za ustanovitev svojega podjetja in je bil hvala bogu toliko pameten in prodal vozilo in vložil denar raje v bolj pametno naložbo. Potem si je vzel Mondeota, avto, ki mu še vedno nič ne manjka (Fiat007 me prav zanima kaj ti voziš oz. si vozil pri taki starosti, če sploh si takrat kaj vozil...). Vam pa lahko povem, da ''Safrane'' sedaj dejansko kupuje nov avto-o njem je razmišljal že več kot pol leta nazaj, a je imel druge stroške. Sedaj pa računa, da si ga bo lahko privoščil. Najbrž bi vam sam lahko napisal cel roman o tem avtomobilu, a žal nima več dostopa do tega foruma, saj so ga vrgli vn, ker naj bi se prevč hvalil (???). Tako, da če koga kaj več zanima, naj ga kontaktira na reno-forumu po pm.
Pa še enkrat brez zamere, vendar zdelo se mi je pravilno, da ga kot prijatelj branim, povem kako dejansko je, saj ne maram, da se trosijo laži o komurkoli.

lp

O buci buci.
Sem se pa skorej zjokal zdej ob tem tvojem postu.
Sploh ne mislim o njem debatirat, ker je tam za nekej drugega, kaj kje kako je s tem Janezkom pa se je predebatiralo v 100ih temah in zal je v oceh vecine foruma znan kot pataloški lažnivec, in ne nabijej da je svojga safrana prodal za to, da je ustanovil frimo, ker 1. je on "kao" uvazal preko fotrove firme, torej denarja ni rabil in kot 2. un safran ni bil vreden niti za osnovni kapital za ustanovitev d.o.o.-ja, tako da ne trosi bučk.
Kaj mas ti z njim me ne briga, jaz kot Trzican povem kaj si o njem misli tričetrt Trzica in temu se pridruzujem tudi jaz!
Aja, glede na to kaksen hondalr z avti je, pol nje ti se razlozi, da bi v tem casu kot se on hvali pomnozeno s vsemi avti ki jih je baje pripeljal, bil lahko ze na standardu LM Avta ali kaksnega podobenga nategovalca!
Tako da ne nabijej nepotrebnih stvari.
Vse ostalo po zasebno, ce ti gre kej na zivce.
Aja pa se to, njegova hvalisanja o tem da je bil na AC Autu, pa na Summitu, dobro da poznam velik ljudi tam.....

LP

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po apr 25, 2005 10:43 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
Golfy je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:

Res. Po oblikovni plati mi je se danes. Prav rad bi si kaksnega kupil, ce vzdrzevanje ne bi bilo tako svinjsko drago. Ne vem, od kje jim ideja da nabijajo take marze in tudi ne vem, KDO jih nabija, ampak dejstvo je, da Francija sploh ni tako dalec stran od nas, stroski izdelave delov niso prav nic vecji kot za ostale firme (se celo cenejsi bi morali biti, ker je PSA velik koncern ), cene so pa primerljive kot tiste za dele, ki pridejo iz drugege konca sveta -iz Amerike, Japonske... meni nic jasno :?

A ni PSA samo Pežo pa Citroen,Reno ne spada zraven :roll:
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 11:14 pm

killah bee je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:Res. Po oblikovni plati mi je se danes. Prav rad bi si kaksnega kupil, ce vzdrzevanje ne bi bilo tako svinjsko drago. Ne vem, od kje jim ideja da nabijajo take marze in tudi ne vem, KDO jih nabija, ampak dejstvo je, da Francija sploh ni tako dalec stran od nas, stroski izdelave delov niso prav nic vecji kot za ostale firme (se celo cenejsi bi morali biti, ker je PSA velik koncern ), cene so pa primerljive kot tiste za dele, ki pridejo iz drugege konca sveta -iz Amerike, Japonske... meni nic jasno :?

A ni PSA samo Pežo pa Citroen,Reno ne spada zraven :roll:

Dandanes, v casu globalizacije, marsikatera firma se sama zase ne ve, kam spada, tako da ti tudi jaz ne morem cisto tocno povedat, koliko ima Reno zraven... pa ne samo Reno, se celo Volvo ima prste vmes... vse skupaj je torej ena cisto prava francoska solata :lol:

Sicer pa je V6 motor najprej ugledal luc sveta v Volvih 760 in ze od takrat pa vse do danes se ga drzi sloves --> :jao: Sicer obstaja 1001 razlicna izvedba tega motorja in ene par je bilo vmes celo solidnih, ampak v 99% primerih je to cista tema od teme... jaz sem sicer pristas velikih motorjev, ampak ta kos me je vedno pustil hladnega... :nae

P.S.: Saj kdo lahko rece, da je ta motor dober, ampak ta je pac prej vozil le hrosca, jugota ali pa v najboljsem primeru katrco... konkurencnega sestaka pac ne :P

Uporabniški avatar
skeey
Novinec

Napisal/-a skeey To apr 26, 2005 6:51 am

Živeli

Po ogldu teh postov sem se prav malo zamislil, tudi sam sem lastnik Safrana in ne vem kje pobirate cene kot so prednji odbijač 300k, jaz sem ga gledal na Udinah od Safrane BiTurbo predni odbijač in je bil 513EUR + IVA (Davek) ne vem kako je potem lahko originalni odbijačač dražji. Pa tudi deli niso nevem koliko dražji glede na druge avte, če pa vzameš kose pri konkurenci se mi ne zdijo kaj posebno dragi. Je pa v Sloveniji nekaj "pokopališč" Safranov tako da tam dobiš kose dokaj poceni.
In z vzdržavanjem jaz nimam nobenih problemov (2,5dT) olje, jermeni, grelne svečke kadar je to potrebni in dela nonstop.
Če so deli draži kot od neke 5-ke je pa to logični saj tudi 2x,3x dlje zdržijo, tako da primerjate vzdrževanje z avtomobili enakega razreda.
Pa še nekaj bi bodal, bral sem da so v istem razredu Avdi A6 in R Safrane, pa se peljite v Avdiju zadaj 200km al pa v Safranu mislim da tudi pristaši Avdijev morajo to priznati da je bolj luksuzna vožnja v Safranu, čeprav nimam nič proti A6 in je prav dober avto.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To apr 26, 2005 7:16 am

exclusive je napisal/-a:Pozdravljen,

lp

Kaj pa bo? BMW 7ka?

Al kakšen jaguar al pa mercedes AMG mogoče ;) ;)
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To apr 26, 2005 7:28 am

exclusive je napisal/-a:Pozdravljen,

lp

Enkrat se je na tem forumu že pojavil namig da je exclusive = SAFRANE
Hmmm...kaj pa vem...
Jaz itak verjamem da bo kupu sedaj avto, kokr se ga spomnim ma naročenega SLR-ja, plačal je 25000€ za aro, ampak ga verjetno ne bo vzel, ker bo čez dve leti stara kišta pleha, pa bo kr pustu gor tisto akontacijo, itak ni to tok dnaral :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 To apr 26, 2005 12:17 pm

Slide je napisal/-a:Enkrat se je na tem forumu že pojavil namig da je exclusive = SAFRANE
Hmmm...kaj pa vem...
Jaz itak verjamem da bo kupu sedaj avto, kokr se ga spomnim ma naročenega SLR-ja, plačal je 25000€ za aro, ampak ga verjetno ne bo vzel, ker bo čez dve leti stara kišta pleha, pa bo kr pustu gor tisto akontacijo, itak ni to tok dnaral :lol:

Po prejetih dveh ZSjih, se mi vedno bolj zdi da je to to! :roll:

LP

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ To apr 26, 2005 6:01 pm

Fiat007 je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Enkrat se je na tem forumu že pojavil namig da je exclusive = SAFRANE
Hmmm...kaj pa vem...
Jaz itak verjamem da bo kupu sedaj avto, kokr se ga spomnim ma naročenega SLR-ja, plačal je 25000? za aro, ampak ga verjetno ne bo vzel, ker bo čez dve leti stara kišta pleha, pa bo kr pustu gor tisto akontacijo, itak ni to tok dnaral :lol:

Po prejetih dveh ZSjih, se mi vedno bolj zdi da je to to! :roll:

Sem si ogledal njegove objave (jih je ze 173) in res... ni dvoma... Johnny is back :lol:

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To apr 26, 2005 6:44 pm

BMK za safya, sam tema govori o avtomobilu, ne o osebi???
a ni blo že dost povedanga o osebku :roll: , dajmo zdaj govort o avtu... ;)
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To apr 26, 2005 9:12 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
Golfy je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:

Res. Po oblikovni plati mi je se danes. Prav rad bi si kaksnega kupil, ce vzdrzevanje ne bi bilo tako svinjsko drago. Ne vem, od kje jim ideja da nabijajo take marze in tudi ne vem, KDO jih nabija, ampak dejstvo je, da Francija sploh ni tako dalec stran od nas, stroski izdelave delov niso prav nic vecji kot za ostale firme (se celo cenejsi bi morali biti, ker je PSA velik koncern), cene so pa primerljive kot tiste za dele, ki pridejo iz drugege konca sveta -iz Amerike, Japonske... meni nic jasno :?

Odkje si pa ti vtaknil Safrane-a v PSA koncern? :rofl :rofl :noro

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ To apr 26, 2005 9:29 pm

pugi405 je napisal/-a:Odkje si pa ti vtaknil Safrane-a v PSA koncern? :rofl :rofl :noro

Kdo pa potem dela njihove V6 motorje :?: Mercedes? Cadillac? Zastava? :wink: :wink: :wink:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To apr 26, 2005 9:39 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:Odkje si pa ti vtaknil Safrane-a v PSA koncern? :rofl :rofl :noro

Kdo pa potem dela njihove V6 motorje :?: Mercedes? Cadillac? Zastava? :wink: :wink: :wink:

Renault sam ni sposoben sestavt šestvaljnika? :roll:

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To apr 26, 2005 9:45 pm

in če je on, sej nič ne mori . če se spomnim na Trobca, ki je bil bannan po ahkm cajtu ;) in vemo kake je pisu

ok dovolj off topic

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ To apr 26, 2005 9:54 pm

pugi405 je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:

Renault sam ni sposoben sestavt šestvaljnika? :roll:

Ne gre za to, da ni sposoben, gre za stroske. Dandanes je zelo tezko konkurirat --> :vc :vc :vc

Sicer pa bom rekel takole: Reno je seveda sposoben sestavit sestvaljni motor. Je tudi sposoben sestavit DOBER sestvaljni motor. In je sposoben sestavit ZANESLJIV sestvaljni motor. Zal pa tega ne bo naredil, ker to ni poceni. Ce lahko motor naroci pri PSA, ki klofa te masine se za Volvo, Pizo, in morda se za koga, bo zaradi velike serije tak motor bistveno cenejsi, kot ce bi ga izdeloval Reno le za svoje avtomobile. Tako vzamejo, kar je in rezultat je zal PORAZEN (psa motorji so cisto na -psu!) :roll:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To apr 26, 2005 10:00 pm

Reno nima nič z PSAjem ;) ,motorje sam razvija,PSA ima HDI reno pa Dci motorje,sej v principu sta enaka,vendar pod drugo streho narejena :D
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ To apr 26, 2005 10:00 pm

Sonny je napisal/-a:in če je on, sej nič ne mori . če se spomnim na Trobca, ki je bil bannan po ahkm cajtu ;) in vemo kake je pisu

Dokler je prijazen, zabaven, objektiven in nasploh priden, je (vsaj kar se tice moje malenkosti), cisto zazeljen. Ce bo pa spet zacel s svojimi psihozami, bo treba pa banane predpisat.

Safrane, Jaguar, Mondeo ali karkolisizepotanovem, welcome back :hi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov