Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
audi racing
Novinec

Napisal/-a audi racing So maj 28, 2005 10:50 am

mah najbols da kups audi RS6!!! :lol:

ne kup si tega audi a8...sam nekje sem zaslediu da kuri 15l !!!
ceprou tore sni odgovor na njegovo uprasanje!
glede na to da je letnik 99 in da ima samo180.000km....
narobe ej lahko marsikaj zakaj pol mislis da ga prodaja.ce bi blo use lepoinprav ga nebi prodaju.
PS.tole je moje mislenje da nebi dubu slucajn bana!k sm vidu da ste moderatorji neki ful strogi!(brez zamere)
!
lep pozdrav audi racing

Slika

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica So maj 28, 2005 10:52 am

menjalnik - redno menjat olje (to se navadno pozabi), drugace ni problema.
sprednje roke - znajo hitro duso spustit ce niso originalne
masinka - je za zmeri
diske + ploscice (po 4 na vsakem sprednjem kolesu) bos pa itak zamenjal ce mislis met avto se nekaj casa
drugac so pa baje vzdrzljivi avtomobili, nimajo nekih serijskih napak, sploh te letniki. ti samo redno olcek menjaj pa bos lahko se pa se kilometrov odpeljal...

lp
juhica

ps: avto leti k k****a (tud po mokrem, a ne bmw fani?)... mal se ceno zglihi pa mas za ta dnar odlicno masino...

Uporabniški avatar
veselko
Novinec

Napisal/-a veselko So maj 28, 2005 11:07 am

koncno en k je lepo povedu kaj si misli o avtu :D

drugace pa mi je tale avto vsec ker ma novo armaturo (tist velik displej)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=327873

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Eddis So maj 28, 2005 11:16 am

Joj to ni problem tako armaturko dobit, pac samo neki tazga namest avtoradia not vstavis....poglej to kombinacijo: http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?id=29901 + S8 ( in potem v S8 dobis novo armaturko)
Kaj pravis?
...ima se - može se, nema se - folira se...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So maj 28, 2005 11:21 am

On napiše da hoče bencinarja in da dizel ni zanjga, a nekateri še vedno ne morete brez tistih vaših dizlarjev...hudo no... :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis So maj 28, 2005 11:37 am

Slide je napisal/-a:On napiše da hoče bencinarja in da dizel ni zanjga, a nekateri še vedno ne morete brez tistih vaših dizlarjev...hudo no... :roll:

Mogoce ga pa se ni pelu in mu hocemo samo svetovati...bos mogoce zaniku da so 3.0 ali pa 3.3 ali celi 3.7 masine TDI slabe in ne vlecejo, aja pa ne mi rect da se slisi tisti standard dizel zvok, ker ni res, dizli z tako kubikazo ze kr lepo predejo....

No ce noce dizla mu bomo pa svetoval benzince, ce ni crno je belo ane? :P

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica So maj 28, 2005 11:59 am

razlika v ceni med priblizno enako opremljenimi, podobni letnik, isti kilometri je med dizli in 4.2 bencinom okol miljona in vec. zdej nej pa en zracuna kok kilometrov na leto + registracija more narest da se mu v recimo 5 letih to izplaca. sicer pa ce bi model hotu pocen avta si ne bi a8 kupoval a ne? v8 powah je pa za ene vreden une 3 litre na sto km...

ajde

Uporabniški avatar
veselko
Novinec

Napisal/-a veselko So maj 28, 2005 12:01 pm

mel sem dizla :-P Omego 2,5 TD od BMW-ja motor. Sam kaj naj recem? Ah nism pristas dizla, preprosto. kot nekdo ne mara solate, jst ne maram dizla. Pac sem prilezu do tiste "stopnje", da si lahko koncno kupim svoj sanjski avto in ga seveda tudi vzdrzujem. Tako da, me zanima koliko so kej vzdrzljivi tele "gajbice" in ne mi pisat spet koliko so zejne, ker me to ne zanima. Avto je zejn kolkr ga tiscic :D

BRAVO juhica :clapclap

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g So maj 28, 2005 12:18 pm

z takim avtom sem se peljal v nemcijo in ti povem sledece avto ima porabo okorg 13-14 litrov voznje po avto cesti vozili smo 230-240 samo parkrat pa do konca 280 avto gre zelo lepo bil je letnik 96 in je imel pravozenih 340 000 km presenecen sem bil nad tem da ima avto 4 stopenjski tiptronic menjalnik in da ce das na 190 gas do konca menja v tretjo brzino in jo drzi do nekje 215 sicer pa je bil motor ze zamenjan ker mu je slo tesnilo na glavi in je dal drug motor noter ker ga je imel na razpolago tip je lastnik avta od leta 98 kupil ga je z 70000 km edino kar ga zdejle zafrakava sta oba katalizatorja ki sta svinsko drtaga okrog 2000 eur oba.
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind !!

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis So maj 28, 2005 12:25 pm

Aha zgodba je taka...pol bom pa tko reku: SRECEN NAKUP, avto izgleda res lepo, masino si pa sam poglej, ker je avtomatik, mu preveri olje, pelji ga na servis, naj ti ga pregledajo, raj daj 20.000 sit za pregled in bos vedu na cem si, ce je avto slab ti ne bo tolko zal teh 20.000 sit kot pa 3.200,000sit kokr pac stane avto...Bodi pazljiv na olje v menjalniku, in na sonde, ker dostkrat, se posebi pri 4.2Q znajo zezat...

Drgac pa Audi kot Audi, edini strosek ti bo potrosni material (benz, olje, bremze...kot pri meni)

Uporabniški avatar
veselko
Novinec

Napisal/-a veselko So maj 28, 2005 12:40 pm

Ker servis predlagas?

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 So maj 28, 2005 1:03 pm

Evo tko zdej bom pa še jst neki napisu. Imam možnost, da na vsake tolk časa sprobam vozt Audi A8 4.2 q 2003 letnik od tatkota, ki je služben kar pomeni, da se ga ne špara. Avto je največ kuru 18 l pa še to v sport program. 20 l avto pije, če je sfukan al pa ne vem kaj...
Primerjat a6 pa a8 je pa itak bedarija, to nabiajo uni k se niso nikol mel priložnost primerjat teh dveh avtmobilov. Nebom reku, da je a6 slab avto, sam je daleč od tega kar je a8.
Potem, vsi mu dajate ene slike 1998 letnikov k majo grde sprednje lampe pa zgleda za en kur...
Potem kakšni dizli z 150km al pa 180km, to so tok slabe mašine da glava boli, preverjeno pri dost ljudeh, ko crkne bosch pumpa boš vidu kaj pomen pizdarija v pravem pomenu. Model hoče 300km pa konc, hoče zvok osemvaljca ne pa nko brnenje mlinčkov. Je občutna razlika v 300km pa 180km.
Jst ti nemorem svetovat kok se kej kvar na avtu, lahk ti povem za ta nov model avdija da do zdej ni blo nobenih problemov. Sami redni servisi, avto je v dveh letih nabral 150.000 km. Moj fotr ni nedeljski voznik ampak ga tera kokr se da. Ugotovu je da bo treba diske menjat pa se sploh ne čudm zakaj.
Glede tvoja bodočega avtomobila ti pasvetujem, da greš do srviserja (pa ne teh uradnih) ampak unim manjših,ki so pa tud uradni. POrineš mu užep neki denarja ter naj ti detaljno pregleda avto. Enga tazga maš na poti od Savlj naprej, ko greš po unih stranskih poteh do nemške ceste.
Drugać pa nimaš kej preveč skrbet za ta avto, to je narejn avto da traja. Če rabš kej glede informacij o tanovem audiju napiš pa obilo srečnih kilomtrov ti želim.
LP

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica So maj 28, 2005 1:11 pm

glede servisov ti povem iz prve roke: kar se vecjih servisov tice: izogibaj se avtodelte na celovski, fantje so povrsni in prevec se jim mudi, dobra izbira je porsche verovskova. drugac pa servis za avtomatske menjalnike je pa marolt iz horjula. sam njemu jest ne dam nic vec za sraufat, je blo ze prevec pizdarij, tko da njega samo ce bo kaj z menjalnikom narobe. aja, ce bos kdaj roke al pa koncnice na tem avtu menjal, prijateljski nasvet: original.

lp
juhica

ps: pa seveda sporoc kaj bos nabavu da se bomo mal slinil...

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis So maj 28, 2005 3:06 pm

Izogibi se tud Porshe Verovskove, so dragi, zakaj: Recimo 3 mehaniki ti avto popravlajo 1 uro, deli stanjeo recimo 20.000 SIT + 1 ura mehanika 9.000 sit = 29.000 SIT ....ampak...
ti bojo racunal to kot da so delal 3 ure se pravi 3 x 9.000 + 20.000 = 47.000 SIT

Ker hoce vsak zasluzit svojo uro ane....se pravi za 18.000 je servis preplaca, ampak nardijo pa dobr... ta varjanta je bla resnicna zgodba!

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 So maj 28, 2005 3:56 pm

Sej vem da kupuješ prov Audi A8, ampak vsaj poglej:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=334045#

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=365810

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=349452

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=351477

Sej vidm, da si se zlo zapiču v a8, ampak u takmle se pa res peleš ko največji gospod.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So maj 28, 2005 5:07 pm

veselko je napisal/-a: ...me zanima koliko so kej vzdrzljivi tele "gajbice"...

Vem, kaj imas v mislih. Zanima te, ali bos servise obiskoval samo zaradi menjave olja in filtrov, ali pa bos postal "sponzor" raznih mehanicnih delavnic in trgovin z rezervnimi deli :lol:

Takole ti bom povedal. A8 je v osnovi odlicen avto. Audi se je s tem modelom uvrstil med vodilne proizvajalce potovalnih limuzin visokega razreda, kjer so do tedaj kraljevali BMW, Mercedes in Jaguar. Na nekaterih podrocjih (pogon) jih je celo prekosil in si s tem zagotovil svoje stranke. Audi A8 svoje potnike razvaja predvsem z vrhunskim udobjem, 4.2 literski motor pa poskrbi tudi za pridih sportnosti. Tocno to pa nudijo tudi konkurenti, pa vendar so med njimi razlike. In kakor si ocitno ze sam ugotovil, se ti avtomobili razlikujejo predvsem po vzdrzljivosti -za priblizno enake vozne uzitke torej zahtevajo razlicno visok davek na luksuz, ki ga mora placati lastnik... ;)

Jaz ti bom za primerjavo nastel nekaj prednosti in nekaj slabosti vseh treh nemskih konkurentov, odlocil pa se bos na koncu sam. Ceprav bi ti lahko svetoval se kaj drugega (Jaguar, Cadillac, Honda Legend), sklepam, da bos ostal kar pri nemcih, torej z drugimi niti ne bom izgubljal casa. Saj noben avto v tem razredu ni izrazito slab, je pa res, da imajo zelo razlicne muhe in navade, ce lahko tako recem...

Gremo torej na bistvo. Audi A8 blesti predvsem pri udobju in pri pogonu. Njegova ergonomija je dovrsena (ceprav pazi -tale, ki si si ga ogledal, ima sportne sedeze, ki so verjetno na dolge relacije bolj utrudljivi, kot obicajni "fotelji" :roll: ), avtomatski menjalniki so najboljsi na stari celini (enake menjalnike uporablja tudi BMW, le da se jim tam namesto "tiptronic" rece "steptronic"), stirikolesni pogon pa je sploh brez prave konkurence v tem razredu, vsaj pred 6 leti je vsekakor bil. Seveda pa ima stirikolesni pogon tudi svoje slabe lastnosti. Dve med njimi se posebej izstopata. Prva je obcutljivost in druga je (posledicno) vecja poraba goriva. Glede slednjega te sicer lahko malo potolazim, da je Audi uspel zadeve dokaj dobro resit z vrhunsko tehnologijo motornega managementa, tako da je poraba (za stirikolesno gnano posast) relativno ugodna, se vedno pa obcutno visja, kot pri primerljivi limuzini znamke BMW ali Mercedes. Racunaj kaka dva litra vec. Pa to se ni tak problem, sploh ce se malo vozis. Vecji problem je obcutljivost. Vsi ti kardani, diferenciali in polosovine ne samo da potrebujejo skrbno nego in da ne odpuscajo napak pri vzdrzevanju, ampak so tudi veliko bolj obcutljivi na morebitne poskodbe, kot v primeru pogona na le en kolesni par. Dovolj je ze kaksen robnik, da se kaj zvije in ven iztece mast oziroma olje, in ze isces novo polosovino, zglob ali (bognedaj) diferencial. In Audijevi rezervni deli so izmed omenjenih treh znamk absolutno najdrazji, pa se ponaredki se le redko dobijo... ce mi ne verjames, se recimo pozanimaj, koliko stane zavorni kolut za BMW sedmico E38 (Avto Aktiv), Mercedes razreda S W140 (Autocommerce) in Audi A8 (Porsche Slovenija)... pa ti bo hitro jasno, pri cem si :jao:

Kot si zdaj verjetno ze tudi sam ugotovil, bi ti raje priporocil BMW ali Mercedes. Tudi ta dve znamki za vzdrzevanje nista cisto "nedolzni", pa vendar sta napram Audiju napol zastonj. Za 3.000.000 SIT dobis tako ze vec kot spodoben BMW 740i ali pa Mercedes 500. Oba avtomobila tudi osebno precej dobro poznam in ce zelis, ti bom o njiju napisal prav tako poglobljeno analizo, kot sem ti jo za Audi... ce te zanima, seveda... :hi

acx
Novinec

Napisal/-a acx So maj 28, 2005 6:12 pm

skoda da ni vec jerryjev tukej, to pa je opis :D ;)

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So maj 28, 2005 6:35 pm

acx je napisal/-a:skoda da ni vec jerryjev tukej

Saj je se eden (bil), pa je ze po treh objavah stisnil rep med noge... smo pac ogrozena vrsta... :lol:

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Napisal/-a Eddis So maj 28, 2005 7:02 pm

acx je napisal/-a:skoda da ni vec jerryjev tukej, to pa je opis :D ;)

Pdpis

_Jerry_ you have RESCPECT from me.

Uporabniški avatar
veselko
Novinec

Napisal/-a veselko So maj 28, 2005 9:03 pm

UFFFF...
Jerry hvala ti za obsezen opis. Jaguar mi ne sede (notri je prepust), mercedes mi ni vsec kot znamka in je tudi notri prepust. Torej ostaneta samo se BMW in Audi. Audi A8 je ze od nekdaj moj sanjski avto, ceprav mi je takoj na drugem mestu BMW serija 7. Glede bencina me ne skrbi, bolj me skrbi koliko se te stvari kvarijo. Sicer se bolj nagibam k audiju, ampak ce me prepricate se bom zacel bolj zanimati za BMW. Moram pa takoj omeniti prvi minus pri BMW-ju. Pogon! Ne moti me da je zadaj, ampak da nima 4x4. no sedaj pa da vidim kaj bo Jerry povedal o BMW-ju. :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov