Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jun 09, 2005 6:19 pm

Emmmmm...., a si si ti sploh prebral tisto kar sem navedel zgoraj?? :roll: Ker če si si, potem vidiš, da je opel na 7. mestu (pred njim samo japonci in hyundai), audi pa na 14. :con Je pa to izključno za leto 2004 in ja, je od ADAC-a - tega si nisem kar jaz zmislu. Kako je bilo pa v razponu od leta 1999 do 2004 pa res nevem - pa dej ti kak podatek, link ali karkoli za argument. Je pa čist možno, da je bil takrat opel na slabšem, sej zdej že vrabci na vej čivkajo, da se je opel popravu šele v ZADNJEM času. :) Se pa strinjam, da je Audi še vedno bolj kvalitetno narejen v smislu uporabe kvalitetnejših materialov, tukaj mislim predvsem notranjost (plastika, prevleke), mogoče tud manjše reže pri spojih vrat ipd. Sam če je za to vredno dat od 1 do 1,5 mio. več naj pa vsak sam presodi.
Antiznačkar po prepričanju

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Če jun 09, 2005 6:23 pm

če hočeš auto uzemi audi, žal ti nebo :)

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Eddis Če jun 09, 2005 6:26 pm

Golfy je napisal/-a:če hočeš auto uzemi audi, žal ti nebo :)

Podpis
...ima se - može se, nema se - folira se...

acx
Novinec

Napisal/-a acx Če jun 09, 2005 6:26 pm

acx je napisal/-a:jst ti svetujem Audi, ker je za svojo ceno vrhunsko izdelan, astra mi pa mal cheap deluje :)

očitno GTCja še nisi vidu od blizu... :roll:[/quote]

vidu sm od blizu že oba, vozu pa samo A3 1,9tdi ambition

aja tonix za mimogrede, gre mogoče samo zato, da si pod ''cheap varianto'' nekaj drugega predstavljava: meni cheap deluje cel kup kroma (beri: zadaj pri kljuki od prtljažnika), pa srednja konzola v kabini na armaturki mi mal preveč ravno izgleda ( :!: :!: gre za subjektivno mnenje, prepričevanje kdo je kaj vidu je pa brezpredmetno, ker to itak vsak zase najbolje ve ;) )

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če jun 09, 2005 6:36 pm

Jaz ti definitivno svetujem astro - enostavno boljša je za ta denar pa sploh
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 09, 2005 6:45 pm

POLO 78 - ADAC - ova statistika je objavljena na njihovi spletni strani www.adac.de
tam je možno vse podatke preverit. Po njihovih podatkih je bilo na AUDI-ju A3 v povprečju 3 okvare na 1000 vozil - pri OPEL ASTRI pa 3,3. Razlika je - roko na srce ni velika - ne vem pa kako so Hrvati "izdelali" (beri prepisali) statistiko - če je kot ti trdiš povzeta po ADAC-u potem očitno nekaj ne "štima".
Razlika v ceni pomeni poleg naprednejše tehnike, boljših materialov in izdelave pa še česa tudi imidž. Sicer pa ti bo razlika najbolj jasna s samo strategijo koncerna, kamor sodi AUDI. V tem koncernu imajo za tržni boj z ASTRO na voljo GOLF-a, A3 pa se na tržišču meri z BMW serijo 1 in novim MB razreda B.

LP

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če jun 09, 2005 6:47 pm

Glede Astre ti kaj dosti ne morem povedati, ker nisem niti sedel v njej. Vozil pa sem Audija A3 1.9TDI 105KM 16" jeklene feltne. Vozne lastnosti si ze sam obcutil, tako da tega ne bom opisoval. V plus Audiju govori masina - 1.9TDI PD masine so ze preizkusene (od leta 2000) in tezav z njimi ni, razen najmocnejse 150KM razlicice, ki pa je samo v Golfu IV. Tale motor s 105KM gre za svoje konje zelo dobro - 200km/h (po stevcu) doseze brez velikega naprezanja in ce pogledas na stran od RSRa, so valarji na stock masini pokazali 115KM - kar se mi, glede na voznjo, zdi resnicno.

Glede pokvarljivosti obeh znamk ti lahko povem moje 8 mesecne iskusnje z Golfom IV 1.9TDI 115KM. Avto me je enkrat pustil na cesti, ker se je zamasila cevka za dovod goriva (pozimi, ko je bil mraz), kar pa ni krivda avtomobila. Pri 110kkm mi masina popije priblizno pol litra olja na 15kkm. Nikoli mrzlega ne tiscim in vrocega ugasam, parkrat mesecno pa se zavrti do 4k rpm ali malo cez. Te masine ni smisleno tiscat nad 4200 obratov.

Odvisno je od tebe, ce ti avto pomeni zgolj prevozno sredstvo, ti enostaven racun vse pove - vzami astro. Edino pomislek: glede cene servisov se dobro pozanimaj, ce so res cenejsi in ce so, za koliko. Ni receno, da je velika razlika, kljub "ugledu" znamke Audi. Ce pa ti avto pomeni se kaj vec, kot naprimer imidz, pripadnost kaksni znamki ali zaupanje do kaksne znamke, potem pa sam ves, ce je ta znamka Audi.

Ce bi bil na tvojem mestu, bi se odlocil za Audija, ni pa moj predlog objektiven, ker so mi VWji in Audiji vsec.
Slika

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

.

Napisal/-a SELJO Če jun 09, 2005 7:14 pm

jst mislem da bo astra bol zate :P

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Re: .

Napisal/-a splash Če jun 09, 2005 7:18 pm

SELJO je napisal/-a:jst mislem da bo astra bol zate :P

Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če jun 09, 2005 8:05 pm

Mate je napisal/-a:...Odvisno je od tebe, ce ti avto pomeni zgolj prevozno sredstvo, ti enostaven racun vse pove - vzami astro. Edino pomislek: glede cene servisov se dobro pozanimaj, ce so res cenejsi in ce so, za koliko. Ni receno, da je velika razlika, kljub "ugledu" znamke Audi. Ce pa ti avto pomeni se kaj vec, kot naprimer imidz, pripadnost kaksni znamki ali zaupanje do kaksne znamke, potem pa sam ves, ce je ta znamka Audi.

Ce bi bil na tvojem mestu, bi se odlocil za Audija, ni pa moj predlog objektiven, ker so mi VWji in Audiji vsec.

Se podpišem pod tole ;)
Če je ravno, ni zabavno.

Alienator
Nov uporabnik

Napisal/-a Alienator Pe jun 10, 2005 10:46 am

Mojster Miha je napisal/-a:Malce se pouči o trženju avtomobilov ( prodaji, prodajnih statistikah, segmentiranju kupcev ...) pa ti bo jasna razlika v ceni med omenjenima modeloma.

Razlika o segmentu kupcev je zame snobovska pripomba. A3 nima lastnosti snobovskega avtomobila, ker se še daleč cenovno ne oddalji od svojih tekmecev v dovolj veliki meri.
Tudi narava kupcev pri A3 ni nič kaj drugačna kot pri Astri, ker se pač ljudje malo stegnejo pa kupijo Audija, ker je pač Audi, ampak če bi se njegove cene začenjale pri 5,5 mio in ne pri 4,4 mio, bi jih prodali znatno manj.

Sploh pa razlika v ceni pri kompaktnem razredu avtov (in Audi spada v Golf razred avtomobila, čeprav v zgornji segment), ne more temeljiti na prestižu, vsaj ne v pretežni meri, ker bo to pomenilo za proizvajalca takih avtov ekonomski samomor.

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Pe jun 10, 2005 11:07 am

Definitvno astra.

Sploh če 1.000.000 SIT razlike v ceni. Sploh nimaš kaj razmišlljat. Privošči si še kaj drugega za ta dnar, dobro avtoakutstiko, počitnice, računalnik, ...

Pa te nove astre so res všečne :-P .

CST™Golfy
Moderator foruma

Re: .

Napisal/-a CST™Golfy Pe jun 10, 2005 11:20 am

splash je napisal/-a:
SELJO je napisal/-a:jst mislem da bo astra bol zate :P

Slika

Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe jun 10, 2005 12:13 pm

En off-topic vprašanje - where the heck is Alfa Romeo???
Slika
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Pe jun 10, 2005 12:24 pm

Tud Kie ni, ki ji trenutno največ raste prodaja v Evropi.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jun 10, 2005 2:23 pm

Alienator - če je zate snobovska pripomba izraz segmentiranje kupcev potem si očitno velik neuk na področju trženja avtomobilov - predvsem pa nič več kot Slovenec, ki trženje avtomobila pojmuje na osnovi Slovenske foušije.
Si mogoče že slišal za t.i. luksuzne avtomobilske razrede, jih mogoče znaš naštet, poznaš njihove tipične predstavnike, mogoče najbolje prodane ... ?
Višek tvoje nevednosti pa je zadnji stavek - dej si ga še enkrat prebrat - pa mi razloži kaj je največji problem avtomobilske znamke AUDI v primerjavi s svojima tekemcema? Kratko jedernato, brez nakladanja.

LP

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Pe jun 10, 2005 2:45 pm

Jao kako se prepiramo, enki kr neki...
Takole bom rekel: za ta denar, ki ga omenjaš za Astro, dobiš dober avto. Ni dileme. Milijon tolarjev al kolk razlike je res kar precej za avta s podobnimi krakteristikami. Napisal si tudi dobre in slabe strani obeh avtov. Vidim, da imaš stvari razčiščene, torej odločitev nebi smela biti težka. Opli so bili na zelo slabem glasu in verjamem, da so se do danes izboljšali. Vendar tudi Audi je šel z razvojem naprej. Primerjati razne ople z audijem ali ne vem fiate z bmw (navajm samo primer, da ne bom slučajno koga užalil...), pa ne gre, vsaj trenutno ne, mogoče v daljnji prihodnosti, tako da takih primerjav ne komentiram. Jaz pri svojem avtu nisem posmislil niti za sekundo, da mi je žal, ker sem ga kupil.
Torej, karkoli boš vzel, slabo ne boš izbral.

Alienator
Nov uporabnik

Napisal/-a Alienator Pe jun 10, 2005 9:30 pm

dejvi je napisal/-a:Jao kako se prepiramo, enki kr neki...
Takole bom rekel: za ta denar, ki ga omenjaš za Astro, dobiš dober avto. Ni dileme. Milijon tolarjev al kolk razlike je res kar precej za avta s podobnimi krakteristikami. Napisal si tudi dobre in slabe strani obeh avtov. Vidim, da imaš stvari razčiščene, torej odločitev nebi smela biti težka. Opli so bili na zelo slabem glasu in verjamem, da so se do danes izboljšali. Vendar tudi Audi je šel z razvojem naprej. Primerjati razne ople z audijem ali ne vem fiate z bmw (navajm samo primer, da ne bom slučajno koga užalil...), pa ne gre, vsaj trenutno ne, mogoče v daljnji prihodnosti, tako da takih primerjav ne komentiram. Jaz pri svojem avtu nisem posmislil niti za sekundo, da mi je žal, ker sem ga kupil.
Torej, karkoli boš vzel, slabo ne boš izbral.

Saj lepo, da si prepričan v svojo odločitev, ampak ali si preizkusil tudi konkurenco? Opel je bil na slabem glasu, ampak tale astra je (kot ugotavljajo vsi analitiki in komentatorji) res čist drug avto - ravn z njim so zamenjal tud serijo motorjev pri oplu in avto se res pelje tako dobro kot A3 za velik nižjo ceno. Če ne verjameš, ga moraš nujno preizkusit! :oops:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe jun 10, 2005 9:38 pm

A3 8)

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Pe jun 10, 2005 11:07 pm

Moje skromno mnenje.
Če si pripravljen dati 5mio za tega "oskubljeno" opremljenega audija, pomisli da za ta denar(in to kasko premijo) dobiš recimo astro gtc 1.9(120KM) z sport paketom opreme(seveda dizel)
Poleg tega se je opel dokaj popravil, tudi npr. pri varnosti je nova astra v samem vrhu(euro-NCAP). Pa moram priznati, da bi 4-5 let nazaj rekel "vse, samo opla ne". Sedaj pa je v moji knjigi opel dosti višje, nova a. gtc pa je pomoje vredna greha :) .
Če pa so ti zmogljivosti ok, si pa sam ugotovil, da bolje opremljeno astro dobiš za dober mio. manj, kar pa vsekakor ni zanemarljivo.

Pri tvojem proračunu, če bi kupoval nov avto, bi vzel definitivno astro(najbrž 1.9 sport), al pa 1.7 pa enega rabljenega KTMa :P

Svetujem ti, da dobro premisli, če se res splača dati toliko več za audija. Pogledati pa se splača tudi npr. kakega focusa, mogoče alfo 147

PS Ne me zej napadat, ampak meni je astra gtc lepša
Slika

fajn se mamo :)!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 7 gostov