Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Sr jul 20, 2005 7:26 pm

1.8T je za ta denar pravi stroj - pa še Audi je, še posebej če je čipan in da dobiš ohranjenega
... ampak vse lepo ima tudi slabosti; nadpovprečno obiskovanje benz črpalk, vzdrževnje (bog ne daj, da začne vse po vrsti crkovat)...

Courage™ je napisal/-a:
CAB DRIVER je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Eh, kaj rečt ob takem avtu...

Če je voznik budala, bo avto nagajal, če pa ne pa ne. Preverit turbino, preverit zglobe/roke in pa upoštevat zgornje nasvete, pa bo.

Malce off topic za našega pogumneža.
Kam torej ti spadaš?? Glede na vse peripetije ki si jih imel s svojim turbačem.

kam spadam ? med naivneže ki verjamejo lepim besedam. ampak vsaka šola je za nekaj dobra, zdaj dela ko urca :)

:har
Slika Slika ... seems fetishe !?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jul 20, 2005 10:21 pm

X-Hair je napisal/-a:Slide roke bi morale iti na zalost pod garancijo. Koliko je avto letnik in po kolikih letih ste jih sli menjat?

Tomo ta prvi 1.8T so imel bel porodne krce. A bi blo se pol miljona pa se vzame 98 se rajsi 99 letnik.

Letnik 98, menjale se bojo šele na naslednjem servisu, na prejšnjem so jih podmazali ker so pri 70k pričele škripat, pa so jih namazali, zdaj jih bo treba pa menjat. Do takrat ko je bil avto v garanciji(eno leto) ni blo niti govora o problemu z rokami, niti škripale niso...a jebat ga, se zgodi :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

m.a.t.e.j.
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t.e.j. Pe jul 22, 2005 2:50 pm

Fotr ima audi a4 1,8 T, letnik 99, 15O KM..Pri cca 180 000 km je sla turbina. Pri 220 000 km smo menjal amortizerje, roko, manseto, ventilator klima, motorcek prtljaznik. To je vse. Pa mislim da je bila manseta ali pa roka v garanciji. Avtek ima zdaj cca 250 000 km. Prejsni mesec sem ga pelal k BEJA d.o.o. na pregled turbine. turbina mi zelo cuden dela. Piska oziroma ne vem kako bi vam to obrazlozil. Sicer pri beji trdijo da je vse o.k. Pospeski niso taki kot so bili vcasih. Tezko ga spravis nad 4500 obratov. Pospesuje kot 1,6. To bi mi lahko kaksen od vas vec povedal. Al so to ze leta, km.

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Pe jul 22, 2005 7:28 pm

To je sigurno turbina . Ker folk ne zna s takimi motorji oz.turbinami ravnat . Zjutraj vžgejo in že na polno tiščijo , pa ko ga tiščijo do onemoglosti kar takoj ugasnejo motor .!!!!!!! To je smrt za turbine . Olje v cevki za podmazovanje zogleni in sčasoma zabije pretok olja in posledica ? - Turbina " ZARIBA "" In to ne zaradi slabe kakovosti , temveč "pametnega " šoferja .

Pokliči v Trzin TURBOMEDJA in vprašaj , tam lahko dobiš tudi novo .............

LP
Diesel Powa !!!

Krneki
Nov uporabnik

Re: audi A4 1.8 T

Napisal/-a Krneki Ne jul 24, 2005 3:32 pm

Tomo je napisal/-a:Brat kupuje avto pa malo gleda različne znamke.
Pa bi vas prosu vse kar veste o zgoraj imenovanem audiju (l. 95, 96)
Kakšno so vaše osebne izkušnje, izkušnje znancev, prijateljev...

Nekaj takega imam u mislih:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=421953

tnx za odgovore ;)

Če še te zanima Audi A4 za približno tak keš, ti ga lahko jaz ponudim.
Je pa 1.8T Quattro, z malo več kilometri in predkatkim menjana kompletna turbina!!

BorutW
Nov uporabnik

Napisal/-a BorutW Po jul 25, 2005 11:11 pm

Jaz sem pa gledal Octavio karavan z isim motorjem. Je še kar fora, da ima octavija drugače obrnjen motor, kot pa audi. Na videz je motor enak. Octavija je bila letnik 2000, cena podobna kot za audi, oprema slx (avto. klima)...

A je problem prodat avtomobil s takšnim motorjem (turbina + 110 kw + povprečna poraba po rač = 9.5 l)

Lep pozdrav!

PS: Prodajalec mi je rekel, da je na oktavijah na računalniku z L1 označena trenutna poraba, L2 pa overall. A to drži.

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo So sep 17, 2005 10:47 pm

LP

Prišlo je do spremembe načrtov...sedaj je u igri letnik 98 in ne 95
Našel pa se je še en rival :)

audi a4 1.8t vs golf 4 1.8t (letnika 98->)

Torej zanima me če bi kupovali vi za katerega bi se odločli in zakaj.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr sep 21, 2005 8:08 am

jaz sem bol za večje avte, tak da moj glas bi bil za a4, čeprav ma golf 4 več styling potenciala. ;)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Sr sep 21, 2005 8:23 am

ma oba sta nekako po svoje dobra, audi - prestižen, večji...golf - styling potencial, mala raketa :)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr sep 21, 2005 8:31 am

no, potem pa si si itak že odgovoril.

če hočeš prestiž oziroma malo več prostora, udobja pol Audi, če pa hočeš pocket rocket pa golfeka.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr sep 21, 2005 8:41 am

Jaz sem imel podoben problem. Pogoji so bili A3, A4 ali Golf IV, masina 1.9TDI 115, 130 ali 150KM ali 1.8T 150KM, barva modra, crna ali izjemoma srebrna in veliko opreme. Potem sem pac gledal oglase za vse skupaj in ko mi je bil kaksen vsec, sem se malo bol pozanimal o njem - iz kje je, kilometri, servisi in tako sem kupil Golfa IV 1.9TDI 115KM.

Kar hocem povedat je, da ce sta ti oba avtomobila vsec, potem glej za obema, ko pa najdes enega, ki bo ustrezal tvojim pogojem in ti bo dober za peljat, ga pa vzemi. Sej ni treba, da imas prej tocno doloceno kater avto mora bit. Tud A4 se da zelo dobr ustimat, ce te to zanima.

BC pri Octaviji ne poznam cist detajlno, je pa takole mas MFA1 in MFA2, kar sta dva locena BCja. 1. se resetera, ko je avto 2 uri ugasnjen, 2. se resetira samo rocno. Oba pa imata potem opcijo povprecne in trenutne porabe. Ko se bos peljal s takima avtom si nastavi na eno porabo, pohodi gas za 50m in trenutna poraba se po spremenila za par litrov, povprecna se pa sploh ne bo, al pa se bo malenkostno.
Slika

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Če sep 22, 2005 8:42 am

Ja res je najbolje da več avtomobilov "probaš" in jih pelješ.
tnx za komentarje zaenkrat ;)

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR So sep 24, 2005 10:57 am

js bi raje izbral audi, mislim pa da sam dober veš zakaj :P ;)

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN So sep 24, 2005 11:24 am

Tomo je napisal/-a:ma oba sta nekako po svoje dobra, audi - prestižen, večji...golf - styling potencial, mala raketa :)

to se podpisem pa sej golfa al pa audija sej je isto 1.8t ta starejsi letnik uzem 98 99 vw-ja al pa audija useen huda sta uba letita pa tut :P 8) ;)
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa So sep 24, 2005 12:29 pm

Ma ja oba avta sta dobra vsak po svoje sam pri golfu ni kaksnih brutalnih
zmogljivosti.Pac solidno vlece,ker spet ne mores pricakovat
prevec od "le" 150 konjev pa avta ki ma tudi precej opreme kar posledicno
nanese tud na tezi.Se ga da pa lepo natunat :)

Drgac sam bi pa vzel audija....mi je lepsi :P Golf MI je dolgocasn po izgledu :-P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov