Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 19, 2005 1:20 pm

Courage™ je napisal/-a:te pa raje hyundaja al pa subaruja nabavi, tam ziher nebo crknilo nič.. :roll:

Subaru je za prvi avto odličen in varen, samo poraba je vseeno visoka proti berlingu hdi. Hyundai je pa pač hyundai - mislim da vseeno več nudi berlingo.
Old subarus never die, they just get faster!

Alien
Novinec

Napisal/-a Alien To jul 19, 2005 1:27 pm

Hm, ne vem kaj ma folk proti Hyundajem :?: V evropi so zelo cenjeni avtomobili in zelo blizu vrha vodilnih v prodaji.So zelo varni in nudijo ogromno opreme proti ostalim. Nisem pa rekel da so najboljši in nepokvarljivi, saj vsak ma svoj okus. ;)

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish To jul 19, 2005 1:30 pm

Še moje mnenje,

Imamo službene Octavije TDI. Stare 3 leta in vsaj 220.000 km. Mamo pa tud pežoja 406 z neki čez 300.000 km.

O.K. Octavija zelooo hvaležen avto. Poraba nizka, avto dokaj stabilen in dokaj udoben. Se opaz VW podvozje in sami zici. Klima dela b.p. Prostorna. Armaturka pusta, malce češka :). Drugač pa zelo uporaben avto, za družino seveda karavan.
Naše izkušnje so take, da sam tanki in pel. Prešle so že vse najslabše ceste na balkanu + Romunija (kdo bil dol ve o čem govorim), Bugarska, Madžarska, Slovaška itn. NIKOLI ostal na cesti, nikol kakršnega koli problema z avtomobilom.
Avte vozijo zelo različni vozniki, avti se vozijo zelo hitro, prbijajo se do blokade, ampak avto še zmeri dela. Tud po 200 - 300 km od 180 km/h gor.

Je pa dejtvo, da se večino časa prebije na AC, seveda le kjer je to možno.

Naš vzdrževalc voznega parka je zelo zadovoljen, ker res sam redni servisi in to je to.

Upam, da si najdeš pravi avto za sebe. Sam sem neki časa mel tud Xsara Picasso. Avto da dol padeš. Po mojem mnenju naj family car.
---------------------------------------------------------------------
CLIO BACCARA 1.8 i ORIGINAL

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC To jul 19, 2005 1:31 pm

Eh saj ne gre se za to da bi mel kdo kaj proti hjundajem samo eni povelicujejo dolocene znamke polek teg apa se posplosujejo ... vsi vw crkujejo, honda se nea nikoli pokvari itd ... vsak avto ti lahko crkne, tukaj ni izjem sploh pa rabljen avto je itak loterija pa bilokero znamko vzames noben avto ni tako narjen da ga neka budala pred tzabo nebi mogla zjebat.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jul 19, 2005 1:44 pm

CockroaC je napisal/-a:Eh saj ne gre se za to da bi mel kdo kaj proti hjundajem samo eni povelicujejo dolocene znamke polek teg apa se posplosujejo ... vsi vw crkujejo, honda se nea nikoli pokvari itd ... vsak avto ti lahko crkne, tukaj ni izjem sploh pa rabljen avto je itak loterija pa bilokero znamko vzames noben avto ni tako narjen da ga neka budala pred tzabo nebi mogla zjebat.

Sam preferiram terence in 4x4 vozila. Osebno ne maram VAG in Honde to priznam in na splošno mi osebni avto iz koreje ne paše. Pa ne da bi ga kaj žalil, pač mi ne paše. Ne rečem terenca - sangjong ali kia.
Za VAG grupo tudi ne govorim na splošno. Govorim za avte v familji in njihove voznike. Vsi so počasni vozniki in vsi vozijo normalno brez pretiravanj, naglih pospeškov ali česa podobnega in vsi, ki so imeli ali še imajo VAG avto, ga pljuvajo.

Avto na splošno lahko vsak crkne. Zato sem tudi dal v svoj prvi post odebeljeno kaj bi z avtom, ki bi si ga kupil naredu;
Nekako imam občutek da imaš na voljo samo 1.8 miliona. Kje je pa kak servis, registracija in podobno?
Na tvojem mestu bi dal 1.1 miliona za avto, 200.000 bo registracija. To je že 1.3 miliona. Kak servis bo treba opravit na avtu zato s preostankom denarja kupi nove gume za ta avto in naredi veliki servis na avtomobilu(jermeni, napenjalci, filtri, olje, hladilna tekočina, bremz olje...) - potem boš lahko prepričan, da ti avto ne bo v parih letih propadu. Imel boš vse poštimano in še s preostankom - mogoče 50 do 100k sit pelji ženo na lepše - verjemi da bo bolje tko kot če narediš bedarijo in kupiš avto za polno ceno - danes vsi preveč nategujejo ko prodajajo avtomobile in se lahko zelo
hitro pokaže da avto ni to kar bi moral bit.

Tole se mi zdi za prvi avto najboljša rešitev, ker ko ti prvi avto začne delat probleme, boš pljuval tisto znamko celo življenje, pa čeprav si sam kriv, ker se nisi poglobil v avto.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin To jul 19, 2005 2:32 pm

Jaz bi pa berlingota al pa kangooja. Sploh glede na to, da imaš familijo.
Pred leti, ko sem dobil brata, si je mati kupila kangooja. Avta ni in ni mogla prehvalit. Ko je šla v shopping je sestavljen voziček postavla v prtljažnik, zložila ročaj in se prepeljala do naslednje trgovine, ga vzela ven, šla do drsnih vrat, jih je odprla, tudi če je imela mal manj prostora, vzela malega ven, ga dala v voziček in gaasa. Tut vzdrževanje je blo zaradi plastičnega dna veliko lažje, ko je mali podiral kupčke vsepovsod ...
Kangooja mati nima več, še vedno pa je v lasti familije. 130.000 prevoženih km in še vedno se pelje ko suza.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To jul 19, 2005 3:04 pm

Octavia combi je moj predlog
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm To jul 19, 2005 3:41 pm

Če bi bil VAG koncern tako slab, potem bi že zdavnaj propadli. Bosch pumpe niso večne. K temu verjetno tud pripomore naša visokokvalitetna nafta. predvsem pa je odvisno kako je bil avto vožen. Najbolj mi je smešno ko nekdo dizla mrzlega tiši ali pa dela same kratke fure po par kilometrov, potem ko ima pa celo mašino sfukano pa reče, da je kvaliteta v pizdi. :roll: Dizel ni namenjen temu, da bi dragal pred vsakim semaforjem ali pa se zapeljal ko lokalne oštarije na kofetek.

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR To jul 19, 2005 4:12 pm

YOC je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=419654#

Čeprav ma dost prevoženih pa glede na barvo je verjetno taxiral v Nemčiji ;)

lp

8)

TA NIZKO CENO MA SAM ZARAD KILOMETROV IN KONJEV SAM JE PA TO PO MOJEM MNENJU VECNI AVTO GA MAMO DOMA ŽE 2 LETI STAR JE 6 LET PATEČE KOT URA PRAVI AVTO PRIPOROČAM TI GA
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To jul 19, 2005 4:27 pm

mgas XLR je napisal/-a:
YOC je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=419654#

Čeprav ma dost prevoženih pa glede na barvo je verjetno taxiral v Nemčiji ;)

lp

8)

TA NIZKO CENO MA SAM ZARAD KILOMETROV IN KONJEV SAM JE PA TO PO MOJEM MNENJU VECNI AVTO GA MAMO DOMA ŽE 2 LETI STAR JE 6 LET PATEČE KOT URA PRAVI AVTO PRIPOROČAM TI GA

Zakaj kričiš?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To jul 19, 2005 4:41 pm

pri mojem fotru v sluzbi so meli tud Octavio 1.9 TDI (110KM) in cisto nikol nobenih problemov!!! to je biv avto za sluzbene poti v tujino, prevozenih je imev vec kot 250.000km in se vrtev ko urca!!! fotr nikol ni mogu verjet, kolk ta avto leti!!! to sploh ni ropotal tko kot dizel ampak kot bencinar!!! vedno ko se je potem vsedel v svojega audija (tudi dizel 110KM) je klev da avto nikamor ne gre v primerjavi z Octavio!!! pa Audi nikakor ni zamorjen ker se tudi velikokrat vozi po tujih avtocestah in ne pocasi!!!

pkucler
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a pkucler To jul 19, 2005 10:04 pm

nebivedu je napisal/-a:Nekako imam občutek da imaš na voljo samo 1.8 miliona. Kje je pa kak servis, registracija in podobno?
Na tvojem mestu bi dal 1.1 miliona za avto, 200.000 bo registracija. To je že 1.3 miliona. Kak servis bo treba opravit na avtu zato s preostankom denarja kupi nove gume za ta avto in naredi veliki servis na avtomobilu(jermeni, napenjalci, filtri, olje, hladilna tekočina, bremz olje...) - potem boš lahko prepričan, da ti avto ne bo v parih letih propadu. Imel boš vse poštimano in še s preostankom - mogoče 50 do 100k sit pelji ženo na lepše - verjemi da bo bolje tko kot če narediš bedarijo in kupiš avto za polno ceno - danes vsi preveč nategujejo ko prodajajo avtomobile in se lahko zelo
hitro pokaže da avto ni to kar bi moral bit.

Prvi avto naj ti bo velik, pregleden in kvalitetno narejen avto. Glej na stroške servisov, urne postavke dela servisov, poglej si koliko stanejo posamezni deli za avto in vsekakor glej porabo. Vsaka stvar danes stane in če kupiš avto, ki bo v slabem stanju boš preveč zmetal za vzdrževanje.

Jst ti bom za VAG takole reku; Bejži stran od vag koncerna(škoda in WV). Doma mamo oktavijo 1.9TDI 110KM letnik januar 2003. Pri 84.000 km je šla bosch pumpa - popravilo 280.000 sit. Kolega ima golfa - šla pumpa, še en drug ima audija, ki mu je tudi šla pumpa - vse od 80 do 90.000km prevoženih. Pasat od bratranca je shodu pri 60.000km - šla turbina. Stalno so eni problemi na avtomobilih. Vsi so 2003 letnik, ki so danes vredno od 1.8 do 2.5 miliona tolarjev. Ko smo pri nas dobil novo škodo, je bila lepo vožena in nam jo je uspelo spravl tut na 4.2 litra porabe, danes pri 90.000km je pod 6.5 ne spraviš več. Vsi ti avti so bili kupljeni novi in od iste prodajne hiše in od istega prodajalca.

Od teh ki si jih ti naštel bi sam vzel berlingota. Nudi veliko, pa cena je za par let starega kr dost nizka.

To je prov in še dobr si napisal.

lp

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To jul 19, 2005 11:38 pm

Alien je napisal/-a:Odvisno ali dost potujete in ali ste velika družina. :D Jaz bi se z tem denarjem odločil za Hyundai Elantro,ker ponuja ogromno komforta in dodatne opreme. :D

vse lepo in prav...
žalostno je da bi čez par let moral skor šenkat...
enostavno zgubi ceno...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 20, 2005 6:12 am

Zzooommm je napisal/-a:Če bi bil VAG koncern tako slab, potem bi že zdavnaj propadli. Bosch pumpe niso večne. K temu verjetno tud pripomore naša visokokvalitetna nafta. predvsem pa je odvisno kako je bil avto vožen. Najbolj mi je smešno ko nekdo dizla mrzlega tiši ali pa dela same kratke fure po par kilometrov, potem ko ima pa celo mašino sfukano pa reče, da je kvaliteta v pizdi. :roll: Dizel ni namenjen temu, da bi dragal pred vsakim semaforjem ali pa se zapeljal ko lokalne oštarije na kofetek.

VAG koncern je slab in vedno slabše mu gre!
ZOM; Napisal sem da so vsi počasni vozniki, vsi pazijo na avto, vsi ga polirajo enkrat na teden in noben ga ne tiši ne mrzlega ne vročega, pa so crkovale pumpe pri 90.000km prevoženih, kar je lahko sramota za tak avto. Nemci so golfa 4 v motoreviji skritiziral na 18ih straneh, kok je zanič in da ne omenim, da je na testu pri 50.000km počilo ohišje menjalnika samo od sebe - in to naj bi bil avto.
En 20 let star mercedes ma pa še vedno taprvo dizelsko pumpo not, pa še vedno dela in ima pa milion kilometrov za sabo - ga ima bratranc. Ne moreš it tok u poden s kvaliteto, če se hočeš it dobro firmo. In to kar dela VAG zadnje čase je točno to da tok manjšajo kvaliteto in delajo samo še na kvantiteto, ter slonijo na stari slavi golfa 1 in golfa 2.

Nerix
Nov uporabnik

Napisal/-a Nerix Sr jul 20, 2005 6:39 am

nebivedu je napisal/-a:Nekako imam občutek da imaš na voljo samo 1.8 miliona. Kje je pa kak servis, registracija in podobno?

Nimam na voljo samo 1.8 miliona SIT. Imam še 400.000 Sit v rezervi,za stvari , ki si jih omenil.

Vidim, da mi v večini predlagate Škodo. Do koliko kilometrov pa lahko ima ta avto prevoženih, ko ga kupim, da ni "zgaran"? Kaj pa samo vzdrževanje, je drago?

Kaj pa vzdrževanje Berlinga? Ali je drago?

Pa še nekaj; ali se morda splača vzet bencinarja, ki so nekoliko cenejši?

Hvala.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 20, 2005 6:53 am

Škoda je v začetku dražja kot berlingo, deli so dražji in prostora ima manj.
Jst ti predlagam berlingota.

Napisal si da imaš še 400 v rezervi - 200 je registracija, in 100 so nove gume, pa še 100 za zimske in ti ni nič ostalo - probaj raje malo manj za avto pa res orenk servis na njem naredi.

Sam sem kupoval terenčka ferozo - bile so 3 na izbiro - ena za 300 druga za 500 in tretja za 750, vse tri isti letnik. Šel sem z vsako na testno vožnjo.

Tista za 750k sit je imela uničene amortizerje, Gume ene nalite, v notranjosti niso delali vsi gumbi, mašina z motorupom nafilana, a pleh komplet cel in brez praske - samo pleh se da poštimat, generalna mašine pa stane, tko da sem ga poslal v K*U*R*A*C.

za 500k je bil avto koker tok v zelo klavrnem stanju mašina komaj da je še delala, amortizetji komplet zanič, zanič gume in spet pleh komplet lep, še podvozje prebarvano in zaščiteno - in spet sem ga nekam poslal.

za 300k sit - avto odzunaj ko da bi ga z bejzbolko božal. Mašina je imela generalno, tzamenjani vsi ključni deli v motorju, notranjost lepo ohranjena in vse je delal razen ventilatorja v notranjosti. Gume pa all terrain na litih feltnah. Avto sem potem vzel pod pogojem da mi da še ene feltne in ene gume zraven, in vrgel gor še 12k sit za obnovitev notranjih blatnikov - da voda not ne pride, če čez lužo zapelješ - kupil sem liftkit 3cm za 20k sit in bullbar sem montiral spredaj - vse skupaj z avtom sem dal 350k sit - kar pomeni še vedno 150k ceneje od drugega najcenejšega.
Tko da ni vse v ceni, ker avtomobili so bili isti letnik, samo eni pleh preveč cenijo, da bi realno spustili ceno za avto, ki je realno vreden 200k sit.

No tko se tebi lahko zgodi, da boš dobil avto za 1.8 miliona pa boš moral uložit še 500k da bo avto zares vredu, da mu boš zaupal, lahko pa dobiš isto znamko in isti letnik avto že za 1.5 miliona, ki bo bolj poštiman, samo lastnik bo vedu kok je realna cena - nategnt te pa tko vsi hočjo za čimveč.

Uporabniški avatar
Bidba
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a Bidba Sr jul 20, 2005 7:43 am

nebivedu je napisal/-a:Škoda je v začetku dražja kot berlingo, deli so dražji in prostora ima manj.
Jst ti predlagam berlingota.

Napisal si da imaš še 400 v rezervi - 200 je registracija, in 100 so nove gume, pa še 100 za zimske in ti ni nič ostalo - probaj raje malo manj za avto pa res orenk servis na njem naredi.

Sam sem kupoval terenčka ferozo - bile so 3 na izbiro - ena za 300 druga za 500 in tretja za 750, vse tri isti letnik. Šel sem z vsako na testno vožnjo.

Tista za 750k sit je imela uničene amortizerje, Gume ene nalite, v notranjosti niso delali vsi gumbi, mašina z motorupom nafilana, a pleh komplet cel in brez praske - samo pleh se da poštimat, generalna mašine pa stane, tko da sem ga poslal v K*U*R*A*C.

za 500k je bil avto koker tok v zelo klavrnem stanju mašina komaj da je še delala, amortizetji komplet zanič, zanič gume in spet pleh komplet lep, še podvozje prebarvano in zaščiteno - in spet sem ga nekam poslal.

za 300k sit - avto odzunaj ko da bi ga z bejzbolko božal. Mašina je imela generalno, tzamenjani vsi ključni deli v motorju, notranjost lepo ohranjena in vse je delal razen ventilatorja v notranjosti. Gume pa all terrain na litih feltnah. Avto sem potem vzel pod pogojem da mi da še ene feltne in ene gume zraven, in vrgel gor še 12k sit za obnovitev notranjih blatnikov - da voda not ne pride, če čez lužo zapelješ - kupil sem liftkit 3cm za 20k sit in bullbar sem montiral spredaj - vse skupaj z avtom sem dal 350k sit - kar pomeni še vedno 150k ceneje od drugega najcenejšega.
Tko da ni vse v ceni, ker avtomobili so bili isti letnik, samo eni pleh preveč cenijo, da bi realno spustili ceno za avto, ki je realno vreden 200k sit.

No tko se tebi lahko zgodi, da boš dobil avto za 1.8 miliona pa boš moral uložit še 500k da bo avto zares vredu, da mu boš zaupal, lahko pa dobiš isto znamko in isti letnik avto že za 1.5 miliona, ki bo bolj poštiman, samo lastnik bo vedu kok je realna cena - nategnt te pa tko vsi hočjo za čimveč.

Evo še moja izkušnja z Škodo Octavio.

Pred približno 1 letom sm iskal Octavio na izbiro sem jih imel 2-3 (iskal sem 1,6 (75 PS) s klimo - takih je malo), no in ko sem šel gledat Octavio 1998 letnik, ki sem jo izbral sem videl da je bila spredaj levo in po boku karambolirana (sem opazil da je bila izredno profesionalno popravljena z vsemi originalnimi deli), motor je delal brezhibno in je bil na mestu (le klima ni delala), Sem imel kolega mehanika zraven in je rekel da ker je kompresor not se vse da zrihtat (bil je samo pretrgan kabel pri stikalu za vklop klime - vrejetno od rukerja - strošek 0,00 SIT, samo polnjenje 10.000,00 sit), gume je imela meseca maja še zimske obute (sem jih zvozil čez poletje in še pozimi sem jih imel letos poleti pa sem kupil nove Michelinke energy ( od kolega ugodno 12.000 sit/kom).

Avto je imel 125.000 km, pri 115. 000 menjan zobati jermen narejen servis...

V avto nisem rabil naslednjih 10 mesecev vložit niti ficka razen za bencin.

Nakar me je zgrablo da ga bom mel vsaj 3 leta in sem zamenjal amortizerje (Monroe Reflex 79.000,00 Sit z delom), nosilce motorja in menjalnika, zobati jermen (sem imel občutek ga da ljudje ob menjavi jermena menjajo le jermen brez natezalca in vodne črpalke), gumi ležaje amortizerjev, in še rdni servis + plus par žarnic in malenkosti (z delom 65.000,00 Sit)

Torej Octavia letnik 1998 1,6 i (75 PS) Klima z 125.000 km

Cena 1,400.000,00 Sit (zaradi karambola in klime zbita cena na 1,150.000,00 Sit)
Stroški prvih 9 mesecev 0,00 sit + dopust za mlado družino v vrednosti 250.000,00 sit.
Za registracijo (ki pa že zaradi majhne in švoh mašine ni bila velika sem pa porabil denar od kadeta ki sem ga imel prej (zanj sem dobil 170.000,00 Sit).

Vgrajeni so bili sami nahbau deli!

Torej stroški ki sem jih imel do sedaj z karamboliranim 7 let starim [/b]VAG-om[b]so bili
Registracija 120.000,00
gume 48.000,00
amortizerji 79.000,00
servis jer., nosilci, ...65.000,00
klima 10.000,00

SKUPAJ 322.000,00 Sit
Popust 250.000,00 sit
Razlika od prodaje atarega avta in redistracijo (170.000,00 - 120.000,00 = 50.000,00)

vse cene so v tolarjih z vračunanim DDV brez računa

Torej 22.000,00 Sit za porihtanje avta ki ga kupiš je po moje O.K.

Res ti toplo priporočam ne glede na to kaj boš kupil prodajalcu vrži pod nos vsako pomanjklivost in zbijaj ceno pa lahko komot zbiraš avto ki stane 2,000.000,00 sit ali 2,100.000,00 sit (pol pa daš keš pred njega pa rečeš to pa to pato morem porihta t an avtu daš miu pa seveda 1,700.000,00 na mizo pa te čudno gleda ( a dnar vsakega človeka mika) pa reče 2 mil. ti pa butn še tistih 100.000,00 pa reči 1,800.000,00 pa roka ( pa še to pato pato je treba popravit - kar prodajalec žiher ve) pa si zmagal.

Jaz sem mojemu bil pripravljen dat 1.200.000,00 pa sem mu ponudo 1,000.000,00 pa sva se sreečala pri 1,150.000,00

Res Glej avte okoli 2,0 - 2,1 mil SIT.

pa vso srečo z družinskim avtom

Lp
Miha

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr jul 20, 2005 7:59 am

nebivedu je napisal/-a:
Zzooommm je napisal/-a:Če bi bil VAG koncern tako slab, potem bi že zdavnaj propadli. Bosch pumpe niso večne. K temu verjetno tud pripomore naša visokokvalitetna nafta. predvsem pa je odvisno kako je bil avto vožen. Najbolj mi je smešno ko nekdo dizla mrzlega tiši ali pa dela same kratke fure po par kilometrov, potem ko ima pa celo mašino sfukano pa reče, da je kvaliteta v pizdi. :roll: Dizel ni namenjen temu, da bi dragal pred vsakim semaforjem ali pa se zapeljal ko lokalne oštarije na kofetek.

ZOM; Napisal sem da so vsi počasni vozniki, vsi pazijo na avto, vsi ga polirajo enkrat na teden in noben ga ne tiši ne mrzlega ne vročega, pa so crkovale pumpe pri 90.000km prevoženih, kar je lahko sramota za tak avto. Nemci so golfa 4 v motoreviji skritiziral na 18ih straneh, kok je zanič in da ne omenim, da je na testu pri 50.000km počilo ohišje menjalnika samo od sebe - in to naj bi bil avto.
En 20 let star mercedes ma pa še vedno taprvo dizelsko pumpo not, pa še vedno dela in ima pa milion kilometrov za sabo - ga ima bratranc. Ne moreš it tok u poden s kvaliteto, če se hočeš it dobro firmo. In to kar dela VAG zadnje čase je točno to da tok manjšajo kvaliteto in delajo samo še na kvantiteto, ter slonijo na stari slavi golfa 1 in golfa 2.

Ja res pa lahko primerjaš 20 let starega MB in golfa4 TDI... To je tko kot da bi primerjal golfa1 dizel pa golfa4. :roll:
Daj potem še primerjaj 20 let starega mercedesa z novejšim recimo samo par let starim kar se tiče kvalitete izdelave. Ni primerjave? Se mi je zdel.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Sr jul 20, 2005 8:02 am

koliko kilometrov pa delaš na leto? :?:

če delaš manj kot 30.000 km/letno boš z nakupom tdi-ja vrgel denar skozi okno!
vsi ti avtomobili crkujejo in vse zanje je tako pesjansko drago, da ob prvem izrednem servisu (pumpa, turbina,...) krepko izgubiš vse, kar si kao privarčeval pri manjši porabi. :!:
npr. ravnokar pri našem pežoju 406hdi šla turbina (pri 120000km tako lepo voženih in vzdrežavanih, da ne more biti lepše)-nova 330000sit+par malenkosti+delo...

ali delaš dolge ali kratke ture? :?:
z turbo dizlom je treba ravnati posebno previdno in so bolj občutljivi, poraba pa ob isključno mestni vožnji tudi ni tako nizka (406hdi 110ks, 7.5-8 l/100km pri mestni vožnji, izvenmestna pa 6 ali manj)

cene imajo tdi-ji navito do onemoglosti in da se ti vloženi denar povrne, moreš delati zelo konkretne kilometre nekaj let zapored. :!:
načeloma imajo veliko več kilometrov in so le-ti zavrteni nazaj(sej jih je večina, a vseeno)

močno razmisli, predno kupuješ tdi-ja.

izmed zgoraj naštetih avtov bi izbiral med berlingom in octavijo.
golfa bi se izognu na daleč, kangoo pa ima porazno in nevarno lego na cesti.

izven tega izbora pa bi si ogledoval kaj takega:
xantio:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=413950
ali pa
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=304397
ali karavan
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=412424
...ko jo enkrat voziš, jo vzljubiš!
pa ne boj se hidravljočnega podvozja, ker je z njim neprimerno manj stroškov, kot z navadnim! (smo jo imeli cca 5 let in 210.000 km l.1993-kao najbolj crkljivo)

če spraviš še malo zraven:
bmw
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=399052

pa poglej še kakšno lantro, pežoja 406, mondea, focusa, alfo 156,...

preračunaj p0a premisli, predno kupiš to kar kupi vsak povprečen kratkoviden slovenec. :P

lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 20, 2005 8:19 am

Zzooommm je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Ja res pa lahko primerjaš 20 let starega MB in golfa4 TDI... To je tko kot da bi primerjal golfa1 dizel pa golfa4. :roll:
Daj potem še primerjaj 20 let starega mercedesa z novejšim recimo samo par let starim kar se tiče kvalitete izdelave. Ni primerjave? Se mi je zdel.

Je primerjava - kvaliteta mercedesa je še vedno tok visoka kot pred 20 leti - razlika je samo v novejših materialih in novejši tehnologiji. Glede golfa 4 je pa tko da je bila cena novega mercedesa 190d(takrat ga je namreč bratranec kupu novga) pred 20 leti nekako isto visoka kot je bila cena golfa 4. Kar pomeni samo eno - ceno višajo kvaliteto nižajo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 56 gostov