Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sinke Sr avg 10, 2005 11:02 pm

monster_d je napisal/-a:1,2 glih ni neki biser v bravotu, se pa da solidno pelat brez pretiravanj.
lp

A to misliš da ne potegne dobr ali da se motor ni dobr pokazu?

Uporabniški avatar
A.F.
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a A.F. Sr avg 17, 2005 11:50 am

sinke je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:1,2 glih ni neki biser v bravotu, se pa da solidno pelat brez pretiravanj.
lp

A to misliš da ne potegne dobr ali da se motor ni dobr pokazu?

Pomoje misli, da ne potegne glih najbolš.

Za zmerne voznike je uredu, če hočeš pa kaj več moraš pa močnejšega kupit.

Kar se tiče (ne)pokvarljivosti 1.2 motor nebi smel bit problematičen.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr avg 17, 2005 11:56 am

Mah ti raje vzemi Alfo 146 1,4 oz. se bolse 1,6. So prostorne (posebaj prtljaznik), veliko jih ima klimo, so zelo neproblematicne, so športne. Edino kar mori, je poraba. :)

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Sr avg 17, 2005 12:20 pm

Damjan19 je napisal/-a:a nimajo megani 96 letnika veliko težav?

To lahko potrdim, ker je bratranec imel ta model (1.6) in je imel težavo, da mu je kar nekajkrat prebili tesnilo na glavi, baje je to klasična težava pri tem letniku.
PRebilo mu jo je na cca 30Kkm, kler pa je sam delal precej km, se s tem ni obremenjeval, ker je za menjavao na uradnem servisu (cca 80K Sit) dobil leto garancije, delal je pa po cca 40K km letno.

Ko mu po enem letu ni prebilo pa je avto raje menjal.

Na servisu so mu rekli, da kaj veliko ne morejo narediti, ker je neka stenca pretanka...Tako, da raje leto mlajšega, če že mora biti renautl.

Sam bi raje bravota, ki mi je lepši, deli so mnooooogo cenejši, če gledaš original kose na katere dobiš tudi garancijo na uradnem servisu. In tudi drugače so kosi cenejši, če se zaplješ čez mejo za drobiž dobiš na odpadu marsikaj.

Glede lege in poskočnosti pa tako ali tako ni vredno izgubljat besed, čeprav sem se sam takrat raje odločil za AR145, ki jo je pred dobrim letom zamenjala QV sestrica.

@Dejch, poraba pri TS motorjih ni več problem, boxer je pa druga zgodba, l.96 bi bila še boxer, l.97 pa že TS.
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

m_a_r_k_y
Nov uporabnik

Kraj: dol pri hrastniku

Napisal/-a m_a_r_k_y Sr avg 17, 2005 1:13 pm

Dejch je napisal/-a:Mah ti raje vzemi Alfo 146 1,4 oz. se bolse 1,6. So prostorne (posebaj prtljaznik), veliko jih ima klimo, so zelo neproblematicne, so športne. Edino kar mori, je poraba. :)

da ne odpiram nove teme me zanima kaksna je poraba pri alfi 146 ali 145 1.4 ali 1.6

LP Marky
svasta picka rodi samo para nece :):):)

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr avg 17, 2005 6:26 pm

Jah jaz imam z mojo 1,4, porabo nekje med 8-10 l, ce tisis gre pa se cez in ja, nekako se mi to ne zdi ravno malo, zato pa bolj priporocam, da vzames 1,6, ki je v porabi ista, ce ne celo bolsa od 1,4. Je pa tako, da je 146 zelo hvalezen in uporaben avto in se zmeraj trdim, da je najbol zanesljiv od Alf in nasplosno gledano zelo prepricljiv avto.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr avg 17, 2005 6:44 pm

Megani gnijejo da je joj. Vsaj tisti taprvi. Prednji blatniki okol amortizerjev ter zadnje oprobe okoli vrat.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

stifler
Nov uporabnik

Napisal/-a stifler Če avg 18, 2005 7:21 am

rajši vzami bmw 316 letnik 95 z klimo :D :D

m_a_r_k_y
Nov uporabnik

Napisal/-a m_a_r_k_y Če avg 18, 2005 3:02 pm

Dejch je napisal/-a:Jah jaz imam z mojo 1,4, porabo nekje med 8-10 l, ce tisis gre pa se cez in ja, nekako se mi to ne zdi ravno malo, zato pa bolj priporocam, da vzames 1,6, ki je v porabi ista, ce ne celo bolsa od 1,4. Je pa tako, da je 146 zelo hvalezen in uporaben avto in se zmeraj trdim, da je najbol zanesljiv od Alf in nasplosno gledano zelo prepricljiv avto.

najprej hvala za odgovor potem me pa se zanima kaksno je kaj tvoje mnenje o alfi 145 sej men se zdi da je to skor ista stvar kot 146 sam brez riti :D ker men se mal bol dopade. me pa zanima zato ker bo to verjetno moj prvi avto. pa sorry ce smetim to temo sam da ne bom za dva al pa tri uprasanja nove odpirou.
na splosno mi je pa zelo lepa tale-kaj pravite?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=441049

LP Marky

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Če avg 18, 2005 9:18 pm

Ojla, če te zanimajo podrobnosti, potem : www.alfa-klub.com ali forum: www.alfaromeo-si.com.

146 in 145 sta v osnovi skoraj ista, gre za podobno varianto kot je pri fiatu bravo/brava.

145 je trivratni model, 146 pa 5 vratni model, s tem, da je 146 vsaj lepa, kar za zadnji konec brave nebi ravno trdil. Maska med odbijačem in havbo se malo razlikuje...
Motorji so isti, s tem, da je 145 tudi z 2.0 motorjem...znane kot QV (deletljice).
146 z 2.0 motorjem so izredno redke (pri nas jih praktično ni), imajo pa oznako Ti.

Poraba in vzdrževanje je isto.

Glede dotične 145:
Avto ima 93K km, kar sicer ni veliko, v primeru TS Alf pa pomeni, da je zelo blizu "prelomnice", ko je potrebno računat z glavnim servisom, ki se dela med 100K in 120K.
Sedaj se dobijo svečke, ki se menajo na 50K km (komplet okoli 35K) in so precej cemejše od origional (NGK), ki se menjajo na 100K so pa okoli 7K po komadu, rabiš jih 8, torej nanese kar nekaj denarja, če dodaše še jermene, vodno pumpo, napenjalce...
Za kaj več bi bilo potrebno avtomobil vidit. Da ne boš prestrašen, Alfe so vsaj meni izredni avtomobili, ki pa jih je potrebno vzdrževat in malomarnost hitro plačas. Servise je treba delat kar v roku. Pišem ti pa zato, da če boš spraskal zadnje kovance za nakup vedi, da te čaka še cca 150K stroškov v kratkem.
Na splošno je potrebno pazit, ker uvoženim alfam tradicionalno zbijajo km na okoli 90K, potem pa zaropota (ker jih v resnici imajo precej več tudi po 140K km brez servisa) in je Alfa j**c... Takim bi prepovedal prodajat avtomobile! Tako, da je dobro imet s sabo kakega serviserja ali poznavalca, da se vsaj na hitro pregleda kako je z jermeni, da ni neprijetnih presenečenj.

Drugače te pa avto nebo razočaral. ;)

P.S.
Sam pa rake kupim avto z neporavljenim servisom in ga naredim in vsaj vem pri čem sem v resnici.
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če avg 18, 2005 9:47 pm

Templar je napisal/-a:ne kupuj avta brez klime ne glede na znamko

vsak avto ma klimo
pa čeprav je bosanska(ali je črno gorska) v glavnem šipe za dol gonit :P

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Če avg 18, 2005 10:22 pm

Ne se bat, glej samo za tocn te velike servise (svecke, jermeni...) drugace pa verjem z 145/146 ne bo problemov, ce je prejsni lastnik vedu kako se dela z avtom ne pa z karjolo. Ti pa priporocam 146 bolj zaradi velikega prtljaznika, ki ti bo zelo prav prisel. Odloci se pa sam, ti pa priporocam, da pred nakupom najdes koga, ki se spozna na avtomobile oz. se bolse pojdi na alfa forum in tam koga povprasaj.

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sinke Če avg 18, 2005 10:23 pm

FireSTORM je napisal/-a:
vsak avto ma klimo
pa čeprav je bosanska(ali je črno gorska) v glavnem šipe za dol gonit :P

:roll: :roll: :roll:

m_a_r_k_y
Nov uporabnik

Napisal/-a m_a_r_k_y Če avg 18, 2005 10:34 pm

hvala zombi za to izcrpno porocilo iz katerega sem izvedel marsikaj novega,sicer bom jaz kupoval avto sele tam okrog decembra, vendar je dobro nekaj stvari vedeti ze vnaprej. ko pa se bom odpravil na ogled kaksnega avta bom imel s sabo tako ali tako enega prijatelja,ki je mehanik in se dokaj dobro spozna na italjane.tako da tu ni ravno straha. se enkrat hvala za odgovor in se vidimo na alfa forumu ;)

LP Marky
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov