Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

prijam
Nov uporabnik

Napisal/-a prijam Ne avg 28, 2005 11:02 pm

Zzooommm je napisal/-a:Sicer malo OT ampak jaz ne vem zakaj so pri nas tile kilometri tolk pomembni. Itak ima 3/4 avtomobilov prevrtene števce, tko da...
Precej je odvisno tudi od tega, kako je bil avto vožen - same kratke razdalje po par kilometrov ali relacije.
Aja pa če hočeš imet manj kot 70kkm, lahko pozabiš na letnik 2000. Al se je ata vozu enkrat na teden v trgovino al pa je števec prevrten, kaj je bolj verjetno? Ne rečem pa, da takih avtomobilov ni.

ga kupis od kaksne mame ki dela ca. + - 10k km......sicer pa ce kupujes avto pa da si 99% preprican da je vredu zate se zmenis pa ti ga prklop na racunalnik pa takoj vidis realne kilometre

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po avg 29, 2005 6:38 am

Jest bi tud mel tak racunalnik... Get a life or just simply grow up! A ti pove tud ime pa priimk tistga, k se je u rikverc vozu, da je kilometre nazaj prevrtel?

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Po avg 29, 2005 7:20 am

Sam vas včasih res ne razumem s temi kilometri da se jih tako bojite... Za moje pojme je slabše ohranjen avto A ki naredi v 6 letih 60.000 km kot pa avto B ki naredi v 3 letih 120.000 km. Razlogi?

- Avto A je vozil mama/ata/babica/dedek ki se sigurno ni vozil tako da bi ohranjal mašino pri življenju dalj časa (čeprav je mislil drugače). Res je da se je peljal samo do trgovine ampak vmes mu je avto trikrat crknil, takrat pa ko mu ni crknil je pa itak vozil v drugi prestavi s pol gasa z 4.000 do 5.000 obrati... Zaradi kratkih razdalj ima slab izpušni sistem zaradi kondenza itd.

- Avto B pa je vozil na primer kakšen trgovski potnik/direktor/poslovnež, ki je veliko na cesti, precej teh kilometrov je verjetno bilo narejenih po avtocesti, kjer določeni deli avta še najmanj trpijo. Ostala vožnja tudi po regionalkah pa je bila dinamična brez nekih večjih šokov za motor. Tako je sama mašina lepo utečena in bo brez težav lepo delala še nadaljnih 100.000 in več kilometrov.

Verjetno je z mojim razmišljanjem povezano tudi dejstvo da taksiji ki se dosti vozijo lahko naredijo ogromno kilometrov brez večjih težav. Tako bo tudi na primer nek po letniku ne prestar Passat s prevrtenimi kilometri z npr. 200.000 na 100.000 recimo lepo delal tudi nadaljnih 100.000 kilometrov ker je mašina lepo utečena. Prav tako ne gre pozabit na same električne elemente ki so vgrajeni v avtomobilu kajti tudi ti imajo raje konstantno delovanje kot pa vklop/izklop režim delovanja...

P.S.
Just drive it! ;)
Zadnjič spremenil bizi10, dne Po avg 29, 2005 8:13 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po avg 29, 2005 8:09 am

bizi10 je napisal/-a:Sam vas včasih res ne razumem s temi kilometri da se jih tako bojite... Za moje pojme je slabše ohranjen avto A ki naredi v 6 letih 60.000 km kot pa avto B ki naredi v 3 letih 120.000 km. Razlogi?

Točno to!!! Kolk so mi všeč ljudje, ki kupijo avto od kakega starega ata in se s tem hvalijo. Mal poglejte kako se tak avto vozi. Najprej gas do 5.000 obratov pol pa počasno spuščanje sklopke. Vsak mesec se zaleti v kakšna garažna vrata, kanto za smeti,... Na servis gre vsakih 10.000 km, torej vsake 3 leta, v avto natoči enkrat 95 enkrat 98 ker še ni opazil da tanka napačen bencin, škrt ko sam hudič špara pri olju in v avto nalije tistega, ki je trenutno v akciji v trgovini, vsake toliko ga malo podrgne z viledo, ker je prašen in tako spraska lak dol z barve in še cel kup takih dejanj bi se našlo.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po avg 29, 2005 8:33 am

Tomaz40 je napisal/-a:
bizi10 je napisal/-a:Sam vas včasih res ne razumem s temi kilometri da se jih tako bojite... Za moje pojme je slabše ohranjen avto A ki naredi v 6 letih 60.000 km kot pa avto B ki naredi v 3 letih 120.000 km. Razlogi?

Točno to!!! Kolk so mi všeč ljudje, ki kupijo avto od kakega starega ata in se s tem hvalijo. Mal poglejte kako se tak avto vozi. Najprej gas do 5.000 obratov pol pa počasno spuščanje sklopke. Vsak mesec se zaleti v kakšna garažna vrata, kanto za smeti,... Na servis gre vsakih 10.000 km, torej vsake 3 leta, v avto natoči enkrat 95 enkrat 98 ker še ni opazil da tanka napačen bencin, škrt ko sam hudič špara pri olju in v avto nalije tistega, ki je trenutno v akciji v trgovini, vsake toliko ga malo podrgne z viledo, ker je prašen in tako spraska lak dol z barve in še cel kup takih dejanj bi se našlo.

Kilometri v kolikor poznaš kaj zgodovine avta tud 150k za današnje motorje ni veliko. Tudi če boš kupil avto pod 75k kilometrov boš čez kako leto in pol delu velik servis in zmetal olala denarja. Imel sem ford fiesto z 60k kilometri staro 9 let in zmetal več kot nekdo ki je imel enak letnik s 150k kilometri.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=452297

poceni registracija, dosti opreme in veliko več kot kak p206 ali clio
verjetno eden boljših predlogov če hočeš študentska leta preživeti brez večjih stroškov za avto.
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po avg 29, 2005 11:33 am

Res je... Nikol ne veš kater avto te bo prišel dražji za vzdrževanje nov z 60kkm ali malo starejši z 150kkm. Jaz sem prav tako študent (en mesec pred službo, pa sem šel v nemčijo po vectro (katero sem mal prej opisal) pa da ne boš mislu, da sem neke dnarje proftiral... ker je avto res ko se šika. Ampak moraš vedt da pri temu avtu treba na vsakih 60kkm menjat jermen in to stane... Zato pazi, če boš kupoval ople z 1.6 16v motorji ter še neki drugi pri katerih je treba to menjat.... NPR. ma lahko avto 55kkm ampak je treba cez 5kkm jermen zamenjat..... in si ob 100 do 150 jurčkov. Ampak a ni tko, da se te stvari zamenjajo ko kupiš rabljen avto, da lahko potem mirno spiš?? Jaz bom drug teden to menjal čeprav ma avto servisno knjizco in sem ga kupil direktno od lastnika. Pač jebiga.... V glavnem kupit avto je najmanjši problem.... Pol se problemi šele začnejo....

Lahko sem pameten na muč, pa ti ne bo nič pomagalo.... Jaz bi kupil renoja (clio/megane) oba ne slovita po zanesljivosti, ampak ko nekej crkne je 10-30 jurjev popravila... pol sem pa kupil opla (velikost avta je zmagala) Če kupiš subaruja (brez zamere to je zakon avto) ti lepo laufa 250kkm, pol pa k ena stvar crkne je pa 200 jurjev.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po avg 29, 2005 12:18 pm

jermene na 1.616V bos zlahka zamenjal za 60-65 tisockov...

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po avg 29, 2005 2:06 pm

Zase vem, da bom dal 35jurčkov.... Sosed mehanik, pa ga treba izkoristit....

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po avg 29, 2005 2:07 pm

danny je napisal/-a:Če kupiš subaruja (brez zamere to je zakon avto) ti lepo laufa 250kkm, pol pa k ena stvar crkne je pa 200 jurjev.

200k če imaš letnik 2005 :P

Edini problem avtov iz deželj vzhajajočega sonca je to da so dražji v velikih primerih ker ni toliko ponaredkov kar se tiče avtodelov ampak jaz pravim vseeno go for it. (mislim vse kar je Japan made) - veliko uspeha pri nakupu :lol:
:vrum

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Po avg 29, 2005 2:40 pm

danny je napisal/-a:. Ampak a ni tko, da se te stvari zamenjajo ko kupiš rabljen avto, da lahko potem mirno spiš?? Jaz bom drug teden to menjal čeprav ma avto servisno knjizco in sem ga kupil direktno od lastnika. Pač jebiga.... V glavnem kupit avto je najmanjši problem.... Pol se problemi šele začnejo....

Ja sej točno tko. Servisna ne pomeni dandanes nič. Tudi, če je stvar resnična, še vedno ne veš, kaj je bilo menjano in kaj ni bilo. Niso vsi lastniki tako pikolovski, da vozijo avto samo k dobrim znancem šraufat ali pa ves čas stojijo zraven. Recimo avto s potrjeno servisno bi moral pri 60kkm imeti zamenjane svečke. V mašini je bil listek - svečke kontrola da, menjava ne. Imele so 80kkm in so ble že čist na koncu. Takih stvari je lahko še več ampak to ugotoviš šele, ko dodobra prešraufaš avto.
V vsakem primeru se splača ko kupiš avto najprej zamenjat jermena, napenjalec, svečke, filtre, tekočine, ...

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 To avg 30, 2005 9:53 am

Model, od naštetih definitvno Focus. Če bi imel tolk denarja za zapravit na avtu, definitvno ne bi niti pomišljal.

Ford je danes zelo nemški avto, Focusu pa sploh nič ne manjka (dbest zadnja prema, super handling in lega na cesti).

Če bi rad šparal, vzemi 1.4, sicer pa 1.6. Najbolje, da oba probaš voziti, da ti ne bo čez kakšno leto žal. ;) Tukaj predvsem premisli, po kakšnih cestah se boš vozil - za lagano vožnjo po mestu in AC (ne, ne hecam se) je dovolj tudi precej šibek motor... Če se boš pa veliko vozil po regionalkah, kjer bo treba vsakodnevno nekaj počasnetov varno prehiteti, priporočam močnejšega... To je to. :)

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 To avg 30, 2005 10:01 am

Vzemi Kalosa pa si naredil najboljšo potezo, praktično nov kvaliteten avto z skoraj vso opremo.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=367936

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=432858

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=440460

Mislim, jest ne vidim smisla zakaj bi kupoval neke velike stare gare, ki bi jih potem težko vzdrževal. Sicer pa sej lahko sam pogledaš kako izgledajo kakšne stare alfe pa se boš sam lahko prepriču o kvaliteti izdelave, kok se pozna na starosti.
Sej so men tut všeč, da ne bo pomote, ampak bodte realni s tole ponudbo avtov.
Slika

bizi10
Novinec

Napisal/-a bizi10 To avg 30, 2005 10:09 am

Velike stare gare? Fokus, Xsara razred je za tebe velika stara gara? :rofl :tomidelej: Daj prosim te eni se hočejo kolikor toliko kulturno peljati in kvaliteta vožnje je v avtu ranga Fokusa ali Xsare čisto druga pesem kot pa v kinderjajčku od Kalosa, clia, p206 itd.. :roll: Če se ne motim pa je uporabnik že sam na začetku omenil da je prevelik za majhne avtomobile...

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Napisal/-a krt206 To avg 30, 2005 10:35 am

bizi10 je napisal/-a:Velike stare gare? Fokus, Xsara razred je za tebe velika stara gara? :rofl :tomidelej: Daj prosim te eni se hočejo kolikor toliko kulturno peljati in kvaliteta vožnje je v avtu ranga Fokusa ali Xsare čisto druga pesem kot pa v kinderjajčku od Kalosa, clia, p206 itd.. :roll: Če se ne motim pa je uporabnik že sam na začetku omenil da je prevelik za majhne avtomobile...

Vau no, jest nisem ciljal na to, ampak na to, kar sem spodaj tudi napisal
Slika

bizi10
Novinec

Napisal/-a bizi10 To avg 30, 2005 11:38 am

No najprej si napisal da ne veš zakaj bi kupoval velike stare gare ker jih je težko vzdrževati, na koncu pa si napisal da so ti avti teb tud všeč zdaj ne vem kaj si s tem mislil si si vmes premislil al kaj? :D V glavnem vzdrževanje ne verjamem da je kakšna bistvena razlika med temi avti ki si jih omenil in mislim da je ponudba čisto realna. Zdaj pa ali bo človek za 1,7 mio kupil novega Kalosa ali pa kakšen par let starejši in kak razred boljši (varnejši) avto je pa čisto odvisno od tega kaj hoče od avta. Ali se mu gre samo za to da je avto nov in ima kako leto garancije pa bo zato kupil slabši in manjši avto, ali pa bo za isti denar kupil nekoliko starejši avto ki bo boljši a brez garancije. V obeh primerih imaš pluse in minuse, ampak jaz vem da ko sem iskal avto za katerega sem vedel da bo delal relacije so bili temu primerni tudi pogoji in sicer dizl, udobje, pametna cena in čimveč pleha pred mano. Ker sem imel poleg starega avta podoben budget je bila Xsara v danem trenutku idealen nakup saj je bila v akciji 800k ceneje pa še star avto so mi super ocenili tako da sem v bistvu doplačal 1,4 mio in dobil za moje pojme varčen, hvaležen in udoben avto s polno opremo. Če pa bi iskal avto za po mestu se cijazit bi pa verjetno imel druge kriterije pri nakupu ampak glede na opremljenost bi verjetno še vedno izbral isti avto. :)

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Napisal/-a krt206 To avg 30, 2005 11:45 am

Ok, no. Poglej, jest sm hotel samo rečt, da se mi zdi brezveze, da mu ponujajo neke alfe 156 2.5 v6 pa take, ker se dostkrat najdejo tipi, ki ponujajo take stvari...
Ne vem no, s temi focusi pa xsarami je pa že druga zgodba in če ga dobiš za ta denar dobrega supr, samo za 1 700 000 more bit vsaj focud že kr star, tko da nevem no.

Ja pa bravo tut teb za nakup xsare, tut sam sm jo že vozu pa morm rečt da je avto lep, udoben za vozt, edino notr meni ni pretirano všeč.
Slika

bizi10
Novinec

Napisal/-a bizi10 To avg 30, 2005 12:21 pm

Ok no zdaj se bomo pa že razumel stare Alfe za tak dnar je brezveze kupovat ker so velike stare gare, ki velik pijejo pa še vzdrževanje je drago. Evo pa smo se zmenili. :D
Za ta denar dobiš pa zelo vredu ohranjene avtomobile ranga Fokus in Xsara recimo. Zadnjič sem sicer gledal še nekaj cenejšega za punco in sem klical za tole Xsaro http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=434633# sicer bi prišla cca. 1 mio ampak je pa zelo lepo ohranjena kar se vidi tudi s slik. Kker ima 130k prevoženih kilometrov narediš pač en orenk servis pa bo avto lepo delal še kar lep čas. Men se zdi v glavnem zlo vredu škoda ker je naprodaj par mesecev prehitro za nas :(

Drugače pa ne razumem tega če primerjaš recimo:

Xsara 1998 letnik - 760.000 SIT
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=456919#

Twingo 1998 letnik - 650.000 SIT
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=444696

za 100k več dobiš za moje pojme več kot enkrat boljši avto pa bo folk v večini rimerov za ta denar tvingiča vzel. Ok saj za ženske mogoče še razumeš pač majhen ženski avto sam za tipe... :ue

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To avg 30, 2005 12:29 pm

Fajn zadevca je tut Honda Civic 1.5 Vtec, 114 ps pa dost opreme. Jo bo pa težko najdt (bolj redka kot sesut VTI :lol: ). je pa fajn alternativa.

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 To avg 30, 2005 12:29 pm

Škoda se je kregati zaradi fanta, ki še izpita nima in dobrega tastarga z 1,7mio sit.
Glede xare lahko povem da ima avto lego 1A, temu se lahko pridruži tudi Focus. Predvsem pa stran od kakih oplov, peugeot, renault itd...
PRI NOVEM AVTU NE POZABITE DA TAKOJ KO KUPI KALOSA ZA 1.7 MIO BO VREDEN TAKOJ PO REGISTRSKIH TABLICAH 1.3MIO pa še zmer bo CHREVOLET :EE :EE

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Sr avg 31, 2005 5:04 pm

izpit dobim cez ene 2-3 tedne(ce fuknem :D glavno) najvec :D

subi92: kes je moj :P

no ja, whatevr,

trenutno mal gledam focuse, pa me zanima kako je z 1.4 masino ? kolk zre pa ce gre uredu, al postane, ko nalozis 2 vreci krompirja, skoraj nepremicnina ?
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov