Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po sep 05, 2005 5:35 pm

makgajver je napisal/-a:ej,seat,lepo te prosim da se zadržiš takih komentarjev glede JTD motorjev.Si se mogoče kdaj vprašal kako vozi ta tvoj "sorodnik".Si prepričan da je od tvojega sorodnika JTD,da ni samo D.

malo si preberi o zmogljivostih JTD motorjev kakšno tehnologijo vgrajujejo in tako naprej,beri svetovne teste ne poslušaz sorodnike.Žalostno je ta take pišeš pa naziv Mojster foruma imaš. :x :x :x

Lej če bi pozornejše bral sem napisu da to pravim iz lastnih izkušenj ker sem tega jtd-ja tut sam dosti prevozil in kaj naj rečem proti zj mojmu Leonu TDI mu punto JTD ne seže tut do zadnjega izpušnega lonca da veš z Puntom JTD sem naredu cca 5k kilometrov in vrjem moj sorodnik ma skoz dizle prej je mel tut Tdi-ja in ve kako dizle vozit tut služben avto ma passata TDI tak da o tem kaj si jst mislim o teh JTD-jih raj kr zaključmo.Sem pa še enkrat napisu v mojem postu da pišem iz lastnih izkušenj in da ma mogoče moj stric samo smolo ampak da ti pol mašine zamenjajo pa da avto se pri 130km/h nima nobene mmoči več ti povem sam JTD ne bi mogu nikomur priporočat pa da o dimni zavesi zadaj sploh ne govorimu ki je zj pr recmu mojmu leonu ni pr Puntujo z 10k kilometrov pa tko kot bi za tovornjakom peljal.
Oprosti ampak če mene kdo vpraša za Puntoja JTD mu ga iskreno rečeno ne morem priporočat kot dober nakup.Drgačap a lahko da ma moj sorodnik smolo ampak ob nenehnih menjavah delov na mašini v garancijskem roku bi pa tut mogli odpravt napako kaj :?:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

acx
Novinec

Napisal/-a acx Po sep 05, 2005 5:49 pm

kar se tiče peugeot HDI 307 se mi ni zadnjič slišalo nekaj vredu, ko se je okrog moje bajte en pripelav(slepa ulica), pa je tko ropotalo not, kot da bi bil traktor

se kr nagibam k cliotu 1,5dci, kr sm ga kar nekaj časa vozil pa mi je všeč (avto ni bil moj)

kar pa se bencinarjev tiče, mi je pa kaki 1,2 premalo, ker 60KM res ni veliko (brez turbine)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po sep 05, 2005 5:52 pm

Miholl je napisal/-a:Kljukec 7.5 litrov - 2 litra je 5.5 litra...to je kr optimističen podatek za dizla malo večjega razreda ala Ibiza,307,Astra....tko da je še rezerve v mojem izračunu

tko je če je alfa zmožna met 7.5 porabe- pomeni zlo lepo vožnjo- pr men bi bla poraba mnogo višja
poleg tega pa ta razred nebi dajal pod malo večji razred- res pa je da niso malčki :roll:
uglavnem pr tolk km ti jih delaš to je cca 40000 km letno je min 150k razlike letno (razlika 1.6l/100km)
to pomeni da če bi vozu dizla bi mel registracijo zastonj
res pa je da tvoja računica- ker bi moral menat avto- težko izzide
če bi se pa odločil menat- pa bi gruntal kaj se ti splača- pa ni dvoma pr tolk km

pa še glede te teme- po moje stran od SDI k zame je pa to tema od motorja
lp

Tomaz_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz_ To sep 06, 2005 1:03 pm

No ja Opli so sicer uredu ampak tistim Oplom izpred leta 2003 jaz tudi ne zaupam, čeprav vem za primere ko imajo z njimi krasne izkušnje.....

Od leta 2003 naprej pa imajo JTD motorje pod oznako CDTI ampak to kot je zmotno razmišljanje niso direkt iz Fiata ampak iz Oplove tovarne na Poljskem (koncept mašine pa je Fiatov...). Vse ostalo je v Oplih Oplovo in jaz jim zaupam precej bolj kot Fiatu. Vendar pa recimo Corse letnika 2003 stanejo okrog 1.850.000, 1.900.000 tako da ti to ne pride v poštev. Če že vzameš starejso astro vzemi motor 2.0 dti (o tem se bolje pozanimaj na Opel forumu).

Kar se tiče Seata sdi je motor absolutno prešibak in nima turbine kar je za nekatere prednost. Fiat Pundo 1.3 jtd bi bil primerna izbira po mojem menju.

Peugeot ima dva dobra res dobra motorja to sta 1.6 hdi in 1.4 hdi vendar pa sta bila vgrajevana šele od leta 2004 (nisem popolnoma prepričan).

Toyotini dizli 1. D- 4D so tudi šele od leta 2004.....so tudi res dobri...

Imel pa sem že VW dizle vseskozi do zadnjega ki me je razočaral:( in so bili tedaj res klasa v zadnjih časih pa jim crkavajo že na avto testih. Tako da bi ti glede teh letnikov svetoval Seat Ibizo tdi motor.

Recimo:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=431638
al pa kj podobnga mal cenejsga pa to:) .9 tdi 90 KM mogoče...al pa tistga 1.9 tdi 100 KM

Upam da sm kj pomagal:)

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

POLO_TDIgti
Nov uporabnik

Kraj: LAŠKO

BMW motor sport

Napisal/-a POLO_TDIgti To sep 06, 2005 2:19 pm

ne take bucn ce pa ne lušcit,ala to...da a8 4.0tdi pa 740d BMW mal pijeta pa pocen vzdrzevanje....letita res ko svija,bol k marsker sportn bencinar,ampak vzdrzevanje je pa vseprej kot pocen,pa pijejo tud ne več mal,pr taki kobaturi.....
beri podatke:>
Volkswagen je STROJ,ostalo so le avtomobili!!!!

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman To sep 06, 2005 3:25 pm

seat je napisal/-a:Lej če bi pozornejše bral sem napisu da to pravim iz lastnih izkušenj ker sem tega jtd-ja tut sam dosti prevozil in kaj naj rečem proti zj mojmu Leonu TDI mu punto JTD ne seže tut do zadnjega izpušnega lonca da veš z Puntom JTD sem naredu cca 5k kilometrov in vrjem moj sorodnik ma skoz dizle prej je mel tut Tdi-ja in ve kako dizle vozit tut služben avto ma passata TDI tak da o tem kaj si jst mislim o teh JTD-jih raj kr zaključmo.Sem pa še enkrat napisu v mojem postu da pišem iz lastnih izkušenj in da ma mogoče moj stric samo smolo ampak da ti pol mašine zamenjajo pa da avto se pri 130km/h nima nobene mmoči več ti povem sam JTD ne bi mogu nikomur priporočat pa da o dimni zavesi zadaj sploh ne govorimu ki je zj pr recmu mojmu leonu ni pr Puntujo z 10k kilometrov pa tko kot bi za tovornjakom peljal.
Oprosti ampak če mene kdo vpraša za Puntoja JTD mu ga iskreno rečeno ne morem priporočat kot dober nakup.Drgačap a lahko da ma moj sorodnik smolo ampak ob nenehnih menjavah delov na mašini v garancijskem roku bi pa tut mogli odpravt napako kaj :?:

LOL ti primerjaš puntota in leona. :rofl :ne Primerjaj ti raje stilota in leona bo bolj izenačeno. Hehe kot bi primerjal touarega in golfa. Zanimivo da veliko znancev ki vozijo JTDje nimajo kaj dosti povedati čez njih... A ti malo buče prodajaš ane...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To sep 06, 2005 8:43 pm

Izbira je dokaj pestra - poglej si malo ponudbo pa si oglej, preizkusi in izberi zate najboljše.
Če daješ prednost novejšemu avtomobilu dobiš recimo CLIO, ACCENT, starejši malo večji recimo OCTAVIA, TOLEDO.
Razlika je v tem, da gre v zadnjem primeru za razred večja avtomobila, kar pomeni udobnejšo vožnjo, prostornejši avto - pač vse kar ima razred večji avto boljše v primerjavi z manjšim. Sam pa zberi kar ti najbolj ustreza (večji avto : avto novejšega letnika).
Glede na to, da 120 km na dan ni ravno veliko bi sam najraje izbral CLIO. Novejši avto, manjša poraba, udobja bo dovolj za tako pot, ker gre za iskan avto, pa tudi ne bo težko zamenjat lastnika - ko boš to želel.
Srečno izbiro in km.

koc
Nov uporabnik

Napisal/-a koc Sr okt 26, 2005 9:14 am

ja, jest sem mel Puntota jtd, ga kr korenito predelal, glej avatar. drgač z avtom res nobenih problemov, mašinca delala kot ura, pila je 5 l , vlekl je pa za 80 konjev nenormalno. ja, primerjat leona pa puntota je res mal smešno... pa še crashtest je opravil s 5 zvezdicami, vsaj pr men :D

racman007
Nov uporabnik

Napisal/-a racman007 Po mar 20, 2006 12:22 pm

Jst mam Lancio Delto 1,9 td z 90 konjički, pa ti povem, da mi od 160 do 180 km/h še vedno vleče "ku svi'ja". Tako da mi ne govorit o nekih ubogih konjičkih pri dizlih, saj tle dela navor.
Sicer pa je res, da ima brava/o 1,9 jtd navor že pri 1700 obratih (naš drugi avto) medtem ko tukaj moraš it na cca 2400 obratov, preden turbina res brutalno potegne. Pač je TD in ne JTD. Ampak zato pa od 2500 vleče kot pri norcih 8)
Pa za avto za pol milijona dobiš 10 let starga dizla z digitalno klimo, centralnim, servo, airbag, komplet elektrika....
Pa še kupe je (mam HPE različico :twisted: = ki izgleda brutalno z razširjenimi blatniki)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov