Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po sep 19, 2005 2:37 pm

alexmazda je napisal/-a:ljudje nehajte primerjat motor z prostornino 3 in več litrov z wanklovin, ki je le 1,3 literski. tu je cel problem. poraba je pač takšna kakršna je, sicer dvomim da je 30 litrov ampak vseeno. mouj brat im bmw 325 z V6 mašino pa ma isto 191 konjev. če ga vozi normalno, kar je do 3 000 obratov mu pije največ 12 l, če pa ga šopa do 6000 pa 28 litrov!!! no, mazda pa tolko pije pri 9000 obratih!!!štekate?ni razlik v porabi. naj še enkrat povem da je cela težava v litraži: 1,3 je vseeno malo, čeprav je rotacijsko motor. vzami hondo 1.4 ki ima 120 KM in 2.0 avto standard ki jih ima 117, pa bosta enako šla, enako porabo bosta mela, s tem da se bo 2.0 manj mučil pri nižjih obratih. če pa ga našopaš, pa nima 1.4 možnosti.

PS: me zanima kolko jeznih ljudi se bo zdej spustlo name...hahahaha :lol: :lol: :lol:

dej model v temah o katerih nimas pojma se ne oglasi ker tlele si take prijavljav da ne vem a si star 9 let al pa retardet. ajde

ps: tole o 30 litrski povprecni porabi sploh ne bom komentiral... al nekdo ne ve kaj je povprecna poraba ali pa ...

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

O nee!

Napisal/-a Zmaj78 Po sep 19, 2005 3:40 pm

Tlele ta forum očitno total zgublja svoj osnovni namen, ker očitno bi blo bolš postavt boksarski ring! :))))))

P.S. Osnovna tema je bla nakup RX-8 in njegove lastnosti, če se ne motim, ne pa kdo je pametnejši in kdo večji obvladač (nakladač)! :cry:

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po sep 19, 2005 3:50 pm

juhica oprosti no ampak:
kako lahko nekdo trdi za neko povprečno porabo za avto, ki ga je pelal 20 kilometrov po cesti in to še verjetno tako na silo, da je hotel pač videt kako pač avto gre...povprečna poraba je najbolj vidno če avto natankaš poln, pa nastaviš na nulo km in potem dokler ne crkne. pa ne zdaj meni da sem 9 let star pa takšne finte... če si nataknjen pa slabe volje, pojdi raje ven laufat, pa bo boljš... :P :P :P

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po sep 19, 2005 3:56 pm

30 povperčna poraba?
to je smešno
to majo muscle cars :lol:
če je maximum poraba okrog 30-35 bo povprečna poraba 30 zelo malo verjetna, razen če vedno pelješ da bo poraba maximalna
sploh pa za taki "razpon" v porabi če lahko temu tako rečem ne verjamem
minimum 12 maximum 30
kvečjemu 20-30(bi bilo zame bolj verjetno)

Dario zdaj pa da ti odgovorim vse kar znam o tem avtomobilu...
popije veliko olja, od sošolca sosed ga ima in pravi da na vsakih 1000km mora zamenjati olje in naj bi še to bilo neko posebno in tudi drago olje
če je pa to res pa ti bo najlažje povedal nek lastnik tega avta
zato ti priporočam:
www.google.com -> rx-8 forum ;)

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po sep 19, 2005 4:01 pm

pravjo da je treba vanj vlivat mazdino original olje, ki pa je drago ko žafran... a da tolko ponuca olja na tolko malo km?čudno! a ni to vseeno malo preveč? pri kolkih obratih pa vozi (min, max)?

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po sep 19, 2005 4:06 pm

nimam pojma kako ga vozi...
če je ravno na vsakih 1000km jaz tudi rahlo težko verjamem, ampak je zelo pogosto, več kot pri navadnem bencinskem motorju

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po sep 19, 2005 4:29 pm

alexmazda je napisal/-a:juhica oprosti no ampak:
kako lahko nekdo trdi za neko povprečno porabo za avto, ki ga je pelal 20 kilometrov po cesti in to še verjetno tako na silo, da je hotel pač videt kako pač avto gre...povprečna poraba je najbolj vidno če avto natankaš poln, pa nastaviš na nulo km in potem dokler ne crkne. pa ne zdaj meni da sem 9 let star pa takšne finte... če si nataknjen pa slabe volje, pojdi raje ven laufat, pa bo boljš... :P :P :P

ma gre za to da ocitno ne ves kako dela en in drug motor kajti tle pisat o nekih obratih in kako wankel motor vec porabi zaradi tega je popoln nesmisel. edino kar si pravilno ugotovil da je tudi primerjava po prostornini nesmiselna. in tudi o povprecni porabi se strinjava da ocitno nekdo ne ve kaj je povprecna poraba.

Uporabniški avatar
wildcat
Nov uporabnik

Napisal/-a wildcat Po sep 19, 2005 4:31 pm

FireSTORM je napisal/-a:]30 povperčna poraba?
to je smešno

se strinjam

FireSTORM je napisal/-a:popije veliko olja, od sošolca sosed ga ima in pravi da na vsakih 1000km mora zamenjati olje in naj bi še to bilo neko posebno in tudi drago olje
to je šele smešno :lol: a potem sosed od sošolca dejansko trdi, da porabi več kot 4 l olja na 1000 km? :bonk

btw: vsaka znamka ti za tvoj model vozila v navodilih določi specifikacijo olja in seveda priporoča znamko olja,
v tem primeru naj bi bilo olje 5W-30 ali 10W-30 in priporočeno je seveda Mazda Dexelia. Kaj je tukaj tako posebnega?

FireSTORM je napisal/-a:več kot pri navadnem bencinskem motorju

ja logično!!! SAJ JE WANKEL!!! mislim obup, res
All I ask: The sky above and the road below me!
- Blue Sky -

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po sep 19, 2005 4:46 pm

po eni strani maš res prav da batni in rotacijski motor ne gre primerjat samo tak. to drži. ampak jaz sem to napisal kot primer. a je res da gre batni motor tam do max 6250 rpm (razen če je kak hud športnik), wankel pa do 9000?seveda je. poleg tega, rx8 ne primerjat z hudimi superšportnimi avtomobili, ker to pač ni. sam proizvajalec pravi da je to športna limuzina. limuzina. saj nisem napisal da zaradi večjega števila mazda porabi več bencina. mogoče olja.bencina pa ne. drugače pa za ta denar je avto vsekakor veliko boljši kot konkurenca v istem cenovnem razredu in s tem mislim da se vsi strinjamo (pa ne pisat da je rx7 boljši, ker je dražji (za cca 3 mio)), če že ni najboljši.

PS: slide, BMW ima v6 motorje. bratov 325 i je v m3 karoseriji z m3 opremo.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po sep 19, 2005 6:15 pm

wildcat je napisal/-a:
FireSTORM je napisal/-a:]30 povperčna poraba?
to je smešno

se strinjam

FireSTORM je napisal/-a:popije veliko olja, od sošolca sosed ga ima in pravi da na vsakih 1000km mora zamenjati olje in naj bi še to bilo neko posebno in tudi drago olje
to je šele smešno :lol: a potem sosed od sošolca dejansko trdi, da porabi več kot 4 l olja na 1000 km? :bonk

btw: vsaka znamka ti za tvoj model vozila v navodilih določi specifikacijo olja in seveda priporoča znamko olja,
v tem primeru naj bi bilo olje 5W-30 ali 10W-30 in priporočeno je seveda Mazda Dexelia. Kaj je tukaj tako posebnega?

FireSTORM je napisal/-a:več kot pri navadnem bencinskem motorju

ja logično!!! SAJ JE WANKEL!!! mislim obup, res

pizdiš se nekaj v tri prazne stene...četrti pa hrbet kažeš
jaz sem povedal kaj sem slišal
in ne...nisem še avta peljal, če ga pa ti si...to mislim več kot testna vožnja
pa povej kaj več
ne pa da se pizdiš...ja logično pa ja logično...
njemu logika pri izračunu porabe in vzdževanju logika nebo kaj dosti pomagala

obup si ti...tvoj post mu ni pomagal niti dlake na nosu najt :roll:
pa ne pravim da se bo zaradi mojega posta odločil da bo kupil ali nebo kupil tega avta
pomagal sem po svojih močeh in napisal kar sem SLIŠAL!
pa mi čisto dol visi če on porabi 400l olja na 1kkm
pa tudi če se mora vlivat olje za space shutle mi je res...tako vseeno kot za lanski sneg ki ga sploh ni bilo :roll:

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Ma tale BMW!

Napisal/-a Zmaj78 Po sep 19, 2005 6:23 pm

SE strinjam s tvojo zadnjo izjavo: pri "Bavarcu" je vse od 320i navzgor šestvaljni motor (poznam generacijo motorjev od 1985 pa do cca. 1998), tko da od 325 i pač ni dvoma.

Je pa res da se "batni" motorji vrtijo tut precej višje od omenjenih obratov, ker že moja 323 F se vrti do blokade - 7850 obratov, pol kakšen VTI pa še cca. 1000 več, pa to še niso glih dirkalne mašince, al pa primer nissan sani 1.4, se vrti do 7200! Pa se mi zdi da še posebej nisan ni nikoli dirkalnik! Vsaj ne 1.4i 16v!

NO pa mirno kri, ker taki prepiri nikamor ne peljejo, razen v nov prepir seveda! :)))))))

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Po sep 19, 2005 6:28 pm

:roll: do zdj ni uporabnik ki je hotel zvedeti čim več o tem avtu zvedel poplnoma NIČ
vsa debata teče o nerealni porabi bencina in nerealni porabi olja :roll:
Tuki nj napiše kdo ki je dodobra prelistal kakšen avtotest, ali ima avto sam, ne pa - sem bil na testni vožnji, ga ma sosed-to so same buče :D

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Po sep 19, 2005 6:46 pm

Slide je napisal/-a:Še druga opomba BMW sploh nima V6 motorjev ;)

??

a niso 2.0; 2,5;3,0 (mogoče še kšn) vrstni šestvaljni motorji? al pa jest čist narobe razumem pojem V6

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po sep 19, 2005 6:49 pm

V ni vrsten
to je vrsten:
......
(pika predstavlja en bat gledano od zgoraj)
...
...
to pa je V6
bati se pomikajo v obliki črke V

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Po sep 19, 2005 6:51 pm

FireSTORM je napisal/-a:V ni vrsten
to je vrsten:
......
(pika predstavlja en bat gledano od zgoraj)
...
...
to pa je V6
bati se pomikajo v obliki črke V

in kaj ma to veze z rx8 :roll:

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po sep 19, 2005 6:53 pm

isto kot to:
na svinskih dirkah je zmagala krava :roll:

nima veze...bluzijo v tri dni ;)

DoubleG je vprašal če je V6 vrstični motor in sem mu razložil...vsaj upam da mu sem :roll:

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po sep 19, 2005 7:56 pm

no js se vsem zahvaljujem za pomoc....
od teh ki ste neki pametnega napisali a ima kdo ta avtek doma?...ker js bi ga rad si kupu ampak glede na porabo benzine me malcek skrbi.....bi pa zelo rad se peljal v njemu..... :twisted:

za vse ostale pa ki kr neki piseste......lahko odpremo eno temo z naslovom : kr neki ;)

LP

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Po sep 19, 2005 8:08 pm

dejansko je tema ratala "KRx-8 NEKI"...

tole o povprečni porabi je pa mal čez les...po "trditvah" torej zlahka sklepamo da se poraba giblje med 20 in 40(!!!) litri...bučke-sveže...
kdo bi naredu motor k kuri 40 litrov če ga tiščiš in še večje vprašanje: kdo bi tak avto kupu...sploh če je NI govora o superšportniku...

eh...
...:::Cavallino Rampante:::...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po sep 19, 2005 8:21 pm

mazda rx-8 pije 14 litrov lepe vozne mav z tezjo nogo pa do 17 litrov...vem iz zaneslivih virok k smo jo mel drugac ma pa dva po 750 vanklova motorja kar skupi nanese 1,3....nujno je treba not dodt cip k ji zdvigne na 300 konjov ker preslabo daje za svojih 200pa se mav konjov...6,8 do 100kmh :D :lol: edin kar ma dobro lego na cesti se drzi k p*****a v rondoju 140 ,150kmh pa se bi slo....po vrhniskem klancu-proti lugacu tisti ovinki (stara cesta) motoristi nepridejo zravn poprecno po tistih ovinkih z hitrostjo 160 tud vec odvisn kok je ostr najpocasnejsi je biv 140 k ns je isilu skutr :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 19, 2005 8:31 pm

alexmazda je napisal/-a:PS: slide, BMW ima v6 motorje. bratov 325 i je v m3 karoseriji z m3 opremo.

Priam je napisal/-a:SE strinjam s tvojo zadnjo izjavo: pri "Bavarcu" je vse od 320i navzgor šestvaljni motor (poznam generacijo motorjev od 1985 pa do cca. 1998), tko da od 325 i pač ni dvoma.

DoubleG je napisal/-a:??
a niso 2.0; 2,5;3,0 (mogoče še kšn) vrstni šestvaljni motorji? al pa jest čist narobe razumem pojem V6

Samo v vednost...BMW ima vrstne šestvaljne motorje, ki se označujejo kvečjemu s črkama R in I, torej R6 ali pa I6, kar pomeni VRSTNO oziroma Reihe ali pa Inline, to ni V6, V6 ima po tri valje v vrsti in nagnjene med sabo pod kotom 60 stopinj, tako da po obliki motorja, vrsti valjev tvorita črko V...zato se tudi reče V6. Poznamo še VR6, ki pa ima kot 15°, pa bokser pri katerem valji tolčejo kar nasproti oziroma bolje rečeno stran drug od drugega...torej pod kotom 180°...
Nisem rekel da BMW nima šestvaljnih motorjev, samo da niso V6 ;) Glede na to da vozim takšen mlinček mi lahko nekako verjameš na besedo :) ;)

Sory za offtopic
Zadnjič spremenil Slide, dne Po sep 19, 2005 9:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov