Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Če sep 15, 2005 11:52 pm

Tomaz_ je napisal/-a:še en nasvetek:

Tle ti jih dost govori Škoda..sj se kul sliš RS pa to ampak k je treba kupt je pa skor noben ne...kr poglej si prodajne števke tm je Corsa krepko naprej.

Aja pa baje Punto sploh ne bo tok zlo drag za 3,5 mio bi naj bil že kr lepo opremljen (JTD), vsekakor pa poglej se Ibizo :)

No pa mi razloži koliko bo FABIA vredna čez tri leta, koliko pa FIAT PUNTO JTD pa OPEL CORSA?

No vidiš pri Fiatu punto pade cena gromozansko, kaj šele Opel corsa. Tko da se treba malo zamislit ko prodajaš čez nekaj časa, koliko si na zgubi!

Glede 3.5miljona tolarjev ti dobiš pri FABIJI full opremo! Pa da ne govorimo o konjenici in prožnosti avta!

Mislim da je Fabia RS zelo dobra odločitev, mel sem tudi čast sprobat 180KM FABIO RS seveda je bila TDI(sedaj si pa mislite svoje) ko te požene nekaj več kot 400Nm navora ;) ;) ;) no to je spet 180KM, glede navadne RS-ke, pa spet lahko čipaš pa maš stroj.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe sep 16, 2005 6:36 am

No brez kreganja prosim....

Za Ibizo sem že napisal... zelo lep avto, ampak plastika okol armature je za bruhat. Pa najmanj opreme za ta denar.

Novi Fiat punto se bo začel prodajati naslednje leto februarja... se mi ne da čakat... pa treba je vedet da so prve serije vedno (oz. skoraj zmeraj) polne manjših napak... o ceni pa je težko debatirat ker ni niti enega uradnega cenika....ta starga pa ne prodajajo več v JTD varianti...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe sep 16, 2005 6:53 am

Vzemi si RS, če imaš rad športno vožnjo - to da nima ful avto klimo je smešen argument da nebi vzel tega avtomobila. Samo to ti bom povedal - na testu v Top gear so šli z njo na dirkališču proti mini cooperju S - BMWjev mali gokart mu pravijo - In ga je RS nažgala; to je zame fenomenalen prikaz kvalitete podvozja in športnosti te male škodine rakete. V ZG nenehno videvam eno isto tako črno, pa je vizuelno še dodatno popedenana, da se res navdušiš nad njo - suma sumarum; kupi RS ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Tomaz_
Novinec

Napisal/-a Tomaz_ Pe sep 16, 2005 8:08 am

INFINITI je napisal/-a:Vzemi si RS, če imaš rad športno vožnjo - to da nima ful avto klimo je smešen argument da nebi vzel tega avtomobila;)

Smešno kakor za koga...za tiste brez nje prav gotovo ne.

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Pe sep 16, 2005 8:09 am

če je mogoče kdo ujel oddajo avtomagazin na HRT2 k je vsako soboto,... no pred parimi tedni so meli fabio rs na testu na stezi, in je blo slišat same pohvale!
tud men je bla takoj zelo všeč, čeprav nad fabio nisem ne vem kako navdušen!
fural so jo celo po mokri stezi, in so dosegli izvrsten čas. Zelo so hvalili motor, podvozje, kvaliteta izdelave, tud privlačna na pogled!

Tomaz_
Novinec

Napisal/-a Tomaz_ Pe sep 16, 2005 8:12 am

Pa se en comment glede na to da Corsa ne bo stala kaj dost več kot 2,7 mio (1.3 cdti dobis že za 2,5 mio)in po gledanju po avto netu, Škoda RS izgubi več? Zakaj ? ker je dražja.

Jaz sem tukaj skušal bit realen. Gospod pravi da športnika ne rabi ker ga že ima, na denar pa seveda gleda vsak. Važna mu je zunanjost in notranjost, glede tega se je že izjasnil.

Če bi kupoval športnika verjemite da to prav gotovo ne bi bila Škoda fabia (130 KM). Amapak kak malce lepši avto.

No mito fajn se odloč pa zberi kar ti bo nekako srce in pamet rekla kajti navsezadnje ga boš vozil ti in ne mi svetovalci ;)
Zadnjič spremenil Tomaz_, dne Pe sep 16, 2005 8:24 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Tomaz_
Novinec

Napisal/-a Tomaz_ Pe sep 16, 2005 8:17 am

shaq32 je napisal/-a:če je mogoče kdo ujel oddajo avtomagazin na HRT2 k je vsako soboto,... no pred parimi tedni so meli fabio rs na testu na stezi, in je blo slišat same pohvale!
tud men je bla takoj zelo všeč, čeprav nad fabio nisem ne vem kako navdušen!
fural so jo celo po mokri stezi, in so dosegli izvrsten čas. Zelo so hvalili motor, podvozje, kvaliteta izdelave, tud privlačna na pogled!

Kerga avta pa tam ne hvalijo? Vedno kadar sem gledal so vse hvalili. Pa da ne bo pomote, vrjamem da je fajn avto. Da je pa kdo izgled hvalu pa res ne bi vedel kje je to dobu....

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 Pe sep 16, 2005 8:36 am

Hvala vsem za podatke.... Kaj mi je všeč pri fabiji? močan motor, zmogljive bremze (38,6 m iz 100kmh), sedeži, zunanji videz, poraba :D , pa dejstvo da jo poganja dizel, ki ima bogato in hvaležno zgodovino.

Kaj na hrvaški televiziji ne pohvalijo? Kie, Daewoo ipd, za gospode iz " Lipe njihove" je pač imidž ki ga ima posamezni avto in pa verjetno kuverta, ki pride z testnim avtomobilom več vredna kot pa dejansko stanje.

Corsa mi je bolj simpatična, vesela, in pa cenejša. Ampak glede na to da bo avto naložba za vsaj naslednjih 7 let, hočem od avtomobila da mi ponudi še kaj več kot pa prevoz iz točke A v točko B.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 Pe sep 16, 2005 8:39 am

Aja glede športnega avtomobila pa... kaj pa se dobi novega za 3,5 milj pa da je spodobno? Mogoče C2 VTS, ampak je počasnejši od punta Gt, ki ga vozim sedaj.... tako da je brezveze rinit v stroške ki niso potrebni... :)

Tomaz_
Novinec

Napisal/-a Tomaz_ Pe sep 16, 2005 8:51 am

No sj nobena izbira ni bla slaba :P tko da si se prav v vsakem primeru dobr izbral :D

Pa srečno vožnjo

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Pe sep 16, 2005 9:23 am

_VeNoM_ je napisal/-a:
Tomaz_ je napisal/-a:še en nasvetek:

Tle ti jih dost govori Škoda..sj se kul sliš RS pa to ampak k je treba kupt je pa skor noben ne...kr poglej si prodajne števke tm je Corsa krepko naprej.

Aja pa baje Punto sploh ne bo tok zlo drag za 3,5 mio bi naj bil že kr lepo opremljen (JTD), vsekakor pa poglej se Ibizo :)

No pa mi razloži koliko bo FABIA vredna čez tri leta, koliko pa FIAT PUNTO JTD pa OPEL CORSA?

No vidiš pri Fiatu punto pade cena gromozansko, kaj šele Opel corsa. Tko da se treba malo zamislit ko prodajaš čez nekaj časa, koliko si na zgubi!

Glede 3.5miljona tolarjev ti dobiš pri FABIJI full opremo! Pa da ne govorimo o konjenici in prožnosti avta!

Mislim da je Fabia RS zelo dobra odločitev, mel sem tudi čast sprobat 180KM FABIO RS seveda je bila TDI(sedaj si pa mislite svoje) ko te požene nekaj več kot 400Nm navora ;) ;) ;) no to je spet 180KM, glede navadne RS-ke, pa spet lahko čipaš pa maš stroj.

kaj vse je pa predelal da je dobil tvoj kolega 180KM, a mu garancija še vedno velja

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe sep 16, 2005 9:25 am

Tomaz_ je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Vzemi si RS, če imaš rad športno vožnjo - to da nima ful avto klimo je smešen argument da nebi vzel tega avtomobila;)

Smešno kakor za koga...za tiste brez nje prav gotovo ne.

Avto ima klimo :jao:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Pe sep 16, 2005 12:02 pm

jaka-z je napisal/-a:kaj vse je pa predelal da je dobil tvoj kolega 180KM, a mu garancija še vedno velja

Ima še vedno! 8)

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Pe sep 16, 2005 12:11 pm

_VeNoM_ je napisal/-a:
jaka-z je napisal/-a:kaj vse je pa predelal da je dobil tvoj kolega 180KM, a mu garancija še vedno velja

Ima še vedno! 8)

kaj vse pa je moral zamenjat da je dobil 180KM?

Tomaz_
Novinec

Napisal/-a Tomaz_ Pe sep 16, 2005 12:14 pm

Po predelavah garancija ne velja več.

Preverjeno! Ampak čipanja ti ne morjo ugotovit razn če se grejo vozt....ampak s čipanjem ni prišel na 180 KM ! Kaj pa je res še menjal? ;)

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 Pe sep 16, 2005 12:30 pm

Tomaz_ je napisal/-a:Po predelavah garancija ne velja več.

Preverjeno! Ampak čipanja ti ne morjo ugotovit razn če se grejo vozt....ampak s čipanjem ni prišel na 180 KM ! Kaj pa je res še menjal? ;)

z dobrim čipom vem da gre na 172KM.

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Pe sep 16, 2005 12:37 pm

mito155 je napisal/-a:

z dobrim čipom vem da gre na 172KM.

jaz sprašujem točno to kar je napisal tomaz_. s čipom gre do 160-172, kaj je pa treba narest da prideš do 180 ali 190KM in kolk to še dodatno stane- za informacijo. in če neki sam prčkaš ponavadi poteče garancija

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Pe sep 16, 2005 12:40 pm

ej to bi pa njega bilo treba vprašat 8)

Tomaz_
Novinec

Napisal/-a Tomaz_ Pe sep 16, 2005 12:40 pm

http://www.rsrmotorsport.com/optimiranje/skoda.php

ti ga na računalnik priključjo.

kolk ga pa lahk s tuning boxom pa ne vem točno... Kvečjemu manj je v eni avtoreviji pisalo.

Aja rsr motorsport so pri nas izjemno ugledni, gre na 160 KM.

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Po sep 19, 2005 5:54 pm

jaz mam Corso C GSi pa sem full zadovoljn z vsem 8) , ma pa kolega c2 vts pa je lušna zadeva tud.. :P
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov