Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Ne sep 18, 2005 8:10 pm

Sam kokr tle po forumu gledam so skoz neki problemi z renoji tak da nevem no.

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

Renault sem renault tja, šlo to šlo ono...
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne sep 18, 2005 8:17 pm

MacAudio je napisal/-a:Sam kokr tle po forumu gledam so skoz neki problemi z renoji tak da nevem no.

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

Renault sem renault tja, šlo to šlo ono...

poglavitno je da ma največ članov a.coma renoja
tko da je logičn da vidš največ napak
res pa je tud da je en mudel k ga poznam reku (delu je na bmwju pol pa toyoti- tehno union al kva so bli) da so mel velik mn dela pr toyoti kot bmwju, in je res pohvalu toyoto glede kvalitete
lp

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Ja hm?

Napisal/-a Zmaj78 Ne sep 18, 2005 8:26 pm

Reno se je najbrž res mal pokvaru, glede na obdobje R5 in R19 itd., ker je logično glede na dost več navlake notr v avtu (je pa to seveda treba gledat tut absolutno, glede na ostale firme) in tle je tojota še zmeri paradni konj avtomobilske industrije.

Še vedno se mi zdi da pride v poštev Astra in mogoče mazda serija 3! :)))

Vsak pa bo itak kupu kar mu je najbolj pr srcu in naj v tem uživa!

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Ne sep 18, 2005 8:39 pm

Ma tisti časi ko so se delale 19-ke in 5-ke itd., tedi so bli renoji ful vredu. Ni blo veliko napak!
Zdej pa če pogledam v Celju Avto celje, imajo pri toyoti samo enega mehanika :D , pri ostalih znamkah pa cel kup! :)
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po sep 19, 2005 7:32 am

Tomaz40 je napisal/-a:Za moje pojme, Golf odpade takoj. Močno precenjen, v primeru SDI tudi močno podhranjen. Dobra lastnost je, da ga boš čez 20 let lahko prodal v Bosno oz. Črno goro. :D

Renault na žalost trenutno ni ravno v obdobju, da bi imel sloves kot vzdržljiv avto. Vse preveč se jih kvari, tko da jest si tega tut ne bi upal.

Izmed naštetih bi si izbral Toyoto.

Drugače pa poglej še kakšen Ford Focus, Mazda 3, kmalu pride nova Honda Civic, Seat Ibiza, Opel Astra,... Je dosti izbire v tem razredu.

Tako je. Izmed teh bi izbral Toyoto, čeprav bi resno premislil o kakem Focusu ali Astri.
Slika

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Po sep 19, 2005 7:51 am

moj vrstni red bi bil takle:

-civic 1.7dizel
-toyota corola ali mazda 3
-ford focus ali astra (mogoče mal prej astra kr mi postaja vse bolj všeč sam tudi focus ni za spregledat)
-na tem mestu bi bil golf sam bi vzel 1.9tdi ki so se po mojem mnenju iskazale najbolše od te znamke
francozi bi mi pa bli dost zadaj kr odkadar je v avtomobilih toliko elektronike jim ne gre kaj preveč od rok. pa ni samo elektronika. no to je samo moje mnenje da se zdaj ne bo kdo ki ma cliota pa razburjal kaj govorim pa take ...

fanj se odloči pa veliko varnih pa prijetnih km ti želim

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po sep 19, 2005 8:31 am

Moj predlog:

1. Toyota - oblika sicer malce manj lepa, vendar od nekdaj kvalitetni Japonec
2. Renault - lep in drzen, vendar čedalje slabši
3. Golf - dolgočasen, drag, konzervativen

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po sep 19, 2005 9:00 am

svadreb je napisal/-a:Moj predlog:

1. Toyota - oblika sicer malce manj lepa, vendar od nekdaj kvalitetni Japonec
2. Renault - lep in drzen, vendar čedalje slabši
3. Golf - dolgočasen, drag, konzervativen

Se strinjam ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Tomaz_
Novinec

Napisal/-a Tomaz_ Po sep 19, 2005 11:18 am

Js pa če bi jemal Hondo sigurno ne bi izbral 1.7 ctdi (enak Oplovemu 1.7 cdti). Ta mašina me je krepko razočarala. Čeprav pri Oplu najverjetneje že par dni ne obstaja več (bojda prihaja 1.9 cdti 100 KM).

Kaj je narobe s 1.7 cdti? V testnem primeru (oplov veliki test) se mi je zdela malce podhranjena, preglasna pa prav nič varčna (ob priaganjanju), medtem ko 1.9 cdti 150 KM ob priganjanju v podn ni žrla več kot 7,5 l (se ve kaj pomeni podn, hehe)

Se pravi hondo bi 2.2 cdti.
Zadnjič spremenil Tomaz_, dne Po sep 19, 2005 5:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po sep 19, 2005 11:22 am

svadreb je napisal/-a:2. Renault - lep in drzen, vendar čedalje slabši

Ma niti ne no. Se kr lepo popravla. Vsaj po tako opevani statistiki sodeč. 8)

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po sep 19, 2005 11:33 am

...jaz ti predlagam Toyota , avto res ni vrhunsko oblikovan , ima ( kot jih je nekaj že omenilo) lastnost , da se zelo malo kvari, in vrhunski dizelski agregat... in v primerjavi z golfom veliko več opreme , za isti denar, kot pri golfu.Če ti oblika ni ravno adut ( pa ne pravim , da je grda ) vzemi toyoto, mi jih vozimo že več kot 40 let pa ni bilo problemov

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To sep 20, 2005 7:39 am

TOYOTA - po čem ti sklepaš, da ima COROLLA vrhunski dizelski agregat ? Po zmogljivostih je primerljiv s konkurenco, tehnološko pa se ne ponaša z zadnjimi dognanji na področu neposrednega vbrizga. Če bi bil vrhunski bi moral po zmogljivostih oz tehnologijo izstopati - tako pa se sprašujem kje ti vidiš vrhnunskost ?
Pa tudi to, da je COROLLA cenejša oz dobiš več opreme je malo bosa - poglej si ponudbo enega in drugega pa boš videl, da je cena TOYOTE primerljiva (majhna razlika) za isto opremo, ali celo dražja. Pri TOYOTI pa je spisek dodatne opreme in možnosti raznih kombinacij motor-podvozje-oprema veliko manjša.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 16 gostov