Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če okt 13, 2005 8:31 pm

Jurchi je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Prporočam ti da greš v nedeljo na ljubljanski avto sejem ali v celju tam je veliko avto,kjer si lahko pogledaš kakšen je v notranjost,zunanjost,oprema. Ampak če bi kupoval na sejmu TEGA NE STORI KAJTI TAM SO VSI AVTI KAPUT(VELIK PROBLEMOV).

Stari pa ne kr tko v tri dni neki nabijat.....sicer ti dam prov, da je tam velik avtov v qrcu, je pa tudi ZELO VELIKO (verjetno več kot pri trgovcih) dobrih kupčij.......sam pač morš vedet pri kom gledaš avte.......ker, če bi blo to merilo, potem ti nikoli ne bi dobil zjebanga avta pri posredniku, ker oni pa ja vozilo tehnično pregledajo a ne? :roll: :roll:

A veš kaj ne me tle neki jest sem bil na sejmu in sem ugotovil da je 95% avtov zaletenih,poleg tega dobiš prvrtene kilometre(ni debate),oprane motorje,nelastništvo. itd. velikokrat bil na sejmu in ugotavljal te stvari. Še poleg tega pa si zapominil preprodajalce.

Ne govorim za vse ampak ni sejem več tist kar je bil včasih ko je moj brat tam avto prodajal.

lp pač povejte svoje jest sem svoje kar vem in sem ugotovu

hvala lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe okt 14, 2005 6:42 pm

sebaz je napisal/-a:Jaz sem tudi v dilemi kaj kupiti (s študentskim žepom), ker ne vem nič o avtih, ki jih imam v izboru, niti sedel nisem v njih ali jih peljal. Zato vas forumaše prosim za par nasvetov in predlogov.

Rad bi torej avto:
do max. 400 jurjev (še to komaj)
čimmanj kilometrov
1.4 mašina
čimmanj opreme (nič krame, airbagov, še servota ni treba) zelo važen pa je nastavljiv voznikov sedež oz. udoben avto. Sem namreč 188cm v višino in mi marsikater manjši avto dela probleme (petka, clio stari in novi). V glavnem UDOBJE.

Moj izbor zaenkrat zajema:
Renault 19 1.4
Citroen ZX 1.4
Astra 1.4
Pa kak nissan in drugi azijci?

Res ne vem, izbira je prevelika...

Jest ti osebno prporočam obisk enega sejma v ljubljani ali v celju,ker tako boš najlažje ugotovil,ker avto je za tebe.
No jest ti imam za povedat da imam v cordobi odlično odobje,ker ima avto servo,nastavljiv zic in elek.pomik stekel,daljin.centr.,alarm......
lp

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe okt 14, 2005 6:57 pm

kaj pa tale
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=318859

Predlagam glih zato ker imam kar nekaj dobrih izkušenj.

-Lega na cesti je pri tipotu odlična (boljša od marsikaterega novejšega avta).

-Rjavi minimalno (skoraj nič),ker je karoserija pocinkana!

-Motor,ki ima 75KM,kar dobro potegne dobro tono težak avto (seveda ne pričakovat preveč,ker ima le 75KM).

-Notranjost je zelo prostorna

-Kvari se glih tolk kakor drugi avti takega letnika in te kilometrine.Rezervni deli so poceni.

-Olje...čist odvisn.Meni ga je rabil mal manj kot liter na 1000km.Ampak ko so se zamenjala vsa tesnila ga ne rabi čisto nič več.30.000km nisem dolil tudi dcl. olja(razen menjav na vsake 10.000km).

-Poraba je tam okol 8l/100km.

pirlo
Nov uporabnik

Napisal/-a pirlo Pe okt 14, 2005 7:41 pm

tale zadnji odgovor mi je všeč, ker temelji predvsem na lastnih izkušnjah...hvala lepa, black...

kar se pa tiče višine je pa tako, da imam 189cm in če si sedež pomaknem čisto nazaj, se vredu počutim v tako rekoč vsakem avtomobilu...servo si boš pa želel slejkoprej, zato ti priporočam, da čimprej takšen avto nabaviš, s katerim boš bolj zadovoljen, saj ga boš potem vozil dalj časa, kar ti pomeni tudi manj stroškov v končni fazi...

ginek
Nov uporabnik

Napisal/-a ginek Pe okt 14, 2005 9:52 pm

black je napisal/-a:kaj pa tale
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=318859

Predlagam glih zato ker imam kar nekaj dobrih izkušenj.

-Lega na cesti je pri tipotu odlična (boljša od marsikaterega novejšega avta).

-Rjavi minimalno (skoraj nič),ker je karoserija pocinkana!

-Motor,ki ima 75KM,kar dobro potegne dobro tono težak avto (seveda ne pričakovat preveč,ker ima le 75KM).

-Notranjost je zelo prostorna

-Kvari se glih tolk kakor drugi avti takega letnika in te kilometrine.Rezervni deli so poceni.

-Olje...čist odvisn.Meni ga je rabil mal manj kot liter na 1000km.Ampak ko so se zamenjala vsa tesnila ga ne rabi čisto nič več.30.000km nisem dolil tudi dcl. olja(razen menjav na vsake 10.000km).

-Poraba je tam okol 8l/100km.

Se strinjam s tem izborom. Razlika glede japoncev je bistvena: deli tako originalni kot rabljeni ali pa ponaredki na voljo za vsakim vogalom. Mehaniki prav tako, v vsakem okraju jih je dovolj. (pa ne rabim pravljic o tem kako se japonci ne kvarijo, imam tako TIPOta kot tudi novejšega japonca).

Izbira rabljenih avtov je ogromna (tako boš lažje našel tebi ustreznega, kot pa recimo kateregakoli primerljivega japonca, kateri se pojavlja v 2-3 novih primerkih na mesec).
Za FIAT TIPO je 250-300 kSIT ogromno - mora bit top ohranjenost, ker najcenejši primerki so na voljo že za par 10 kSit. Tale naveden zgoraj je za 100kSIT predrag - prinesi mu 290k in ga dobiš sigurno.
Če te zanima, glej da bo modelno leto 93 (se prepozna po maski) ker so imeli izboljšano varnost, nekateri celo airbag.
Glede rje, pocinkan je cel, rjavi v bistvu samo zadaj kjer je nosilec odbijača - zato tudi večini malo visi odbijač. Pokrov prtljažnika je v celoti plastičen.

Priporočam model 1.6 SX, ker 1.4 modeli so slabše opremljeni - povečini brez serva.

Uporabniški avatar
COBRA
Stalni uporabnik

Napisal/-a COBRA Če okt 20, 2005 2:24 am

sonček je napisal/-a:nato pa sem na ljubljanskem avtosejmu kupil swifta-delal je sam je imel velik kilometrov in sem ga prodal,ker sem velik slišal da se ubiješ z njim

...odvisno, kdo je za volanom...
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če okt 20, 2005 5:27 am

COBRA je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:nato pa sem na ljubljanskem avtosejmu kupil swifta-delal je sam je imel velik kilometrov in sem ga prodal,ker sem velik slišal da se ubiješ z njim

...odvisno, kdo je za volanom...

:P :tomidelej:

pirlo
Nov uporabnik

Napisal/-a pirlo Če okt 20, 2005 8:28 pm

hvala lepa za odgovore, odločil sem se za R19 in ga tudi že kupil...

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Če okt 20, 2005 8:29 pm

pokaži kkšne slikce
Slika

pirlo
Nov uporabnik

Napisal/-a pirlo To okt 25, 2005 12:05 am

slik nimam, ker nimam digitalca...
@sebaz: jaz vem samo za Tipa in ZX-a, da sta pocinkana

alesy
Novinec

Napisal/-a alesy Sr okt 26, 2005 7:03 am

Kr pripravi se na velike stroške z njim. Če imaš že sedaj probleme z plačo in krediti, potem ti bo ta novi avto vse to še samo popestril.
Drugač vem da je prepozno, ampak vseeno za koga drugega, ki se bo podobno odločal kot ti, mu priporočam tudi Japonski ali korejski avto kot je bilo že navedeno. Vendar brez kake kie al pa daewooja.
Nissan in Hyundai dam na prvo mesto. Dejansko brez stroškov vzdrževanja in vzdržljivost. To so moje izkušnje in moje mnenje.
Pa srečno vožnjo.

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar Sr okt 26, 2005 11:54 am

19ka je baje zadnji kvalitetni Renault..
I'll be back.

pirlo
Nov uporabnik

Napisal/-a pirlo Če okt 27, 2005 12:20 am

R19 sem izbral na razna priporočila vseh, ki avto vozijo...prej sem imel Golfa trojko, ki je mel zlo malo opreme in švohen motor (1.4, 44kW) pa je pil cca.10lit/100km. naredil totalko z njim, tako da sem se ga rešil :P ...tale 19ka je letnik 1994, motor je 1.8 in ima 65kW. Prvi vtisi z avtom so nadvse pozitivni, sploh ker sem ga dobil za samo 230.000SIT. Ima prevoženih 169000km, od opreme ima servo, el. nastavljiva ogledala in prednje šipe, el. šibedah, sedeži so dokaj udobni oz. udobnejši od prejšnjega vozila. Avto je dokaj prostoren, vozi se pa solidno. Pod tem solidno mislim to, da moram menjati sklopko, ki je dokaj trda in pri vsakem prestavljanju malo cvili. Avto moram peljati na servis, pa bo kot se šika. Nanj se sicer še nisem povsem navadil, je večji kot prejšnji kar se pozna predvsem pri parkiranju. Ampak tudi to bo sčasoma prišlo. Tip, ki je prodajal mi je dal zraven še 4 zimske gume, kar bo v tem periodu kar prav prišlo. Karoserija ima sicer malo rje, ampak to sem jasno videl tudi pri nakupu in se navklju temu odločil za nakup. Rjast je del pod prtljažnikom oz. natačneje nakladalni rob. Avto imam slaba dva tedna, tako da kaj preveč izkušenj z njim še zaenkrat nimam, pa tudi vozim ga ne veliko samo v službo in nazaj. Kot pravim, zaenkrat je kar vredu, tako da ti ga kar priporočam.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov