Miholl je napisal/-a:tony1 je napisal/-a:ne s*** ga tukaj s Kio 1.8, ker revež pol ne bo imel za benicn

....
Sigurno si mel že vsaj 3 doma in so ti vse pile 20L /100km
Naša ma porabo 7,8/100km (clarus II),prejšna model (I) pa 7,5/100km normalne vožnje...
saj mene je tale izjava "KIA poznavalca" tudi močno namejala ... pri moji vožnji je imel Clarus 1.8 (16v) natanko enako povprečno porabo kot moj Golf IV 1.6 (8v) in to pri enako "težki" nogi
Back to topic
@Rossoner: če izpolnjuješ pogoje, ki ti jih je napisal Tomaz40 potem diesel da, drugače pa je investicija vprašljiva
Si pa že sam ugotovil da 1.2 mlinček in klima nista najboljša prijatelja. Pri prehitevanjih se sicer da pomagati tako, da pred prehitevanjem izklopiš klimo samo pri 1.2 mašinci je prehitevanje (pri višjih hitrostih (nad 80km/h) prehitevanca) že skoraj adrenalinski šport.
Da ne bo spet kakšen Tonček skoču, da to ni res, ti povem iz lastnih izkušenj, da sem prevozil 10.000 km z Mercedesom A 1.4. (82KM) in vsakič ko sem se lotil prehitevanja je bil cmok v grlu a se bo izšlo po načrtih ali ne.
Z Golfom 1.6 105KM je bila že precej boljša zgodba, Clarus (1.8 116KM) še za odtenek boljše je pa res da moraš pri bencinarjih pred prehitevanjem za isti efekt prestavo ali raje celo dve navzdol, kar pri večini po konjih enako močnih dieslih ni potrebno. Samo če konjev in navora ni, potem ti tudi to ne pomaga tako, da pred nakupom resno razmisli (predvsem kakšen način vožnje imaš) ali ti bo dovolj 1.2, 1.3, 1.4 (malo konjev in navora) ali bo potrebno raje začeti pri 1.6, 1.8 ali več.
Kar se pa varnosti tiče pa je pri normalno "zrelem" vozniku močnejši motor tudi bolj varen (prehitevanja, boljše zavore, podvozje, itd). i**** se bo pa itak razbil al bo imel 50 konjev al pa 250 konjev pod havbo.