Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So okt 29, 2005 5:02 pm

Courage™ je napisal/-a:
danny je napisal/-a:Kak ford mondeo... je klima pa vse... ampak tud mal večji avto...

Če maš avto z 13 col je pocen vzdrzevanje, ce pa 15 pa je mal dražje... že zaradi višjega razreda... Drgač pa se mi zdi kaka opel astra dobra odločitev.... ali vectra....

:cry :cry :cry :cry :cry

nisi edini k si se kle nasmeju :D :)
Slika

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar So okt 29, 2005 5:28 pm

Če se ne motim je ta crdi še trivaljnik, torej je glasen in zastarele zasnove.. raje vzemi bencinarja ;)
I'll be back.

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 So okt 29, 2005 5:46 pm

Rossoner je napisal/-a:No, po večdnevnem čekiranju avtoneta se zopet obračam na vas.

Nekako sem ''pristal'' ne realnih tleh(do časa :oops: )..in se nekako odločam med naslednjimi avtki:

- HYUNDAI ACCENT (2 model)
- FIAT PUNTO (mk2)
- RENAULT CLIO (2. ali 3. model)
- PEUGEOT 106

Zanima me kaj bi izbrali vi? In kakšen motor bi imeli v izbranem avtku :?: :?:
Nekak recimo pri HYUNDAI-ju sem se ustavu pri 1.5 crdi(saj vem da avto usaj prvi dve leti-šola ne bo dosti počivu :lol: ) Kaj menite o tem motorju?ga kdo ima v svojem ACCENTU? In pokomenterajte še ostale motorje, ki so v navedenih avtih 8)

Od teh je še najbolj zanimiv Punto mk2--> poceni vzdrževanje, zanesljiv (preizkušen) in varčen motor (5,5 l/100km), pa tudi od opreme ima dosti...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne okt 30, 2005 10:44 am

Honda Civic 1.4 (95-2000 letnik) :D idealne zate :D fajn poraba, mal okvar itd...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Ne okt 30, 2005 11:05 am

Povedal ti bom samo to, da ga ne serji z dizlom. Popolnoma NIČ ne boš prišparal. Če kupuješ velik avto, potem se pri porabi dizel močno pozna, pri takih majhnih avtih pa popolnoma nič. Edina razlika je, da je glasen in da te v primeru okvare kake turbine ali česa podobnega boli glava.

Poraba bencinarja 1.2 ali 1.4 je 6 litrov. Če misliš da boš z dizlom imel porabo 4 litre se krepko motiš.

Odločitev je tvoja, ampak za majhen avto se dizel ne splača, razen če bi delal 50.000 ali več kilometrov letno.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Ne okt 30, 2005 11:12 am

[quote="tony1"]ne s*** ga tukaj s Kio 1.8, ker revež pol ne bo imel za benicn :? ....

quote]

Sigurno si mel že vsaj 3 doma in so ti vse pile 20L /100km :roll: :roll:

Naša ma porabo 7,8/100km (clarus II),prejšna model (I) pa 7,5/100km normalne vožnje...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po okt 31, 2005 3:09 pm

Miholl je napisal/-a:
tony1 je napisal/-a:ne s*** ga tukaj s Kio 1.8, ker revež pol ne bo imel za benicn :? ....

Sigurno si mel že vsaj 3 doma in so ti vse pile 20L /100km :roll: :roll:

Naša ma porabo 7,8/100km (clarus II),prejšna model (I) pa 7,5/100km normalne vožnje...

saj mene je tale izjava "KIA poznavalca" tudi močno namejala ... pri moji vožnji je imel Clarus 1.8 (16v) natanko enako povprečno porabo kot moj Golf IV 1.6 (8v) in to pri enako "težki" nogi

Back to topic
@Rossoner: če izpolnjuješ pogoje, ki ti jih je napisal Tomaz40 potem diesel da, drugače pa je investicija vprašljiva

Si pa že sam ugotovil da 1.2 mlinček in klima nista najboljša prijatelja. Pri prehitevanjih se sicer da pomagati tako, da pred prehitevanjem izklopiš klimo samo pri 1.2 mašinci je prehitevanje (pri višjih hitrostih (nad 80km/h) prehitevanca) že skoraj adrenalinski šport.

Da ne bo spet kakšen Tonček skoču, da to ni res, ti povem iz lastnih izkušenj, da sem prevozil 10.000 km z Mercedesom A 1.4. (82KM) in vsakič ko sem se lotil prehitevanja je bil cmok v grlu a se bo izšlo po načrtih ali ne.

Z Golfom 1.6 105KM je bila že precej boljša zgodba, Clarus (1.8 116KM) še za odtenek boljše je pa res da moraš pri bencinarjih pred prehitevanjem za isti efekt prestavo ali raje celo dve navzdol, kar pri večini po konjih enako močnih dieslih ni potrebno. Samo če konjev in navora ni, potem ti tudi to ne pomaga tako, da pred nakupom resno razmisli (predvsem kakšen način vožnje imaš) ali ti bo dovolj 1.2, 1.3, 1.4 (malo konjev in navora) ali bo potrebno raje začeti pri 1.6, 1.8 ali več.

Kar se pa varnosti tiče pa je pri normalno "zrelem" vozniku močnejši motor tudi bolj varen (prehitevanja, boljše zavore, podvozje, itd). i**** se bo pa itak razbil al bo imel 50 konjev al pa 250 konjev pod havbo.

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare To nov 01, 2005 12:56 am

Jan_87 je napisal/-a:
Rossoner je napisal/-a:No, po večdnevnem čekiranju avtoneta se zopet obračam na vas.

Nekako sem ''pristal'' ne realnih tleh(do časa :oops: )..in se nekako odločam med naslednjimi avtki:

- HYUNDAI ACCENT (2 model)
- FIAT PUNTO (mk2)
- RENAULT CLIO (2. ali 3. model)
- PEUGEOT 106

Zanima me kaj bi izbrali vi? In kakšen motor bi imeli v izbranem avtku :?: :?:
Nekak recimo pri HYUNDAI-ju sem se ustavu pri 1.5 crdi(saj vem da avto usaj prvi dve leti-šola ne bo dosti počivu :lol: ) Kaj menite o tem motorju?ga kdo ima v svojem ACCENTU? In pokomenterajte še ostale motorje, ki so v navedenih avtih 8)

Od teh je še najbolj zanimiv Punto mk2--> poceni vzdrževanje, zanesljiv (preizkušen) in varčen motor (5,5 l/100km), pa tudi od opreme ima dosti...

to o puntotu pa je smešnica dneva :har :rofl :rofl

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To nov 01, 2005 1:22 am

res - fiat ni ravno simbol zanesljivosti in opremljenosti.
Tisti accent je solidna zadeva, že kar prostorna in ti bo odgovarjal tud če si mal višje postave, ne bo ti dosti porabil ker ma dobrih 80 konjev, še zmeraj pa ni čist brez sape.
Dejstvo je, da je pred prehitevanjem treba šaltat v nižjo prestavo, če je bencinar, ampak men se to ne zdi nč slabga, prav všeč mi je (mogoče zato, ker mam v svojem K&N športni zračni filter in se avto na obratih fino oglasi :) )
Izogibaj se italjanom z več kot 100k km, z japoncem ali nemcem boš težko sfalil.
V vsakem primeru pa ne kupuj na slepo ampak vzemi s sabo enga k ve kej več o avtih kot pa to kako se ga pržge (mehanik!!)
srečno

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To nov 01, 2005 9:28 am

V okviru tvojega limita se mi zdi najboljša izbira HYUNDAI – klima + dovolj zmogljiv motor + oprema. Oba preostala konkurenta bosta po mojem prepričanju z motorji 1,2 in 60 »konji« preslabotna za klimo. Če hočeš močnejše različice greš preko limita. P 106 težko dobiš s klimo.
Če gremo preko limita se zopet pojavi vprašanje koliko preko limita – osebno bi recimo v tvojem izboru »stisnil« za PUNTO 1,9 JDT + bogata oprema ELX (pri nas edina možna), ki je po mojem prepričanju tudi opazno zmogljivejši. Brez težav se kosa z bencinskimi motorji približno 1,4 – 1,6 litra delovne prostornine – porabi pa vsekakor manj. Sploh pa te ne sme presenetit razlika v ceni – tak PUNTO je bil v primerjavi z 1,2 - 60 motorjem občutno dražji ob nabavi leta 2000 - 1,6 : 2,3 mio SIT – kar pomeni skoraj polovico šibkejšega.
Pa še nekaj glede primerjav dizel : bencin – nekateri trdijo, da je poraba komaj opazna. Gre za izjavo nevednežev, ki o tehniki vedo zelo malo, sicer pa lahko to znanje "obideš" na preprost način – uporaba dizla v daljšem obdobju. Lastim si starejši avto z dizelskim agregatom (GOLF 2 dizel), slednji brez težav naredi s dobrimi 40 litri goriva okrog 900 km – če gre za izključno daljše relacije do nekje 100 km/h pa zelo blizu 1000 km. Sedaj pa naj mi ta nevednež, ki trdi obratno najde bencinski avto razreda CLIO, ki bo sposoben z enako količino narediti enako pot. Iz izkušenj sodeč bo naredil približno 200 – 300 km manj pri enem polnjenju. Kar je najprej občutna razlika 600 : 900 km in nenazadnje za študentski »proračun« nikakor zanemarljiv podatek.

LP

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 To nov 01, 2005 10:26 am

Golf 3 uzem za 500 jurjev
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 To nov 01, 2005 10:59 am

Rossoner je napisal/-a:Hehe...samo Golfa prosm ne omenjat.... :roll:

Premal opreme....pa še kosi niso glih pocen(zdi se mi drag za to kar dobiš(nič)ampak useen hvala za nasvet 8)

Hehehehehehe sam se tako razmišljal ko sem zdele avto kupoval.Mel sem cliota 5 let in roko nasrce je treba priznat da je v Golfu 3 več prsotora za potnike,avto je višji,bolj udoben,izdelava armaturke je na višjem nivoju da o udobnosti vožnje negovorim.Res pa je da so nemci škrti in netalajo opremo kr tk, sam praviš dijaški avto ok sej se nevoziš na opremi ampak v avtu.Uzameš bencinarja 1.4 40kw pa pozabiš kdaj tankaš, od tega kar si pa ti naštel bi pa js najraje uzel Hyundai ker je najbolj zanesljiv od vseh drugih.Treba pa ga je totalno pregledat zaradi rje(zadnji robovi,pod vratih,sprednji blatniki,okrog antene itd...)

Glede delov za Golfa se motiš tk ko sm se js motu da jih ni in da so dragi.Delov je vsepovsod, uzameš salomonov oglasnik in se začudiš da je cela stran namenjena golfu, je pa res, da so za neki tolarjev dražji kot recimo od Renaulta deli za druge znamke nevem.
Mene to tud moti da nimajo nč opreme oziroma boremalo, sam js rabim zdele avto za vozit kokr ti in vozi me avto ne oprema, drugo leto ko bom pa hotu luxuz me bo avto vozu, pa oprema razvajala ;)
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To nov 01, 2005 2:18 pm

Izbira GOLF-a v tem cenovnem razredu je vredna razmisleka - avto, posebno če je dizelski lepo ohranja ceno, posebno TDI agregat. S tem motorjem dobiš odlično kombinacijo dinamičnega in po porabi skromnega prevoznega sredstva. Sam avto je kompakten in vzdržljiv, z njim tudi ni posebnih stroškov. Malce večji problem je najti primernega - za primerno ceno. Nekoliko boljši "pogoji" so v Nemčiji - vsekakor pa je pred nakupom dobro poznat nekoga, ki "obvlada" tržišče in ti bo znal poiskati dober avto. Prijatelj je preko sorodnikov tam kupil TDI-ja letnik 97 z realnimi 100.000 km in precej opreme (klima, ABS, el. pomik stekel, centralno zaklepanje ...) za slab milijon.

LP

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 To nov 01, 2005 3:02 pm

[povezava odstranjena]

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To nov 01, 2005 6:35 pm

tony1 je napisal/-a:Jaz predlagam VW Polo.
Registracija je poceni, poraba 1.0 mašine pride pod 6L benza,... Samo redni servisi...

:DDD :DDD :DDD Poraba nikoli pod 7, max. 9, povprečno 8,2. Pod 6 samo v sanjah, pod 7 si pa komaj premična ovira (matr je dons gužva, še dobr, da sm prvi u koloni. press)!

:rofl :rofl :rofl Samo redni servisi... :har :har :har Ti pa še nisi mel polota , a ne? :D

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare To nov 01, 2005 10:30 pm

Mojster Miha . dobrimi 40 litri goriva okrog 900 km –" to drži samo na noč čarovnic ali pa če ti stoji v garaži ali če ti ga pelje vlečna služba 200 km :D :D

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare To nov 01, 2005 10:31 pm

M je napisal/-a:
tony1 je napisal/-a:Jaz predlagam VW Polo.
Registracija je poceni, poraba 1.0 mašine pride pod 6L benza,... Samo redni servisi...

:DDD :DDD :DDD Poraba nikoli pod 7, max. 9, povprečno 8,2. Pod 6 samo v sanjah, pod 7 si pa komaj premična ovira (matr je dons gužva, še dobr, da sm prvi u koloni. press)!

:rofl :rofl :rofl Samo redni servisi... :har :har :har Ti pa še nisi mel polota , a ne? :D

podpis :D

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To nov 01, 2005 11:17 pm

Marko - ja res so kot kaže živiš v svetu coprnic. Pa zato vlečno službo zase pokliči, da te pripeljejo nazaj in nato dobrodošel v realnem svetu - tudi za največje neuke je še vedno šansa, da kaj novega odkrijejo - samo rabijo veliko več časa od povprečja - oz vsaj toliko kolkor je star ta moj dizel !
S tvojimi komentarji pa samo dokazuješ, da ti v poglavju o avtomobilizmu zja ena dokaj obsežna črna luknja .
Sicer pa ti jst lahko kadar hočeš dokažem mojo trditev - če seveda kriješ stroške v primeru, da se izkaže za resnično. Velja ?

LP

pirlo
Nov uporabnik

Napisal/-a pirlo Sr nov 02, 2005 1:59 am

Rossoner je napisal/-a:Hehe...samo Golfa prosm ne omenjat.... :roll:
Hehehehehehe sam se tako razmišljal ko sem zdele avto kupoval.Mel sem cliota 5 let in roko nasrce je treba priznat da je v Golfu 3 več prsotora za potnike,avto je višji,bolj udoben,izdelava armaturke je na višjem nivoju da o udobnosti vožnje negovorim.Res pa je da so nemci škrti in netalajo opremo kr tk, sam praviš dijaški avto ok sej se nevoziš na opremi ampak v avtu.Uzameš bencinarja 1.4 40kw pa pozabiš kdaj tankaš

jaz sem imel golfa trojko, letnik 94, 1.4 40kW...premali motor za avto težak 1135kg, pil mi je pa 9l/100km...samo najbrž je blo še kaj narobe, ker tudi s težko nogo, ki jo imam :oops: ne more piti tolko :shock:

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Sr nov 02, 2005 8:25 am

Na tvojem mestu bi vzel za tak znesek P206. Drugače pa sam že pridno "šparam" za twingeca. Majhna poraba, poceni vzdrževanje, notranja prostornost (sem visok nad 190cm, pa sedim noter ko v fotelju), malo prostora za parkirat, poceni registracija,...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: mrtwelvetrees in 8 gostov