Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če nov 03, 2005 10:28 pm

Pred oceno moram reči, da me nekateri »Alfisti« presenečate !!!
Povsem jasno je, da ima 145 boljše vozne lastnosti – torej lego, vodljivost … skratka "športno srce" oz je športnik. Na drugi strani je po tem sodeč za vas ACCENT »samo« HYUNDAI – oz prevozno sredstvo od točke A do točke B. Vse OK.
Ampak – potem tu, pa še v kakšni drugi temi oznanjate, da imajo vaše ALFE povsem normalno oz nizko porabo – 7,5, 8l/100 km je mogoče prebrat. Na takšno porabo je s športno vožnjo brez težav spravit vsak sodoben dizel v tem razredu (TDI, JTD, HDI ..), torej za bencinski motor s to porabo (7,5 – 8) nikakor ni mogoče govorit o športni vožnji.
In tega sedaj ne razumem – če imate tako nizko porabo, v čem je potem point imet ALFO oz kje je "neprimerljivsot" z ACCENT-om oz HYUNDAI-em – kolkor je meni jasno športnika ne kupuješ zato, da boš varčeval z gorivom, ampak da boš izkoriščal vse potenciale, ki ji ima v tem primeru 145. Z nizko porabo so ti potenciali po mojem po mojem prepričanju neizkoriščeni oz je s tega vidika 145 zgolj prevozno sredstvo od točke A do točke B. In za tako porabo in posledično hitrostna povprečja ima dovolj "športnika" (lega na cesti, vodljivost ...) v sebi tudi ACCENT.
Res je, da potem ostane še oblika (zunanjost + notranjost), zvok motorja … – ampak to je že stvar posameznika oz. njegovega okusa.
Torej – kje je potem point vaših izjav o »neprimerljivosti« ?
In da ne boste mislili, da sem kakšen goreč nasprotnik ALF – motijo me sicer določene »malenkosti« - le ALFO osebno ne bi kupoval zato, da bi se prevažal od točke A do točke B z nizko porabo.

LP

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Če nov 03, 2005 11:32 pm

Mojster Miha: Svaka čast tole si dobro napisal

Meni osebno, alfe zelo všeč, športne dizajn navzven, noter ni bogve kaj, lega itd...
Samo kot je bilo že neštetokrat omenjeno glede zanesljivosti, raje hyundai-a
Lego pa mu lahko poštimaš naknadno, edino na kako hitro divjanje lahko pozabiš.
Poraba benza neprevelika, poraba olja neglede na to da je govora o full porabi pri hyundaih, je pač stvar kako ga voziš itd... Pa katero olje točiš kateremu hyundai-u!
Kosi poceni poceni vsaj za accente.
Lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe nov 04, 2005 8:09 am

Ja, mojster miha in dario sta zelo dobro napisala - se strinjam
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe nov 04, 2005 5:38 pm

eh, tut z accentom je možna hitra vožnja.. jo prakticeram usak dan :)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Pe nov 04, 2005 5:47 pm

Če maš športen avto se moraš športno vozit?? Čudno da se ni že pol uporabnikov foruma pobilo po cesti :roll:
Že občutek vožnje je drugačen v "športnem avtomobilu" kakor pa v običajnem "družinskem" avtomobilu...

Jst sm napisal da mam porabo 7,5-8/100 z alfo boxerco, nad 9/100 sem jo imel samo ta prvi tank ko sem avto dobil - (malo sprobavanja kok gre v keri,speljevanje pa malo gor pa dol), pa se ne vozim vedno "mirno in počasi". Sam bedarija je pisat da alfa pa golta bencin,Hyundai je pa šparovček. Poanta je da ne boš šel zaradi porabe bencina kupit hyundaia ker ni tako drastične razlike da bi to odločilo v prid Hyundaiu - ker le ta pač ni športen avto v osnovi.

LP Miholl

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Pe nov 04, 2005 5:49 pm

@FastFury: malo povprašaj mehanike kolko menajo roke na avtomobilih,al pa lastnike k sami menjajo...pa ne tiste k naredijo 10k km na leto....

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Napisal/-a kochar Pe nov 04, 2005 5:59 pm

Miholl je napisal/-a:Če maš športen avto se moraš športno vozit??

Point je v tem, da se določeni plusi pri Alfi v primerjavi z accentom pokažejo šele pri športni vožnji, ko pa "izkoriščaš" te pluse pa poraba ne bo več nizka.
I'll be back.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Pe nov 04, 2005 6:07 pm

Ja men še zdej ni čist jasno vse skupaj....imaš avto v katerega se rad vsedeš in se zapelješ...ker.... se lepo dere od 800rpm do 6500rpm,ma športne sedeže,ma lep trikrak volan ki je zelo neposreden,je trd in natančno voden,ma stopalke ki so primerno postavljene za tehniko prsti-peta,ma klimo po želji(+3-5 dcl),ma zmogljive zavore (ts)....do zdaj še nisem porabil (več) bencina....

Pa tudi če "športneje" voziš ni poraba 20 litrska,največ 10L/100km...mislm da je tuki poraba brezpredmetna,ampak bi mogli bl gledat za kaj rabi avto - a se bo daleč vozil,kje se bo vozil (ac ali lokalne ceste),rabi zgolj prevoz ali bi rad tudi mal bol šmekovski - mladostniški avto...

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Pe nov 04, 2005 6:32 pm

Miholl je napisal/-a:Ja men še zdej ni čist jasno vse skupaj....imaš avto v katerega se rad vsedeš in se zapelješ...ker.... se lepo dere od 800rpm do 6500rpm,ma športne sedeže,ma lep trikrak volan ki je zelo neposreden,je trd in natančno voden,ma stopalke ki so primerno postavljene za tehniko prsti-peta,ma klimo po želji(+3-5 dcl),ma zmogljive zavore (ts)....do zdaj še nisem porabil (več) bencina....

Pa tudi če "športneje" voziš ni poraba 20 litrska,največ 10L/100km...mislm da je tuki poraba brezpredmetna,ampak bi mogli bl gledat za kaj rabi avto - a se bo daleč vozil,kje se bo vozil (ac ali lokalne ceste),rabi zgolj prevoz ali bi rad tudi mal bol šmekovski - mladostniški avto...

A maš mogoče dizla, da tut ob športni vožnji tko malo porabi?

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Pe nov 04, 2005 6:37 pm

Boxerji niso nikol bli dizli...saj pr alfi ne :P

Ja nevem,men pač ne rata da bi več žrla no....tut na testu je mela porabo baje 13,7 litra...no tok mislm da nima noben od nas alfistov s to mašino,uglavnem nevem od kje jim ta cifra...je pa res da je (vsaj) moja mašina res lepo ohranjena in čuvana...

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 04, 2005 7:09 pm

js mam accenta pa se z alfo ne more v ničemer primerjat, edino pogojno v nižjih stroških vzdževanja pa tudi to ni vedno primer. Nekateri trdijo da alfe pijejo olje, ampak ga accent spije še veliko več, poraba pod 8 z accentom pri športnejši vožnji je čista utopija, prej bo 9-10. pa mojster miha je napisal da ob normalni vožnji tudi accent zadovolji povprečne potrebe po športnosti, nevem, kater avto voziš ampak accent ne zadovolji še najosnovnejših potreb po športnosti ker ima res obupno podvozje in vodljivost.

skratka, mogoče je alfa malo dražja za vzdrževat ampak vsak užitek stane, in veselje ob vsakem zagonu ključa pri alfi je neprecenljivo, oz lahko napišem tako, ...
10l goriva/100km 2390 sita...plačano z...
veliki servis na 100000km...100000sit plačano z....
nasmeh, ko zaženeš motor v svoji alfici..neprecenljivo :D

pa še o motorjih JTD...so super, ampak alfa ni vw da bi se oglašala kot traktor in za sabo spušla oblake črnega dima ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe nov 04, 2005 8:40 pm

»Alfisti« - vprašanje je bilo postavljeno dovolj jasno in obrazloženo. Napisano pa zgolj zaradi vaših izjav o neprimerljivosti, ki so bile že na meji dobrega okusa.
Torej – kje je point vaše neprimerljivosti, če z ALFO voziš umirjeno - torej ne izkoristiš vsega njenega potenciala oz prednosti proti HYUNDAI-u, in se jasno pri tako nizkih hitrostnih povprečjih dovolj varno voziš z HYUNDAI-em ? In ne se mi zdej izmikat z neko porabo (ki je bila dodana za obrazložitev kaj je to športna vožnja in kaj ne), pa o zvoku,notranjost in ne vem še čemu – ker je to, kot sem napisal stvar okusa in se bo nekomu vsaka stvar, ki je vam na ALFI všeč zdela ravno obratno – boljša, lepša … na HYUNDAI-u ali nekem drugem avtu.
MANIAXXX – dobro si preberi še enkrat kar sem zapisal – ni bilo govora o povprečnih potrebah po športnosti ampak o tem, da če imaš pri ALFI nizko porabo so jasno tudi hitrostna povprečja nizka in za taka je dovolj varen (lega na cesti + vodljivost) tudi HYUNDAI.
Vprašuješ me kaj vozim – slabi dve desetletji vozim vse kategorije vozil (polna vozniška) – od motorja do vlačilca oz avtobusa. V svoji »karieri« sem po službeni »dolžnosti« vozil že taka službena vozila, kjer so bile zavore, gume, amortizerji in vse druge podobne »pritikline« bolj za okras kot varnosti v prid in je vsak normalno vzdrževan HYUNDAI proti njim glede varnosti če malo pretiravam svetlobna leta daleč. Zato me prosim ne učit kaj je to lega na cesti,vodljivost in karkoli podobnega.
Pa še »traktorjih« - če še ne veš TDI-jev in JTD-jev je »malo morje« in obstajajo tudi JTD agregati, ki so proti TDI-jem traktorji. Recimo ta o katerem je govora JTD 105 je bil v svojem času proti takratnemu TDI 90 ali 110 dobesedno traktor.

LP

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe nov 04, 2005 8:52 pm

Pomoje je razlika med tema dvema avtoma samo v odgovoru na vprašanje: Kir se ti bol dopade? js osebno bi uzeu alfo, pa ne zato ko je hyundai slab apak zato kr mi je alfa lepša, pa tut zato ko sm goreč zagovornik in ljubitelj te znamke :twisted: ,sam to zej ni pomembn....... tist ki je začeu temo je, kukr sm nek umes zaslediu, prosu sam za mnenja lastnikov teh dveh avtomobilov.
LP Rok

Uporabniški avatar
Alfa-boxer
Novinec

Kraj: Ljubljana-Vič

Napisal/-a Alfa-boxer Pe nov 04, 2005 9:09 pm

Mojster Miha je napisal/-a:»Alfisti« - vprašanje je bilo postavljeno dovolj jasno in obrazloženo. Napisano pa zgolj zaradi vaših izjav o neprimerljivosti, ki so bile že na meji dobrega okusa.
Torej – kje je point vaše neprimerljivosti, če z ALFO voziš umirjeno - torej ne izkoristiš vsega njenega potenciala oz prednosti proti HYUNDAI-u, in se jasno pri tako nizkih hitrostnih povprečjih dovolj varno voziš z HYUNDAI-em ? In ne se mi zdej izmikat z neko porabo (ki je bila dodana za obrazložitev kaj je to športna vožnja in kaj ne), pa o zvoku,notranjost in ne vem še čemu – ker je to, kot sem napisal stvar okusa in se bo nekomu vsaka stvar, ki je vam na ALFI všeč zdela ravno obratno – boljša, lepša … na HYUNDAI-u ali nekem drugem avtu.
MANIAXXX – dobro si preberi še enkrat kar sem zapisal – ni bilo govora o povprečnih potrebah po športnosti ampak o tem, da če imaš pri ALFI nizko porabo so jasno tudi hitrostna povprečja nizka in za taka je dovolj varen (lega na cesti + vodljivost) tudi HYUNDAI.
Vprašuješ me kaj vozim – slabi dve desetletji vozim vse kategorije vozil (polna vozniška) – od motorja do vlačilca oz avtobusa. V svoji »karieri« sem po službeni »dolžnosti« vozil že taka službena vozila, kjer so bile zavore, gume, amortizerji in vse druge podobne »pritikline« bolj za okras kot varnosti v prid in je vsak normalno vzdrževan HYUNDAI proti njim glede varnosti če malo pretiravam svetlobna leta daleč. Zato me prosim ne učit kaj je to lega na cesti,vodljivost in karkoli podobnega.
Pa še »traktorjih« - če še ne veš TDI-jev in JTD-jev je »malo morje« in obstajajo tudi JTD agregati, ki so proti TDI-jem traktorji. Recimo ta o katerem je govora JTD 105 je bil v svojem času proti takratnemu TDI 90 ali 110 dobesedno traktor.

LP

Jst bi se prou ne bi upal pritisniti accenta, ker mi zgleda tok plastičen, da bo lihkar razpadel. Ampak to je samo moje mnenje
Prej znan kot Alfa
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Pe nov 04, 2005 10:32 pm

Mojster Miha je napisal/-a:»Alfisti« - vprašanje je bilo postavljeno dovolj jasno in obrazloženo. Napisano pa zgolj zaradi vaših izjav o neprimerljivosti, ki so bile že na meji dobrega okusa.

LP

Po tvoje bi mogel človek ki ima kabrioleta vozit skos z odprto streho - ker če ne je brez veze da ga ma ker ne izkoristi vsega...kake bedarije ej...

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Pe nov 04, 2005 11:10 pm

Prosim fantje drzite se teme....clovek sprasuje za izkusnje ter mnenja ne pa za "goreco"debato,ki se pocas spreobraca v manjso kregarijo!

V glavnem jst bi ti tak rekel.....Oba avta sta dobra sam sta precej razlicnega
znacaja!Ce izberes hyundai-a bos dobil zanesljiv po vecini poceni za vzdrzevat
avtomobil z relativno nizko porabo(spet odvisno od voznje) ampak ne pricakuj
kaksne prevelike sportnosti saj avto namrec ni bil narejen niti misljen za to.
Na drugi strani mas pa alfo,ki je v tem primeru dizel se pravi prav tako
nizka poraba ampak mal drazje vzdrzevanje(vsaj glede delov)kot accent.
Je pa seveda mal bolj sportna,ker je pac ze sama znamka tak "usmerjena".
To da zre olje in jada jada so pa pravljice za otroke od ljudi ki so to slisali od soseda
medtem ko je pucal greznico.

Odlocitev je pa seveda cisto tvoja...najboljs da oba probas in vidis kako se pocutis
v njih ter v voznji.Pa izogibej se nasvetov "gorecih" zagovornikov dolocene
znamke namrec ti bojo 100% lajal za svojo in drugo spljuval to pa ni glih objektivno :P
IN spet je odvisno tudi od tega kaj hoces imet od avta!Oba sta dobra za od
tocke A do B in oba sta dobra za tiscat(sam s hyundajem bos prej s ceste zletu
:P joke joke joke :D )

Zelim ti srecno "roko" pri izbiri avta!in nej ti sluzi kar se da dobro ne glede kaj kupis :-P

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Napisal/-a kochar So nov 05, 2005 10:52 am

Končno en pameten post :tomidelej:
I'll be back.

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Ne nov 06, 2005 10:02 pm

Alfa-boxer: Poznam kar nekaj prijateljev k gonijo accente do amena predvsem l96
kar pomeni že malo starejše vozilo in mašine delajo prez problemov, nobenega dima itd... Tak da o mašini raje nebi razlagal, je pa res bolj plastičen notri in so tudi nekatere druge stvari slabše narejene itd... Samo so tudi razlike v ceni a ne!

Neglede na to da sem lastnik hyundai-a/smo že 15 let
Kot so že pisali vsak ima svoj okus, alfa lep dizajn, dobra lega, dober sound
Notranjost neglede na kvaliteto materiala, je meni osebno grda (govorim samo zase)
Če lahko alfo tiščiš na obratih in porabiš samo 10l? Svaka čast
Pri kolegu se ta porba giblje tudi do 15l kar je normalno glede na njegovo vožnjo
Saj skoraj ob vsaki registraciji zamenja tudi gume :bonk
Sem se pa srečeval tudi z takimi ljudi k niso hotl avta kupt ker ni mel obratomerja,dveh rikvrc luči itd...
Tak da se vsak lahko odloč glede na to kaj on hoče, kaj se njemu dopade, česa se bo lažje odrekel in bo še zmeri vesel.
Lp

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Ne nov 06, 2005 11:24 pm

Off-topic:
Nekje v tej debati sem zasledil da se "baje" dizli kvarjo. Zadeva je taka, dizla morš znat vozit. Zjutraj ali pač ko boš odhajal od doma ga pustiš 5 minut da laufa (resnično pomaga) in greš pol naprej pa če boš pr 3000 obratih šaltal bo motor 1A. Moj Šefe ma Transporterja 2.5 TDI 180 KM in tko dela, nima pa nobenih problemov.

Še glede izbire, odvisno kaj pričajuješ od avtomobila, mel sm hyundaja in je bil čist uredu (pony), poraba je pa pr dizlu sigurno manjša kot pri bencinarju, če boš na to gledu.
Velik sreče pri izboru, pa kup kar hočeš in ne to kar bi kupili drugi :)

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Nisde Pe jan 27, 2006 11:08 pm

Jst bi šou raj za hyindai k vozm ponyja že en let in na motorju nisem doživel niti ene okvare. Res da je poraba ogromna za 1.3 motor (min. 8,5 pa do 10 litrov in mjčkn več). K sm avto dubu od fotra je minil 24000 Kilometrov od zadnga servisa (olje je kr v grudah vn padu) pa je še zmer šou. Mam pa kolega k ma tud accenta l. 98 1.5 motor pa gre brez problema 190 sam lega pa ni lih idealna, je pa men osebno tud lep in soliden avtuček, ma ful velik prtljažnega prostora in je ful lep za vozit in je dost odziven. Alfe nisem nkol meu niti je nism vozu tko da ne morm nč rečt. Karkol boš že kupu uživi v vožnji pa velik sreče pr nakupu.

Denis
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov