Povsem jasno je, da ima 145 boljše vozne lastnosti – torej lego, vodljivost … skratka "športno srce" oz je športnik. Na drugi strani je po tem sodeč za vas ACCENT »samo« HYUNDAI – oz prevozno sredstvo od točke A do točke B. Vse OK.
Ampak – potem tu, pa še v kakšni drugi temi oznanjate, da imajo vaše ALFE povsem normalno oz nizko porabo – 7,5, 8l/100 km je mogoče prebrat. Na takšno porabo je s športno vožnjo brez težav spravit vsak sodoben dizel v tem razredu (TDI, JTD, HDI ..), torej za bencinski motor s to porabo (7,5 –

In tega sedaj ne razumem – če imate tako nizko porabo, v čem je potem point imet ALFO oz kje je "neprimerljivsot" z ACCENT-om oz HYUNDAI-em – kolkor je meni jasno športnika ne kupuješ zato, da boš varčeval z gorivom, ampak da boš izkoriščal vse potenciale, ki ji ima v tem primeru 145. Z nizko porabo so ti potenciali po mojem po mojem prepričanju neizkoriščeni oz je s tega vidika 145 zgolj prevozno sredstvo od točke A do točke B. In za tako porabo in posledično hitrostna povprečja ima dovolj "športnika" (lega na cesti, vodljivost ...) v sebi tudi ACCENT.
Res je, da potem ostane še oblika (zunanjost + notranjost), zvok motorja … – ampak to je že stvar posameznika oz. njegovega okusa.
Torej – kje je potem point vaših izjav o »neprimerljivosti« ?
In da ne boste mislili, da sem kakšen goreč nasprotnik ALF – motijo me sicer določene »malenkosti« - le ALFO osebno ne bi kupoval zato, da bi se prevažal od točke A do točke B z nizko porabo.
LP