Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rezekgolfvr6
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a rezekgolfvr6 To nov 08, 2005 2:32 pm

jurck. kok je folk v sloveniji oz. v ljubljani prov nevoscljiv.sej vi itak taki k si ti vse vejo kdo ma kj in kdo ne.sej ti lohk recs da mas stroj pac ti verjamemo na besedo c pa lazes pa sam seb lazes.tko da si lahko o teh stvareh samo lapo tiho pa se zase brigas.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
vr6 in 1.8t zakon

Uporabniški avatar
AMG Kompressor
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a AMG Kompressor To nov 08, 2005 3:02 pm

jao kok so tle eni pametni, sploh pa un k ma tok proti dizlom da nč jasn...pol pa še taki pridejo k bi se radi kr ˝kao˝ prek telefona zmenl -uresnic so to sami piščančki :lol:

vsem je tle jasn da je tale zamenjava navadna provokacija v stilu: dizl je j**c, hočm benz :? kr neki -itak da bo pol spet vojna, tko da take teme bi mogl Moderatorji mau obdelat (namig:zaklenit)!!!!

reply: to kar je rečen in to je dejstvo dizerl ima BOLJŠI medpospešek pa če ma bencinar 100konjev več pa tut je bolj vzdržlijv, bolj uglajen pa tist k je reku da dizel z motorjem slabš bremza (krepko se motiš) znano je da je dizel zaradi nižjih vrtlajajev in visoke kompresije motor ki najbolj bremza od vseh mašin z notranjim izgorevanjem!!!!! glede končne tistih 10kph in pospeška se pa nebi dost sekiral, kajti od nule sam spelješ , k se pa na avtocesti srečaš in unmu k ma bencinarja sam pomahaš ko pritisneš pri 100kph in mu vse do končne spuščaš ˝saje˝ v glavo!!!!

off topic: kokr d bi jst odpru temo v stilu : ej doma mam Merđo E420cdi a bi kdo zamenju za Porsche 911, k ta zvok...k ta pospešek....u bistvu se lohk sam strinja....u fak kera poraba, pa še na vsake 300km sm gost na črpalki -jap to je resnica-

LP

P.S::čim mnj takih debilnih tem, ker se mi črke na tipkovnici pol obrabljajo zarad vsega pisanja :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To nov 08, 2005 3:02 pm

rezekgolfvr6 je napisal/-a:jah vec k slik ti nemorm pokazat od vr6t je k navaden sam k je motor not turbo in se to nevem konjaze...

:pop: :pop:

BTW,URBY,a si to mogoče ti? :vc

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To nov 08, 2005 3:12 pm

"dizerl ima BOLJŠI medpospešek pa če ma bencinar 100konjev več"

Ja v isti prestavi že mogoče, sploh če gledaš tm med 80-120 v 5-i oz 6-ti.

Če maš pa bencinarja z več moči!! in probaš tako prožnost med 80-120 v "tapravi" prestavi, kjer ima motor potrebne obrate pa ni varjante. Moč naredi svoje.
Prednost pr dizlu maš pač da ni potrebe šaltat nižje, avto lepo potegne, pr bencinarju (če uzamam da ima več moči) pa pač treba nižje prestavit vendar bo avto rabu polj man časa. No in že tukaj se pokaže različen sitl vožnje in nekatermu to ustreza, drugemo pa spet drugače.

BTW pravi medpospešek in moč se pokaže pri pospeševanju 100-200km/h :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To nov 08, 2005 3:13 pm

Pa spet ta vas dizl pa navor pa bla bla bla. Kriza. yurcek ti mas samo obcutek, da gre bolje, ker sem ga imel tudi sam, ko sem vozil 130konjskega dizla. Ko sem se usedel v svojega sem se zjokal, to ne gre nikamor. Ampak ko sva bila pa vstric je bila zgodbica drugacna. Pa ne mi o kakih tezko dosegljivih 7l, ker to ti bodo verjel samo otroc, ki so tukaj gor. Pa madona ja. CupraR in Maky sta lepo povedla in tako JE in nic drugace. Da se ne bo spet kaki najdu, ko mu pri 150 zre 3,4l al koliko je enkrat eden napisal. Mislem obup nooooooo. :? In sem tudi pripravljen iti probat. Midva, skupaj, vstric, eden zraven drugega. A greva iz 80km/h v najvisni prestavi :twisted: Pa bos pol ti videl tisti tvoj bedni navor in fenomenalno proznost :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AMG Kompressor
Nov uporabnik

Napisal/-a AMG Kompressor To nov 08, 2005 4:03 pm

@ X-hair: sorry sam tole je pa smešn, če gresta probat od 80kmh v najvišji prestavi ti povem da z svojim 1.8T 150km pušneš proti dizlu 1.9TDI z 150KM!!!! 100% ker navora je več in pri nižjih vrtljajih ter konjev isto, poleg tega je Passat težji!!! ma če ti dol prestavljaš te dizel užge!!! pa tut 130km isto, torej Passat z 130km te poč v medpospešku, sorry a dizel je v kategoriji medpospešek nepremagljiv z primerljivim bencinarjem!!!!
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To nov 08, 2005 4:26 pm

AMG Kompressor je napisal/-a:@ X-hair: sorry sam tole je pa smešn, če gresta probat od 80kmh v najvišji prestavi ti povem da z svojim 1.8T 150km pušneš proti dizlu 1.9TDI z 150KM!!!! 100% ker navora je več in pri nižjih vrtljajih ter konjev isto, poleg tega je Passat težji!!! ma če ti dol prestavljaš te dizel užge!!! pa tut 130km isto, torej Passat z 130km te poč v medpospešku, sorry a dizel je v kategoriji medpospešek nepremagljiv z primerljivim bencinarjem!!!!

Še enkrat ti napišem, mogoče ti bo bolj jasno: boljši je samo v medpospešku v tisti prestavi ki ustreza dizlu :roll: :roll: :roll:
Če se gre iskat medpospešek ne glede na prestavo (recimo dizlu ustreza 4-ta, bencinarju pa 3-ta) bo močnejši bencinar mim opadu :roll: :roll: Govorim direkt za TDI 150 ps in 1.8T 180 ps. (primerljivost po teži in oba 6 gang menjalnik)

rezekgolfvr6
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a rezekgolfvr6 To nov 08, 2005 4:36 pm

sej jz nimam nc prot dizlom sej so kul avti sam mi pac benz bl see
vr6 in 1.8t zakon

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To nov 08, 2005 4:48 pm

Nisem nic smesn, razen ko me vidis z vso to grivo na glavi. :D Jaz sem it pripravljen probat, ker tudi mene osebno zanima ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To nov 08, 2005 5:47 pm

X-hair a zj še tle pametuješ :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
sej sem reku že na vw-audi forumu pripravljen sem reskirat tistih 10k pa gremo na valarje gremo merit največjo moč in navor pa bomo pol vidli kaj bojo v resnici pokazali grafi iz izkušenj lahk sam rečem v tak klanec kot sem jst z dizlom prišel brez gasa v drugi noben bencinc brez gasa ne more v prvi pa če se po trepalnicah mečete
pa zanemarmo zj porabo sam tut TDI ni tko slab kot ga grajate kr neki kolegov ki ma honde da dam primer honda 1.6 16v (za konje nea vem točno) mi ne seže do kolen prot TDI-ju pač počepne jebat ga pa mnimam še nič čipanega
X-hair ko bo prišel čip bomo nardil praktičen preizkus prej/kasnej pa dokumentirali pa zavedno nehali tole kregarijo jst nea vem če bom še kdaj želel bencinca mi dizel nudi čist dovolj pač v zakup mormo vzet hrup pri mrzlem motorju o porabi 1.8T pa nea bom govoru ker bo s5 samo kreganje jst vem kok mi moj leon pokuri pa konc sam res nea pridem čez 7l/100km
Pa nehimo kregarijo men nudi TDI čist zados udobja med vožno ne da bi mogu na vršič miljonkrat prestavit v nižjo pa dejte nehite no bencinca morš neprestano šaltat pa kje si to vidu no :D:D:D:D:D:D:D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To nov 08, 2005 6:19 pm

Ja bistvo zmogljivoti je v keri prestavi na vršič prideš :roll: :roll:

BTW zmerte cajt 100-200 pa bomo takoj vidl kolk je ura :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic To nov 08, 2005 6:40 pm

yurchek je napisal/-a:1.8t če ga voz moj fotr vsak dan do ljubljane in nazaj ima porabo 8.6 litra. S 140konjsko hondo ictdi ima 5.3. S 110 konjskim passatom tdi je prišel tud pod 5 litrov.

A z 1.8t je vozu 150, z TDI pa 100?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To nov 08, 2005 6:46 pm

In potem spet tale nadebudni lastnik smrada. Jaaooo seat ejjj. Pa nehi ze nabijat s temi valarji bla bla bla. CupraR ne se sekirat. Fant je prej mel neki 1.4 al 1.2 mlincek, sedaj je pa kupu njutne itak da je cisto navdusen. Logicno kdo pa nebi bil. Tukaj je bla tudi vsa haka, ne mores ti enga mlincka primerjat z 110 dizlom, ki res butne. Zakaj se vmesavam, zato ker mlincek 1.2 al pa 1.8T je taka razlika da ni res. Pa ti ze enkrat tist smrad chipaj, pa lahko gremo probat. Jaz sem se ze prej ponudil z 80km/h v najvisji prestavi. Cakam junaka z dizlom, da se zmenmo :twisted: Ker vsi trobite sam tiste njutne, kolk je to prozno, kolk faking nevejretno potegne in se in se. Dejmo to narediti v realnosti na cesti ne pa da tukaj vsak svoje tolce. Pa ne sedaj se enkrat oment valarje, ker si ze obupn s temi valarji. :mrgreen: Seveda ti pije 7, tudi 5 ce se lepo vozis. Boli mene spolni organ, kolk tebi kuri. Se ce se jaz vozim za enim nadebudnim lastnikom TDIja tudi pridem do LJ pod 7. Ti pa spravim tvojga krepko nad 7, sam dej mi ga v roke. Ob taki vozji moj kuri 13.

Edit: verjame da noces vec bencinca. Tudi jaz nebi hotel 1.2 ker to sam kur pa nobenga ucinka. Tukaj sva enotnega mnenja s to razliko, da jaz vzamem bencinca ampak more biti 1.8T, drugace vsekakor dizla, kjer ti vsaj obcutek da, da kam gre :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To nov 08, 2005 7:43 pm

Uf te bodo napadl. :lol: :lol: :lol:

Drgač pa: glavni faktor je razmerje moč in teža :D :D in pač avto gre kolk ma konjev in kokr je težak :lol: :lol:
Recimo TDI 110 ps Leon. Čist fajn zadeva 8) zmogljivosti ma pa čist enake kokr en 110 ps bencinar, oz zarad teže ma celo slabše. 10,7 do sto in 193 končne. Recimo pospeške ma slabš kot en 1.4 Clio z 98ps :P Nč posebnga torej, vrjam pa da je feling da ful sune če ma max navor že pr 2300 in max moč pr 4200.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To nov 08, 2005 7:56 pm

seat je napisal/-a: lahk sam rečem v tak klanec kot sem jst z dizlom prišel brez gasa v drugi noben bencinc brez gasa ne more v prvi pa če se po trepalnicah mečete

To mogoce ker dizel ma direktni vbrizg in lahko vbrizga tudi maksimalno goriva kolkor zmore, ce je za to potreba(ce so obrati prenizki).
Bencinski pa vrzdrzujejo minimum s dodatnim kanalom, ki je tudi elektronsko nadzorovan. Ta kanal ma omejen maksimalen pretok zraka skozi njega.
Zato dizel lahko "da gas do konca" brez da mas ti nogo na gasu, benzinc pa bolj ko tolko kanala ne more odpret.
Sej to moje je samo razmisljanje, nevem ce je sploh res tako :oops:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To nov 08, 2005 7:58 pm

To se lahko brise, ce se komu ljubi
Zadnjič spremenil Blinder, dne To nov 08, 2005 8:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus To nov 08, 2005 7:59 pm

Hehe kako zanimiva debata. Sam taka debata nima smisla, ker vsak svoje hvali.
Je pa tko, da niti ni absolutnega odgovora kater je bolši. Za večino folka so pomoje primernejši dizli, saj pri normalni vožnji bencinarja ne goniš na 4000-5000 obratov (zarad porabe) in zato je motor neizkoriščen, moč ne pride do izraza.
Npr. moj fotr ma 1,8t 150km bencinarja pa ga ves čas vozi pri dost nizkih obratih tko, da avto pritisne do meja samo pri kakem prehitevanju (ki so redka).
Zadnjič sva šla vozit 140TDI (enaka teža) pa sva imela oba občutek, da bolše vleče. Največja je razlika v klancu in na avtocesti. Tak občutek je pri dizlu zato, ker takoj reagira na gas, pri bencinarju pa moraš čakat, da si nabereš obrate (ali prestaviti v nižjo).
Tko, da pomoje za večino je boljši dizel, tisti pa, ki radi pogosto tiščijo v obrate, imajo za bencin in hočejo dober zvok pa je boljši bencinar.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To nov 08, 2005 8:07 pm

S tme da ne pozabt da 1.8T vleče tut od 2000 rpm naprej :P in če vozš tm z 4000rpm ne bo čist nč večja poraba 8) 8) ker izkoriščaš območje največiga navora 8)

Itak je logično da je princip vožnje pr TDi in 1.8T zelo podobn (razn ob vožnji na polno kjer treba vseeno do rdečga polja žgat), drugo pa je če primerjaš TDI z enim 16v NA motorjem, kjer je potrebo več šaltanja in lovlenja obratov :P vendar bo z istim razmerjem teže/moči čist enako šel NA kot TDI, če je kokr tok normalen menjalnik.

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury To nov 08, 2005 8:11 pm

Bom še jz svoje povedu. Sm vozu bencinarja 130KM in pa dizla 130KM, oba enako težka. Dokler sm bil v dizlu samo sopotnik sm si reku fak kok ta zadeva gre, to je noro, to morm probat...in tudi sm......zgodilo pa se je tole prva 2k obr. in tak pospešek, da ni res, grem mimo 3k obr. in pol sam še počas napreduje proti 3,5-4 menjam in kr naenkrat neki mal pospeška pol pa nč. Pa sm gledu kva je narobe, ja stil vožnje mora bit čist drugačen in sicer prva do 3k obr. menji do 3k obr., menji itn. OK, pol celo nekam gre sam kje je izkoristek, dizel ima 1200 uporabnih obratov od 2k do 3k in posledično zarad manj obratov tut dost daljše prestave. Skratka gre se za občutek, od 2-3k res vleče nenormalno, ampak pod in nad se ne dogaja nič, bencinar pa od 2 do 4k res ne vleče ne vem kaj, ampak so tut prestave krajše in ne rab tok moči, pol k pa zagrabi pa vleče od 4k do 6,5k (govorim o 16 ventilcu) in ima veliko več uporabnih obratov pa ko menjaš padeš spet na tiste 4k obratov in samo vleče......

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus To nov 08, 2005 8:24 pm

Jp CupraR maš prou, tale 1,8t je tut že pri 2000 kar močen ampak še vedno malo manj kot dizel. Je pa res kot je fastfury reku, da bo dizla zmanjkal mal čez 3k, 1,8t bo pa še dolgo vleku. Je tale 1,8t precej boljša zadeva kot kak drug bencinar. Npr. js vozim 1,6 pa je pospešek okrog 2000 res bogi tko, nad 4000 pa ravno ne vozim pogosto.

Je mogoče kdo tuki že vozil dizla z DSG? To bi znalo bit dost zanimivo, ker baje lahko brez izgube obratov prestaviš v višjo prestavo, če sm prav seznanjen (oziroma, če hočeš ti sam prestavi). Potem si lahko čisto ves čas v območju tistih idealnih obratov, kar mora bit super.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov