Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr nov 16, 2005 3:47 pm

kljukec je napisal/-a:jst bi gledu neki tazga
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=395961
za ta denar lahko dobiš avto z elektriko, servom in predvsem klimo- vprašanje če deluje ampak vseeno
tko da jst bi gledal avto s klimo- k drgač boš vsako poletje preklinju :oops:
uglavnem srečn nakup
lp

Tole je bilo razbito.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr nov 16, 2005 3:58 pm

darkdog24 - "Glede varnosti cliota" - če se "srečaš" s 40 tonskim tovornjakom kateri avto je za tebe VAREN ?

LP

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Sr nov 16, 2005 5:09 pm

a katerim koli avtom se bos zaletel z 100 km/h so moznosti za prezivetje minimalne.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr nov 16, 2005 6:11 pm

mevden je napisal/-a:a katerim koli avtom se bos zaletel z 100 km/h so moznosti za prezivetje minimalne.

če voziš Volva ne! ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr nov 16, 2005 6:11 pm

mevden je napisal/-a:a katerim koli avtom se bos zaletel z 100 km/h so moznosti za prezivetje minimalne.

V cliotu še pa manj!
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr nov 16, 2005 6:52 pm

darkdog24, Fabrizio - a potem bi, če sem hudomušen vi2 sedla v VOLVO oz nek drug avto, ki je za vaju varen in šla kot prostovoljca namesto lutk pri crash testih zvezdice "nabirat" ?
BTW - pri lutkah je hitrost dobrih 60 km/h, vi2 (oz točneje Fabrizio) pa "zagotavljata " do 100 km/h
Me prav zanima vajin odgovor

LP

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr nov 16, 2005 6:58 pm

darkdog24 je napisal/-a:

V cliotu še pa manj!

Torej si bil zelo živčen ko si se s svojim prevažal okoli ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Collector
Nov uporabnik

Kraj: Med Ljubljano in Kamnikom

Napisal/-a Collector Sr nov 16, 2005 7:18 pm

Doma imamo dva cliota 1,4 RT l.94. Oče je prvi lastnik in ima 200k km. S tem avtom ni bilo skoraj nič dela, razen tistih serijskih napak. Z mojim sem imel mal več dela, kar je sicer posledica slabega vdrževanja prejšnih lastnikov.
Glede ležajev je res. Crknejo med 50 - 80k km, ampak clio od l.95 je imel drugačne in tisti ne crkujejo tako pogosto. Oba sva jih menjala pri okoli 70k, pa jih ima moj zdaj 157k , pa je še kr mir.je pa res da so ležaji notr od Cliota l.96. Glede tesnil, po mojih izkušnjah ni problem v tesnilu glave motorja, ampak v tesnilu za pokrov ventilov (menjano na obeh cliotih). Kar se tiče tega, da naj bi žrl hladilno tekočino ni res, to je lahko zakuhana mašina ali pa zabit pokrovček na posodi za hladilno tekočino, pa ti jo potem ven zmeče.
Pazi pa na zadnje bremze, na tesnila cilindrčkov.
Pa še to, kar je reku darkdog glede katalizatorja ni res na obeh sta gor še originalna, pa sta letos oba naredila tehničnega tako kot treba.
Glede rje pa je čist odvisn od vdrževanja (pranja), če ga ne pereš 1-2 krat na mesec, sploh pozimi se pa zna kaj pokazat.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr nov 16, 2005 8:21 pm

aha. no clio me je mal miniu :oops: bmw5 si nikakor ne morem privoščit tako da to odpade. mogoče v prihodnosti, ampak takrat bo pala 7ka tastara:P naj še enkrat ponovim: iščem avto z močjo med 50 in 60kw, in porabo nižjo od 7litrou. 7.5 bi še šlo, več pa nikakor ne. pa ne bom kupil znamke kot so kia, škoda, daewoo, lada...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr nov 16, 2005 9:38 pm

Zelo je odvisno kaj od avtomobila pričakuješ.
Če imaš recimo dnevno 100 ali 200 km AC je po mojem prepričanju povsem isto al vzameš CLIO ali BMW kar se recimo porabe goriva tiče. Pri nekje 130 - 150 km/h bo poraba primerljiva, potovalno udobje veliko boljše, poleg tega je po mojem prepriačnju čisto realno, da boš z BMW-jem pri cca 200.000 km lahko veliko bolj realno računal na nadaljnih recimo 100.000 km z manjšimi stroški, kot pa pri CLIU z okrog 100.000 km.
Ti bom predlagal še en avto, pa čeprav računam na plaz kritik. GOLF 2 DIZEL - iz lastnih izkušenj mu čisto mirno lahko rečem "low budget car" - dobiš ga za "tvojo" vsoto, poraba okrog 5 litrov, po mojih izušnjah dovolj hiter in dovolj potovalnega udobja - ta teden recimo delam z njim slabih 80 km dnevno v eno smer in za to potrebujem nekaj več kot uro po navadni cesti + cca 30 km AC. S tako vožnjo naredim cca 900 km z rezervoarjem (dobrih 40 l). Stroški vzdrževanja minimalni, poleg tega je po mojih izkušnjah z redni vzdrževanjem to zanesljiv avto,stroški zavarovanja + cestnine enako majhni. Od udobja pogrešam le klimo - sicer v letošnjem poletju ne prav pretirano.

LP

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Sr nov 16, 2005 10:42 pm

Mojster Miha je napisal/-a:darkdog24, Fabrizio - a potem bi, če sem hudomušen vi2 sedla v VOLVO oz nek drug avto, ki je za vaju varen in šla kot prostovoljca namesto lutk pri crash testih zvezdice "nabirat" ?
BTW - pri lutkah je hitrost dobrih 60 km/h, vi2 (oz točneje Fabrizio) pa "zagotavljata " do 100 km/h
Me prav zanima vajin odgovor

LP

Ne js nisem govoru o nobenem volvotu sam menim da je clio prenevaren avto predvsem zaradi svoje utesnjenosti v notranjosti in mahjnosti navzunaj.19-ka se mi zdi bolj varna ker je bolj robustna.To s kakimi hitrostmi se zabijajo na crash testih vem, sam če že govorimo o varnosti clio ni to to.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Sr nov 16, 2005 10:47 pm

Samotar je napisal/-a:
darkdog24 je napisal/-a:

V cliotu še pa manj!

Torej si bil zelo živčen ko si se s svojim prevažal okoli ?

Tudi včasih predvsem če sem kdaj zaviral močno sem mel občutek da se bom prilepu na zadek avtomobila ali tovornjaka itd... zaradi mahjnosti avtomobila.Visok sem 180cm in sedež pri cliotu sem imel nastavljen čisto nazaj pa sem vseeno se dotikal s koleni armaturke.In da bi recimo doživu minimalen crash bi šla kolena takoj.

Sedaj vozim golfa 3-ko in se recimo po prostoru clio ne more primerjat v nobenem pogledu.Sedim udobno, sedež moram imeti zelo naprej da dosežem pedalke, več prostora je za voznika, sovoznik je tudi dlje oddaljen od mene,več prostora imam za roke za manipulacijo z vozilom, pa motorni prostor je malce daljši od cliotovega kr mi daje bolj varen občutek, zadek pa je isti.
Najbolj sem se usral s cliotom ko sem se peljal po avtocesti ene 160km/h pa je zapihal veter in me je prestavlo iz enega na drugi pas. :roll:
Ustavu sm se in reku WTF happened?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr nov 16, 2005 11:07 pm

darkdog24 - zapisal si "Glede varnosti cliota ne bi o tem.Avto je zelo majhen in se neupam pomislit kaj se zgodi s hitrostmi nad 100km/h če se zaletiš kam.imaš definitivno večje šanse za poškodbe kokr v 19-ki ker Clio se mi znotraj zdi zlo utesnjen "
- če se zaletiš v stoječo oviro (drevo, zid ...) si veliko na slabšem z 19-ko ali katerim koli drugim težjim avtomobilom, ker te tista + teža po zakonu fizike oprosti izrazu z****e. Če imaš možnost si poglej crash test VOLVO-ta - predhodnika današnje serje 70 (če se ne motim letnik 98) v primerjavi z LUPO-m, ki je še en razred nižji kot CLIO. LUPO jo je odnesel bolje, čeprav bi ga skoraj da parkiral v karavansko različico predhodnika serije 70. Slednje naj si pogleda tudi FABRIZIO, ki je v varnost VOLVO-ta tako prepričan.
- pri trku s 100 km/h pa je v avtu, ki ga vozi povprečen Slovenec (najbolje prodani avtomobili) varnost oz preživetje vprašljivo če govorimo o trku v oviro, če govorimo pa o trku 2 vozil s 100 km/h brez zaviranja pa toliko bolj

LP

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če nov 17, 2005 12:26 am

Fabrizio je napisal/-a:

če voziš Volva ne! ;)

škoda, da nekateri ne razumete heca, ali ga nočete razumet! :?
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Če nov 17, 2005 10:53 am

tut o golfu 2 sm že razmišlau. a kdo ve za kašnga dizla z GTI opremo? ker edino ta mi je všeč. vem pa da je avto praktično nepokvarljiv in tut tanka se skor nič. sicer moj kolega prodaja golfa II dizel z gti opremo (odbijači, armatura, sedeži, šibedah). ampak pravi da mi ga ne proda, ker je preveč problemov z njim. nonstop neki menja. 2 serva je že menjal, na prednji osovini je menal že praktično vse. tko da ne vem. sm pa že razmišljau o golfu. sam 19ka mi je prou zato všeč, ker ima še zmer kolkrtok modern dizajn. vem da bi biu bmw dobra naložba, sam ne morm si ga privoščit. sj ni problem avta kupit. problem ga je vzdrževat. zato bmw ni primeren zame trenutno.
vozil se bom pa predvsem po lokalnih cestah. po avtocesti mogoče 2-3x mesečno.

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Če nov 17, 2005 11:55 am

Da se še jtm mal umešam.
Clio ta odsvetojen zarad varnosti, mi je en zadnič prletu u rit, jst 2praskici
clio spredaj dobesedno zmačkan od odbijača,havbe,blatnikov pa še šipa mu je počla.
Za 19ko ti ne znam svetovat sam mi je pa bl ušeč tipo skor isto keša popravila
skor zaston pa že pri seriskem maš občutek da sediš v avto ne pa na ladji.
(men osebno je bl ušeč če je avto trši)
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 Če nov 17, 2005 2:38 pm

ok, še zdaleč nisem VW fan, ker se mi zdijo precenjeni.. a se mi vseeno zdi da bi tudi nekaj takega lahko bila dobra izbira:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=523187#

Kolega ima sicer cordobo z isto mašino let.96, pri punci pa majo enakega a letnik 98 in je poraba pri 1. slabih 7, pri drugih pa 7

Pa še dizajn je že novejši kot 19-ka in kar udobna vožnja je, polek tega pa bi letnik 95 dobil med dobrih 300 in 400.000sit

Da pa še se potrdim kot zagovornik Fiatov-ta je malce močnejša mašina s 75KM:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=513172

Fajn letnik pa še nekaj malega opreme.. maš pa še 55 in 60KM verziji če ti je 75km preveč.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=539181
Je pa res da moraš imeti malo sreče kakega dobiš pri teh prvih puntojih.. Če ni zlaufan bo OK.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Če nov 17, 2005 5:49 pm

ma sj konc koncev je punto ista igračka kt clio. mal placa, varnost pa prbližn ista. kaj pa kašni opli, s tem mislm kašno astro, vectro. je to za kaj? o ibizi sm tut že razmišlau, sam 400 bo najbrž preveč zame. če bi jih že mel, potem bi nekje napraskau še tistih 20 pa mam pol že alfo 145, ki mi je pa resnično všeč. in bi pač porabo vzel v zakup. tko da trenutno me najbolj interesirata 19ka pa golf II diesel. čeprau je 19ka v precejnji prednosti 8)

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Če nov 17, 2005 9:00 pm

Mi mamo vectro letnik 91, 1.6 motor... Potrosnja je kokr tok (ce bos vecino na avtocesti bos komot zdrzu 800km). Avto je imeu edin napako kaj so blatniki zrjaveli...
Drgac pa delana bolš kot velik danasnjih avtov. Lohk pogledas.
Velik srece

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Če nov 17, 2005 9:38 pm

Imam avto za tebe ki ti bo služil zelo dolgo.

Evo poglej sam.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=543110
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov