Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To nov 29, 2005 2:02 pm

Kolk je kšn avto komu aktualen zihr nabolj ti veš... (Itak da jih prodajaš - sam upam da ne na avto-triglavu) :clapclap

Valda da je Eurotax približek, oris, pa vseeno je neka osnova...boljš "slaba" kot pa nobena.

Ne kupujejo vsi avte na podlagi poznavanja napak, hib, itd. Pač slepo zaupajo prodajalcu in ta jih manipulira kokr jih pač zna.

Prideš v mojo štacuno, ti prodam mladega osla, pa mu napišem da je mladič dirkalnega konja? Al ga boš raj vzel če ne vem povedat kaj je? Morda bi te pa vseeno zanimala resnica?

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To nov 29, 2005 2:04 pm

Fiat007, sevede,da ni merilo, vendar dva enaka avta eden z 100k km drugi z 200k km, tukaj je lahko razlika v ceni 100k+ SITnih

tukaj se govori o poštenosti prodajalcev, in v praksi bi moralo biti tako,da je kupec car za prodajalca,kar pri nas temu ni tako in če kupec nekaj vljudno vpraša , pričakuje tudi vljuden odgovor, če temu ni tako ostane brez kruha ;)
Slika

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 To nov 29, 2005 2:09 pm

Bodimo realni, v današnjem času lahko zaupaš samo staršem pa partnerju, pa še ta te lahko nategne.
Zato pa pravim, da je dober tisti prodajalec, ki ti omogoči poplni prelged avta, preizkus in vse take stvari... Ne pričakujte pa, da vam bo prodajalec sam začel govoriti, kaj je z avtom narobe... To bi bla pa neumnost... Jebiga, vsak poklic ima svojo ceno, pač je slaba stran prodajalca ta, da nobem prodajalec ne bo šel v nebesa :D

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To nov 29, 2005 2:34 pm

Po dobri kupčiji jest z veseljem popeljem kšno prodajalko v nebesa :twisted:

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar To nov 29, 2005 3:53 pm

Če te pa slučajno nategne, pa še ti njo :twisted:
I'll be back.

alfa fan
Nov uporabnik

Re: prijazni prodajalec?

Napisal/-a alfa fan Ne dec 04, 2005 2:37 pm

firefly je napisal/-a:Kupujem "nov" avto in pokličem eno avtohišo v ljubljani, z namenom da dobim nekaj dodatnih podatkov o avtu, ki me je zanimal in jih prodajalec na avto.net ni napisal. Prodajalec je bil prijazen, kjub pozni uri klica na gsm po zaprtju trgovine, vse dokler ga nisem vprašala, če imajo tester za merjenje debeline laka. Tu se je pa vse končalo. Ni mi odgovoril, če ga ima ali nima, samo rekel mi je, da ne rabim hodit k njim. Jaz vsa začudena, kaj je zdaj to, pa on še 1x ponovi, da ne rabim hodit, ker mi avta ne bo prodal. Jaz pa še vedno vsa začudena, zakaj pa ne. Pa mi reče, da je to vprašanje za ljudi z druge strani Trojan in naj si enega lepega kr tam najdem ( po mojem glasu in narečju je ugotovil, da živim na drugi strani kot on).
Od šoka zaradi njegove "prijaznosti" sem odložila.

Gre pa za ta avto: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=539773

Avtohiša:
LUMINARY d.o.o.,
PE KOPRSKA 94, POD LIPAMI 36
1000 LJUBLJANA

:shock:

najprej en lep pozdrav vsem skupaj.
sem nov uporabnik in ko sem zasledil take komentarje moram se sam povedati svojo izkusnjo. pri podjetju luminary sem leto nazaj kupil alfo 156 staro tri leta. imela je 60000 km. najprej naj povem da sem tak avto iskal kar precej dolgo in da sem obiskal kar precejsen del prodajalcev po sloveniji in da kljub temu da mogoce prodajalec ravno ne izgleda taki kot so na avtocomercu ali podobnoh salonih lahko povem samo to da si se nobeden zame ni vzel toliko casa in se mi toliko posvetil ter odgovoril na toliko vprasanj kot on. ko sva avto skupaj pregledala mi je lepo razlozil da je bil prednji blatnik pobarvan, servisne knjige ni imel pri sebi ker mi je lepo razlozil da jih kradejo. dogovorila sva se za naslednji dan za testno voznjo. naslednji dan sem prisel in sva odsla na testno voznjo avto. sedaj pa se pojavi problam po dveh mesecih mi zacne nagajati menjalnik, avto odpeljem na pooblascen servis kjer mi povejo da je nekaj narobe s sinhronom in da bi popravilo stalo okoli 200000 sit, slabe volje se odpravim domov in poklicem romana tako je prodajalcu ime, lepo mi pove da ne ve kaj bi bilo narobe in naj se oglasim da pogledamo. ko je vozilo zapeljal je takoj poklical svojega serviserja in se dogovoril za termin. po dveh dneh sem pripeljal avto on mi je dal svojo alfo za ta cas mojega so pa popravili in sem ga dobil nazaj po petih dneh brez kakrsnih mojih stroskov. tako da lahko povem samo to da takega profesionalnega odnose ne vidis dalec naokrog. moram pa vam se povedati da so bili tudi kilometri ki so bili na vozilu realni. preverjeno na pooblascenem servisu. sem pa kak mesec nazaj spoznal kolega ki je tam isto kupil alfo in so se mu po parih mesecih pokazale napake na predjem kolesu in tudi on je imel podobno izkusnjo kot jaz, avto so peljali na servis in mu zamenjali predji stabilizator zoipet na nihove stroske. tako da ne vem kako to da imate vi take slabe izkusnje.
jaz lahko povem samo to da se takih prodajalcev v sloveniji lahko samo zelimo.
upam da se kdo napise svojo dobro izkusnjo z njimi

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne dec 04, 2005 4:47 pm

to je pa tako lepo napisano da si skoraj upam trdit da si ti ta trgovec :D :D
litr bencina, litr olja ;)

alfa fan
Nov uporabnik

Napisal/-a alfa fan Ne dec 04, 2005 9:19 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:to je pa tako lepo napisano da si skoraj upam trdit da si ti ta trgovec :D :D

ocitno nima smisla karkoli razlagat ker mate ze vsi svoje mnenje. jaz svoje vem, zal nisem sam ta trgovec ampak ce bi prodajal avte bi si to sigurno zelel biti

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne dec 04, 2005 9:30 pm

alfa fan je napisal/-a:
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:to je pa tako lepo napisano da si skoraj upam trdit da si ti ta trgovec :D :D

ocitno nima smisla karkoli razlagat ker mate ze vsi svoje mnenje. jaz svoje vem, zal nisem sam ta trgovec ampak ce bi prodajal avte bi si to sigurno zelel biti

... servisne knjige kradejo, dobra fora..., če pa jih poceni tudi prodajajo,...jaz pa čakam na kak uraden Luminary odgovor, saj SLO je mala, a ne...

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Pe dec 30, 2005 10:14 pm

Nagledal sem en avto pri tem trgovcu. Klical sem ga in mi je prijazno povedal določene podatke o avtu. Zdaj pa ko berem te vaše objave postajam skeptičen. Ka je res tip v k*rcu? Ne bi se rad nasral in kupil nekaj kar bom lahko samo po servisih vozu.

Ima še kdo kakšne izkušnje s tem trgovcem?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To jan 10, 2006 2:10 pm

živjo

no pa da ti še jest povem izkušnjo s tem podjetjem torej Luminary d.o.o., pred približno enim letom in pol sem se odloču, da bom nabavu drug avto, sicer takrat nism vedu al rablenga al novga, no na konc sem kupil novega, torej zadeva je pa taka pred nakupom novga vozila sem se oglasil tudi pri podjetju Luminary, da si ogledam 1 leto starega hyundaja kupeja 2.0 16v top-k za 3.300.000 sitkov, no in ko pridem eno soboto tja si začnem ogledovati kupeja, k meni pristopi prodajalec in me vpraša kaj želim in mu rečem da se zanimam za nakup avtomobila in da mi je všeč ta hyundaj kupe, in je rekel da če hočm še kakšne dodatne informacije, po prvem vtisu je prodajalec deloval dokaj profesionalno in resno, celo sam mi je brez mojega vprašanja rekel da je avto odlično ohranjen od prvega lastnika, v garanciji še dve leti, reku je celo to da je sicer bil malo poškodovan zadaj in da so prebarvana na novo prtljažna vrata,, no v tem momentu pa mi je tip začel postajati sumljiv, saj je na moja vpršanja o realnih kilometrih in če je še kje poškodovan začel odgovarjati vse bolj čudno in zatikajoče, pol sem si tudi sam začel avto malo bolj podrobno ogledovati in kaj sem opazu, štrihana prednja havba, desen preden blatnik, predna desna guma totalno zlizana napram ostalim trem gumam iste znamke, lohk sm pol sam sumu da je neki narobe s celim prednim koncem avta čeprov je trgovc striktno zavračal moja opažanja, ko sem ga vprašal po servisni in tudi garancijski knjižici je reku da je avto nima, ampak to sploh ni problem jo bo on že "zrihtu" še dons ne vem kaj je mislu kako jo bo zrihtu, sicer pa sem mel zdej že dost očitnega laganja u faco in sem se odloču da se gospodu zahvalim za ogled vozila in da je počas cajt da odidem, sevda me ni takoj spustu in mi predlagal naj mu povem kok bi dal za avto, reku sm 2.900.000 in po par sekundnem premisleku je odgovoru ok dej naredva biznis, mislm v parih sekundah je cena iz postavljenih 3.300.000 padla na 2.900.000 in pol sm si še sam reku ok to je dost bejžmo stran očitn se mu totalno mudi prodat avto.....
evo tko to je bila moja izkušnja s to firmo in ti priporočam da mal premisl predn tm kupiš avto, aja sori ker sm bil mal dolg sam ni se dal glih nakratk tole opisat,

ajd to bi blo to, pa dobr kuk.............čaw
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To jan 10, 2006 5:39 pm

jp, jst rajš kupm avto od firme, ki ima 200000 km, ki je imel enga al pa dva voznika in je redno servisiran, kot pa nek avto ki ima 50000, pa ni servisiran...
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jan 11, 2006 7:15 am

Jst sm kupu avto od gorske reševanlne službe - rihtal so ga sicer na uradnih servisih, ampak samo podvozje in motor, pleha niso štimal - ampak avto pa dela ko urca.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Sr jan 11, 2006 8:31 am

Kar se tiče moje izkušnje lahko povem, da je bila pozitivna. Avto redno servisiran, kilometri realni, kar se vidi tudi po notranjosti vozila, ki je kot nova in je res lepo ohranjen. Na motor so mi dali mesec dni garancije, kar se tiče papirjev in prepisa, so vse poskrbeli, tako da sem samo prišel, plačal in odpeljal. Sem bil pa dogovorjen z njimi, da so oni naredili tehnični pregled, tako da sem vidu da je avto izpraven in vse deluje kot je treba.

Tako, da moja izkušnja z njimi je zaenkrat pozitivna. :D

Upam, da sem se pravilno odločil in mi bo avto služil še dolgo časa.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov