Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To nov 22, 2005 8:41 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=506164#
Evo... mogoče ti jo uspe zbit na 200k :bonk

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani To nov 22, 2005 8:49 pm

darkdog24 je napisal/-a:
Borko je napisal/-a:Dobiš že kakšno R5 ali Fiat Uno,kakšnega Swifta GTi :shock: ....

dobiš ja za ta denar dobiš te avte, sam potem zdevaš gor še 1x tolk da to sploh normalno funkcionira.Avti za tako ceno so že dali vse od sebe.In ni ga avta za 200 jurjev da ko ga domu pripelješ, da ne bi bilo treba investirat v motor pleh in drobnarije da bi deloval.Ni ga.

Se strinjam z zgoraj napisanim,so samo zelo redke izjeme saj se ne prodajajo zastonj za 200k ali še manj.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC To nov 22, 2005 8:51 pm

hm težko je kaj rečt... moreš si par avtov nagledat pa potem stestirat :D okej jaz sem svojega našel tudi na avto.net...
Fiat uno, letnik 94, 85.000km, sicer je 1.0 ampak z 150k je zelo dobro ohranjen in tudi nekega vlke popravila tudi še ni bilo! Kupil sem pa od starejše gospe, katera ga je imela vedno parkiranega red blokom in je pazila nanj :D Res je, da je Fiat amapk zame je čisto dovolj! Mislim, lahko naletiš na nek avto ko je bil že totalka itd.. pa sploh neboš vedel.

Najprej sem seveda gledal avte do 300k saj sem tolko ravno imel :D potem pa sem začel gledat, da še bo treba registracijo pa rahli servis pa gume po potrebi itd. :D Ja potem pa pogledaš nekega 20let starega golfa ko ga prodajajo za 250k potem sem rajši vzel za 150k fiata :D

Good luck pri izbiri in nakupu avta! Upam, da bo kakšen styling prišel in pristal v salonu a.com :P

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To nov 22, 2005 8:51 pm

pugi405 je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=506164#
Evo... mogoče ti jo uspe zbit na 200k :bonk

Ta škoda ni vredna tega dnarja. :?:

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC To nov 22, 2005 8:53 pm

škoda felicia
stari clio
renault 19
fiat uno
alfa 33
no ja saj bi se še našel kakšen dober model :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To nov 22, 2005 9:57 pm

Če maš 200 jurjev si kupi avto za 100. Tudi če je vse vredu z avtom skoraj sigurno nima dobrih gum, pa kakšno olje tut ni slabo za zamenjati.

Sam sem dve leti imel (vozil pa še dlje) Favoritko letnik 90. Kupil sem jo za 80 tisoč po dveh letih prodal za 75. V teh dveh letih sem nanjo zmetal še nekje 80 tisoč (brez gum in registracij) in mi ni žal. Ker je bila tehnično brezhibna - vse je štimalo kot pri novem, pleh so imele pa štiri leta mlajše v 80% slabši. Upam se trditi da je še vedno najbolj brezhibna Favoritka v Sloveniji. Prodal sem jo samo zato ker sem kupil drug avto ki mi je bolj všeč, če bi lahko bi jo obdržal in imel dva avta. Zadaj se pelješ bolje kot pa v novem C3, ki je milo rečeno gajba.

Moj drug avto je Opel Ascona, ki pri svojih 20 leih ne ve kaj je rja. Kupil sem jo za 80 tisoč, registriral, zamenjal predneja amortizerja, na novo zaščitil podvozje in pragove, sedaj imam nove zimske gume. Naredil sem tudi generalko motorja. In spet mi ni žal. Ker se peljem kot gospod, imam nekaj malega opreme in vsi gledajo za mano kaj je to zaena stara kanta, kot za avtom za 20 miljonov. Za 250 jurjev + gume imam avto v katerem uživam vsako minuto in motor ki bo zdržal še ohoho.

Tako, da se da za malo denarja kupiti soliden avto v katerem uživaš ter skoz nekaj glancaš in dodeluješ.

Pred nakupom moraš avto seveda temelito pregledati. Že zaradi same registracije kupuj čim manjšo mašino, tako, da avto še zmeraj kam gre. Dizlov bi se za ta denar izogibal. Mislim, da z ohranjenim Unotom nimaš kaj falit. Felicije za ta denar so zelo boge. Z Alfami nimam izkušenj. Kakšen zelo lepo ohranjen Opel Kadett 1.4, letnik 90-91 dobiš zelo ugodno pa tudi deli niso dragi oz. nič dražji kot za Fiata pa vseeno dražji kot za Favoritko.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To nov 22, 2005 10:16 pm

Letnik naj ti ne bo toliko važen, ker je starina v vsakem primeru.

En lep uno. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=528289#

Favoritka, sicer barvana, samo vprašanje zakaj - lahko zaradi rje.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=524300#

Ta letnik ima že MPI motor, sredinsko konzolo ter ročko menjalnika in notranje obloge blatnikov - od Felicije.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=541452#
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
|pikec|
Nov uporabnik

Napisal/-a |pikec| To nov 22, 2005 10:36 pm

Zemir je napisal/-a:Evo tle imaš en dober avto!
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=547673

se strinjam.. sam imam tak avto. letnik 90. nikoli nič težav, poraba dokaj majhna.. motor je 1.6, 90 hp, pije tam nekje 7.3 litra.. imaš vse štiri elektro šipe, centralno zaklepanje... moj ma 230k km in laufa kot urca.. zavarovanje je malo dražje, ampak jebat ga.. za tako ceno sem prepričan, da ne boš dobil boljšega avta..

lp

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a piagolo To nov 22, 2005 10:40 pm

Evo iz prve roke od neznanega-ih lastnikov ali voznikov: favoritka za 150 jurjev stara 10 let iz ene avtohiše. Kupil eno od mnogih v vrsti, nič pregledal nič cenkal. Avto pa mi služi že 2 leti oz. 60k km. Teram po terenu, makadamih, vsak dan, veliko je kratkih fur. Menjal le 2 manšeti, sveče, kable, rotor, kapo, zadnji lonec, gume, verigo distribucije (lastna kaprica), komplet servisiral zavore, nastavljal vžig, in redni servisi. Razne drobnarije kupujem na odpadu. Avto dela v tem času prislužil s kilometrino skoraj že za najcenejši novi avto. Če me občutek ne vara bom rjo brzdal še ene dve leti, takrat mu lahko za vse postavim samo še spomenik. Že pri nakupu sem računal na največ par mesecev zaradi splošnega prepričanja, da gre za slab avto, vendar se vsi, ki tako pavšalno mislijo motijo.
Če se me oprime še kaka ideja ni rečeno; da ga še kleparsko ne obnovim:
903cc

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To nov 22, 2005 11:06 pm

piagolo je napisal/-a:Evo iz prve roke od neznanega-ih lastnikov ali voznikov: favoritka za 150 jurjev stara 10 let iz ene avtohiše. Kupil eno od mnogih v vrsti, nič pregledal nič cenkal. Avto pa mi služi že 2 leti oz. 60k km. Teram po terenu, makadamih, vsak dan, veliko je kratkih fur. Menjal le 2 manšeti, sveče, kable, rotor, kapo, zadnji lonec, gume, verigo distribucije (lastna kaprica), komplet servisiral zavore, nastavljal vžig, in redni servisi. Razne drobnarije kupujem na odpadu. Avto dela v tem času prislužil s kilometrino skoraj že za najcenejši novi avto. Če me občutek ne vara bom rjo brzdal še ene dve leti, takrat mu lahko za vse postavim samo še spomenik. Že pri nakupu sem računal na največ par mesecev zaradi splošnega prepričanja, da gre za slab avto, vendar se vsi, ki tako pavšalno mislijo motijo.
Če se me oprime še kaka ideja ni rečeno; da ga še kleparsko ne obnovim:

Te favoritke so kar vredu avti. Priporočam nakup vsakemu,ki nima za boljši avto.

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF Sr nov 23, 2005 1:04 am

fiat tempra! ali pa peugeot 309, tega sem imel jaz in je za male pare naravnost super. sploh 1.4i motor letnikov od 1990-93, imaš tudi nekaj opreme (elektrika šip, centralno, športni sedeži), dobro potegne, porabi pa okrog 7 litrov, je zelo zanesljiv in za vzdrževanje poceni.

Zemir
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Zemir Sr nov 23, 2005 1:08 am

kljukec je napisal/-a:
Zemir je napisal/-a:Evo tle imaš en dober avto!
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=547673

predvidevam, da glede na to da je to tvoja prva in edina objava, da je tole tvoj avto
lp

Kod je Blaž B povedal imam tak avto že dve leti in na njemu sem samo servise delal brez kakšnih drugih stroškov.Ima pa že 200.000 prevoženih in laufa k urca!Tako da mislim če noče nobenih dodatni in brezveznih stroškov da si kupi ta avto ker mu ne bo žal.No saj meni ni :D

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Sr nov 23, 2005 11:08 am

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov