Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 12:55 pm

xandrej je napisal/-a:
BlackWind je napisal/-a:honde so vzdrzljivi avtombili!
pri 150.000 km avto sele zacne dobor delovati...tako da kilometri pri hondah niso tak problem...

lp
Lp

Ja na 150 taužnt se motor uteče samo pleh moraš zamenjat... Mislim kake izjave imajo eni, da te srat...

:shock:

Grem po cajtne pa srat glih... me je prt....

Aha po tvojem je vsak avto po 8-10-tih letih cel gnil al kako :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Sr nov 23, 2005 1:14 pm

ja cupra r mas prou vsak avto ma neke napake ce ni motor dobr je leh vredu al pa obratno sm mislm da ta mal XANDREJ pretirava.ni glih ljubitelj hond

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 1:23 pm

Daleč od tega da morebit ljubitelj, drugo je pa da kr neki u tri krasne nabija :roll: :roll: :roll: enih ensotavni nimajo treh čistih v glavi...

Casper7
Nov uporabnik

Napisal/-a Casper7 Sr nov 23, 2005 1:49 pm

Pozdrav mam sedanko 5.gen. 1.6 Esi avto ZAKON iz Honde ne grem nikol več v življenju.
Pa res mal premisl o 5. gen kukr ti je reku CupraR nobenih problemov pa npr. jz jo mam 92.letnik. :)

Zdej pa pridno delaj za računalnikom.

Lp.
The unfriendly GhOsT

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Sr nov 23, 2005 2:14 pm

ko boš imel 1x hondo boš teško prešaltal na kakšno drugo izven japonsko znamko- to je to :) lepo skrbi zanjo, še pred tem pa najdi eno res lepo ohranjeno pa bo. Boš pa definetivno bolj cvikal oz. bolj previdno vozil kot z 19ko :D deli ne bodo tak pocen :)

zdej pa zapri explorerja pa delat, o hondi pa ponoč sanjaj :P
EJ6

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr nov 23, 2005 2:33 pm

CupraR je napisal/-a:Daleč od tega da morebit ljubitelj, drugo je pa da kr neki u tri krasne nabija :roll: :roll: :roll: enih ensotavni nimajo treh čistih v glavi...

No bolj mi je smešna izjava sploh da avto pri 150 000 kilometrih začne delovat vredu.... Preden, da koga žališ osebno se vprašaj kolikokrat zapelješ v luknjo samo to v teh kilometrih kolkokrat je bila nažgana do blokade na mestu... (pridem na kako srečanje tu in tam pa vidim) pa take scene...

Če pa ti nimaš treh čistih v glavi pa če hlih pišeš o nabijanju postov si malo poglej kolliko nabitih imaš sam preko 2400 postov... Mislim, da si pravi strokovnjak ali pa imaš dosti za povedat... ;)

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr nov 23, 2005 2:56 pm

Iz lastnih izkusenj, je Honda cisto enak avto kot ostali in DA enako pokvarljiv k ostali. Jaz imam z mojo Alfo velik manj blemov kot moja punca z Honda, pa je ta samo 2 leti stara in 20k kilometrov. Honde so cist fajn avti, ampak dalec od tega, kar se zadnje case govori iz ust mulcov in marketinga.

Casper7
Nov uporabnik

Napisal/-a Casper7 Sr nov 23, 2005 3:03 pm

kaWsk je napisal/-a:ko boš imel 1x hondo boš teško prešaltal na kakšno drugo izven japonsko znamko- to je to :) lepo skrbi zanjo, še pred tem pa najdi eno res lepo ohranjeno pa bo. Boš pa definetivno bolj cvikal oz. bolj previdno vozil kot z 19ko :D deli ne bodo tak pocen :)

zdej pa zapri explorerja pa delat, o hondi pa ponoč sanjaj :P

Sej za tebe pa isto vela :lol:

Lp.
The unfriendly GhOsT

Casper7
Nov uporabnik

Napisal/-a Casper7 Sr nov 23, 2005 3:05 pm

Dejch je napisal/-a:Iz lastnih izkusenj, je Honda cisto enak avto kot ostali in DA enako pokvarljiv k ostali. Jaz imam z mojo Alfo velik manj blemov kot moja punca z Honda, pa je ta samo 2 leti stara in 20k kilometrov. Honde so cist fajn avti, ampak dalec od tega, kar se zadnje case govori iz ust mulcov in marketinga.

Če je pa Italjan primerljiv z Japoncem dam pa jz tiča stran ;)

Lp.
The unfriendly GhOsT

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Napisal/-a rover416 Sr nov 23, 2005 3:05 pm

xandrej je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Daleč od tega da morebit ljubitelj, drugo je pa da kr neki u tri krasne nabija :roll: :roll: :roll: enih ensotavni nimajo treh čistih v glavi...

No bolj mi je smešna izjava sploh da avto pri 150 000 kilometrih začne delovat vredu.... Preden, da koga žališ osebno se vprašaj kolikokrat zapelješ v luknjo samo to v teh kilometrih kolkokrat je bila nažgana do blokade na mestu... (pridem na kako srečanje tu in tam pa vidim) pa take scene...

Če pa ti nimaš treh čistih v glavi pa če hlih pišeš o nabijanju postov si malo poglej kolliko nabitih imaš sam preko 2400 postov... Mislim, da si pravi strokovnjak ali pa imaš dosti za povedat... ;)

ja sej tk je pri renaultu 19 treba pr 150.00 ze kr pazt je mel fotr jo pri 190.00 je ze glava zacela jebat .za tak dnar k si ti kups avto recimo do 200k ni bolsga k honda ne pije se ne kvari ne zere olja.da ne govorim o 19ki za 200k.kar se tice vseh japonskih vozil je isto poceni pa dobro, zato pa so tok deli drazji.ko bos imel enkrat hondo bos drgac reku.ku jo bos gonu pa ji nebo.tako receno nic.recimo kupis fiata za 200k bo vec olja pozru ko benza.zravn tega pa se vse luci blendale .kot novoletna jelka

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Napisal/-a rover416 Sr nov 23, 2005 3:09 pm

ja pa se una.bedasta:da so na autoshovih vse honde tiscane do blokade.k ti clovek misls da se sm te honde prodajajo.k so posmekane.drgac je pa honda bl sportn avto.ce neves.isto kot recimo calibra,swift gti ,r5gt.to je vse gonjeno.tk da nimas kej pricakovat.so pa redki k so zelo lepo ohranjeni .majo pa zato tud svojo ceno

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr nov 23, 2005 3:12 pm

Casper7 je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:Iz lastnih izkusenj, je Honda cisto enak avto kot ostali in DA enako pokvarljiv k ostali. Jaz imam z mojo Alfo velik manj blemov kot moja punca z Honda, pa je ta samo 2 leti stara in 20k kilometrov. Honde so cist fajn avti, ampak dalec od tega, kar se zadnje case govori iz ust mulcov in marketinga.

Lp.

Daj ga. Jaz vem kako je kaj, ker vozim oboje. Ti pa verjetno imas doma samo kosilnico in komentiras govna. :D

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr nov 23, 2005 3:20 pm

Hahaha.. verjamem da ti je lepo zivet v zmoti... uzivaj se naprej.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 3:25 pm

xandrej je napisal/-a:

Mislm če lej kakšne pišeš: se pravi vsaka Honda je tišana do blokade na mestu, seveda ko je mrzla :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Moja jo dolker ni olje 90 stopinj jo od blizu ne vidi.
Se edino strinjam da je dost takih pacientov, vendar od tazga pač ne kupiš avto :D itak že po krajšem pogovoru z lastnikom hitr ugotoviš kolk ima v glavi itd kako skrbi za avto itd....

Sploh pr 6G 1.4 ni panike,s e velik avtov dobi od folka ki nima lih 20 let in nič v glavi ;) in je zato fajn nakup.

Pač pr 150.000 prevoženih morš itak pr vseh avtih računat da se določene stvari menjajo, oz obnovijo. Pač amortizerji, sklopka itd... vsendar te stvari so normalne. Ti pa prihrani velik živcev če nimaš nepotrebnih okvar itd...
In tle so japonci vsi v prednosti!! kar se tiče okvar in same tehnike. Je pa res da so slabši na področju dizajna, ergonomije, tut za akustiko so slabši itd...

Sam za enga k rab avto da mu dela bp je takle 1.4 Civic fajn nakup. Dost solidna registracija, poraba v mejah normale (7-8l) okvar pa res ni večjih, sploh na motorju, sveda če je bil lepo redno servisiran oz lepo čuvan

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Sr nov 23, 2005 3:26 pm

ti si sam zapiš za uho, da če boš kupu zjebanga japonca, ne boš več mirno spal :) Če so pa bli redno delani servisi pa je bla olja vedno dovolj, te pa nima kej dost za skrbet, seveda pa obstajajo tud "cvetke" tko k pr vsakem avtu. Tud honda narjena v petek popoldne al pa pondelk zjutri bo glih tok kvalitetna kot recimo kak vw narjen sred tedna ob 12H :lol:
EJ6

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 3:27 pm

kaWsk je napisal/-a:ti si sam zapiš za uho, da če boš kupu zjebanga japonca, ne boš več mirno spal :) Če so pa bli redno delani servisi pa je bla olja vedno dovolj, te pa nima kej dost za skrbet, seveda pa obstajajo tud "cvetke" tko k pr vsakem avtu. Tud honda narjena v petek popoldne al pa pondelk zjutri bo glih tok kvalitetna kot recimo kak vw narjen sred tedna ob 12H :lol:

Točno to, v vsakem primeru morš met srečo pri nakupu :D :D je pa res da nek je zjb in problematičnih avtov več kot pri drugi znamki...

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Sr nov 23, 2005 3:41 pm

Dejch je napisal/-a:
Casper7 je napisal/-a:

Lp.

Daj ga. Jaz vem kako je kaj, ker vozim oboje. Ti pa verjetno imas doma samo kosilnico in komentiras govna. :D

ti imaš samo ZELO dobr primerek alfe ter slab primerek honde (oz. tvoja punca) :)
EJ6

Casper7
Nov uporabnik

Napisal/-a Casper7 Sr nov 23, 2005 3:52 pm

Dejch je napisal/-a:
Casper7 je napisal/-a:

Lp.

Ta "kosilnca" te poje v vseh smislh tuk da ti jasn ni kaj se ti je zgodil.
Pa če maš tako alfo kukr je na slikc bi se jz še enkt uprašu kdo ma "kosilnco".

Lp.
The unfriendly GhOsT

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr nov 23, 2005 4:10 pm

Fantje ne se kregat: fant sprašuje po Civicu pustmo ostale avte pri miru...

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr nov 23, 2005 4:25 pm

CupraR je napisal/-a:Diski so 18.000 par recimo od EBC-ja :roll: :roll: svečke so cca 5-6 kosov vse štiri:? :? Avspuh noben butl ne kupuje orginal na AC-ju.... tako da ti vsak nardi "orginal" zadnji lonc za 10.000...

Ja samo od renaulta so bili diski 8k (oba), svečke 3k, avspuh 8k...:D :D Nisem rekel da se ne da dobit poceni delov za civica, ampak da so dražji od renaulta (nasprotno od javnega mnenja ljudi, ki renaulte vozijo na pooblaščene servise) :D :D

Samo kar je pa nekdo napisal, da je mašina na 19-ki slaba, pa definitivno ne drži. 1,4 energy renault mašina je ena najbolj vzdržljivih mašin, kar jih je... Ne primerjat tastarih renaultov z novejšimi, ki se radi kvarijo, stari renaulti so zelo trpežni in hvaležna vozila.

Na splošno, kar se tiče mnenj, ne poslušaj v tej debati nobenga, razen cupre, on ti je lepo povedal kot se šika in vse drži... Ostali pa bolj kot ne nabijajo v prazno... Honda seveda ni superioren avto, je pa ena izmed boljših izbir v tem rangu cene/zmogljivosti/velikosti.

Nasploh je tale avtomobilizem prerastel v eno veliko nabijanje vsakega za svojo znamko (ja vem, odkrivam toplo vodo). Sem že kar izgubi veselje poste pisat tukaj gor..

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov