Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To nov 22, 2005 9:16 pm

RKay je napisal/-a:Glede ven iz mode.
Povejte vi meni ker se mi zdite bolj strokovnjaki.
Kaj vam je bolj všeč:
Nissan Primera
Nova Honda civic
ali VW Passat.
Jst osebno mam rajši klasično oblikovan avto, ne pa vesolsko ladjo.
Kaj pa vi :?: :?: :?:

Za moje pojme definitivno VW Passat ne vem mogoče z leti postajam zrelejši in pač gledam tut na funkcionalnost in prostornost ter umirjene linije v obliki limuzine sam pustmo moj okus na strani dejstvo je da je bil golf V v ožjem izboru 3 mesece nazaj ko sem kupoval nov avto in sem ga mel priložnost tut vozit (vozil sem tut passata a o tem kdaj drugič :D( hvala avtocenter Meh)) :D in pač je bil golf tut moj favorit ampak po vseh tuhtanjih sem se raj odloču tko kot sem se in ni mi žal golf V me je razočaral pač oblika kot oblika tle se da v nedogled razpravljat ker enim je všeč enim ni pa pustmo tut to na strani cena je za ta avto po mojem previsoka mislim da preveč plačaš za znamko in uveljavljen model Seat mi je za enak denar ponudu neprimerno več od avtomatske klime do alu platišč in TDI-ja ker golf je bil v istem cenovnem rangu "samo" z 1.6 motorjem ter ročno klimo :roll: ob dejstvu da je Leon identičen golfu IV in da ni gromozanske razlike Golf V me je tut v notranjosti razočaral preveč "nemške puščobe" torej nobenga odlagalnega predala in preveč pusta armaturna plošča števci so izuzeti ker te so me pa fascinirali kot že prej v IV modro je lepo :D:D:D
Drgač prot nemcem in traktorjem nimam nič ker mam tut sam španski traktor z nemškkim srcem :D sam po moje VW preveč ceni svojega golfa V
R32 in GTI je druga zgodba :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay To nov 22, 2005 9:27 pm

Evo to je beseda, končno en k zna z besedam.
Skratka golf- malo avta za veliko denarja
Ampak men je še vedno najboljši in mi še dolg cajta bo.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To nov 22, 2005 10:05 pm

GOLF V?

Tako bom reku. Menim, da je v svojem razredu še vedno merilo za ostale, je pa res, da so nekateri to merilo že tudi malce presegli. Tukaj imam v mislih predvsem novega Focusa. Ta je še prostornejši od Golfa, po obliki mu ne gre ničesar očitati, ima odlično podvozje ter zelo dobro ceno.

Če bi sam izbiral v tem razredu (ne bi, ampak vseeno), bi definitivno primerjal samo Golfa in Focusa, ostali po mojem niso enakem nivoju (res da niti cenovno ;) ). Mogoče je edino še eden, na katerega bi pomislil - NOVI LEON. Prepričljiv (sem ga vozil pred enim mesecem in sem bil naravnost presenečen).

Dolgočasen? Ja, tako kot MB S-klase, BMW serije 3, Honda Civic,...

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr nov 23, 2005 6:28 am

Avto, ki je med svojo konkurenco postavljal standarde, zaradi tega se ta razred med drugim imenuje tudi GOLF-ov razred. Zakaj ? Najprej, konkurenca še vedno ni uspela narediti prodajno bolj uspešnega modela in to ne v aktualni ampak v vseh ostalih generacijah, za "piko na I" GOLF je velikokrat prodajno najboljši avto v EU. Zakaj ? Očitno ima kar nekaj imidža, ki pa ni "kr neki" ampak je zgrajen na zelo preprostem dejstvu - kakorkoli ocenjuješ in primerjaš konkurenco z njim - GOLF je z ocenam vedno v vrhu, kar nikakor ne pomeni najboljši ampak med najboljšimi, ampak nobenih lastnosti nima izrazito slabih.
Nasprotniki - zdej imate eno kost za glodanje - pa vseselo na delo !!!

LP

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr nov 23, 2005 8:53 am

Osebno se mi golf ne zdi nč posebnega ( pač nisem pristaš VW znamke) ampak ne bom šimfal. Zdej se je v tej debati najdlo par zagriženih privžencev VW ( ki mislijo da je VW pa neki več) in par nasprotnikov. Torej je to kreg brez konca.

No pred letom dni smo kupovali avto v tem razredu. Zmagu je megane II ( če koga kej zanima naj vpraša z avtom smo super zadovoljni). Šlo se je pa tko ( avto je mamin) jst sem mami napisu in sprintu nekaj avtov v tem razredu. Selekcijo je nardila ona. Uglavnem golf je letu vn že pri obliki. Na konc je zmagu Megane zarad drugačnosti in bogate opreme.

Golf vrjetno ni slab je samo stvar ukusa za kaj se odločiš.

Stem postom sem hotu povedat, da če nisi zagriženec in oskoglednež potem pač odpreš vse možnosti in se potem odločiš glede na svoje kriterije, kar ti pač največ pomeni. Sam edini pogoj je da ti je vseen katere znamke je.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr nov 23, 2005 10:02 am

Pasat in golf 5 sta zelo dobrea in solidna avtomobila - meni sta dobra ;)
Problem golfa je predvsem da "vsak kmet ga ima" in zato se ga marsikdo izogiba.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Sr nov 23, 2005 10:18 am

Golf V meni ni oblikovno sicer nič posebnega ni grd, ni pa za dol padit. Kolkor sem ga vozil ima dobro lego na cesti, narjen je dost dobro, materjali so kr ok....za motorje se itak ve, tko da kj slabga razn cene neb mogu povedat. Sigurno pa to zame ni bestbuy. Ampak 100 žena 200 sisa, tko da, slab sigurno ni je pa predrag. Mamo enga službenga (SDI-ja :roll: ) in nam dobro služi. Tko da nimam pripomb če te cena ne moti

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr nov 23, 2005 10:34 am

INFINITI je napisal/-a:Pasat in golf 5 sta zelo dobrea in solidna avtomobila - meni sta dobra ;)
Problem golfa je predvsem da "vsak kmet ga ima" in zato se ga marsikdo izogiba.

drži - kmet je tudi v mojem pisanju mišljen kot agrarni delavec, ker vidim, da eni še vedno mislijo, da je to način obnašanja.

Fenomen Golfa še posebej opažam na dolenjskem (okoli vikenda) je cel hrib poseljen in pred 80% zidanc in kmetij stojijo Golfi vseh generacij. In tisti ki, hoče od avtomobile še kaj več kot zanesljivo prevozno sredstvo iz točke A do točke B se pač tudi zaradi dejstva "popularnosti" ne bo odločil za Golfa.

Je pa avto zelo soliden, robusten, enostaven za vožnjo a žal ga ima vsak deseti Slovenec.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr nov 23, 2005 10:49 am

Napaka golf je pred vsako bajto ker so leta 75 kupli golfa v vasi ne vidijo drugega pač še vedno kupi golfa... Simpl ko pasulj...

Vglavnem nihče ni rekel, da je slab avto ampak meni osebno predrag preveč dolgočasen in nič mi ne pomeni druga kot pač en avto... Sorry moje mišljenje... Krivi pa so oni ko govorijo sm ga mel 10 let pa čisto nič ni crknilo... Še prve žarnice so not... Da so šajbe v vrata padale, pa 20 stvari pa itak nihče ne pove... Ampak dobro... Če bi vsaj odbijače v celoti pobarvali v barvo vozila ampak to ne spada zraven moraš doplačat... brezveze...

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Napisal/-a mihakrapez Sr nov 23, 2005 10:52 am

Precenjena Nemška j***a.
Za ta denar ti bolj priporočam kakšnega japonca.
Tudi nove alfe 156 jtd so ful v redu (poznam veliko zadovoljnih lastnikov).
Če hočeš nemško tehnologijo pa seat leon(zelo luškana zadeva).

Pa tudi v golfu ni skoraj nič opreme vse je treba doplačat.
Na koncu, ko pa potegneš črto pa vidiš, da si za avto nižjega srednjega razreda odštel veliko preveč.

Edina dobra lastnost je to da zadeva zelo drži ceno (zgleda da je to nek slovenski sindrom, ki temelji na preteklosti modela) Zadnji pravi golf je bil golf II vse ostalo je pa bolj žalostno.

Pa brez zamere WV ljubitelji
lp,
mihakrapez
Slika

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Sr nov 23, 2005 12:03 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Avto, ki je med svojo konkurenco postavljal standarde, zaradi tega se ta razred med drugim imenuje tudi GOLF-ov razred. Zakaj ? Najprej, konkurenca še vedno ni uspela narediti prodajno bolj uspešnega modela in to ne v aktualni ampak v vseh ostalih generacijah, za "piko na I" GOLF je velikokrat prodajno najboljši avto v EU. Zakaj ? Očitno ima kar nekaj imidža, ki pa ni "kr neki" ampak je zgrajen na zelo preprostem dejstvu - kakorkoli ocenjuješ in primerjaš konkurenco z njim - GOLF je z ocenam vedno v vrhu, kar nikakor ne pomeni najboljši ampak med najboljšimi, ampak nobenih lastnosti nima izrazito slabih.
Nasprotniki - zdej imate eno kost za glodanje - pa vseselo na delo !!!

LP

Word!!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr nov 23, 2005 12:28 pm

Samo bi bilo pa zanimivo če bi VW spremenil ime avtomobila - a bi še tekla tako uspešna prodaja? Po moje še zdaleč ne, ker se vidi kaj se dogaja z ritastim Golfom imenovanim Jetta, ki je bil nekoč Bora pa še prej Vento pa še prej Jetta.

Zato ker je samo ime Golf bilo tako uspešno je bil VW "prisiljen" narediti enakega karavana, ki je namesto Bora karavan imel ime Golf karavan (gre pa skoraj za popolnoma isti avtomobil) čeprav je bil Golf mišljen vedno le kot HB. In kako se je prodajal Golf karavan proti Bora karavan kljub temu, da gre za isti avtomobil z isto ceno, verjetno veste.

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Napisal/-a mihakrapez Sr nov 23, 2005 12:33 pm

Nimaš kej! pač je slovensko imeti golfa ali pa passata :lol:
Veliko hodim po Evropi pa ni nikjer toliko golfov al pasatov na prebivalca kakor pri nas.

Drugače pa novi pasat zgleda zelo lepo (se vidi da so začeli kar se tiče designa posnemati italiane).

Lp,
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr nov 23, 2005 12:35 pm

mihakrapez je napisal/-a:Nimaš kej! pač je slovensko imeti golfa ali pa passata :lol:
Veliko hodim po Evropi pa ni nikjer toliko golfov al pasatov na prebivalca kakor pri nas.

Drugače pa novi pasat zgleda zelo lepo (se vidi da so začeli kar se tiče designa posnemati italiane).

Lp,

:pivo

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Sr nov 23, 2005 12:51 pm

mihakrapez je napisal/-a:Nimaš kej! pač je slovensko imeti golfa ali pa passata :lol:

Lp,

in po čem sklepaš,da so začel posnemat italijane? :roll:

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Sr nov 23, 2005 1:36 pm

Tko bom reku....tle gor ste sami takšni ki si kupte eno znamko in jo hvalte do onemoglosti, ostalo je pa crap. Da ne govorim o tem da v novem golf verjetno še sedeli niste, kaj da bi ga šele peljali. Jst sm kar se tiče znamk povsem nepristranski. Pri vsaki znamki bi lahko našel model ki bi mi ustrezal. In mimo nekih dejstev ne morte. Golf je zelo kvaliteten avto, robusten z dobro paleto motorjev in z obliko ki se je ne naveličaš v 2 dneh. Je dovolj velik da je lahko družinski in dovolj majhen da je lahko za mlade. Kar mene pri golfu moti je edino cena. Če si kdo želi vw po ugodni ceni, če primerjamo z golfom je boljše da vzame octavio 2. Drugače pa je za vozit avto odličen. Plastika je dovolj kvalitetna, čričkov ni, sedeži so udobni, dost oprijema itd.....mene moti le cena.....

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Napisal/-a mihakrapez Sr nov 23, 2005 1:59 pm

Lesane Parish Crooks je napisal/-a:

Lp,

in po čem sklepaš,da so začel posnemat italijane? :roll:

Ni več grobih linij kot pri audijih in mecah in starem pasatu kjer je vse narejeno tako da traja neglede na izgled (povdarjajo praktičnost)

Po drugi strani Italjanski (zadi se nič ven ne vidi pa kaj pol važno da dobro izgleda)
Dober izgled a zato nekoliko manj uporabno.
Vse linije so mehke in vse se lepo zaključi.

Pa poglejte Novo BMW 5 ali pa meco CLS :bow .
Če mene kdo kej upraša so to ITA linije in pač ne tipično bavarske.
Malo na hitro poglejte pasata in 159 in novega toledota.
Za primerjavo pa vzemite še audi a4 ali a6 (ki sta tipična nemca)

Saj je bil že skrajni čas da naredijo nemške avte z italjanskim videzom.
Od vsakega najboljše 8)

Lp,
mihakrapez
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 23, 2005 2:13 pm

Fotr si je pred parimi mesci kupu golfa 1.6 comfortline z neki dodatne opreme in edina napaka k jo ma je ta, da ni napisan name. :P

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr nov 23, 2005 3:04 pm

Mihakrapez - več kot očitno ti na cestah vidiš, kar pač hočeš videt, ostalo spregledaš in če hočeš videti GOLF-e oz PASSAT-e jih vidiš, drugače pa jih ne oz jih kot že rečeno spregledaš. Drugače si ne morem razložiti tvoje izjave, ker bi enostavno pri nas moral videti več CLIO-v, kot GOLF-ov, ker so mali RENOJI občutno bolje prodani oz jih je več kot GOLF-ov na Slovenca.
Sicer pa imam dve vprašanji zate - pa prosim konstruktiven in z dejstvi podkrepljen odgovor !
Osebno si upam s tabo ali pa bilo kom stavit recimo gajbo pive, da GOLF VI generacije ne bo bistveno drugačen od GOLF-a V generacije - oz bo glede designa podoben tako kot je GOLF V generacije podoben GOLF-u IV generacije. In boš vsaj pr GOLF-u lahko samo brezupno čakal na design Made in Italy - znaš odgovorit zakaj ?
Me pa tudi zamnima razlaga tvoje izjave, da je GOLF predrag, oz da ne dobiš skoraj nič opreme in je treba seči po doplačilu .

LP

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr nov 23, 2005 3:13 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Osebno si upam s tabo ali pa bilo kom stavit recimo gajbo pive, da GOLF VI generacije ne bo bistveno drugačen od GOLF-a V generacije - oz bo glede designa podoben tako kot je GOLF V generacije podoben GOLF-u IV generacije. In boš vsaj pr GOLF-u lahko samo brezupno čakal na design Made in Italy - znaš odgovorit zakaj ?

LP

Ker VW cilja na ljudi ki nimajo radi prevelikih sprememb in imajo radi nekaj na kar so se navadli. Se pravi je delan direk ta slovence. :twisted:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov