Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po dec 19, 2005 11:55 am

kar se tiče pospeškov pa prabe lahk sam rečem :D :D :D , mam accenta z 1.5 motorjem pa mislim da nima zafira za malo malco, getz pa ni nič veliko počasnejši tak da mal nakladaš tuki, poraba, realna poraba za tvoj avto zdej ko je še čisto nov pa še zima je je okoli 8 litrov maximalno, to pa je 500km s 40 litri, ka mislis da bi ti kak konkurent kuru ne vem 2litra manj mogoče? Sanjaj malo :D , kar se tiče tega vstopanja..zakaj za vraga nisi kupil 5 vratnega oz zakaj nisi avta PROBAL preden si ga kupil, sej ni kilo kruha pa boš jutri kupil novega???

@M-fan..a spet začenjaš? :evil: :evil: :evil:

@INFINITI mal se pozabavaj s tem M-fanom ker ma vedno neki za povedat čez hyundai pa nikol nič konkretnega, sam neki naklada ( sej bi js pa nism moderator).

Kar se tiče pa politike uvoznika pa se lahk sam čudimo, ker ga res sračkajo, ne vem kje si danes videl avto brez vsaj 2 airbagov( večina jih ima vsaj 4) :x :x , ne vem kaj se grejo pa kaj razmišljajo..če sploh kaj ;)
Lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po dec 19, 2005 1:27 pm

maniaxxx je napisal/-a:
@INFINITI mal se pozabavaj s tem M-fanom ker ma vedno neki za povedat čez hyundai pa nikol nič konkretnega, sam neki naklada ( sej bi js pa nism moderator).

Če človek ne mara znamke ga jaz že ne bom maltretiral kot moderator; pač je to njegova pravica, da pove kaj ga teži - dokler ni žaljiv je to vse OK; pravila veljajo za vse ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 So dec 31, 2005 6:18 pm

frgo je napisal/-a:Čudno politiko se grejo pri uvozniku... Po mojem so naštudirali kaj potrebuje povprečen kupec hyundaija pri nas (avto ki je enostavno samo poceni, za opremo je pa itak vseeno - po mojem je večina getzov prodanih pri nas najbolj oskubljenih).

to velja bolj ali manj za vse znamke avtomobilov, ki jih lahko kupis pri nas

ocitno smatrajo, da je Slovenec ze zadovoljen, da lahko sploh kupi avto :P

pa vec provizije lahko nabijejo ;)
@w~ b#0n~

wira
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a wira Po jan 02, 2006 7:59 pm

danes sem ga opral,GETZA crnega namrec,skoraj me je kap.Avto tako rekoc nov.Pikica pri pikici od kamenckov po zadnjem robniku,pragi pa so spodaj tako obtolceni ,da so beli.Avto je naredil mogoce 100km po snegu in posuti cesti.Zgubil sem zaupanje v hyundai.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po jan 02, 2006 8:04 pm

Hmm...nevem no po eni strani se Hyundai zelo popravljajo, po drugi strani pa nevem kaj naj si mislim, ko berem vse te negativne kritike na to znamko. Bi blo fajn slišat še mnenje od Regyja. Verjetno pa še vedno velja dejstvo, da za vsakega najbolj velja tisto, kar občuti na svoji koži, tko da se bo treba enkrat na lastne oči prepričat kako je s tem.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Re: Graja za Hyundai Getz

Napisal/-a pugi405 Po jan 02, 2006 8:10 pm

mlamov82 je napisal/-a:Najprej bi vse lepo pozdravil na tem forumu.

Pred enim mesecem sem kupil novega Hyundai Getza. Vedno me je zanimalo, kako to da so te avtomobili cenejši od konkurence in naj bi ponujali več. Razočarano sem ugotovil, da dobiš samo toliko koliko plačaš in nič več. Ko kupiš ta avto, ti po nekaj tedenski uporabi postane jasno, zakaj je ta avto poceni. Jaz sem kupil 3 vratni Getz bencinar s TOP-K opremo, ki velja za boljše opremljen in ražji avto pri tem modelu. Nekaj stvari, ki hudo motijo:
- temu, kar oni pravijo centralno zaklepanje (v tej opremi ni deljinsko) meni ni jasno; CENTRALNO ZAKLEPANJE DELUJE SAMO NA VOZNIKOVIH VRATIH-to je zame 1/3 centralno zaklepanje (lahko bi v katalogu to navedli)
- ker je avto 3 vraten se gre na zadnje sedeže čez preve; Problem je v tem, da se gre lahko na zadnje sedeže le na strani sovoznika (tudi to bi lahko omenili v katalogu)
Sedaj pa poglejmo to praktičnost: imaš otroka, ki ga moraš dati na zadnje sedeže: najprej moraš iti na sovoznikovo stran (ker je samo tukaj opcija za na zadnje sedeže) kjer odkleneš samo ta vrata, daš otroka not, greš okol avta, si odkleneš še svoja vrata in greš not- ZAKAJ TOLIKO DELA IN SPREHAJANJA OKOLI AVTA
- in še zadnja napaka ki zelo moti in je na testni vožnji po mestu sploh ne opaziš: če se pelješ po avtocesiti nad 120 km/h zelo doni v notranjosti (preglasna mašina ali preslaba zvočna izolacija) - ni za prijetne dolge vožnje pri hitrosti nad 120 km/h

Mene pa zanima, čemu si kupil 3-vratni avto, če pa je z otroškim sedežem tak križ.... pa otroka ven, pa not.... moja sestra skor znorela, k je dobila 3-vratnega cliota za 2 dni kot nadomestni avto..... škoda.... ej mogoče pa nisi skužil še vseh fint k jih avto ima.... mau poglej, če se kje ne skriva kaka ročica... ala easy entry&stuff :P

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Po jan 02, 2006 9:47 pm

wira je napisal/-a:danes sem ga opral,GETZA crnega namrec,skoraj me je kap.Avto tako rekoc nov.Pikica pri pikici od kamenckov po zadnjem robniku,pragi pa so spodaj tako obtolceni ,da so beli.Avto je naredil mogoce 100km po snegu in posuti cesti.Zgubil sem zaupanje v hyundai.

pa reklamiraj! kaj še bi rekel če bi te pustil avto ob močnem sneženju na cedilu ki je vreden 8 mil. star 14 dni a bi zgubil zaupanje ali bi raje porinil glavo v sneg. ;)

Uporabniški avatar
Getz addict
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Getz addict To jan 03, 2006 10:44 am

wira je napisal/-a:danes sem ga opral,GETZA crnega namrec,skoraj me je kap.Avto tako rekoc nov.Pikica pri pikici od kamenckov po zadnjem robniku,pragi pa so spodaj tako obtolceni ,da so beli.Avto je naredil mogoce 100km po snegu in posuti cesti.Zgubil sem zaupanje v hyundai.

:roll:

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman To jan 03, 2006 11:18 am

Reklamiraj. Fotru se je to naredilo pri puntotu. So popravili vse pod reklamacijo plus zavesice so mu zmontirali gratis. Je pa to problem navadne barve, na kar so me opozarjali vsi prodajalci za vse znamke avtomobilov ko sem kupoval avto. Se splača malo več plačati za metalik barvo in nabaviti zavesice.

wira
Nov uporabnik

Napisal/-a wira Če jan 05, 2006 6:29 am

Reklamacija ni bila mozna.kar je bilo pricakovano,vsa popravila na moje stroske pac poskodbe s ceste.Problem je poznan,videl Getza srebrnege ravno tako obtolcenega od peska vendar se zaradi svetle barve tega skoraj ne vidi,razen iz cca 0,5m in ce si pozoren.Zadeva resena nekako z leplenjem prozorne nalepke na robnika,ki sem jo dobil na metre pri izdelovalcu nalepk po nasvetu servisa.Montiral sem tudi prednje zavesice,vendar po seviserjevem mnenju in tudi jaz tako mislim ne pomagajo bistveno zascitijo samo pol metra praga.Prag se bo popravljall ob prvem servisu .
Cudi me to,da nimajo ze pripravljenih zasciznih folij kotjih imata ze Fiat in Renault za nekatere modele.
Glede dostopa na zadnje sedeza ker imamo 3 vratno verzijo so nam dejali ,da ima sedez nastavitev v spominu in da to ne bo problem,vendar to ne drzi.Vsakic pade v drug polozaj,to se da potrpeti,ker rabim dostop zelo malo.Ce pa rabis vsak dan zna to biti tezavno.Cilj prodajalca je nekako v tem smislu- prodati avto potem pa bomo za nekako.
Sicer pa zdaj prodajao avto z 4 letno garancijo
lp

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Po jan 09, 2006 1:26 pm

wira: a lahko na eno fotko enga getza mal označiš (narišeš) kje točno ti je obtolklo lak pa maš luknce od kamnčkov? Prosim! Jest takoj k avto kupm, pa še predn ga odpelem izpred trgovine, bom nalepu tiste zaščitne folijo. Hvala!
Slika

wira
Nov uporabnik

Napisal/-a wira To jan 10, 2006 4:56 pm

bom poskusil zrihtat slikco nasega getza s folijo cez vikend,je pa to robnik od vrha praga zadaj do priblizno visine zascitne letve,cca 15-20cm,sirina pa kot robnik cca 6 cm.Tam kjer robnik prestreze pesek,ki leti izpod prednjih koles.
lp

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Sr jan 18, 2006 8:14 pm

wira: ti je ratal ksno fotko narest?

Aja, jest sm meu dons Getza na testu, pa morm rect, da je kr u redu avto. Meu sm 1.4 mašino in kr lepo vleče, samo čuti se, da nima prov velik navora in pr nizkih obratih ne vleče lih ne vem kaj, sam pol pa kr lepo oživi. Mi je kr všeč, tut zdej k so ga mal "faceliftal" mi je dejansko ful usec. Edin notr je pa res, da je plastika bl bedna, tko na vratih kot armatura (predvsem sredinska konzola). Ampak men se je zdel kr u redu. Predvsem mi je usec cena. Aja, pa k sm masino odpru se mi je zdel, k da gledam ene 6 let star avto, k ni nic s plastiko pokrit, ampak se vse vidi. :)
Slika

wira
Nov uporabnik

slika

Napisal/-a wira So jan 21, 2006 3:05 pm

slika je tu.velike pike so umazanija in pa zrak pod nalepko,ker je bilo vse delano na hitro in na mrazu.Se nalepka menja ob toplejsem vremenu.
Priponke
nalepka.JPG
slika

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w So jan 21, 2006 3:09 pm

Super, dobro da vem, hvala! Kje pa nabaviš te nalepke?
Slika

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 Po apr 02, 2007 12:34 am

Ne vem. Berem tole pa vidim, da imajo nekateri pripombe. Če bi nabavil getza, bi ga nabavil s petimi vrati, obvezno. Se pa čudim, da v prodaji ni opreme GLS, pa motorja 1,6. To me kar nekoliko moti. Morda kdo kaj ve, če je mogoče te avtomobile dodatno zvočno izolirati?
Mir in dobro!

trafo66

Napisal/-a trafo66 Po apr 02, 2007 7:25 am

quote="mlamov82"]Najprej bi vse lepo pozdravil na tem forumu.

Pred enim mesecem sem kupil novega Hyundai Getza. Vedno me je zanimalo, kako to da so te avtomobili cenejši od konkurence in naj bi ponujali več. Razočarano sem ugotovil, da dobiš samo toliko koliko plačaš in nič več. Ko kupiš ta avto, ti po nekaj tedenski uporabi postane jasno, zakaj je ta avto poceni. Jaz sem kupil 3 vratni Getz bencinar s TOP-K opremo, ki velja za boljše opremljen in ražji avto pri tem modelu. Nekaj stvari, ki hudo motijo:
- temu, kar oni pravijo centralno zaklepanje (v tej opremi ni deljinsko) meni ni jasno; CENTRALNO ZAKLEPANJE DELUJE SAMO NA VOZNIKOVIH VRATIH-to je zame 1/3 centralno zaklepanje (lahko bi v katalogu to navedli)
- ker je avto 3 vraten se gre na zadnje sedeže čez preve; Problem je v tem, da se gre lahko na zadnje sedeže le na strani sovoznika (tudi to bi lahko omenili v katalogu)
Sedaj pa poglejmo to praktičnost: imaš otroka, ki ga moraš dati na zadnje sedeže: najprej moraš iti na sovoznikovo stran (ker je samo tukaj opcija za na zadnje sedeže) kjer odkleneš samo ta vrata, daš otroka not, greš okol avta, si odkleneš še svoja vrata in greš not- ZAKAJ TOLIKO DELA IN SPREHAJANJA OKOLI AVTA
- in še zadnja napaka ki zelo moti in je na testni vožnji po mestu sploh ne opaziš: če se pelješ po avtocesiti nad 120 km/h zelo doni v notranjosti (preglasna mašina ali preslaba zvočna izolacija) - ni za prijetne dolge vožnje pri hitrosti nad 120 km/h[/quote]

to je pa čudn s tem centralnim in preklopljivimi sedeži. jaz mam fiata bravota l 95 pa se dvigne sedež na obeh straneh in pomakne pod armaturo tako da greš na zadnji sedež boljše kot pa na zadnja vrata. da bi se pa sam na eni strani sedež dvigoval. kaj takega pa še ne. vem da je občutek vožnje v korejcih en razred nižje sam centralna ključavnica samo na enih vratih , mal čudno. ne glede na nivo opreme mora avto met vse kar pripada v osnovni opremi. matr pa fičo je meu sedeže ki so se dvigovali in na levi ali pa na desni strani.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po apr 02, 2007 8:01 am

Ma sploh ni tako hudo, kot se zdi. Jest imam svojega že malo več kot 1 mesec in sem po prebroditvi začetnih težav hudo zadovoljen z njim. Imam 1.4 16V 97 hp, ki vleče precej dobro za avto s tako kilažo, glede zaklepanja - sem si izpogajal daljinsko odpiranje in zapiranje ob nakupu avta, ker nekateri se ne znate nič zmenit ali izborit za svoj denar... Res je da se opreme GLS ne da pri nas dobit, kar tudi mene moti, na prospektih mi je bil všeč naslon za roko na voznikovem sedežu.... sicer pa je to največ avta za ta denar..... Vsa konkurenca je bila švohnej v motor in bolj oskubljena z opremo...
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

weta
Novinec

Napisal/-a weta Po apr 02, 2007 9:32 am

malo na smeh mi gre, vsaj glede vstopa na zadnjo klop. pa nov avto. še yugo je imel na obeh straneh.

rešitev je pa, v kolikor so simetrična vodila na sedežih ter da se da mehanizem za dvig naslonjala prilagodit, da zamenjaš sedeža. sicer pa 50 evrov in daljinsko noter, pa bo mir s tekanjem okoli avta.

drugič pa kupi drugo znamko, ki vse to ima, je tiha pri vožnji po AC in ti nudi več za isto ceno. ali pa za 500 eur več.

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 Po apr 02, 2007 11:25 am

Sodobni avtomobili s tremi vrati ponujajo celo "easy-entry" sistem. Še Daihatzu Charade letnik 1990, ki ga je nekdaj imel moj brat, je ponujal to možnost. To pa pomeni, ko primeš ročico za dvig sedeža za dostop do zadnje klopi, se sedež z rahlim potiskom odpelje v smer proti armaturni plošči. Res pa je, da pri svojo toyoti (letnik 1991) nimam te možnosti, kar je precej zoprna zadeva. Celo nevarno zna biti - enkrat sem se basal ven iz enega vw caddyja (prejšnja generacija), pa sem se spotaknil in stolkel kolena. In to na morju. To je pa tako, če imaš dostop do zadnje klopi zelo otežen. Če bom pa že kupoval getza, bom vzel takega s petimi vrati. Obvezno. Ker sem se naveličal večnega "kvačkanja" s sedeži.
@Kritik, kolikor vem, je treba daljinsko zaklepanje posebej naročiti, če kaj vem. Pride pa 90 evrov. Skupaj z alarmom pa pride 218 evrov.

Sem pa včeraj zvečer malo primerjal cene z ostalimi avtomobili tega razreda, ki so morda za spoznanje večji, ampak se je pokazalo, da so v glavmem vsi precej dražji od getza. Verjetno pa so bolj primerni za avtoceste....
Mir in dobro!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov