škoda je napisal/-a:Ja dizli uredu avti. Majhna poraba. Kaj še le če ga lepo vozite pol nrdite toliko kilometrov kukr jz dvakrat z bencinarjem.
Pri audiju v formuli so pravilno nrdil za nasledn let ko bodo poslal v igro dizla, k jim bo pil sam 5l.
maniac je napisal/-a:hja
mi smo pri 110.000 km meli na pežoju 406 2.0 hdi 110ks cca 400.000 sitstroškov, ker je turbina šla, pa še nekaj malenkosti (pa je avto od penzionerja-u nulo ohranjen), tko, da jst osebno se bojim teh turbin kot ne vem kaj....zaenkrat zelo slabe izkušnje.
fotru pije od 6-8 litrov/100km.
lp
SubaruFreak je napisal/-a:Ma ne vem no, mene osebno dizli ne prepricajo. Imam pac svoje razloge:
- nafta mi smrdi u nulo in mi gre dobesedno na bruhanje, ko vozim oziroma ko se sprehajam po mestu in pred mano spelje kaksen dizel.
- dokazano je da so za cloveka dizelski izpuhi mnogo bolj skodljivi kot pa izpuhi bencinarjev
- na veliko crkujejo turbine, naftne crpalke...
- pa se kaj bi se naslo.
- pri nizkih temperaturah ne vzgejo!
Edin plus, ki ga stejem dizlom je to, da pokurijo manj od bencinarjev.
Seveda pa je to samo moje skromno mnenje.
LP
dunker je napisal/-a:Hm, moj foter je dober voznik (s tem mislim, da zna pazit na turbino, ogret avto itd...), fura Alfo 156 l.04, 2.4 20v JTD motor s 176 konji in 385 navora, letno dela cirka 90'000 km, 2x tedensko ima relacijo 800km, nič se ne kvari... pa vseeno pravi, da bo naslednja Alfa vsekakor bencinska, najbrž 3.2 V6.
Zakaj? Pojma nimam... Se pa absolutno strinjam z njim.Nekak je dizel "le" dizel...
sport je napisal/-a:Dizla se splača kupit kakim dedkom ki jih pospeški ne zanimajo preveč.
Poraba je prbližn ista, servisi popravila se pa sploh ne da primerjat.
Pa kukr sm slišu da je registracija dražja za dizla, nism pa primerju tko
da če sm brcnu u temo me ne ganjat.
pele je napisal/-a:sport je napisal/-a:Dizla se splača kupit kakim dedkom ki jih pospeški ne zanimajo preveč.
Poraba je prbližn ista, servisi popravila se pa sploh ne da primerjat.
Pa kukr sm slišu da je registracija dražja za dizla, nism pa primerju tko
da če sm brcnu u temo me ne ganjat.
Dedkom? Treba se je peljat z bencinarjem,ki ima npr.2 sek. boljše pospeške od dizelaša , praksa bo pokazala da je bolj poskočen dizelaš (navor).Dizelaši pokažejo svojo prednost v vožnji med 80 in 120 km/h.Pospešek od 0 do 100 km/h ni tako pomemben. Ti očitno še nisi vozil dizla.Probaj
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov