tejo je napisal/-a:Kupujem EVROPSKI avto, mašina 1.6 ali 1.8 (od 90KM naprej)
Mojster Miha je napisal/-a:Če bi sam kupoval pod tvojimi pogoji - poudarek na bencinski motor - potem bi iskal BMW-ja. Pa bi še par 100 tisočakov prišparal in si nabavil eno lepo ohranjeno E 39
Nekaj takega
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=579578
Tak avto je z normalnim, povprečnim lastikom in 200 tisoč km na splošno v v veliko boljšem stanju kot konkurenca za enak denar in recimo 100 tisoč km, pa tudi kvaliteta materialov, izdelave .. je na opazno višjem nivoju enako velja za vožnjo, lego na cesti in ostale lastnosti - kašn BRAVO in podobna "druščina" se na splošno enostavno ne more primerjat.
Kar je dražje je recimo registracija + zavarovanje - ampak glede na to kar ti nudi je vse skupaj relativno. Tudi poraba - veliko jih bo znalo "modrovat", da ta zadeva "kuri" - dej ti en avto z 1,6 oz 1,8 l motorjem "pohodit" pa bo poraba zelo blizu - s to razliko, da je proti takemu BMW-ju po zmogljivostih enostavno "nepremičnina", poleg tega pri hitrosti 160 - 200 km/h v tem avtu brzine praktično občutil ne boš v enem BRAVU oz podobni "druščini" pa je vožnja pri taki brzini vse kaj drugega od udobja, do lege na cesti ..
Skratka - v zameno za nekaj več stroškov boš imel opazno boljši avto
LP
Mojster Miha je napisal/-a:TommyGun - če je to meni namenjeno - sm videl in prebral
Ampak jst osebno ne delam kompromisov oz jih skušam delat čim manj. Osebno imam raje dizla - majhna poraba in se sprijaznim z pripadajočimi zmogljivostmi
Če pa vzamem bencinca potem pa hočem da zadeva "gre" - in ima ob tem primerne vozne lastnosti - zato raje vzamem takega BMW-ja, kot eno 1,6 oz 1, 8 l "mašino", ki proti temu BMW-ju dobesedno "ne gre" - pa da ne govorimo o vsem ostalem, ker ni primerjave.
Sicer pa sem lepo napisal na začetku " če bi sam kupoval ....." - torej moja izbira in temu žal ne moreš oporekat.
LP
Mojster Miha je napisal/-a:Jan_87 - drago vzdrževanje - to je zelo relativno. Tak BMW bo na recimo 200 tisoč km brez težav vzdržal še 200 - 300 tisoč km. Na splošno pa so tudi materiali veliko kvalitetnejši in zdržijo več. Kljub večjim naporom in izpostavljenosti obrabe - glede na občutno boljše zmogljivosti.
V kar se lahko zlahka prepričaš če samo pogledaš notranjost oz obrabo materialov pri enem takem BMW-ju z realnimi 200.000 km ali več oz nek avto tipa BRAVO oz podobne "druščine" za enak denar.
Mirne duše lahko zatrdim, da standarde (kvaliteta materialov, natačnost izdelave, zmogljivosti, tehnična naprednost ... ), katere je dosegal BMW s tem modelom, konkurenca o kateri govorimo še danes ne dosega v novih avtomobilih.
LP
sanny je napisal/-a:kupi roverja 400 (1.4) ali 414-ko s hondinim motorjem in nimaš kaj falit. tej avtomobili so bili full opremljeni, hondini motorji so večni (kot vsi japonski) in dobi se jih za take cene da dol padeš. za 900jurjev bi moral dobit zelo lepega 98 ali 99 letnik s klimo, servo volanom, centralnim zaklepanjem (možno daljinskim), ABS, električne šipe (možno tudi zadaj)...ko sem jih jaz gledal je bil en zelo lepo ohranjen z vso opremo ki se jo je dalo takrat dobit za 700jurjev, letnik 98. pa 1.4 imajo po 105 km tako da tudi potegne če rabiš.
Mojster Miha je napisal/-a:lublancan - a je kje zapisano, kolko ima denarja ? Napisano je od 850 - 900 "tisočakov" - od tu naprej pa ne veva ne jst ne ti. Osebno recimo, da imam prihranjenih milijon tolarjev kupim avto za max pol milijona, ker se držim določenih načel varčevanja oz kupovanja. In če bi sam zapisal omenjeno vsoto, imam še enkrat toliko "na zalogi" - pač moj način kupovaja oz varčevanja. Tvoj, njegov .... me ne zanima - sicer pa kot rečeno tudi sam ni zapisal - torej je njegova stvar in o tem ne moremo dalje debatirat.
Glede cene vzdrževanja oz mojega zapisa, da je njegova cena relativna - volanska letev - če je pri BMW-ju za zamenjat, potem ne vem kakšna je pri FIAT-u pri enakih km oz enakih voznih pogojih. Glej prijatelj je pri BRAVI pri slabih 60.000 km menjal zavorne ploščice - pri mojem VW bodo zdržale (glede na zdajšnjo obrabo) vsaj 100.000, pri BMW-jih je po mojih izkušnjah ta številka še nekoliko višja - več km - pri enakih pogojih vožnje. Enako velja za ostale materiale. Seveda pa je nekaj drugega, če ti kupiš BMW z pol milijona km - pri enakih ali nekoliko več km bo BMW pri normalnem vzdrževanju in enakih pogojih vožnje vsekakor bolje ohranjen oz manj obrabljen kot FIAT.
Porabi manj (FIAT proti BMW) - ob primerni vožnji - kaj pa pri hitrosti 130 - 150 km/h ?
LP
Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov