Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe jan 13, 2006 9:12 pm

Mojster Miha je napisal/-a:lublancan - menda ja ne boš gledal pri nakupu avtomobila kolko stane pločevina in vse ostalo, kar lahko "pridelaš" pri karambolu ? Avtomobila se vendar ne kupuje, da boš z njim karambole počenjal !!!

Kar se tiče "pri vsakem avtu kej crkne" - pri enih avtomobilih na splošno več, pri drugih manj, poudarjam splošno gledano, pri avtomobilih primerljive ohranjenosti.

Osebno imam med drugim npr. 15 let star avto s slabimi 150.000 km in ko mi kdo napiše "poceni rezervni deli" - se mi zdi vse skupaj ne vem kako bi rekel, recimo smešno, ker jih praktično ne potrebuje - kot sm rekel edino potrošni material. In to je po mojih izkušnjah poceni vzdrževanje.

LP

če tko gleaš na avto, zakaj maš pol sploh zavarovan avto? seveda je treba gledat na cene nadomestnih delov, še posebej pr rabljenih avtih, k gre lohk že marsikej narobep a še iz garancije so, pa tut nkol ne morš glih vedt kaj use je narobe pa kaj use še bo narobe ipd.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 Sr jan 18, 2006 9:10 pm

Jaz mam od okrobra Bravota, sicer 1.2 16v.. Že ta mašina LEPO pospeši do 100 in gre brez problema do 175-180km/h+

Tistih dodatnih 20konjev pri 1.6 pa ga pol itaq more raztrgat

Avto ma prevoženih 106.000(prelomnica), tak da sem dosedaj menjal:
-tisti zglob na auspuhu (roženica al kak se že reče 9k)
-sklopka (13k)
-kabli za svečke (??k)
-montaža upora zaradi prižgane airbag lučke (3k)

Spomladi pa me še čaka verjetno menjava zadnje vilice (fiat bolezen) in enega zgloba.

Glede na kilometre mislim da je to skoraj vse potrošni material, ki se lahko znuca po 105.000.. Za večino stvari sem pa vedel da bo šlo ob nakupu, tako da sem avto tak že shandlal na tako ceno - še vedno je najcenejši 200k dražji kot sem jaz tedaj dal.)

No, glede porabe: oktobra ko je blo toplo sem mel minimum 6.1liter in maximum 7litrov, večinoma pa 6.6litra nekje

Sedaj s širšimi gumami zimskimi in minus temperaturah pa je nekje 7.2 do 7.6

Aja, glede radia: CRAP! itaq, keri original pa ni... sem ga menjal s pioneerjem...samo če človek nebi kupil avta zato ker ma slab radio pol pa res več ne vem kaj naj rečem:)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov