Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Katerega bi vi kupili ? :)

Renault Clio
32
20%
Fiat Punto
18
11%
Hyundai Elatra oz Lantra
20
13%
Hyundai Accent
4
3%
Seat Ibiza
40
25%
Mazda 323 F
23
15%
Ostalo
21
13%

Skupaj glasov : 158

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To jan 10, 2006 4:57 pm

Kaj pa kaka ford fiesta? Pri nas so šle čez 3 generacije pa nikoli nobenih okvar.
Izredno zanesljiv avtoček.
Pa focus bi bil pomojem tudi dobra izbira, je pa malce dražji od fieste.
Ima pa najboljšo lego u svojem razredu in je tudi zanesljiv.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac To jan 10, 2006 5:18 pm

izmed teh bi se odločal samo med elantro in mazdo.

izven tega ranga pa bi zbral kaj popolnoma drugega, samo ne bi blo 2002 ali mlajše :P

lp

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To jan 10, 2006 5:23 pm

elantra vsekakor ker dobis najvec avta za ta denar, poraba je nizka. pa popravit moram jorgi ( spet js ja :D ), ibiza nima nič manjše porabe od kakega accenta klub polovico manjši konjušnici, takšna ibiza kuri sigurno 7-8 litrov, tolk kot accent, elantra mogoče kaka pol litrčka več.Ibiza bi bila moja izbira z motorjem 16v ker mi je zelo lepa, kot je alan reku fiesta je zelo zelo kvalitetna, clio odpade ker je nezanesljiv in ima servise pregrešno drage ( ravno danes je dala kolegica 160k za servis na cliotu) :roll: , dobra opcija je tudi mazda ampak je starejsi letnik če te to ne moti,

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To jan 10, 2006 5:26 pm

Veliko lažje bi bilo, če bi povedal kaj (oz foter) pričakuje od avtomobila.Recimo lantra pa clio oz punto so neprimerljivi.koliko km misli delat,lega ali udobje,občutljivost na slabe materiale....vglavnem nekaj verjetno pričakuješ od avtomobila, ki ga kupuješ.
Punto se meni ne dopade.vsaj 1.2 8v je mrtvilo pri 16v zna pa poraba biti že malo višja ampak je že bol zabaven.Oblikovno najlepši, ampak meni nekako ne leži.Znajo biti razne hecarije z menjavami varovalk,lučmi...
mazda 323f je super avtomobilček,sorazmerno trd(dobra lega),poraba je normalna(7-8-možno verjetno tudi manj).Notranjost je meni dolgočasna,prostora je bolj malo,zna imeti kakšnega črička.
Če bi kupoval racionalno bi verjetno vzel elantro.Najmanj denarja za največ avta.Posebaj rabljeni so smešno poceni za to kar ponujajo.Ampak na tem forumu nas veliko ne kupuje povsem racionalno.sej pravim povej kaj pričakuješ od avta ;)
lp

Uporabniški avatar
Pacek
Novinec

MMMM

Napisal/-a Pacek To jan 10, 2006 6:27 pm

Helou ice :) si kupu nov avtočk clio ni bil več dober ? :)
mmmm ja ne bi delov velik KM Prej je mu Nexio pa je naredu v 8 letih 70 000 :)
tko da rajš bi bencinarja in pa mal niham med Elantro in Ibizo

Dajte mi na avto.net u najdt par dobrih modelov kakovost + cena slikce pa podatkov ki jih navajajo.

Moram prvo prodat Nexio pol pa ukvarjanje kje pa kaj kupiti seveda to kar boste izglasovali :-P Anketa bo gor ene 14 dni in tist k bo mu največ glasov bo 90 % izbran

Aja pa tm kjer prodajajo avte mmmm od Kranjske gore pa do Ljubljane ne mi z kakimi mariborskimi varjantami =)

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To jan 10, 2006 7:10 pm

soso je napisal/-a:Od teh ,ki si jih ti napsial pride v postev samo punto ,clio in ibiza ostali so vsi starejsi od 2002. Hehe jaz se sicer ne bi za nobenega od teh odlocil ,ce pa ze pol pa, kaj pa vem ibiza je star model, ce mislis tega cliota mi ne bi disi avtomatik, najraje bi res od teh puntota.
Mas pa se :
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=591476 PUNTO 2004
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=565361 IBIZA 2002
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=600461FABIA
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=579346POLO 2002

Od teh ,ki sem jih nastel pa najraje Ibizo al pa fabio :) LP

aut. ne pomen avtomatik ampk stopnjo opreme autehnique ( neki tazga :D) kar je skorej enako 0 ;) do 1,4 mio dobiš marsikerga cliota še bolšga ;)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To jan 10, 2006 7:12 pm

Vuso je napisal/-a:Veliko lažje bi bilo, če bi povedal kaj (oz foter) pričakuje od avtomobila.Recimo lantra pa clio oz punto so neprimerljivi.koliko km misli delat,lega ali udobje,občutljivost na slabe materiale....vglavnem nekaj verjetno pričakuješ od avtomobila, ki ga kupuješ.
Punto se meni ne dopade.vsaj 1.2 8v je mrtvilo pri 16v zna pa poraba biti že malo višja ampak je že bol zabaven.Oblikovno najlepši, ampak meni nekako ne leži.Znajo biti razne hecarije z menjavami varovalk,lučmi...
mazda 323f je super avtomobilček,sorazmerno trd(dobra lega),poraba je normalna(7-8-možno verjetno tudi manj).Notranjost je meni dolgočasna,prostora je bolj malo,zna imeti kakšnega črička.
Če bi kupoval racionalno bi verjetno vzel elantro.Najmanj denarja za največ avta.Posebaj rabljeni so smešno poceni za to kar ponujajo.Ampak na tem forumu nas veliko ne kupuje povsem racionalno.sej pravim povej kaj pričakuješ od avta ;)
lp

Se strinjam s tabo, razen v porabi mazde.... 1.5 16V DOCH motor bo njegovemu fotru pri normalni voznji porabil tudi pod 7 litrov.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To jan 10, 2006 7:13 pm

Vuso je napisal/-a:Veliko lažje bi bilo, če bi povedal kaj (oz foter) pričakuje od avtomobila.Recimo lantra pa clio oz punto so neprimerljivi.koliko km misli delat,lega ali udobje,občutljivost na slabe materiale....vglavnem nekaj verjetno pričakuješ od avtomobila, ki ga kupuješ.
lp

Se strinjam s tabo, razen v porabi mazde.... 1.5 16V DOCH motor bo njegovemu fotru pri normalni voznji porabil tudi pod 7 litrov, s tem, da je kar poskočen.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

lp

Se strinjam s tabo, razen v porabi mazde.... 1.5 16V DOCH motor bo njegovemu fotru pri normalni voznji porabil tudi pod 7 litrov, s tem, da je kar poskočen.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jan 10, 2006 7:23 pm

Ob upoštevanju tvojih kriterijev (vsaj letnik 2002) si v bistvu sam izločil polovico kandidatov, ostanejo samo PUNTO, CLIO in IBIZA.
V tem primeru glasujem za IBIZO - edina ima klimo, pa tudi zmogljivejši motor

Veliko bi pri recimo modelu CLIO spremenila "motorizacija" - bencin 1,4 (98 "konjev") ali pa 1,5 dCi dizel
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=589525
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=582606

Če odšteješ nekaj več, bi bilo glede na to, da kupuješ za več let razmišljat o leto dni starem avtomobilu - KALOS - letnik 02/2005 poleg tega imaš še nekaj več kot dve leti tovarniške garancije
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=555548

LP

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jan 10, 2006 7:26 pm

absolutno ibiza mala poraba, pocen vzdrževanje pa še klimo ma pa men je ta avto všečraznih poševnookih se tud dotaknu ne bi

nemod
Nov uporabnik

Napisal/-a nemod Sr jan 11, 2006 9:06 am

vizuelno je ibiza res iz tega nabora najbolj všečen avto, ampak preglednost pri rikvercanju oz nasploh skozi zadnjo šipo je pa od vseh naštetih najbolj v pizdi. Mene je to ful motilo in zarad tega enostavno ne bi nabavil tega avto...odločitev pa ostaja tvojo ;)

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Pe jan 13, 2006 3:48 pm

immortal je napisal/-a: Varen je in dost opreme ma ter zanesljiv avto za moje pojme. Pa še reanult je. 8)

Varen, zanesljiv, Renault ??? Zanesljivo odsvetujem Renoja, moj glas gre Mazdi in Ibizi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov