Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe jan 20, 2006 10:00 am

Bewc je napisal/-a:Pomoje de se bom udloču za alfo!Sam sm ful slišov glede podvozja.Nej bi blo zlo klavnrno narjeno za tolk navit motor.De se use hit obrab.Sam glede motorja nej bi ble pa zlo zaneslive.Edin boksarce ne.K rade zaribajo(1.3).

Tu se nimas kaj bat.Tudi meni so odsvetovali boxer motor pa sem se kljub temu odlocil 3 leta nazaj za njega (1.6) Redni servis, kontrola olja ,mrzlega NIKAKOR tiscat pa nima kaj bit . Edina slabost je poraba bencina. Ce pa dobis kaksnega ohranjenega 1.7 16V box motor si pa zmagal! LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jan 20, 2006 10:42 am

Men roverji sploh niso všeč, tako da alfo :)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Pe jan 20, 2006 11:52 am

Glede na to, da sam nikoli ne bi imel italjanskega avtomobila, bi se vseeno odlocil za alfo, saj so za to ze podani dovolj tehtni razlogi. Je pa res, da je rover veliko bolj trpezen in se bos moral alfe malo bolj paziti.
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
Bewc
Nov uporabnik

Napisal/-a Bewc Pe jan 20, 2006 2:10 pm

Jah glede olja sm slišov de boxer zato tolk spije olja k se k ti avto ugasneš pa ves olje ne steče nazaj v karter.De še v cilindrih ustane.Glede ribanja boxerjev nej bi pa eni ležaji na ročični gredi zaribal k ti avto zlo teraš.Sej boxerja res nebi sam kar mi je pa najlepš pr bokserju je pa zvok.Za avto pa mislm odštet do 600.000.Ostalo gre pa še za registracijo pa za ene lepe litke.K brez njih mi deluje kt eno transportno sredstvo za starčke :) .

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Napisal/-a soso Pe jan 20, 2006 2:36 pm

Bewc je napisal/-a:Jah glede olja sm slišov de boxer zato tolk spije olja k se k ti avto ugasneš pa ves olje ne steče nazaj v karter.De še v cilindrih ustane.Glede ribanja boxerjev nej bi pa eni ležaji na ročični gredi zaribal k ti avto zlo teraš.Sej boxerja res nebi sam kar mi je pa najlepš pr bokserju je pa zvok.Za avto pa mislm odštet do 600.000.Ostalo gre pa še za registracijo pa za ene lepe litke.K brez njih mi deluje kt eno transportno sredstvo za starčke :) .

Jah za ta denar bos pa moral ,kr roverja vzet, TS motor bos zelo tezko dobil,ce pa ze pa vprasanje v kaksnem stanju je avto. Drugace pa vsak avto slej kot prej crkne ,ce ga mislis terat. ;) LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Pe jan 20, 2006 2:41 pm

Ja glede boxer motorjev sem hotel povedat, da je velika razlika med subarujevmo Boxer motorjem in alfinmo. Subaru ni toliko navit in tudi vpetja gredi itd... ima na več mestih, tko da subaruja ne polomiš nikol s povprečnim servisiranjem.
In tudi mit o požrešnih Boxer motorjih zagotovo izhaja iz Alfinga boxer motorja, subaru je glede na pogon itd... lahko tudi varčen avto napram 1.8, 2.0, 2.2 FWD ali RWD avtih ;) Preiskušeno
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
Bewc
Nov uporabnik

Napisal/-a Bewc Pe jan 20, 2006 3:06 pm

Jah terat je ga ne mislm.Kva pa pravte za tole alfco? http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=613547#

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Pe jan 20, 2006 3:27 pm

Mogoče bom krivičen do prodajalca, ampak mi desna stran vozila deluje slabo popravljena po bližnjem srečanju z jarkom oz neznanim predmetom. Lahko pa da se motim!!! :oops:

L.p.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Napisal/-a soso Pe jan 20, 2006 3:35 pm

Bosko001 je napisal/-a:Mogoče bom krivičen do prodajalca, ampak mi desna stran vozila deluje slabo popravljena po bližnjem srečanju z jarkom oz neznanim predmetom. Lahko pa da se motim!!! :oops:

L.p.

Po cem to vidis ? LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Pe jan 20, 2006 5:25 pm

prvo kot prvo: tvoj nick jasno pove kaj moraš nabavit 8)

na bmw forumu jih imaš nekaj za ta denar in boljše za moje pojme skoraj ne moreš kupit!

kar se tiče pa primerjave rover/alfa sem absolutno za alfo in to T.S. modele 1.4, 1.6, 1.8... kot so že povedali-rover je propadu, seriserjev bo počasi zmankalo, delov tud, pa že tako so dragi ko ****!

bokser-ke so ble prepožrešne,imele so slabše podvozje,... imele so pa resnično čudovit zvok.

poraba bo zelo podobna, računaj od 7-11, kje bo tvoje povprečje boš pa sam diktiral z svojo vožnjo, zmogljivosti so tudi zelo podobne...oba gresta za 1.4 zelo dobro, na pamet ma rover boljše pospeške, alfa pa končno hitrost ter lego.

bistvo: BMWja KUPI ;)
je superioren- ob manjših stroških vzdrževanja, verjami!
priporočam 318 ali 320 l.1994 naprej (tudi starejši so vredu, da ne bo pomote, samo so meli probleme z glasnimi dročniki in imeli so jermen, kasneje pa ketno)

lp

H5N1
Nov uporabnik

Napisal/-a H5N1 Pe jan 20, 2006 6:12 pm

čare je napisal/-a:ko jih je pa treba menjart se pa dobijo samo original ki stanejo po vezah 70 jurjev kar je pa mal velik

...eni se pa pustijo po vezah fino na suho nategnit :lol:

Uporabniški avatar
Bewc
Nov uporabnik

Napisal/-a Bewc Pe jan 20, 2006 6:40 pm

Tko rečen zdele Alfo pol Bmw E36 318is.Sej bi si ga kuj kupu.Mam tolk dnarja,sam tle je problem registracija pa še kj.Drgač pa Bmwju svaka čast in slava.Z Devito izpuham te tega avta zvok čist očara.No saj mene je:D.BMW FOREVER!Pa še neki glede twin sparka.Ko sploh to dela.A to po dve svečke na enkrat užgeta....uglavnm nimam pojma ko to dela:D

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So jan 21, 2006 1:36 am

Kwa zdele alfo pol pa bmw-ja :roll: Kup si zdej bmw-ja, če ti je tok ql in dej mir z alfo.Za tak denar dobiš solidnega starejšega bmw-ja, ki bo še dolgo časa delal in si srečen in ti ne bo treba delat nobenih kompromisov z alfo.kje je problem?Olja ti ne bo žrl, vse stvari delajo pa še nemc je.Mirna bosna in hercegovina ;)
brez zamere samo moje mnenje pač ;)

Uporabniški avatar
Bewc
Nov uporabnik

Napisal/-a Bewc So jan 21, 2006 2:05 pm

Sam caki zdej je pa tle problem ohranjenga bmwja kupt.Kt taprovo 318is usak gon kokr gre kt tadrugo je pa ne dobiš pod 160.000 km nobene :(

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jan 21, 2006 2:21 pm

nebivedu je napisal/-a:
čare je napisal/-a:...ja pa še ena slabost alfe je twin spark kjer je res da naj bi svečke zdržale 100000 km sam ko jih je pa treba menjart se pa dobijo samo original ki stanejo po vezah 70 jurjev kar je pa mal velik

Dej ml manj nakladaj skoraj katerekoli svečke hočeš jih dobiš pod 20k sit(za moj avto je 2000 sit komplet štirih svečk, za 70k sit ti pa na skor vsakem avtu naredim menjavo dihtnge pa brušenje glave.

no ti se mal pozanimi pol pa govor ker za moj avto se tud dobijo vse 4 svečke za 3 jurje za te alfe ki majo pa eno veliko drugo pa majhno svečko je pa cena taka oziroma kakor vidm se jih da dobit tud že cenej ampak še zmer za 50 jurjev
pa še neki za alfo 155 je ena original cinšpula 40 jurjev(bosch) rabiš pa 2 ker je twin spark da se pa dobit kopija (17-19 jurjev) pol so pa še kabli ki koštajo 35 jurjev če pa ne verjameš pa poklič mal po trgovinah no pa svečke za 155-ko ki ma vseh 8 enakih dobiš za 7 jurjev pa za 70 jurjev vem da se da tud generalka narest

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So jan 21, 2006 2:38 pm

čare je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
čare je napisal/-a:...ja pa še ena slabost alfe je twin spark kjer je res da naj bi svečke zdržale 100000 km sam ko jih je pa treba menjart se pa dobijo samo original ki stanejo po vezah 70 jurjev kar je pa mal velik

Dej ml manj nakladaj skoraj katerekoli svečke hočeš jih dobiš pod 20k sit(za moj avto je 2000 sit komplet štirih svečk, za 70k sit ti pa na skor vsakem avtu naredim menjavo dihtnge pa brušenje glave.

no ti se mal pozanimi pol pa govor ker za moj avto se tud dobijo vse 4 svečke za 3 jurje za te alfe ki majo pa eno veliko drugo pa majhno svečko je pa cena taka oziroma kakor vidm se jih da dobit tud že cenej ampak še zmer za 50 jurjev
pa še neki za alfo 155 je ena original cinšpula 40 jurjev(bosch) rabiš pa 2 ker je twin spark da se pa dobit kopija (17-19 jurjev) pol so pa še kabli ki koštajo 35 jurjev če pa ne verjameš pa poklič mal po trgovinah no pa svečke za 155-ko ki ma vseh 8 enakih dobiš za 7 jurjev pa za 70 jurjev vem da se da tud generalka narest

www.olef.si
ALFA 156 1.8,2.0 T.S. 16V BKR6EKPA + 5.507,00
ALFA 156 1.8,2.0 T.S. 16V PMR7A 4.562,00
pa vsake so po 4(skupaj jih je 8!)
podpis

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Napisal/-a soso So jan 21, 2006 3:13 pm

Vuso je napisal/-a:Kwa zdele alfo pol pa bmw-ja :roll: Kup si zdej bmw-ja, če ti je tok ql in dej mir z alfo.Za tak denar dobiš solidnega starejšega bmw-ja, ki bo še dolgo časa delal in si srečen in ti ne bo treba delat nobenih kompromisov z alfo.kje je problem?Olja ti ne bo žrl, vse stvari delajo pa še nemc je.Mirna bosna in hercegovina ;)

Jah itak da! Kupi BMW-ja z enimi 180.000 tam ene 92 letnik za ta denar!Olja ne pije nic, se nazaja ti ga vliva. Delal bo se najmanj 50 let , brez okvar ,da se razumemo, bencina vrjetno tud nic ne porabi ,gre pa najmanj 300 :?
brez zamere samo moje mnenje pač ;) LP
AH NI NAM LAHKO!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So jan 21, 2006 11:47 pm

soso je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:Kwa zdele alfo pol pa bmw-ja :roll: Kup si zdej bmw-ja, če ti je tok ql in dej mir z alfo.Za tak denar dobiš solidnega starejšega bmw-ja, ki bo še dolgo časa delal in si srečen in ti ne bo treba delat nobenih kompromisov z alfo.kje je problem?Olja ti ne bo žrl, vse stvari delajo pa še nemc je.Mirna bosna in hercegovina ;)

Jah itak da! Kupi BMW-ja z enimi 180.000 tam ene 92 letnik za ta denar!Olja ne pije nic, se nazaja ti ga vliva. Delal bo se najmanj 50 let , brez okvar ,da se razumemo, bencina vrjetno tud nic ne porabi ,gre pa najmanj 300 :?
brez zamere samo moje mnenje pač ;) LP

Zakaj bi delal neke kompromise z alfo, če si želi bmw-ja.Pustite alfe alfistom in bmw-je bmwjistom :P Preprosto me moti, da ljudje kupujejo alfe zato, ker so poceni in ne zato, ker bi si jo želeli.Vsak ima svoje želje in če je cenovno dostopna (in bmw je cenovno dostopen) si jo naj izpolni.Sicer je bil pa v mojem postu kanček sarkazma.Sicer bewc ti pa povem eno mičkeno skrivnost : Možnost, da za 600k dobiš dobrega TS-a je veliko manjša, kot da dobiš za ta denar dobrega bemfla od kakega ata.Če te pa kaj zanima bolj točno o 1.4TS pa vpraši.
Aja neki sem pozabu povedat mogoče.Na dvorišču mi stoji 145 1.4 TS :P
Brez zamere samo moje mnenje pač ;)

Uporabniški avatar
Bewc
Nov uporabnik

Napisal/-a Bewc Ne jan 22, 2006 11:46 am

Edin problem k če kupm bmwja je registracija.poleg tega sm bez bonusov,mladi voznik,uglavnm 4 mesce mam izpit! :D

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy Ne jan 22, 2006 12:12 pm

mladi voznik boš v vsakem primeru, ali kupiš alfo ali BMW :P in če kupiš alfo 1.4 ali BMW 1.6 , oba z okrog 100KM, si tudi v istem registracijskem razredu, prav tako bo poraba približno enaka...ne vem, od kod ti ideja, da te bo BMW toliko več stal, da si ga ne bi mogel privoščit, alfo pa lahko :?: :roll:
ne praš me nič, ker nič ne vem
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], iron in 5 gostov