Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne jan 22, 2006 4:52 pm

Vzami tisga, ki ti je usec. Oba sta kvalitetna, tko toyota kot renault. Glede pokvarljivosti pa se ena: loh kupis bmw-ja za 15 mio pa ga bos glihtk vozu na servise. Sam bi raje vzel clia-preprosto-mi je bolj usec!

Lp.
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne jan 22, 2006 5:03 pm

DIZELAŠ je napisal/-a:Pozdravljeni!
Sem za Toyoto,ki so zelo zaneslive.Praviš da bi namenil do 3M in novega,mislim da je boljša opcija1.lastnik pa cca do 20 000km pa imaš še vedno več kot leto garancije,pa še za razred višja vozila(Leon,Octavia,307,Xsara..itd) vrednost vozila novega,ali malo rabljenega bo čez leto še vedno ista.
Dober nakup ti želim!

Se strinjam z tem odgovorom če že maš 3mio se ti splača izpljunit še keke 200-300k pa si en razred višje z tem mislim na Leona ki je zj ko je prišel nov model kr pošteno zbil ceno sicer pa oba avta tko Clio kot Toyota sta po testih solidna
No meni novi Clio žal ne pritegne pogleda ker mislim da je prejšni model 100% lepši sam to je pač moje mnenje in moj okus vrjetno z nobenim izmed izbrenim avtom ne boš naredu napake ker sta oba kvalitetna sam se pa precej bolj nagibam k Toyoti kot pa Renaultu
Pa velik sreče pri nakupu
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne jan 22, 2006 5:24 pm

Bunny, napisal sem ,da ne pisat neumesnih stvari tu :evil:
Slika

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Ne jan 22, 2006 6:12 pm

killah bee je napisal/-a:
BMW Motorsport je napisal/-a:
sporty je napisal/-a:
BMW Motorsport je napisal/-a:Yaris je zakon prot kliotu.

S tem si človek lahko veliko pomaga :roll: ...

Znaš povedat zakaj je tako?

Lp

Enostavno: Yaris je v vseh pogledih veliko bolj kvalitetno izdelan od kliota. Pa še veliko lepši je. Boljši je v vožnji. itd.

A si vozil oba nova, ti kdo dela na firmi da veš kdo je bolj izdelan,ne trosit takih buč tuki po forumu,prosim.Yaris je ful kul avto,ampak samo zaradi slovesa da se toyote ne kvarjo,ma nemoj.Naj gre kdo mal po različnih servisih in pogleda št. avtov na servisu.Po vaših besedah pri toyoti sploh ne rabjo mehanikov in servisov :?

Takih buč tu gori imam dovolj :evil:

sploh ne vem zakaj sem pišete,če še avta niste niti dotaknil :?

Ti že veš, pametnjakovič en mejhn.
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Ne jan 22, 2006 6:18 pm

stvar je taka Yaris je ravnokar prišel na trg no Clio tudi zato nemoremo govoriti kater je bolj vzdržljiv kateri manj to se bo pokazalo mogoče čez 2 leti ali prej, no Toyota je pregovorno "NEPOKVARLJIVA" no se tudi pokvari. Drugače je pa izbira stvar okusa oba avta sta dobra, modne oblike... drugače pa se mi zdi da je notranjost v Yarisu pusta in nekako Japonska kar mi ne ustreza. jas BI izbral CLIO 1.4 16V dYNAMIQE

Testiraj in izberi pa naj te vsiljivost prodajalcev ne zavede
8)
Clio INITIALE Paris 1.5 Dci
Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Ne jan 22, 2006 6:19 pm

Moje mnenje gre tudi v prid Toyoti - manj jih je na cest - bolj individualen avto, bolj tehnoloski, odlicne masine, in pregovorna vzdrzljivost (mel so jo tut na 100k km testu od avtomagazina-prejsni model-kjer se je odlicno odrezala)
Je pa novi Clio precej prostornejsi in posledicno tudi precej vecji,ma boljso servisno mrezo in vecjo paleto motorjev...

Probi se it peljat pa bo ane...

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Ne jan 22, 2006 6:23 pm

Moj skromen nasvet: najdi teste obeh avtomobilov; v več slovenskih revijah in naj ti ne bo žal denarja zanje.
Na komentarje v tem postu pa pozabi, ker to kar se dogaja v vseh postih, je že prava svinjarija. Skoraj v vsakem postu se najdejo "člani", ki pametujejo vsevprek in to brez pravih argumentov. Fantje! A vas res ni niti malo sram??? Če se hočete :g: v stilu "moj gre več kot tvoj", si ustvarite lasten forum in se dajajte. Zaradi mene se lahko tudi pobijete. Se opravičujem za tale offtopic, sam sem res razpi***n.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Ne jan 22, 2006 8:02 pm

Samo eni komentarji so res mimo. Človek kupuje mali nov avto in že mu vsi za isti denar ponujajo 3 leta star, prejšen model nekega večjega avta s vsaj 5 let staro tehnologijo, večjo porabo in manj prijetno notranjostjo.
Vozim se s 4 leta starim 307 pa bi ga z veseljem zamenjal za novega Yarisa (če kdo zamenja tistega z močnejšim dizlom in boljšo opremo brez doplačila :D ).

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne jan 22, 2006 8:38 pm

_Pancho_ je napisal/-a:Moj skromen nasvet: najdi teste obeh avtomobilov; v več slovenskih revijah in naj ti ne bo žal denarja zanje.
Na komentarje v tem postu pa pozabi, ker to kar se dogaja v vseh postih, je že prava svinjarija. Skoraj v vsakem postu se najdejo "člani", ki pametujejo vsevprek in to brez pravih argumentov. Fantje! A vas res ni niti malo sram??? Če se hočete :g: v stilu "moj gre več kot tvoj", si ustvarite lasten forum in se dajajte. Zaradi mene se lahko tudi pobijete. Se opravičujem za tale offtopic, sam sem res razpi***n.

Se strinjam in dodajam po svoje:

Na trgu je dandanes taka huda konkurenca da ne prezret niti enega samega avta. V primeru da že nisi naredil preliminarnega izbora in sta ta dva edina ostala priporočam pogled naokoli. Modelov raznih znamk avtomobilov v tem razredu je malo morje.

Osebno imam presodek pred Renaulti, in tudi novi CLio je prej skrčen megan ko velik Clio. Yaris je raztegnjen in še vedno ne ravno velik... In politično korektna debata bi lahko šla v nedogled 2X. Tako da pejt obvezno oba pelat, poglej mal okol in to je to. Če že misliš stran vrečt(in to narediš pri kateremkoli ker avto je izguba) 3MIO se malo zamisli koliko si mogu delat ali pa še boš mogu delat za ta keš in se pri izbiri avta potrudi vsaj 10% tolko.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

ZIGA Uhelj
Nov uporabnik

Kraj: Portoroz

YARIS

Napisal/-a ZIGA Uhelj To jan 24, 2006 12:34 pm

Lep pozdrav!
Leta 2000 sem kupil Clio 1,6 RXE z vso mozno opremo. Vozilo je imelo TOLIKO napak, da sem ga obupan po 2 letih prodal. Poraba: 14 lit..., motor se je v mirnem teku zaganjal, strop se je odlepil, izpuh je vibriral, vlaga v luceh... Na servisih (probal sem vse od Ljubljane do Kopra) so se pa delali norca iz mene. Na servisu pri Kalanu so mi celo rekli, da oni najraje resujejo reklamacije s komunikacijo. Kaj naj se recem.

Mama je pred 2 leti kupila Yarisa 1.4 diesel. Brez problemov - uziva z njim.

Toliko o tem.

Veliko srece vam zelim.

Poz,
ZIGA

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker To jan 24, 2006 2:00 pm

Glede cliota novega se mi zdi da ni tak poskočen, doma mamo 1.4 16V tista druga izvedba ko ma 100KM, prej smo pa meli Megane coupe 1.4 16V letnik 99 pa je megane bolj bil poskočen kot tale clio, aja pa na začetku ko smo kupli novga cliota ni bil volan nastavljen tako kot mora bit (držal si ga ravno šel si pa levo) tak da sem zaenkrat za Yarisa, čeprav pristaš Renojev

LP
RK Slovenija

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To jan 24, 2006 5:41 pm

Ne vem jaz bi po vsej verjetnosti vzel clia ker mi pač toyote oblikovno niso všeč sploh pa ta novi yaris mi je grd, sam to je pač moje mnenje, drugače najlepši od malih mi je pa grande punto. Pa še to moja punca ima clio-ta 1.5 dci in dela zelo vredu ni nobenih problemov z njim, pa še zelo dobro gre, tako da kar se motorja tiče bi jaz vzel 1.5dci.
Slika
Slika

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE To jan 24, 2006 6:41 pm

Kaj pa kakšen C2 VTR,je tudi opcija,no ja odločil se boš na koncu sam,pa dober nakup ;)
CARPE IMPREZAM

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Re: YARIS

Napisal/-a BMW Motorsport Če jan 26, 2006 7:02 pm

ZIGA Uhelj je napisal/-a:Lep pozdrav!
Leta 2000 sem kupil Clio 1,6 RXE z vso mozno opremo. Vozilo je imelo TOLIKO napak, da sem ga obupan po 2 letih prodal. Poraba: 14 lit..., motor se je v mirnem teku zaganjal, strop se je odlepil, izpuh je vibriral, vlaga v luceh... Na servisih (probal sem vse od Ljubljane do Kopra) so se pa delali norca iz mene. Na servisu pri Kalanu so mi celo rekli, da oni najraje resujejo reklamacije s komunikacijo. Kaj naj se recem.

Mama je pred 2 leti kupila Yarisa 1.4 diesel. Brez problemov - uziva z njim.

Toliko o tem.

Veliko srece vam zelim.

Poz,
ZIGA

človk je vse povedu.
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jan 26, 2006 10:33 pm

vw polo. lepši je od obeh
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe jan 27, 2006 12:05 am

Jaz sem vozil oba nova modela - Go for Yaris. Pri cliotu so že sami plastični sklopi bili šlampasto narejeni in vse se je neki cimalo; nisem dobil občutka da gre za dovršen produkt. Le dizajn mi je bil cool
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

?

Napisal/-a davorkat Pe jan 27, 2006 9:29 am

Živjo,

najprej naj povem, da ne moreš primerjat francoza z japoncem,sploh na ne najslabšega francoza z nojbolšim japoncem.
Če bi se rad vozil po servisih vzemi Renoja, če bi se rad vozil po cesti pa Toyoto.

LP Davor

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: ?

Napisal/-a FLINK Pe jan 27, 2006 10:21 am

davorkat je napisal/-a:Živjo,

najprej naj povem, da ne moreš primerjat francoza z japoncem,sploh na ne najslabšega francoza z nojbolšim japoncem.
Če bi se rad vozil po servisih vzemi Renoja, če bi se rad vozil po cesti pa Toyoto.

LP Davor

Emmmm....ja,to si pa butnu vn ja :pray: ....se bom raj zadrzal.
Lp
:)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jan 27, 2006 11:43 am

FLINK je napisal/-a:

LP Davor

Lp

predvidevam da si ponosni lastnik nonstop servisiranega renoja in nikoli toyote
kolega je delal na servisu od bmwja- potem so na istem servisu popravljal toyote in baje da se je dejansko poznalo manj napak
poznam ljudi, ki imajo veliko težav z toyoto, subarujem,..., pa seveda tudi francozi
tko je vsi se kvarjo
zdej kolk maš smolo, pa bošđ dobu res slab avto, ki je bil narejen tik pred malico...
nujno si morš pogledat oba- yaris mi je rahlo dolgočasen, čeprav mislim da bi se osebno odločil zanj
lp

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Pe jan 27, 2006 12:51 pm

kljukec je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:

LP Davor

Lp

predvidevam da si ponosni lastnik nonstop servisiranega renoja in nikoli toyote
kolega je delal na servisu od bmwja- potem so na istem servisu popravljal toyote in baje da se je dejansko poznalo manj napak
poznam ljudi, ki imajo veliko težav z toyoto, subarujem,..., pa seveda tudi francozi
tko je vsi se kvarjo
zdej kolk maš smolo, pa bošđ dobu res slab avto, ki je bil narejen tik pred malico...
nujno si morš pogledat oba- yaris mi je rahlo dolgočasen, čeprav mislim da bi se osebno odločil zanj
lp

Lej sploh nism navijal tle za cliota al pa govoril d je reno boljsi ali karkol.ampak da je clio najslabsi francoz(poglej kter avto je avto leta, kterih se najvec proda) in da je yaris najbolsi avto toyote. in ben ti ne zagotavla k avto kupis kok bos mel problema. verjetno je clio bol na udaru saj se jih prodal zdalec najvec in posledicno jih je vec na servisu-so tudi taki k nimajo problemov.in verjemi, kokr ti pravis, tudi toyote se kvarijo.
Lp
:)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov