damijana je napisal/-a:Pozdravljeni!
Zanima me poraba in vzdrževanje Golfa IV 1.4 bencinca in Golfa IV 1.9 SDI.Možne klasične napake itd.
Morda bi lahko našla kaj drugega v istem cenovnem rangu! Prosim za vaše mnenje!
Hvala!
P.S.: Bistveno za moj nakup je mala poraba goriva in nizki stroški vzdrževanja (delam 15.000 km na leto)!
damijana je napisal/-a:Pozdravljeni!
Zanima me poraba in vzdrževanje Golfa IV 1.4 bencinca in Golfa IV 1.9 SDI.Možne klasične napake itd.
Morda bi lahko našla kaj drugega v istem cenovnem rangu! Prosim za vaše mnenje!
Hvala!
P.S.: Bistveno za moj nakup je mala poraba goriva in nizki stroški vzdrževanja (delam 15.000 km na leto)!
maniac je napisal/-a:izjema (če lahko temu tako rečem) potrjuje pravilo![]()
aja pa pri mojem sem pozabu napisati še popolno odpoved ključavnice za vžig pri cca 5.000 km, pa vse malenkosti sem izpustil seveda-to je le bilo kr nekaj let nazaj.
pa fotra je 2 krat pustil na cesti, pa ne vem točno kaj je bilo narobe...takrat še ni bil moj!
mi smo bili zeeeeeeeeeelo razočarani nad kvaliteto in zanesljivostjo golfa...
je bil pa fajni za vozit, tudi lega je bla kul, pa bremze so bile odlične.
lp
Mojster Miha je napisal/-a:Malo me motijo te izjave o SDI motorju - prepočasen, ne gre nikamor. Ne vem namreč, po katerih merilih sodite.
Njegov pospešek do 100 km/h ni neka "briljantna" zadeva, ampak kolikokrat pri vožnji uporabljaš ta pospešek - zelo redko.
LP
Mojster Miha je napisal/-a:seat - nekje zgoraj sm zapisal, da ima GOLF IV SDI po meritvah prožnosti (praktično to "uporabljaš" pri recimo prehitevanjih ) primerljiv rezultat, kot 1,6 l bencinski motorji v avtomobilih tega razreda - torej, če je ta motor kot si ti rekel "za stare čičote" - ali potem to po tvojem pomeni, da je tudi večina 1,6 l bencinski motorjev "za stare čičote" LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov