Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe feb 10, 2006 2:41 pm

Omelo je napisal/-a:... V sposobnosti Italjanov. Glede na to da sem vidu kako po Trstu vozijo.... OMG!

ko se navadiš je vredu. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Pe feb 10, 2006 2:49 pm

fine cars ma glih tko uvožene avte,tko da kr pozabi da so to realni kilometri ;) v sloveniji ne jadeš tazga letnika s tolko malo kilometrou,kaj šele uvožen...da ne boš preveč presenečen če bi ga prklopu na računalnik 8) pomoje je un sivi bolši...če so realni kilometri se nimaš kej bat ;)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe feb 10, 2006 2:56 pm

oooometlo :D

ko boš prodal cliota me pokliči oz. teden prej če boš mel resnega kupca, stric je glavni mehanik na a2s v celju in mu bom rekel naj najde nekaj kar je bilo kupljeno pri njih in redno servisirano.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo So feb 11, 2006 12:42 am

km niso ne pr enem ne drugem realni. Baje da je srebrn za 2.850 celo trčen bil in ne vem kaj... pa tut 127km my ass. Volan ma že kr bel, ne zlizan pač bleščeč, ampk prou zguljen. Eni sorodniki majo 100k pa je volan kot nov. Razn če z bruspapirjem voz... Pa tut vrata so zamaknjena voznikova za par mm, pa še notr ročka počena (najverjetneje bočn trk). k***... 3 avte sm vidu iz Ita, vsi groza. Jst prčakujem da bom dobil avto lep, nepodrajsan. Ne gre mi zdej al 2.8 mio al 3.3 mio. Važno da je lepo ohranjen.

Tko da, iščem naprej, avtov je ogromno, in kot je Croma reku, bom še njega mogu za rokav pocukat.

Uglavnm, sovražm avte iz Italije, lažejo ku... Gledam sm še Slo avte.

OLI
Novinec

komentar

Napisal/-a OLI So feb 11, 2006 8:38 am

Jaz bom pa takole rekel glede na to da pa malo se pa le spoznam na avtomobile:

1: pasatov je malo morje na naših cestah in se mi zdi že malo zveličan

2: koliko so kilometri realni čeprav piše da jih je 200.000km, lahko jih ima 400.000km.
Zakaj ne?
3: na tudi takšnem avtomobilu kot je pasat se vidi kako je avto utrujen če ima zelo veliko kilometrov.

4: velik avto veliki stroški, moraš biti človek denarno malce podkova da se spustiš v nakup takšnega avtomobila(zavarovanje npr: kasko z 50% bonusom okoli 100.000 sit)
Potem vzdrževanje takšnega avtomobila, tudi na pasatu kaj crkne, verjamite mi da ni vse tako lepo kot se sveti.

Lep nakup ti želim vendar trikrat premisli preden kupiš
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
pernat_b
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a pernat_b So feb 11, 2006 10:11 am

Kaj pa ta če si privrženec staylinga? (za kontakt piši pm)
Priponke
4430511_11_8_2005_dscn3383p.jpg
Timmy drift: http://www.youtube.com/watch?v=NXzNhBMdP5U
STREET RACING OR DRIFT IS NOT A CRIME!!!
www.slo-drift.com

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Re: komentar

Napisal/-a Omelo So feb 11, 2006 10:19 am

OLI je napisal/-a:Jaz bom pa takole rekel glede na to da pa malo se pa le spoznam na avtomobile:

1: pasatov je malo morje na naših cestah in se mi zdi že malo zveličan

2: koliko so kilometri realni čeprav piše da jih je 200.000km, lahko jih ima 400.000km.
Zakaj ne?
3: na tudi takšnem avtomobilu kot je pasat se vidi kako je avto utrujen če ima zelo veliko kilometrov.

4: velik avto veliki stroški, moraš biti človek denarno malce podkova da se spustiš v nakup takšnega avtomobila(zavarovanje npr: kasko z 50% bonusom okoli 100.000 sit)
Potem vzdrževanje takšnega avtomobila, tudi na pasatu kaj crkne, verjamite mi da ni vse tako lepo kot se sveti.

Lep nakup ti želim vendar trikrat premisli preden kupiš

Passatov je res veliko... ampak neumno se mi zdi da ne bi kupil avta ker jih je veliko. Mogoče to potrjuje kvaliteto ali uporabnost... Avto le ni bil poceni ko je bil nov. After all... zdaj mam cliota, kolk je pa teh :)
Ja kilometrov ima res veliko, čeprav pokaže števec precej manj. Sicer pa, če so servisi redno delani, pa avto star 4 leta... pa če je že naredil 200k km, se je mogu kaj precej na relacijah vozit. Vozil sem enega z 200k km, od sorodnikov, pa je bil avto kot nov (razn kamenčkov na havbi...).
S stroški je pa tako. Avto je precej poceni za vzdrževanje, sploh ker imam enega zelo dobrega serviserja zraven, ki mi tudi dele dobi ceneje. Če bi ga vozil prav pooblaščenem serviserju bi bilo dražje. A poglej to... BMW 5ka (2001 letnik), generalka 150k, v Makomi! Tko da ni vse tako drago. Delov je pa ogromno za dobit.
Registracija kot sem rekel, glede na to da ga ne nameravam kasko zavarovat, in pa tehnični, pride 145k. Cliota mam zdaj 110k al nekej podobnega. Niti ni taka razlika, kot je v samem udobju in prostornosti. Ne vem, tako razmišljam.

Pernat_b: Ja zanimiv, sem že gledal. Sicer ne maram teh "clean look-ov" ampak drgač pa lušen. Iščem pa karavana s highline opremo, 130hp in 6 brzinami. Tko da ta odpade.

OLI
Novinec

kasko

Napisal/-a OLI So feb 11, 2006 11:21 am

Ne zavaruješ kasko?

Kako je potem če ga razbiješ in se ti air begi odprejo, veš kolikšna je cena.

Za cliota letnik 2002 recimo 800.000 sit.

Lep pozdrav
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo So feb 11, 2006 12:52 pm

Avta sigurno ne bom zavaroval kasko, to sem 100%. Iz moje strani je mogoče sranje edino to, da mi ga lahko ukradejo, če bi mel pa kasko je pa že zavarvan proti kraji al neki. Ampak, da bom dajal 300k zato, da bom mel kasko, to pa ne. Novega že, dve leti starga tut. Mam žal le 10% popusta. Kasko se mi zdi odločno predrag, tut glede na to, da mam po svojem mnenju dovolj izkušenj, da ne bom povzročil nesreče, v kateri bom krivec jaz. V nasprotnem primeru je pa itak vseeno, ker bi dobil iz njegovega zavarovanja.
Ja optimist sem, pa nikol ne reči nikoli, pa vseeno. Nekako dovolj zaupam vase. Mogoče bom drugače razmišljal ko bom mel 50% dol, prej dvomim.

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di So feb 11, 2006 2:06 pm

Passati iz Italije so radi poceni, ker za Italijanski trg posebej delajo verzije, ki so ze v osnovi cenejse, ker imajo vgrajene bolj cenene materiale.
Tudi mi smo pred par leti kupili takega (rabljenega) in je motorno cist OK, ampak napram enakemu modelu istega letnika (kupljen nov v Slo) je znotraj precej bednejsi: siva plastika, ki smrdi po umetnem in se lusci, na vratih namesto tapeciranja spet pol plastike itd...ce te take reci motijo, si prej pazljivo poglej ce ti bo "delovni prostor" ustrezal.

So pa takile italijanski cenencki fajn, ce ti je pomembno da od zunaj izgledas bolj imenitno (kot v Cliu recimo) pa si sicer ne bi mogel privosciti in te znotraj siva trda plastika ne moti. Ali pa ce rabis delovni avto, da ti ga ni skoda za vozit bicikle, otroke, cement, drva...za kar je Passat karavan preverjeno odlicen.

Tomaz_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz_ So feb 11, 2006 2:36 pm

Prevazanje drv :-P Za to so traktorji al pa dostavna vozila ne pa Passat ;)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Ne feb 12, 2006 11:07 am

Imam še par vprašanj in bi lepo prosil koga za odgovore...

Kako se obnese 4Motion pri Passatu?
Je poraba zaradi njega kej večja?
Kaj pa sam občutek vožnje (pri Audi A4 Quattro je odličen).
Se kaj več kvarijo kakšni deli zaradi tega?

In pa konec koncev... A pozna kdo ta avto?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=645480#
Zelo zanimiv. Pa preveč poceni.

Lp, Matic

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne feb 12, 2006 2:48 pm

Upam da veš, da quattro in 4motion tut slučajno ni ista stvar.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne feb 12, 2006 3:25 pm

Samotar - ne klati neumnosti !!! In se prej malo pouči o zadevi, preden zapišeš !

Quattro = 4 Motion - v primeru, da gre za PASSAT o katerem teče debata. In če smo prou dlakocepski oz natančni so prve serije imele oznako Syncro.

LP

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Ne feb 12, 2006 7:10 pm

Kakor je meni znano, je Quattro drugačen od 4Motiona... sama tehnika, tehnologija. Je res da je oboje 4 kolesni pogon, ampak baje da je kr drgač. Tko da me res zanima kako je z vzdrževanjem in samim občutkom vožnje, kot sem rekel, quattro je odličn.

sim
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a sim Ne feb 12, 2006 7:52 pm

Passat 96-2005 ima torsen diferencial torej quattro. Torej je 4 motion pri tem passatu enako kot quattro pri vseh audijih (razen a3 in TT). Je bila pred kratkim debata o pogonih na vse 4...

Za tegale iz linka, ki si ga dal 2 posta višje: če je vse res (dvomim v kilometre-obrabljenost voznikovega sedeža) potem go for it, ker je res ugoden in dobro založen z opremo...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne feb 12, 2006 8:02 pm

Zadeva je preprosta - gre samo za drugačno označevanje. VW-ji imajo v primeru da ima avto 4x4 pogon označeni z 4 motion, AUDI-ji z quattro, ŠKODA z 4x4 ....
V bistvu, pa je s tehničnega vidika ločevanje zelo preprosto. V primeru, da je motor nameščen vzdolžno (A4, PASSAT), skrbi za primerno razdelitev pogona med prednjo in zadnjo t.i torsen oz mehansko reguliranje pogona, v primeru, da je motor postavljen prečno (A3, GOLF) za razdelitev skrbi t.i. hadlex sklopka.
V prvem primeru je 4 kolesni pogon stalni, v drugem primeru gre za v osnovi prednji pogon, ko izgubijo oprijem pa pa 4 kolesni.
Zdej detalje nima smisla razlagat, pa tudi ne razne "finte", kako v drugem primeru narediš stalni 4 kolesni pogon.

LP

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po feb 13, 2006 12:23 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Samotar - ne klati neumnosti !!! In se prej malo pouči o zadevi, preden zapišeš !

Quattro = 4 Motion - v primeru, da gre za PASSAT o katerem teče debata. In če smo prou dlakocepski oz natančni so prve serije imele oznako Syncro.

LP

Quattro ni isto kot 4motion. To, da imajo vsi vzdolžno nameščeni motorji quattro pa nisem vedel. Sploh če VW oba sistema trži pod 4motion.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po feb 13, 2006 1:19 pm

Kakor zgleda na slikah ta zadnji pasat in glede na to da je prvi lastnik, bi ga jaz šel bolj podrobno pogledat.
Slika

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Po feb 13, 2006 1:49 pm

stench je napisal/-a:Kakor zgleda na slikah ta zadnji pasat in glede na to da je prvi lastnik, bi ga jaz šel bolj podrobno pogledat.

Lastnik me je "razveselil" z novico da ima že kupca. Demm! Pa še črn je, po mojem okusu :evil:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov