Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Pe feb 10, 2006 6:02 pm

DIZELAŠ je napisal/-a:Ja no bo mel vsaj mir za nekaj časa za isti keš hehe!

Tkole bom povedu pa nočem nobenga krega 8) , zadnjič sem pelu golfa trojko 1.6 in lahko rečem da se z večjo drvarnico še nisem pelu. Glede pokvarljivosti - smo zadnjič pil nakar mu gre cink špula in ga more fiat bravo šlepat, tko da jest nebi o miru za nekaj časa. Če hoče met mir bo kupu kaj drugega.
Mimogrede so resnično dobri golfi samo dizli pa še to rado kej stran pade :?
Drugače sem pa alergičen - no ja sem vsaj priznal. Nočem pa šinfat kar tako naprej in vozte ljudske avte še naprej ;)

UPS don... ne me opozorit sej veš da tole mi ni v navadi ampak včasih moram pač povedat svoje... :idea:
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Pe feb 10, 2006 6:07 pm

Da pa se vrnem k spedenanim avtom:
Imaš dve vrsti stylarjev - eni svoje izdelke nato tiščijo do konca in naprej, drugi pa šparajo bolj kot pa svoje... poznam osebno človeka ki se nikole ne pelje več kot 130 in nikoli obrate nad 2900 HALLO - da ne govorim da je ves vesel kupil športni filter.
No ja jest sm kupu za punco stylano fiesto letnik 2000 in to za čist majhne pare - sej nekje je tema o antistylanju in nato mi govorijo forumovci oi bivših lastnikih in tišanju do konca tistega avta. Ampak avto ima 160.000 kilometrov in laufa - kaj čmo in upam da še dolgo bo saj sem jo jaz osebno itak postavil v originalno stanje.

Če ti je všeč ga kupi - s sabo pa vzami kakega mehanika in preglej motor itd...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe feb 10, 2006 6:35 pm

Kot so že monogi povedali - pejdi pogledat s kaki mojstrom, če je vse OK - in se potem po njegovi sodbi odloči.
Malo me čudi vsa ta dodatna oprema - podvozje, gume ... motor pa sodeč po končni hitrosti verjetno 55 ali 75 "konjev" - očitno bolj služi za "look" - ker drgači je vse "predimenzionirano" za tisto skromno konjenico.
Osebno bi raje kot takšno zadevo - v primeru, da iščeš zmogljivosti kupil nekaj takega
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=628304#
Po mojem prepriačnju PUNTO "zmrzne" glede zmogljivosti, za povrh pa si lahko obetaš manjšo porabo ko ga "tiščiš", pelješ pa se neprimerno udobneje in varneje. Glede km pa naj te ne skrbi - če so realni lahko naredi še enkrat toliko brez težav.

LP

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Pe feb 10, 2006 7:49 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Kot so že monogi povedali - pejdi pogledat s kaki mojstrom, če je vse OK - in se potem po njegovi sodbi odloči.
Malo me čudi vsa ta dodatna oprema - podvozje, gume ... motor pa sodeč po končni hitrosti verjetno 55 ali 75 "konjev" - očitno bolj služi za "look" - ker drgači je vse "predimenzionirano" za tisto skromno konjenico.
Osebno bi raje kot takšno zadevo - v primeru, da iščeš zmogljivosti kupil nekaj takega
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=628304#
Po mojem prepriačnju PUNTO "zmrzne" glede zmogljivosti, za povrh pa si lahko obetaš manjšo porabo ko ga "tiščiš", pelješ pa se neprimerno udobneje in varneje. Glede km pa naj te ne skrbi - če so realni lahko naredi še enkrat toliko brez težav.

LP

:shock: tale accord se mi zdi nekam ful poceni :?

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Pe feb 10, 2006 8:14 pm

Sej tuki nekje imajo cene glede na letnik. Še en je pa črn za mislim da 550k pa letnik 95.
Zanimivo pa je da imajo karavani accord aerodeck tako ceno :?:

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo Pe feb 10, 2006 8:26 pm

:D :D :D

jz bi kupu Fiata. Res bi ga. :D :D :D
Če se kej zastopiš u šravfarijo pa itak. Rezervne dele dobiš za vsakim vogalom,
pa še ti jih skoraj u hrbet mečejo.
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe feb 10, 2006 8:29 pm

rok46 je napisal/-a:
Golfy je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:točnu sm vedu da mu boš golfa podturiu :roll:

Kaj češ boljšga? :tomidelej:

golf II 1.3 D :)

Golf dizla ima 1.6 motor ne pa 1.3 to je bencinar.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Re: moj prvi avto

Napisal/-a sonček Pe feb 10, 2006 8:41 pm

mihci je napisal/-a:Zanima me če kdo pozna ta avto http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=635892 oz - a je za kupit ali ne.

Hvala

Moje mnenje:
Glede na to da si kar veliko odg. dobil ti bom povedal takole,če ti je avto všeč ga kupi tudi men je kar. Lej pred 14 dnevi sem bil v Italiji sem bliz Italije in tam dobiš vse za puntota tk da ko so ti eni rekle.......sej če ti bo kej crknil sam via Italija, men je mal žov ker so tako lepi puntoti na odpadu pa celi nč ne manka.........tko kot so ti drugi povedal rajš pel na amzs ker avto moraš obvezno dvignt, tist če boš mehanika sabo vzel nov kej dost tok še jaz vem ker sam se lastim že 10 avta v 2 letih oz.manj tako da imam izkušnje avto vidm že čez 10 m kakšen je kako je bil vožen vse.........
Ali pa še mal poglej druge avte mogoče ti bo pa kakšen drug bol všeč............vsak avto se kvar ni ga avta da se nebi tako da bodi previden.............10 let stari agregati zdržijo okol 200.000 km pol se pa začne enm že pr 150.000 km enim pr300.000km..............velik sreče

lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe feb 10, 2006 9:53 pm

Italija je glede avtomobilov ena res zanimiva dežela - na eni strani najdeš "nove" na odpadu, na drugi strani se ljudje vozijo v "podrtijah". In imam občutek, da imamo v SLO na splošno boljše avtomobile, predvsem pa so pri nas lepše vzdrževani.
Glede odpadov, poceni delov ipd - dejte malo premislit !!!
Najprej, dejte raje kakšen denar ali dva več, pa kupite dober, ohranjen, vzdrževan ... avto. Na odpad in poceni dele ne se zanašat - dober avto potrebuje samo potrošni material ! In osebno bi raje kot brskal in iskal rezerven dele na odpadih, kupil kot rečemo "od konkurence" in sicer nove. Oni so tradicionalno odlični trgovci in oni znajo trgovat - seveda v zadovoljstvo svojega žepa, ne pa vašega !

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe feb 10, 2006 10:05 pm

Se moram popravit - zgoraj mi je "ušla" beseda, ki precej spremeni tekst

Italija je glede avtomobilov ena res zanimiva dežela - na eni strani najdeš "nove" na odpadu, na drugi strani se ljudje vozijo v "podrtijah". In imam občutek, da imamo v SLO na splošno boljše avtomobile, predvsem pa so pri nas lepše vzdrževani.
Glede odpadov, poceni delov ipd - dejte malo premislit !!!
Najprej, dejte raje kakšen denar ali dva več, pa kupite dober, ohranjen, vzdrževan ... avto. Na odpad in poceni dele ne se zanašat - dober avto potrebuje samo potrošni material ! In osebno bi raje kot brskal in iskal rezerven dele na odpadih, kupil kot rečemo "od konkurence" in sicer nove. Oni - Italijani - so tradicionalno odlični trgovci in oni znajo trgovat - seveda v zadovoljstvo svojega žepa, ne pa vašega !

LP

Tomaz_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz_ So feb 11, 2006 2:38 pm

Kolkr berem on sploh ne zna odgovarjat. Odgovor je da vedno ponudi Golfa.... Svasta...funkcionalna nepismenost.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So feb 11, 2006 3:27 pm

[quote="Mojster Miha"]Italija je glede avtomobilov ena res zanimiva dežela - na eni strani najdeš "nove" na odpadu, na drugi strani se ljudje vozijo v "podrtijah". In imam občutek, da imamo v SLO na splošno boljše avtomobile, predvsem pa so pri nas lepše vzdrževani.

Bingo !!!!
Slovenci smo tok flegma,razvajen da ne morš vrjet, tam sem videl od starga ko zemlje do novaga avta majo tud BMW za 10 milijonov pa stare kripe.....
Lej jest k se vozm v Ljubljano pa se to majo same nove avte zakaj nekupjo za 500.000 avto k je čist vredu pa še vso opramo majo tist k ma nov avto je flegma.....to je moje mnjenje.......v Italiji se dobi vse za fiat kar hočeš..

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So feb 11, 2006 3:33 pm

Tomaz_ je napisal/-a:

Kolkr berem on sploh ne zna odgovarjat. Odgovor je da vedno ponudi Golfa.... Svasta...funkcionalna nepismenost.

Golf 2 dizla je sam v tem štos da je pocen to se prav nabavna cena minimalna ter stroški kot vzdrževanje,gorivo,reg. in to je zasilni izhod če nimaš denarja in ga pač nameniš nekam drugam..

To pa je moja ena vmesna:
""""""""Avto za 500.000 sit dobiš tazga kot iz trgovine in zakaj bi kupovali nove.????? na to mi naj edn odg.....ker smo razvajeni slovenci in o nas Evropska unija misli da smo ne sposobni nič vredni kar se tiče zaposlitev v EU.
Sloveni nevljudni,nestrpni folk je totalno nor in to je slovenija sam zarad čefurje jedni basanci k tle nam delajo take probleme....itd."""""""
Če nebi blo basancov bi mi bli bolj razviti,neprednejši s tehnologojo in ker mora pač država pomagat brezposlnim ne more vlagat v gospodarstvo......¨¨¨¨¨¨¨""""""""""

lp

Uporabniški avatar
jan stas
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a jan stas So feb 11, 2006 4:21 pm

soncek,ti sam povej,kje ti loh placam gajbo!! :pivo
Subaru Legacy driver!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So feb 11, 2006 4:44 pm

Še neki sem pozabu povedat namreč sam sem imel seat cordobo ki je imela kar veliko opreme not si se pelov kot kakšen direktor in zdej imam golf 2 dizl ima 300.000 km in je str skoraj 20 let ja dvajset let in sem heppy,ne pa tist Ljubljančane poslušat k ti na vsakem vogalu prec hupajo pa kaj jim je frajarji se dalajo.....joj mi gre to na jetra to je moje mnenje-še knjigo bi napisal o tem......to je še ena moja vmesna ker sem jezen ker se mi eni takoj na hupo obesijo no ene morm pa pohvalt sam ne tist k piše na reg. tablc LJ ampak druge kot KR,GO ker so vljudni in ne hupajo........
lp

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor So feb 11, 2006 4:58 pm

A ni čuden da men pa nikol noben ne hupa pa tud nisem iz LJ. Si se kdaj vprašu če ni v teb problem? Mogoč pa ti tako sranje po cesti delaš.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider So feb 11, 2006 5:52 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:
martk je napisal/-a:Starši od kolega so šli iz Hotedršice na Vrhniko (20 km) kupovat kokoši (res, brez za****ncije). Pa me pol kolega kliče, naj pridem pogledat, češ, da avto ne gre več. Nismo ugotovili nič, razen sumljivih zvokov. Kasneje se je izkazalo, da je luknja v batu. Pa od punce cimra... raje nebi, kolk problemov je mela revca... Puntota ne vzamem, pa da ga šenkaš.
Moje OSEBNO mnenje

baba čula baba rekla
in zdaj se bo vsakemu ki ima fiata naredila luknja v batu? :roll: :roll:

sam res mi grete na jetra z temi "stereotipi" o fiatih in še veeeliko drugih znamk je še zravn.

jaz vam pa tako rečem: tej vaši trektorji so en velik stereotip super avta

ontopic: če je pa avtoček vredu: go for it! edino nebi škodilo nekaj več opreme
pa tudi če se kaj pokvari imaš najcenejše dele kar se jih dobi

Da ne govorimo o elektroniki fiata! Mel sem ga cela dva mesca pa ko sm se ga znebu sm bil najsrečnejši človek na tem planetu. Take stvari se pač dogajajo folku. Slabe dihtunge, bati, elektronka, barva,... so pač stvri k so pr italjanih normalne. Če maš ti srečo z avtom, v redu! lahko pa da jo od jutr naprej ne boš mu več. Kera baba govori čez golfe? mogoče čez 4 ali 5 let, ko bodo mel po 200 in več kkm za serijo 4 ali 5, saj se bodo takrat pojavile na njih posledice globalizacije. Res je, da so zdaj veliko manj kvalitetni kakor15 let nazaj, ampak kdor mi reče besedo čez naslednje avte je totalen i**** oziroma narcističen čedo ki ljubi svojega konja: golf 1,2- sosed ma 2-ko naredu, 630 kkm z redno menjavo olj in filtrov ter podobne stvari-vožnja na relaciji slovenija-švica, kjer je dokaj razgiban teren. Avto je star 20 let. Še vedno na cesti. MB 200d- Vozi sosedov stric, bivši kurir, relacija:ljubljana-beograd. število km: ??? približno 10 let nazaj crknla zajla za števc. Zadnji zapis: 580 kkm. Vozen . Ličarsko obnovljen, zamenjana dihtunga na šibedahu in levi žmigavec ter kuplnga. Ostalo redni servisi.(ole,filtr, bremze, jermena, auspuh...) Sicer taka avta ne bi mel nikol, ker je udoben in hiter, kakor sosedov zetor ampak to so pač dejstva, ki jih ne more izpodbit noben špagetar ali francozar. Sicer je pa tako: Katerih oldtimerjev je več v primerjavi z tem kerih se je več prodal? Verjetno fiatov! :rofl :bonk

Ti pa ko kupuješ avto, se pozanimaj da ni hodu na kšne drege sam ponavad za take k dajo ful dnarja v avto velja da ga pazjo, razn uni k dobijo keš od fotra.Pa za servise poglej pa da ni gniu al pa zbit. Pa zarad opreme probi ceno mal zbit. pa če ga boš kupu koj vzam uno nalepko zadi dol, k je gnusna. Aja pa menjalnik dobr sprobi.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain So feb 11, 2006 6:33 pm

pise vse homolomo.... potemtakem to pomeni da tudi aluwing :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo So feb 11, 2006 6:56 pm

Mojster Miha je napisal/-a: In osebno bi raje kot brskal in iskal rezerven dele na odpadih, kupil kot rečemo "od konkurence" in sicer nove.

Tukaj pa se ne morem popolnoma strinjat s tabo.
Zapomni si, da kar se tiče KAROSERIJSKIH delov, rajši uzamem rabljeno pa original, kot pa novo od konkurence.
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So feb 11, 2006 7:01 pm

Bor je napisal/-a:A ni čuden da men pa nikol noben ne hupa pa tud nisem iz LJ. Si se kdaj vprašu če ni v teb problem? Mogoč pa ti tako sranje po cesti delaš.

HeHeheheheheheheheh a men ne dela hupa pr golfu 2 dizl tk da hupat ne morm itak pa noben kart nisem ker sem potrpežljiv se bodo že zrajtal kdaj je treba spelet......lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov