Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To feb 14, 2006 9:40 am

Boj, zelo lepo, da si zadovoljen z nakupom, ampak oprosti, tvoj post je napisan v tako "narejenem" in "rahlo na suho" slogu, da preprosto zveni kot reklama. Podobne poste je imel tip, ki je na vsa usta hvalil neke zaščitne prevleke za avte. Jaz ti ne verjamem. Pa bi rada vedela za posrednika, ki ne prodaja mačka v žaklju, verjemi.

colos
Nov uporabnik

Napisal/-a colos To feb 14, 2006 1:35 pm

Šel sem gledat en avto, ki naj bi bil uvožen iz Belgije. (avto naj bi uvozil on - prodajalec A. Prepriceval me je, da je nek velik uvoznik avtomobilov, da vsi kupujejo pri njem, ker na bi ne vem kaj..., verjel mu nisem nic) Po telefonu sva se s prodajalcem zmenila, da naj ima vse papirje s seboj - servisno knjigo, navodila... Avto naj bi imel 87000 km (sumljivo).

Prišel je brez vsega. Testna vožnja OK. Zmenila sva se, da se naslednji dan dobiva na AMZS, kjer naj bi pregledali avto.

Naslednji dan najdem na internetu oglas za isti avto. Poklical sem prodajalca (prodajalec B) in je dejal, da je on avto uvozil iz Nemcije in ga pred parimi meseci ze prodal. Avto sem prepoznal po znacilni praski in poskodovanem predalcku - vlom. Avto je imel 143000 km.

Pri vsej zgodbi mi ni bilo jasno to, zakaj je bila cena pri prodajalcu A pb 500000 SIT nizja kot se taki avti prodajajo.

Na sreco tega avta nisem kupil, sem pa kupil podobnega, upam da z realnimi kilometri (lepo ohranjen in datumi servisov se ujemajo - preverjeno na pooblascenem servisu)

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček To feb 14, 2006 2:20 pm

Tudi jaz bi rad povedal, da imam z Atedom dobre izkušnje. Trgovec se je izkazal za konkretnega poslovneža. Ko sem pred meseci gledal lagune, sem bil že čist odločen za nakup, a se mi je zalomilo, ker se je pojavil večji strošek na drugem področju, tako da sem ostal brez nagledanega avta, kateri je bil kasneje prodan. Konec leta sem spet prišel tja in šef me je spoznal in mi ponudil avto za katerega da "roko v ogenj".
Picasso mi sedaj dobro služi.
No, kasneje sem pripeljal sodelavca tja, k se je zanimal za enega scenica, pa mu je šef priporočal drugega, ker ta naj ne bi bil OK.
z eno besedo: konkretenodnosposlovnazanesljivost.

lp
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

.:Rok:.
Nov uporabnik

Napisal/-a .:Rok:. Če feb 16, 2006 9:23 am

Pozdravljeni,

preseneča me negativen odnos nekaterih do tujih avtomobilov, do Ateda in pa tudi do pohvalnih prispevkov o nakupu in samem vozilu.

Tudi sam sem izjemno zadovoljen z avtom, ki sem ga kupil v Atedu. Oktobra sem kupil Passata (karavan), 2002 letnik, 96kW. Avto je imel 96.000 km in v Atedu so mi naredili velik servis in le-ta je bil vštet v ceno! Poleg vsega tega je bila cena vsaj 10% nižja kot pri ostalih primerljivih avtomobilih na avto.net. Priznam, da sem iz km v km bolj zadovoljen z avtomobilom.

Omenjali ste tudi direktorja, ki je profesionalec od glave do pete, odlično se spozna na vse avtomobile, katere ima na zalogi in nimam nobenih pripomb. Salon (večina ostalih trgovcev ima kontejnerje in resnično mi ni do trgovanja tam notri) imajo zgledno urejen in resnično se počutiš, da si tam dobrodošel.

Kar pa se primerjave z ostalimi tiče je pa tako, da se je kolega dobro nategnil z nakupom novega avtomobila drugje. Kupil je megana break (2001), bencinar, pri drugem dilerju. Zanj je odštel 1.440.000 sit. Z avtom ima kar nekaj problemov (od pokvarjenega potovalnega računalnika do precej večje porabe kot mu je bilo rečeno). Za ta denar (ali pa še kakšen tolar ceneje) bi dobil v Atedu leto mlajšega megana in skoraj zagotovo ne bi imel takih problemov z njim. Je pa dejstvo, da je rabljen avto rabljen avto.

Lp,
Rok

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Če feb 16, 2006 1:28 pm

Ne jih tolk hvalt, se bodo pokvaril :jao:

boj
Nov uporabnik

Napisal/-a boj Če feb 16, 2006 8:04 pm

Me veseli, da nas je kar nekaj takih, ki smo zadovoljni z nakupom v Ated-u. Ker sem bil že obdolžen reklame in zavajanja. Tako, da še enkrat ponavljam, da sem smo napisal tisto, kar sem doživel, da bo to lahko v pomoč drugim.
lep pozdrav

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Če feb 16, 2006 8:36 pm

Jest pa ne razumen zakaj eni ne morejo verjeti,da nekateri kupijo dober avto.Potem kar tle govorite NIKAKOR ne smeš kupit rabljenega avta ker te bodo nategnil.Jest tudi kupujem rabljene avte,ker se mi zdi kupovati nove predrago za moj žep,vendar sem do zdaj dobil še vedno dober avto.Sej določene stvari crknejo,samo to so potrošni materiali al pa okvare do katerih pride pač pri rabljenih avtih.Pa tudi če je avto bil zbit še ne pomeni da je zanič,pač pa mora pa bit dobro popravljen.

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Pe feb 17, 2006 8:13 am

Sej problem nastane, ko plačaš nekaj, kar avto ni.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe feb 17, 2006 8:47 am

Problem nezaupanja v bojev in Rokov post je iz mojega stališča to, da je to prva tema, v kateri sta sodelovala in da oba hvalita istega preprodajalca, poleg tega pa nas ima večina slabe izkušnje s preprodajalci, ki v oglasih navajajo ogromno opreme, za katero pozoren kupec že takoj ugotovi da je ni, ob ogledu avtomobila se pa ugotovi še da ima drug zelo slabo pobarvan odbijač ... piše pa da ni bil karamboliran - kako naj potem zaupamo preprodajalcem. Dogajali so se že primeri po forumih, ko se je eden izmed zaposlenih pri določenem prodajalcu prijavil na forum pod par različnimi imeni in hvalil svoje podjetje in delal zelo dobro zastonj reklamo. Število objav sicer ne pove dosti o znanju uporabnika, pove pa, koliko časa se ta človek že ukvarja z določeno stranjo (razen tistih, ki samo berejo) in kakšno ime ima, tako da bolj zaupam G0razdu in Pirčku, ki pa imata tudi dobre izkušnje.

Moj post ne pomeni, da ne pohvalit dobrih preprodajalcev, hočem pa povedati, da neutemeljena reklama kar tako na hitro vsaj pri meni ne užge in da se na koncu takih tem zve kdo je tisti, ki je reklamiral določeno podjetje. Je pa seveda koristno, da se zve kakšni so določeni preprodajalci, tako da kar nadaljujte s temo, več ko bo dobrih glasov, bolje bo... edini problem bo, če bo sedaj prišlo še 5 novih uporabnikov, ki bodo to podjetje hvalili.

Pa srečno vožnjo z novimi avtomobili! Tudi sam kupujem rabljene, a se držim lastnikov.
Slika

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Napisal/-a Pirček Pe feb 17, 2006 9:02 am

Hvala za zaupanje, Mate............. :tomidelej:

Drugače pa lahko po mojih prejšnjih postih preverite, da nisem nategovalec....

p.s.: nekaj časa nazaj je bila tema o podjetju Finnova, ki je bila kasneje zaklenjena.....a glej ga zlomka, prav zadnji post je napisal uporabnik "Boris".....dam mojo dobro roko v ogenj, da je on uslužbenec pri tem podjetju....(sem tudi sam se zanimal za nakup avto pri njih)..... :roll: :?
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe feb 17, 2006 9:19 am

sonček you are killing me... :rofl :rofl

kar se pa tiče preprodajalcev...so ljudje, ljudi pa dobro poznamo. nekateri so kače, nekateri pa miške ;) pač, odvisn na kakega naletiš. lahko ti bo en lagal v obraz, ker hoče mal obogatet, drugemu pa se gre za to, da proda z nekaj profita in si tako zasluži denar in še računa na to, da bo kupec raznesel dober glas o njem naokoli. zej smo pa tam...resda en proda ena avto s tok dobička kot ga dobi "pošteni" s tremi, vendar 3je zadovoljni ljudje so bolši in ti povejo naprej drugim, ki se morda vrnejo.
to vela za salone, o dilerjih na sejmih raj ne govorit, ti po večini sodijo v kategorijo "kače"

.:Rok:.
Nov uporabnik

Napisal/-a .:Rok:. To feb 21, 2006 1:30 pm

Mate je napisal/-a:Problem nezaupanja v bojev in Rokov post je iz mojega stališča to, da je to prva tema, v kateri sta sodelovala in da oba hvalita istega preprodajalca...

Se mi je zdelo, da se bo nekdo zapičil v število mojih postov. Priznam, da sem se registriral zato, da bi oddal svoje mnenje = pohvalo na račun avtosalona.Razlog je, da sem pač zelo zadovoljen z nakupom avtomobila pri njih in da me moti negativen odnos do tujih avtomobilov. OK, priznam, da sem slišal že malo morje slabih izkušenj in da se najde kakšen diler, ki ima slabe avtomobile, a so moje izkušnje drugačne (glede na to, da je to moj prvi tuji avtomobil). Že prvi stik s prodajalcem me je navdušil, poleg tega pa imajo zgledno urejen salon in parkirišče (za razliko od nekaterih ostalih!!), kar je, vsaj meni, dalo dodatno zaupanje do Ateda.

Poleg tega pa bi omenil še eno zelo pozitivno lastnost, ki je noben ni omenil! Prodajalec pelje stranko, če ta seveda nima prevoza, na občino, da overi pogodbo in nato še na LPP, da uredi vse potrebno za registracijo vozila in da se ne izgublja v Šiški in da ne izgublja časa. Žal še nisem slišal, da bi kateri drug diler to naredil, če pa je pa je to vsekakor vredno pohvale!

Lp,
Rok

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Napisal/-a Pirček To feb 21, 2006 2:24 pm

.:Rok:. je napisal/-a:Poleg tega pa bi omenil še eno zelo pozitivno lastnost, ki je noben ni omenil! Prodajalec pelje stranko, če ta seveda nima prevoza, na občino, da overi pogodbo in nato še na LPP, da uredi vse potrebno za registracijo vozila in da se ne izgublja v Šiški in da ne izgublja časa. Žal še nisem slišal, da bi kateri drug diler to naredil, če pa je pa je to vsekakor vredno pohvale!

Lp,
Rok

aja, seveda, to sem pa res pozabil omeniti.... :oops:
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To feb 21, 2006 2:38 pm

Nisem reku, da tebi osebno (Rok) ne verjamem, samo nasplošno nimam zaupanja do ljudi, ki se pojavijo na forumu in kar naenkrat hvalijo neko firmo, ravno zaradi primerov reklam, ki so se že zgodili.

Ni pa kakorkoli narobe, da se pohvali dobre preprodajalce, če si to zaslužijo, ker je to edini način, da se znebimo nategantov. Kar tako naprej :)

Upam, da ni kakšne zamere in da sem moje mišlenje dobro pojasnil.
Slika

zastava
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a zastava Po jan 22, 2007 11:53 am

Lumpi je napisal/-a:Boj :!: :!: :!:
Več ali manj vsi slovenski dealerji nabavljajo avte iz tujine.
Jaz sem tudi iskal avto zase vendar po enem mescu iskanja sem ugotovil , da ne bom našel normalnega avta kateri ni bil poškodovan.
Drugače pa avti iz italije - kao lizing hiše itd rentacarji ITD..
1.Avti so bili vsi sesuti. (cel avto je v tujini dražji kot pri nas kuplen slovenski avto)
2.Ponarejene imajo servisne knjige...
3.Kemično čiščenje je bilo v vseh avtih, kar se vidi na sedežih na šivih
4.Uglavnem šit od šita.
Nerealni kilometri
Tudi v Atedu sem iskal avto.-Nikoli poškodovanega avta nima :!: :!: :!: .

Pa še o transportu teh avtov:
Na odpadih v Italiji iz večih avtov skupaj zložijo enega in ga na licu mesta štrihajo.
Avto pa se potem suši na kamionu.
Vsi avti imajo v barvi umazanijo če bolje pogledaš.Naši dilerji avtov pa kupujejo cele šleperje avtov z zanimivo preteklostjo.

Iz prve roke povem, da tak avto ki si ga npr kupil pri nas za 2 MIO sit našega dilerja košta cca 1 MIO sit.(seveda ža "strokovno zrihtanega za prodajo).
Zato ni problem dati še kakih 50.000 sit na željo stranke za manjše popravilo.
Kaj pa če bi peljal avto na meritve laka in če ti prodajalec ni povedal da je avto kao nekaramobiran in nepoškodovan - ODVETNIK in tožba.

Drugače če nimaš pojma o avtih ne piši neumnosti, ker zavajaš še ostali folk.
PS: Tip me je stem postom tako skuril da sem moral odpisati na ta način :!: :!:
Drugače pa redno prebiram ta foirum in je cool.
Boris

ma ti si mal ubrisan.A si mogoče že kupil kakšen tak avto,da to kao vse veš?????

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Ne maj 20, 2007 9:12 am

Ne vem, kako se avto kupuje, ampak tudi tisti je bil iz Italije. Saj veliko kilometrov ne moreš skriti, če ne drugje, se bo na prečnih volanskih letvah poznalo...sicer pa sem rekel prodajalcu, da pridem s stricom mehanikom in boma lak zmerila in mi je lepo po vrsti povedal. Praska je tu, praska je tam, zadnji desni del je bil poštrihan. Pošteno.

Zadnjič kličem enega za enaki avto, mi je povedal, da je avto iz Nemčije, da je bil od zadaj nabasan in drugo kot odbijač ni bilo menjano, ker ni bilo hudo. Lahko pa grema na pregled...

Mislim, da če začneš prodajalcu pravilno govoriti, se bo sam - ali zajebal/usrašil ali pa bo pošteno povedal....
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Ne maj 20, 2007 10:38 am

oprosti samo to zgleda tak ko da je kaki oglaševalec napisal neki oglas,tak da pojdite nekam drugam reklame delat.

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Sr maj 23, 2007 4:30 pm

mene pa zanima a je to avtohisa v siski nasproti malega lokala po imenu ALADIN v taki ozki ulici?
višje,močneje,hitreje

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Napisal/-a Pirček Če maj 24, 2007 8:03 am

grega88 je napisal/-a:mene pa zanima a je to avtohisa v siski nasproti malega lokala po imenu ALADIN v taki ozki ulici?

Ja, prav tam.
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Larisa7
Nov uporabnik

Napisal/-a Larisa7 Ne sep 23, 2007 1:38 pm

Kupila sem avto (Rover 214) pri avtohiši Ated. Zelo sem bila zadovolna s poslovnim odnosom. Na vsak avto dajo 1 mesec garancije in se po moji izkušnji tega tudi držijo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov