Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To feb 14, 2006 10:26 am

INFINITI je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:Svetujem ti testno vožnjo pa se potem odloči. Stroški so odvisni od tega kaj kupiš oz ohranjenosti. Poraba bo jasno nižja pri ALFI. Padanje vrednosti, ustreza imidžu MB-ja in jasno boljša kot pri ALFI.

Predvsem pa ne poslušaj tle modrovanj tipa Infiniti - "drvarnica", "nekultiviranost", "podvozje kot lada" - dej, dej zdej al si vozu kako "strokovno" popravljeno razbitino al kej podobnega, ker drgači mi gre na smeh. Voziš HYUNDAI-a COUPE in zdej boš govoril o "drvarnici" in ne vem še čemu ....
V primeru, da je CLK tako ohranjen kot tvoj COUPE je če malo pretiravam svetlobna leta pred njim - od izdelave, podvozja, zavor, voznih lastnosti, izdelava recimo platnene strehe, mehanizma, zvočne, toplotne izolacije in vsega kar sodi zraven v poglavju CABRIO napram drugim avtomobilom te sorte in še bi se našlo
Tista o nekultiviranosti je pa pika na i - če ne veš kaj je kompresor in kako deluje .... na kratko bolj kultiviranjega turbo motorja ni !

LP

Brezveze da sploh razlagam - naj se vsak zapelje zase pa še kaj drugega pa bo ugotovil isto ali pa ne. Novi CLK je svetlobna leta pred tem o katerem govorimo. Ampak glede stvari, ki sem jih zapisal za tega stojim 100%. In ja še toliko bolj žalosno, da se mi je v primerjavi z 5X cenejšim avtom zdel drvarnica.
Kultiviranost tega motorja je pa definitivno na ravni 15 let starega pralnega stroja Gorenje. Brni kot svinja in nič ne da od sebe. Karoserija se uvija, da je joj - in posledično je tudi lega katastrofa. Volanski mehanizem je tipa "recilculating ball", ki že sam po sebi slobi kot najslabša zasnova, ki naredi avto popolnoma nekomunikativen in volnen pod rokami-To ni mercedes, ki je vreden nakupa. Kljukec je dal boljši izbor če že iščeš primerljivo meco.
Tako, da še vedno je Alfa GT 10X boljši izbor od starega CLK.

Pa drugače imam rad Mercedes (treba je le vedeti kateri je dober), tako da ne bluzi neumnosti - glede coupeja pa verjetno veš le kako značka na njemu gor zgleda. -Odrasti malo!

Mojster miha: voznja traktorjev je bolj tvoje podrocje glede na tvoje poste. Jst sm tut vozu sicer kupejevsko verzijo tega MBja in moram rec da je avto res totalno brezvezn. Podvozje je cist mehko, volan neodziven, obcutek mas kot da si ogoljufan ce gledas zunanjost glede na voznjo. RES

Aja pa ce ze, hyundai 2.0 je hitrejsi avto, ki bolje ve kaj je. Ni 2 tonska skatla z pospeskom nad 10s ki je nova stala okoli 10 mio in trosi malo morje bencina ob tem pa ne ponuja niti sportnosti, niti prakticnosti niti zanesljivosti. Aja pa povej mi na kksnem specificnem primeru ta svetlobna leta razlike ( pa ne pozabit da bi za ceno enga clkaja dobil 2 coupeja in je žalostno da se ga sploh lahko primerja.)

Kupijo ga taki ljudje, ki se spoznajo samo na znamko in mojster miha je prvak v temu se mi zdi...

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] To feb 14, 2006 10:59 am

Jst bi vzel Alfo, čeprav drugače prisegam tudi na MB..
Razlog je preprost: Dobiš (skoraj) nov avto z veliko opreme. Je res, da alfe hitreje izgubljajo vrednost, a to moraš pač vzeti v zakup..
MB je že star in ima motor, kot so nekateri že napisali, ki ne spada v tak avto. Tistih 163 konjičkov je zelo neiskrivih. Motor je zelo nekultiviran, a se oddolži z kar ugodno krivuljo navora..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek To feb 14, 2006 11:07 am

Meca....... ker nudi nekaj kar alfa GT nikoli ne bo mogla....veter v laseh ;)
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To feb 14, 2006 11:10 am

Biskvitek je napisal/-a:Meca....... ker nudi nekaj kar alfa GT nikoli ne bo mogla....veter v laseh ;)

pa naglušnost, pa izpadanje las, pa prehlad, pa vedno svinjsko umazuano notranjost, pa živo-rdeče zapačeno faco poleti v primeru nesreče pa še izgubo skalpa ob prevračanju :lol: :lol: :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Napisal/-a Biskvitek To feb 14, 2006 11:12 am

pa poglede zavistnih ljudi......... :D
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To feb 14, 2006 11:20 am

Biskvitek je napisal/-a:pa poglede zavistnih ljudi......... :D

Pa po notranjosti avta ogorke čikov,mastne pljunke, piksne od pive, lužice urina in zašmrklane robčke od teh istih. :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Napisal/-a Biskvitek To feb 14, 2006 11:21 am

k se voziš ni nič od tega ko te pa ni pri avtu imaš pa itaq streho gor tako da to odpade :D
Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] To feb 14, 2006 11:24 am

INFINITI je napisal/-a:
Biskvitek je napisal/-a:Meca....... ker nudi nekaj kar alfa GT nikoli ne bo mogla....veter v laseh ;)

pa naglušnost, pa izpadanje las, pa prehlad, pa vedno svinjsko umazuano notranjost, pa živo-rdeče zapačeno faco poleti v primeru nesreče pa še izgubo skalpa ob prevračanju :lol: :lol: :lol:

če kupiš kabrioleta pač vzameš te stvari v zakup ;)
Let there be rock!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To feb 14, 2006 11:33 am

cordo je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:jst bi na tvojem mestu kupu MB 220 cdi sport coupe- k je res majka od avta
med temi dvemi pa res ni vprašanje- alfa romeo

Pravilno je dvojina:Med tema dvema

glas za Alfo

ja sm bil že mal zaspan
jst bi uglavnem vzel neki tazga
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=625377#
oz. bi najdu z 2.2 mašino- k leti ko p....
pa usnene ogrevane zice
to ti je neka vmesna izbira, ki je po moje najboljša

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo To feb 14, 2006 11:48 am

HajdukS je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:Svetujem ti testno vožnjo pa se potem odloči. Stroški so odvisni od tega kaj kupiš oz ohranjenosti. Poraba bo jasno nižja pri ALFI. Padanje vrednosti, ustreza imidžu MB-ja in jasno boljša kot pri ALFI.

Predvsem pa ne poslušaj tle modrovanj tipa Infiniti - "drvarnica", "nekultiviranost", "podvozje kot lada" - dej, dej zdej al si vozu kako "strokovno" popravljeno razbitino al kej podobnega, ker drgači mi gre na smeh. Voziš HYUNDAI-a COUPE in zdej boš govoril o "drvarnici" in ne vem še čemu ....
V primeru, da je CLK tako ohranjen kot tvoj COUPE je če malo pretiravam svetlobna leta pred njim - od izdelave, podvozja, zavor, voznih lastnosti, izdelava recimo platnene strehe, mehanizma, zvočne, toplotne izolacije in vsega kar sodi zraven v poglavju CABRIO napram drugim avtomobilom te sorte in še bi se našlo
Tista o nekultiviranosti je pa pika na i - če ne veš kaj je kompresor in kako deluje .... na kratko bolj kultiviranjega turbo motorja ni !

LP

Brezveze da sploh razlagam - naj se vsak zapelje zase pa še kaj drugega pa bo ugotovil isto ali pa ne. Novi CLK je svetlobna leta pred tem o katerem govorimo. Ampak glede stvari, ki sem jih zapisal za tega stojim 100%. In ja še toliko bolj žalosno, da se mi je v primerjavi z 5X cenejšim avtom zdel drvarnica.
Kultiviranost tega motorja je pa definitivno na ravni 15 let starega pralnega stroja Gorenje. Brni kot svinja in nič ne da od sebe. Karoserija se uvija, da je joj - in posledično je tudi lega katastrofa. Volanski mehanizem je tipa "recilculating ball", ki že sam po sebi slobi kot najslabša zasnova, ki naredi avto popolnoma nekomunikativen in volnen pod rokami-To ni mercedes, ki je vreden nakupa. Kljukec je dal boljši izbor če že iščeš primerljivo meco.
Tako, da še vedno je Alfa GT 10X boljši izbor od starega CLK.

Pa drugače imam rad Mercedes (treba je le vedeti kateri je dober), tako da ne bluzi neumnosti - glede coupeja pa verjetno veš le kako značka na njemu gor zgleda. -Odrasti malo!

Mojster miha: voznja traktorjev je bolj tvoje podrocje glede na tvoje poste. Jst sm tut vozu sicer kupejevsko verzijo tega MBja in moram rec da je avto res totalno brezvezn. Podvozje je cist mehko, volan neodziven, obcutek mas kot da si ogoljufan ce gledas zunanjost glede na voznjo. RES

Aja pa ce ze, hyundai 2.0 je hitrejsi avto, ki bolje ve kaj je. Ni 2 tonska skatla z pospeskom nad 10s ki je nova stala okoli 10 mio in trosi malo morje bencina ob tem pa ne ponuja niti sportnosti, niti prakticnosti niti zanesljivosti. Aja pa povej mi na kksnem specificnem primeru ta svetlobna leta razlike ( pa ne pozabit da bi za ceno enga clkaja dobil 2 coupeja in je žalostno da se ga sploh lahko primerja.)

Kupijo ga taki ljudje, ki se spoznajo samo na znamko in mojster miha je prvak v temu se mi zdi...

ti si pa pravi ja, CLKaja primerjas s coupejom.. res žalostno. nimam nič proti coupeju , prav lep avto mi je, ampak da take pišeš... pa hyundai 2.0 je hitrejsi ...lol
poglej Mercedes je prestiž, hyundai ni. Zelo malo je bogatasev, ki si bojo kupli Hyundaia in se z njim kazali, v mercedesu lahko to počno.. tu je ta razlika...
drugace pa sem pristaš Alfe in se bi tud jaz v tem primeru odločil za GTjko..
lp
gorgo

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa To feb 14, 2006 11:51 am

Alfa defintivno.Sej nimam nic proti mercedezom ampak imajo(VSAJ ZAME) nek
sloves,da ga kupujejo "stari atki" pa deci v krizi srednjih let :lol:

Drugac pa ta alfa niti priblizno ne zgublja tolk hitro vrednosti napram prejsnim
ampak ravno obratno.Kvaliteta je brez problema primerljiva in vozne lastnosti
se od mercedeza niti priblizno ne morajo kosat z alfo(vozil oba,se celo isti
letnik mercedeza).
To je seveda MOJE mnenje,drugac pa je najboljse da gres oba probat
ter skusas ne prevec poslusat mnenja drugih(ker so dostikrat zelo neobjektivna)
in se SAM odlocit kaj ti ustreza.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To feb 14, 2006 11:54 am

[SlasH] je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:

če kupiš kabrioleta pač vzameš te stvari v zakup ;)

Saj vem malo šale mora bit

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To feb 14, 2006 12:14 pm

Biskvitek je napisal/-a:pa poglede zavistnih ljudi......... :D

dvomim da bo kdo zavisten na tega clk-ja ker je vsaj za mene zelo grd, če bi rajši imel mercedesa pol bi jaz tud reku da kupi c-ja coupeja takega kot je tisti na sliki ker je lep ne pa tega clk-ja, sam vseeno bi ti pa jaz še enkrat reku da vzami alfo ker je res dober avto in ti 100% ne bo žal.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To feb 14, 2006 12:16 pm

ASenna je napisal/-a:Slika

jest bi se odloču za neki takga ;)

jaz tud :D
Slika
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To feb 14, 2006 12:29 pm

gorgo je napisal/-a:ti si pa pravi ja, CLKaja primerjas s coupejom.. res žalostno. nimam nič proti coupeju , prav lep avto mi je, ampak da take pišeš... pa hyundai 2.0 je hitrejsi ...lol
poglej Mercedes je prestiž, hyundai ni. Zelo malo je bogatasev, ki si bojo kupli Hyundaia in se z njim kazali, v mercedesu lahko to počno.. tu je ta razlika...
drugace pa sem pristaš Alfe in se bi tud jaz v tem primeru odločil za GTjko..
lp
gorgo

sej sm reku da se jih ne da primerjat sploh glede na to da je merc 2x drazji.

Ni hitrejsi? pospeske ma boljse pa lazji je, mercedesovo podvozje je prirejeno za udobje in tocno to doticno (clk200) nima nobene veze z sportnostjo ( to da je clk 200 kupe izdaja samo njegova zunanjost - podobno kot nalepka cez tank za bencin, zgleda kot nekaj kar ni :D, je ubistvu krava od avta )

Noben bogatas ne bo kupil kupeja.

Kupe se ne more primerjat po udobju izbranih materialih, dizajnu celotnem in malenkosti...

Aja pa prestiž pomeni kazanje? miselnost povprecnega slovenca...

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To feb 14, 2006 12:59 pm

gorgo je napisal/-a:
dj_em je napisal/-a:starih mercedesov se raje izogibaj ker je kvaliteta avta v pi**i raje kupi novo alfo....
če bi kupoval nove letnike pol ja drugače pa ne
pa na padanje vrednosti...nevem kaj to sploh sprašuješ... cena ti pade ko ga prpeleš domov... in vsak dan pade bolj.... konc koncev če kupš avto zato da se boš pol tolku po glav kok si zgubu v 2-3 letih si pol raj nove superge kup pa okol hod.. je bolj zdravo

LP

ojoj kako strokovno mnenje... pa izogibaj se starih mercedesov ker je kvaliteta v pizdi.-.
me zanima kolk starih mercedesov si ze mel...ceprav je ta star ŽE 4 leta :roll:

forum je svoboda govora... mislm pa da bojo ljudje ki delajo teste neki vedel o tem a se ti ne zdi ;)

pa mišljeno je bilo glede na kvaliteto ki jo je delal... in zopet začel uporabljati na ML-u in pa CSL-u novi S klasi itd....

Uporabniški avatar
Feint
Nov uporabnik

Napisal/-a Feint To feb 14, 2006 1:27 pm

Pišeš kr neki brezveze nove alfe niso več tisto za kar jih imaš ti, prvo si kupi eno in jo vozi 300.000 km potem pa govori o generalkah itd.

doma smo meli alfo 33 pa ni docakala 150 tauznt kilometrov TAK DA ALFA JE ZA MENE ALFA pa ne glede kaj ma pod pokrovom ali kak na zunaj zgleda......kar se pa cene tice pa je isto samo bom se enkrat napisal ALFA JE ALFA,ce ne drugac pa si boma mnenja cez 5 let spet izmenjala pa bomo vidli kolko bo stal CLK versus ta ALFA ;)

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To feb 14, 2006 1:35 pm

dj_em je napisal/-a:
gorgo je napisal/-a:
dj_em je napisal/-a:starih mercedesov se raje izogibaj ker je kvaliteta avta v pi**i raje kupi novo alfo....
če bi kupoval nove letnike pol ja drugače pa ne
pa na padanje vrednosti...nevem kaj to sploh sprašuješ... cena ti pade ko ga prpeleš domov... in vsak dan pade bolj.... konc koncev če kupš avto zato da se boš pol tolku po glav kok si zgubu v 2-3 letih si pol raj nove superge kup pa okol hod.. je bolj zdravo

LP

ojoj kako strokovno mnenje... pa izogibaj se starih mercedesov ker je kvaliteta v pizdi.-.
me zanima kolk starih mercedesov si ze mel...ceprav je ta star ŽE 4 leta :roll:

forum je svoboda govora... mislm pa da bojo ljudje ki delajo teste neki vedel o tem a se ti ne zdi ;)

pa mišljeno je bilo glede na kvaliteto ki jo je delal... in zopet začel uporabljati na ML-u in pa CSL-u novi S klasi itd....

ml je notr plastičn ko kak yugo....sm odprl sovoznikov predalček, pa sm mislu da mi bo v roki vstal....mogoče je nova serija kej bolš, jst sm to gledu v enem starem....

drgač pa tud jst sm v tem primeru za alfo...takšna kot jo je objavu assena je čudovita....

glede cabrio je pa tko....jst sm si ga želel met, pa če bi še enkrat bi samo kot drugi avto, al pa pod pogojem da živiš nekje kjer je manj padavin...ker ta platnena streha res sux....glasna je, tm pa tm kaj spusti...avto se upogiba v ovinkih....

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To feb 14, 2006 2:43 pm

Feint je napisal/-a:
Pišeš kr neki brezveze nove alfe niso več tisto za kar jih imaš ti, prvo si kupi eno in jo vozi 300.000 km potem pa govori o generalkah itd.

doma smo meli alfo 33 pa ni docakala 150 tauznt kilometrov TAK DA ALFA JE ZA MENE ALFA pa ne glede kaj ma pod pokrovom ali kak na zunaj zgleda......kar se pa cene tice pa je isto samo bom se enkrat napisal ALFA JE ALFA,ce ne drugac pa si boma mnenja cez 5 let spet izmenjala pa bomo vidli kolko bo stal CLK versus ta ALFA ;)

Očitno nisi dobro prebral kar sem napisal, nove alfe niso več takšne kot vaša 33, zato ti pa pravim da najprej kupi eno potem pa govori čez nijh, zakaj misliš da alfa daje 3 leta garancije in zastonj servise zato da si pridobi nazaj zaupanje, ki ga je pač izgubila takrat z alfami kot so 33, 75 itd. Kar se pa cene tiče tale mercedes jo res super drži nov je bil 14 milijonov zdaj je pa vreden od 5-6 se pravi čez 5 let bo še vedno vreden okoli 2 milijona prav tako bo ta alfa vredna 2 milijona par jurjov +ali-. Se pravi mercedes je izgubil 12 milijonov alfa 5 in to se tebi zdi da mercedes ful drži ceno, vsak avto zgubi na ceni pa ni važno kakšna je znamka, oprema, eni zgubijo mal več drugi mal manj ga pa ni avta na katerem boš zaslužil po 5 letih, Pač ti gledaš samo na to poglej 9 let star mercedes pa ma isto ceno kot pa 5 let stara alfa kok alfa zgubi na ceni :roll: , mislim da so to malo smešne primerjave. Je pa res če bi primerjal 5 let starega mercedesa za 10 milijonov in pa 5 let staro alfo za 10 milijonov da bi alfa zgubila malo več sam neke strašne razlike pa spet ne bi bilo.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To feb 14, 2006 3:40 pm

kris je napisal/-a:
Feint je napisal/-a:

Očitno nisi dobro prebral kar sem napisal, nove alfe niso več takšne kot vaša 33, zato ti pa pravim da najprej kupi eno potem pa govori čez nijh, zakaj misliš da alfa daje 3 leta garancije in zastonj servise zato da si pridobi nazaj zaupanje, ki ga je pač izgubila takrat z alfami kot so 33, 75 itd. Kar se pa cene tiče tale mercedes jo res super drži nov je bil 14 milijonov zdaj je pa vreden od 5-6 se pravi čez 5 let bo še vedno vreden okoli 2 milijona prav tako bo ta alfa vredna 2 milijona par jurjov +ali-. Se pravi mercedes je izgubil 12 milijonov alfa 5 in to se tebi zdi da mercedes ful drži ceno, vsak avto zgubi na ceni pa ni važno kakšna je znamka, oprema, eni zgubijo mal več drugi mal manj ga pa ni avta na katerem boš zaslužil po 5 letih, Pač ti gledaš samo na to poglej 9 let star mercedes pa ma isto ceno kot pa 5 let stara alfa kok alfa zgubi na ceni :roll: , mislim da so to malo smešne primerjave. Je pa res če bi primerjal 5 let starega mercedesa za 10 milijonov in pa 5 let staro alfo za 10 milijonov da bi alfa zgubila malo več sam neke strašne razlike pa spet ne bi bilo.

šele zaden stavk je bil pameten- ker si primerjal isto drago pa isto staro alfo pa merca
ne morš primerjat alfo za 6mio pa merca za 12- zakaj- ker alfa ni tolk vredna kokr bo merc zgubu v 5l letih
je pa res da če bo kupu novo alfo pa 4 leta staro meco bo v naslednijih 4. letih alfa zgubila neprimerno več- ne zato ker je alfa pa un merc ampak zato ker nov avto pač izgublja več- sam diši pa po novem :oops:
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov