Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Sr feb 22, 2006 5:32 pm

starejsi dizli so kr zaneslivi traktorcki....poraba nizka, zanesljivo delovanje, dost visok navor tak da tut kaka prikolica al pa oblozenost ni problem, je pa res da odzivnost in moc nista lih navdusujoci. mores pa dobr pregledat avto ko ga kupujes...da ni slucajno boschpumpa slaba, kaka je kej kompresija pa pritisk na dizah,... (govorim o atmosferskih dizlih) pa se pozitivno je, ce se ti kir za ritjo prevec drzi, sam s kuplungo mal gas napumpas pa bo kr takoj ene 20 metrov za tabo...nardi namrec fajn dimno zaveso :twisted: :twisted:

mi mamo 5kico 1,6D, 260kkm pa nobenih problemov. dela ko urca, pije mal, s pravo nafto vziga tut pr -20 brez problema,...
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF Sr feb 22, 2006 6:19 pm

kolegica prodaja ax 1.5D, vsaj mislim, če ga že ni prodala. avto je l.95, je kar v redu, na zuni kaka bunka, drugače pravi, da je super, pa kuri pod 5 baje. če te zanima, pošlji ps. opreme sicer nima nič, ni ravno ne vem kake varnosti ... sam za 300 k bo pomoje to težko.

drgač pa za 300 jurjev dobiš dobrega accenta, tudi kej opreme bi verjetno že blo. ne vem zakaj si postavil pogoj, da Evropejca. sploh hyundai je za low budget ful v redu avto.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr feb 22, 2006 6:37 pm

zato ker nočem nekega starega japonca oz. azijca ob katerem mi postane slabo ko ga pogledam(se opravičujem fanom teh avtomobilov ampak meni so res nikakvi)
ker konec koncev se bom jaz vozil z njim in nebi se rad vozil v takem avtu kateri mi niti navzven nebo všeč
američani so pa itak predragi
ok kaki novejši azijci kot si omenil hyunday accent, in kaj podobnega že zgleda nekoliko boljše
kaj takega kot pa je civic 4. ...to mi pa sploh ni lepo :roll:
takrat še japonci niso znali izdelat lepega avta za mene :)

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Sr feb 22, 2006 7:04 pm

Jaz sem imel Swifta 1.3 ki ga je prej imela ena ženska, potem od atija stric nato pa še jaz. Ko sem ga dobil je imel narejenih 34.000 km. Letnik 90. Šel je čisto brez problemov, le amortizerje bi stršal in ga malo na tla spustil pa bi bil čist kul. Samo sem raje kupil enega ki še bolj leti.

Tak Swift bi bil zate čisto vredu, samo ga je težko dobit. Mojega bo obdržal ati.

Drugače pa bi jest vzel zares dobro ohranjenega Golfa 2 diesel.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr feb 22, 2006 7:09 pm

samo je zelo težko še najt dobro ohranjenega golfa
bratranec ga je mel zelo zelo dolgo
vem da mašina zdrži še pa još, samo potem ga je prodal pred kakm letom, letom pa pol, mogoče pred dvemi leti, če nebi bi 100% tega kupil
tako povedano, me je neki taki stari avto kupovat od nekega totalnega neznanca prav malo strah kupovat, ker nikoli ne veš kaj kupiš, nikoli ne veš koliko boš potem moral vložit v njega
če se nategnem tak da bi v par mescih že nekaj crkne in moram na servis sem bankrotiral :lol:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr feb 22, 2006 7:26 pm

FireSTORM je napisal/-a:samo je zelo težko še najt dobro ohranjenega golfa
bratranec ga je mel zelo zelo dolgo
vem da mašina zdrži še pa još, samo potem ga je prodal pred kakm letom, letom pa pol, mogoče pred dvemi leti, če nebi bi 100% tega kupil
tako povedano, me je neki taki stari avto kupovat od nekega totalnega neznanca prav malo strah kupovat, ker nikoli ne veš kaj kupiš, nikoli ne veš koliko boš potem moral vložit v njega
če se nategnem tak da bi v par mescih že nekaj crkne in moram na servis sem bankrotiral :lol:

Sam ti bom pomagal pri nakupu, ker sem tudi sam bil v tako dilemi.
Poglej odsvetujem ti nakup japonskih avtov je res da so motorji neuničljivi a če bo kaj crknilo kot npr. slabi montizerji boš dal za popravilo okol mon.80 tisoč glede drugih delov je velik problem, ker je možen samo nakup orginalnih delov izjemom dobiš tud kakšen ponaredek,.sam sem imel sifta kot ga vidš pod mojim linkom in pač sem ga dal stran ker bi mogled dat gor cca 300k ker je nenormlno preveč.....glede drugih avtov sem si tudi sam nabavil golf 2 dizla in glejga zlomka to je bil moj deseti avto pač menov sem tok dolg časa da se je vse uskladilo (reg.,vzdrževanje,poraba), moj golf ima sicer generalko in jih ima 300 k in z njim sem čist zadovolen, v cca 3000 km na mesec tok dolg časa ga mam ni nič crknilo pa glede na to da jih ima 300k.
Priporočam ti tudi obisk avto.net.
Sam nebi nikoli kupil renaulta,hyunday.......te avte sem šel gledat ampak me je kar groza obšla........

Poskušaj dobiti avto,ki ti bo dobro služil glede porabe,reg,ter vzdrževanje.
Sam sem imel tehnični pri 20 let starmu avtu in šel brez problema čez tehnični, ker se pline tok ne upošteva.

Če boš kupoval na sejmu ne kupuj,

Odločitev je tvoja sam poglej za 300 tisočakov boš dobil avto, ki je že lahko zelo izrabljen sam ne bom takoj ugotovil in boš verel da je odličen in da ima realne kilometre,to boš ugotovil po približno parih mesecih cca več kot 10.000 km....
Tako da računaj da boš dobil avte ki imajo vsi čez 200,300,in celo 400 tisoč kilometrov sam tega ti ne boš nikol ugotovu.......
Sam priznam da sem bil neki časa švercar namreč kupoval avte pocen in jih popravil in prodal za 5X večjo vrednost...

lp

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Pe mar 03, 2006 12:45 pm

jaz se si kot dijak-študent kupil staro vectro..dobiš jih po 200 jurjov pa 1.6i motor gre kar solidno
deli so povsod..na vsakem odpadu in kjerkoli,pa poceni so zelo
jaz mam veliko km,sam niti nevem,ker je števec obstal na 190.000 km,verjetno so ga nazaj vrteli.pa nič zato..motor gre kot ura,celo zdaj o sem menjal dihtungo na glavi
poraba je povprečno 7 litrov
končna kar velika
pa varen je tudi..ker sem mel ful hudo nesrečo..je armaturka in vse spotrlo,mene pa ni preveč ganilo s sedeža,ti lahko pošljem slike kakšen je..no kakšen je bil moj prejšnji

nevednez
Nov uporabnik

Napisal/-a nevednez Pe mar 03, 2006 2:42 pm

Zdravo, jst ti iz osebneh izkušenj svetujem golfa 2 dizla. Je res da so dragi ampak ta denar se ti hitro povrne. Poraba mojga dizla je pod 5 litrov, s tankom delam 1000km, sicer nisem divjak, vozim bolj umirjeno, v dveh mescih kar sem ga kupil sem naredil 9000 km, po ni blo nobenih problemov, nardil sem edino servis (zobati jermen+šponerm olje, filtri,...), koštal me je 20k vse skupaj z oljem, jermeni, filtri, šponerjem za jermen..., stvari sem zamenjal sam, drugega stroška nisem imel. Na števcu je prevoženih 202000km, kolk jih je pa v resnici pa verjetn nobeden ne ve.

Dobre lastnosti
- majhna poraba
- poceni deli in vzdrževanje
- prodaš ga v kakršnem koli stanju

Slabe lastnosti
- "traktor"

Če boš kupoval Golfa bodi pozoren na mesta okoli amortizerjev, posebaj okrog zadnjih amortizerjev, pač odpreš zadnjo havbo in pogledaš, okol sprednjih amortizerjev, zadnji robovi na blatnikih, rado rusta tudi pločevina pod odbijači (spredaj in zadaj), včasih se pozimi zlomi kakšna kljuka za odpiranje vrat (slab patent kljuke-ampak nova kljuka je 1900sit), ko je mrzlo včasih zacvili klinasti jermen, to je pač slaba geometrija postavitve vodne črpalke in alternatorja, nov jermen je 800 sit, drugače je kar vredu avto, ima nekaj svojih "napak" ampak niso kritične, malo je moteča tista rezervna guma v prtljažniku ki je pol gleda ven iz podna tako da dno ni ravno, če te to moti pač dobiš ozko rezervno gumo in raven tepih, aja luči tudi niso ravno bleščeče dobre, to lahko rešiš z dvojnimi lučni ali "špiclampami", razlika pred in po je ogromna. Glede mašine: mašina MORA bit malo mastna drugač je bila oprana, motor mora imeti enakomeren tek, ne sme se "zaganjati", najboljše je če gledaš avto ko je mašina hladna, če takrat vžge BP je to dober znak, naslednji test je: pri topli mašini izvlečeš štangco za kontrolo nivoja olja, potem pa stisneš cev ki gre iz pokrova glave motorja v sesalni kolektor (to je tista cev ki se razcepi iz ene v dve, v obliki črke Y) in vsaj 8-10 sekund ti ne sme priteči olje skozi štangco za merjenje nivoja olja. Če jo porine prej kot v tem času je to slab znak. Če se pa začne dvigovati takoj ko potegneš štangco ven, se lahko kar obrneš in greš. Radi rustajo tudi po pragovih in podnu. Če te zanima še kaj več javi na PM.

Če kupuješ šparoven avto je to super izbira, vem za enega golfa 2 dizel CLD model letnik 1991. Če te zanima javi na PM

Veliko sreče pri nakupu

LP nevednez

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Pe mar 03, 2006 4:20 pm

Stratus_ je napisal/-a:kaj pa recimo fiat uno?1.0 fire..pil ti bo res malo, pa ne gre tak slabo..če imaš ravnino sploh ni panike..to ko dobiš zalet te nben ne ustav več :D sem ga imel en let pa pol in mi je bil prou fajn.. ;)

deli so napol zastonj pa še za 300-400 jurjev dobiš ko novga..premisl ;)

heh, pa pozoren moras bit na to da je italjanski, in ne poljski(razlika kot golf mkIITAS in golf mkII made in D )..

racman007
Nov uporabnik

Napisal/-a racman007 Pe mar 03, 2006 4:47 pm

Jaz sem doslej kar 8 let vozil Tipota 1,4 l.90, naredil 230k km brez generalke, pa še vedno pije med 7 in 8 litrov. Brez besed, deli pa so skoraj zastojn (poleg tega je vse sam prišravfano - če kaj butneš sam odšravfaš in daš drug del gor). Svetujem, če imaš rad kdaj pa kdaj tudi sam vzet v roke šravfenciger - občasno kaj od stroma jebalo - lučke v armaturi, kako stikalo od centralnega.. sam to je italy car.

Zdaj sem ga zamenjal za Lancio Delto 1,9 td l.96, ta zadnji 3 vratni model (ta okrogel kupejček), 169k km s klimo, komplet elektriko, servo...Dal 530k sit, ampak mi je tip pustil registracijo do sredine 7. meseca, tako da je realno kakih 470-480k sit. Mislim, da je za par let dober nakup, sploh ker je isti motor kot v Tipotu td - 90 KM in je večen, poraba pa med 5-6 litri.

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Pe mar 03, 2006 6:52 pm

tešo je napisal/-a:jst sem študent furam R19. zanjo sem odštel 200 jurjev in mi ni žal.

zakaj bi vzel dizla? cena nafte ter cena bencina sta skoraj enake, vožnja v starem dizlu ni nikakršnja. poraba enga solidnga golfa dvojke je cca. 6L, meni R19 pije zmerne vožnje 6,5L na 100km, deli so tud pocen za omenjen avto. uglavnem to morš sam razumet pojt na sejem mal sprobi različne avte boš vidu da golf 2 ni vreden svoje cene.

Tešo, glede porabe pri solidnem golfu 2 se motiš, vsekakor ni 6 litrov. Kolega ima ta avto že nekaj časa, prej je pa pripadal njegovemu fotru. Ko je nazadnje preverjal porabo, je bil kar presenečen, pričakoval je porabo okoli 5-5.5 litrov, dejansko pa mu je avto žrl 4.8 litra, mogoče še kakšen deci manj in to zdaj pozimi pri večinoma kratkih relacijah in s precej mestne vožnje po LJ! Tudi sam sem mislil kako majhna je razlika med starimi dizli in majhnimi bencinci pa ni vedno tako. Sam imam avto twingo 1.2 8v in mi je ob preverjanju porabe žrl 7.5 litra, res pa je, da sem imel gume ful premal napumpane in da sem se dostikrat vozil na res kratke relacije po LJ. Sam dejansko se najbolj poveča razlika v porabi med bencinci in dizli ravno pozimi pri vožnji po mestu, kjer bencinci žrejo precej več od dizlov. Poleti se pa pozna razlika, če imaš klimo, dizel žre kakšn deci več, kot če je izklopljena, bencinci pa liter več dostikrat. Tako, da razlike niso tako majhne, kot si marsikdo misli.
Don`t worry, be happy:)

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy Pe mar 03, 2006 8:50 pm

glede unota, poraba ni nujno tako majhna. Imamo unota 1.0, l. 97, res je najbrž poljski, vendar nam je sedaj zadnji tank, sicer na kratke relacije, žrl 8.3 l/100km:shock: :?
lahko rečem, da je mnogo prešibak za normalno vožnjo, raje vzemi kak 1.4, ki ti bo konstantno pil okol 7l, pa še bolj dinamično se boš lahko vozil, kot z unotom.
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
pernat_b
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a pernat_b Pe mar 03, 2006 9:44 pm

Vem za enega unota za male pare pa kar ohranjen.... ps da nebo reklame...
Timmy drift: http://www.youtube.com/watch?v=NXzNhBMdP5U
STREET RACING OR DRIFT IS NOT A CRIME!!!
www.slo-drift.com

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe mar 03, 2006 11:09 pm

OK no..... zdej pa mal resnosti...... sploh tist s porabo..... Ko bo mi en dokazu da je poraba njegovga dizla res pod5 ali pa celo da dela 1000km z enim keslom pol bom verjel prej pa tud ne. Pod pogojem da natankamo..... pa ga vozim jaz do lučke pa gremo spet tankat..... upa kdo?

Skušam povedat to da je poraba zelo relativna in da hudičevo odvisna od voznika..... nisem divjak in ne šponam u obrate vendar še moj 1.6D ni žrl pod 5 litrov..... enkrat mi je sicer ratal met 4.8 pa še sam ne vem kak. povprečje pa je 5.2l/100km. Med tem ko je moj foter mel porabo z mojim avtom 4.3...... pa sem sam gledu. Pač stil vožnje..... način menjavanja.... pospeševanje z mesta.....
Ne se kr zaletet ko bo en reku da ma znanca ki mu sosedov avtek pije 4.3 litre..... pol bo pa teb pil 5.

Drgač za 300 jurjo...... take pogoje sem si jaz postavu pred tremi leti..... 300 jurjo,dizl,mali avtek, pocen vzdrževanje.....

No na konc sem kupo petko dizla...... Dve leti brez vseh servisov ( z izjemo obveznih) Samo vsedu u avto vžgal pa odpelu. U treh letih sem nardil 100.000km zdej po treh letih sem se pač odloču da bom nardil generalko ker pač ga mislim še dolg met.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So mar 04, 2006 1:09 pm

lisko je napisal/-a:OK no..... zdej pa mal resnosti...... sploh tist s porabo..... Ko bo mi en dokazu da je poraba njegovga dizla res pod5 ali pa celo da dela 1000km z enim keslom pol bom verjel prej pa tud ne. Pod pogojem da natankamo..... pa ga vozim jaz do lučke pa gremo spet tankat..... upa kdo?

Skušam povedat to da je poraba zelo relativna in da hudičevo odvisna od voznika..... nisem divjak in ne šponam u obrate vendar še moj 1.6D ni žrl pod 5 litrov..... enkrat mi je sicer ratal met 4.8 pa še sam ne vem kak. povprečje pa je 5.2l/100km. Med tem ko je moj foter mel porabo z mojim avtom 4.3...... pa sem sam gledu. Pač stil vožnje..... način menjavanja.... pospeševanje z mesta.....
Ne se kr zaletet ko bo en reku da ma znanca ki mu sosedov avtek pije 4.3 litre..... pol bo pa teb pil 5.

Drgač za 300 jurjo...... take pogoje sem si jaz postavu pred tremi leti..... 300 jurjo,dizl,mali avtek, pocen vzdrževanje.....

No na konc sem kupo petko dizla...... Dve leti brez vseh servisov ( z izjemo obveznih) Samo vsedu u avto vžgal pa odpelu. U treh letih sem nardil 100.000km zdej po treh letih sem se pač odloču da bom nardil generalko ker pač ga mislim še dolg met.

Lisko:
Tudi jest ne verjamem da bi bila poraba pod pet litorv kajti sam sem delov testne vožne enkrat mesto enkrat relacijo. Poraba se vrti stalno 5,5 učasih tud 6 l Tako da je poraba od 5,5 pa do 6 l s tem da imam generalko. Veš da je bila zadnč res slaba grelna in zdej dela odlično.
lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So mar 04, 2006 1:56 pm

LISKO - jst ti svetujem, da si najdeš enega solidno ohranjenega in vzdrževanega GOLF-a II dizel in se sam prepričaš !
Iz izkušenj tako z R 5 dizel, kot GOLF-om ti lahko zagotovim, da GOLF rabi manj, pa tudi motor ima boljšo prožnost. V obeh primerih gre oz je šlo za recimo temu OK avto (vzdrževan, ohranjen, razmeroma malo km .... ) Recimo v Vrhniški klanec na AC "petica" ni nikoli zmogla v 5 prestavi, sledilo je prestavljanje v 4-to in potem z nekje 80 km/h je "prilezla" na vrh. GOLF pa brez težav "prileze" na vrh z nekje 120 km/h. Kar je pri "petici" boljše je veliko bolj uglajen motor - malo, praktično nič tresljajev in tih motor - za dizla tako stare konstrukcije je res kot rečemo "lepo tekel".
Pri TDI-ju v recimo GOLF-u IV pa 1000 km ni nobenih težav - prakticiram vsako leto na dopustu. Z t.i. družinsko vožnjo - max nekje med 80 in 100 km/h "kuri" dobre 4 l.

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So mar 04, 2006 2:25 pm

lisko je napisal/-a:OK no..... zdej pa mal resnosti...... sploh tist s porabo..... Ko bo mi en dokazu da je poraba njegovga dizla res pod5 ali pa celo da dela 1000km z enim keslom pol bom verjel prej pa tud ne. Pod pogojem da natankamo..... pa ga vozim jaz do lučke pa gremo spet tankat..... upa kdo?

clio 1.5 100km se ga da komot pelat pod 5l- k sm ga mel jst je bla poraba sicer 5.5, seka ma zdej 4.9, kolega ma pa okrog 4.3-4.4- tko da se da sfurat- sam more bit mejhn motor pa lahek avto
tko da se da načeloma tud okrog 1000km narest
lp

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So mar 04, 2006 3:24 pm

S cliotom dci 80 sem mel najnizjo povprečno porabo 3,1 liter ( sam je blo bol jajcanje kot voznja) :D , na isti relaciji s cliotom 1.4 16v pa 4,4 litre, tak da se da tud skor 100 konjskega bencinarja spravit na ful majhno porabo sam to seveda ni normalna vožnja. Pri normalni voznji je dci porabil okoli 5 litrov. Sem mel pa polota 1,9 d ( posobno sranje kot golf II ) pa je zrl povprečno okoli 7 litrov :shock: , prodal sem ga po treh mesecih 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov