Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne feb 26, 2006 4:51 pm

Kje ti vidiš kakšen spor ?

LP

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne feb 26, 2006 4:56 pm

Imela sta ga v temi o Alfi in CLK-ju, ne ponavljajta zgodbe tukaj.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne feb 26, 2006 5:27 pm

Slide je napisal/-a:Imela sta ga v temi o Alfi in CLK-ju, ne ponavljajta zgodbe tukaj.

Ne bo spora, itak sm ugotovil da je prevelika razlika v kriterijih.

-Jst ti za vzdrzljivost govorim iz podatkov tuv-a in adaca, ti iz svojih bogatih izkusenj.

-da je v EU najbolj pogost sluzben avto je pokazatelj da je bolj vzdrzljiv kot konkurenca? prej bi reku da to potrdi mojo trditev da je avto kompromisov. V nicemer ne izstopa in je precej osnoven. Podjetja se tudi ponavadi odlocajo za avte iz drzave v kateri je podjetje ali iz bliznjih drzav (mislis da je v svetovnem merilu najbolj pogost sluzben avto golf al kaksn japonc? :D )

-Jst neke ogromne razlike v "materialih" sicer ne opazim ce pa se ti zdijo materiali tok neverjetno dobri v golfu, pol si ocitno v tistem casu pac sedel vecinoma v slabsih avtomobilih kot jst v tem razredu.

-Glede mojih lastnih izkusenj bi reku da je manj ohranjen kot primerljivi japonci po nekaj 100k km + par kolegov ki ga ima ni zadovoljnih z njim ravno zaradi pokvarljivosti.

- ce si opazil, ti stalno govoris o obcutkih v notranjosti, imidzu, sodis po oglasih in stalno trobis o "materialih" (kaj mislis da neznajo napihat korejci al pa japonci tako mesanco umetne mase in zraka?) Malo vec stevilk in dejanskih podatkov zacni pisat. Vse kar napises je samo na dalec povezano s tistim s cemer to obrazlozis. :idea:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne feb 26, 2006 6:17 pm

No gremo po vrsti - za začetek
Obrazloži ti ta tvoj pojem "osnoven" - v ničemer ne izstopa
Povej mi kaj je imel GOLF IV v času lansiranja na SLO trg aprila 1998 in kaj konkureca istega razreda v osnovni opremi ?

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne feb 26, 2006 6:21 pm

pa jebemti vama po pm se zmenta
obadva rečeta nobenga konflikta ne bo pa začneta s prepirom

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Ne feb 26, 2006 6:41 pm

poglej tudi za kako hondo civic 1.4, imaš na voljo 2,3,4,5 vrat in karavan za neko tako ceno, z ali brez klime, avto je sigurno zelo kvalitetno izdelan in zanesljiv in si upam trdit da bolj kok kak golf, ki so nasploh precenjeni in predragi za moje pojme

če pa že mora bit "nemc" pol pa fabia, ker dobiš za več za manjši denar

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne feb 26, 2006 6:57 pm

Mojster Miha je napisal/-a:No gremo po vrsti - za začetek
Povej mi kaj je imel GOLF IV v času lansiranja na SLO trg aprila 1998 in kaj konkureca istega razreda v osnovni opremi ?

LP

Ja, mas prav... osnovni golf ma (je mel/bo mel) zelo dolg spisek opreme.

_Matej_ : Ce hoces vzdrzljiv hvalezen avto, kupi japonca.

Zdj pa bezim iz te debate. :roll:
Zadnjič spremenil HajdukS, dne Ne feb 26, 2006 6:59 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne feb 26, 2006 6:58 pm

Jst ne vidim nobenega kreganja. Mislim, da debata teče o temi iz naslova.
Samo sprašujem ga, glede njegove izjave. Zdej, če je ne bo jasno obrazložil - zame pomeni, da njegova izjava ne drži. In sm končal s to debato.

Kljukec - tisti j*****i pošlji komu drugemu, sploh pa takšne besede ne sodijo na forum

LP

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne feb 26, 2006 8:48 pm

Z Golfom IV 1.6 imam zelo dobre izkušnje. Imel sem ga več kot dve leti, prevozil 60kkm, tudi relacije po 500 in več km skupaj pa me ni nikoli križ bolel od trdega podvozja - je pa res, da je ime športne sedeže, ki so mi bili zelo všeč. Na cesti me ni pustil niti enkrat... razen ko sem bil za to sam kriv :cry: Seveda pa imajo tudi svoje "muhe" - plastični nosilci šip pri trovratnem modelu so prešibki in dokler ne bodo zamenjani za kovinske, bodo pokali; stikalo v ključavnici se običajno pozimi zamaže in ne prižge se lučka v avtu pa ključe si lahko notr zakleneš; guma na plastiki na ročaju vrat se je pri prvih modelih zelo hitro odluščila stran, pa še kakšna malenkost bi se našla.

Če te zanima več točno o Golfu IV 1.6 (letnik 98) uporabi iskanje in poišči moje objave, ki vsebujejo "Golf IV" pa boš našel opisane dejansko vse težave pri tem avtu, ki sem jih imel v dveh letih in pol. Meni je še zdaj žal za njem, ker je res hvaležen avto. Pri 120kkm se je peljal še vedno enako, kot se je pri 60kkm, ko sem ga kupil.

Še glede porabe... ne vem kako ga nekdo ne more spraviti pod 10litrov. Meni je povprečno pojedel 8.2l na 100km, če bi vozil po omejitvah bi bila poraba med 7 in 7.5. Najnižja poraba na tank je bila pa 6.2 na običajnih relacijah (2x25km dnevno). Za porabo 11 sem ga moral tiščat okoli 180 od KP pa do LJ.
Slika

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Če mar 02, 2006 1:17 pm

bass je napisal/-a:Kilometri za to ceno so polom. Če si nor na nemce probaj s škodo za ta denar-boš dobil lepšo fabio kot pa golfa za isto ceno. Karkoli od VAG koncerna je vredu-seat, škoda, audi..., samo jaz osebno nebi kupil avtomobila z več kot 100.000km.
Torej ostane ubistvu le še škoda.

Fabio lahk primerjaš z Polotom, do Golfa ji manjkajo še svetlobna leta...

LP D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če mar 02, 2006 1:55 pm

Niti ne. Samo par centimetrov. 8)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Če mar 02, 2006 2:23 pm

_Matej_ dejal si, da veš za težave z mašino pri 1.4 a to zdej zate pomeni, da so vsi 1.4 mašine zaen drek pa ti povem da niti slučajno ni tak, ga mam sam pa mi dela kot urca zdej na 60k mam servis ostalo dela BP. Je pa res, da odvisno od moči motorja kakšen voznik si, vendar sem jaz z 1.4 ki je čisto soliden motorček povsem zadovoljen pa nisem kak počasn voznik. Drugač pa ti svetujem da vzami avto s klimo, da neboš potem obžaloval tega odločitev je pa na tvoji strani pa srečno z nakupom. 8)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če mar 02, 2006 2:29 pm

Mojster Miha je napisal/-a:No gremo po vrsti - za začetek

LP

boš reku da je meu golf IV na začetku prodaje,govora je v osnovnem modelu veliko opreme? če je zate to oprema da maš šajbe use na žgance.press,o centralnem zaklepanju lahko sanjaš,kaj šele o klimi? to je zate veliko opreme? a dej ga no srat :roll: če gledaš megana,ki je nekak isti rang,si za tist denar lahko se odloču al odpeleš ven golfa brez usake opreme,al megana z el.pomikom stekel inc entralnim zaklepanjem,pa še kej druzga..če kdo škrtari z opremo so to nemci...golf je pa zame vedno biu precenjen in vedno bo,pa .
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če mar 02, 2006 3:01 pm

Preden se oglašaš s kritikami take sorte se informiraj !
O tem kako Nemci "škrtarijo" z opremo bi se dalo razpravljat - eno je količina opreme, drugo je tehnična naprednost ali če hočeš recimo kakovost opreme, zopet tretje je individualnost oz možnost izbire in raznih kombinacij od pogonskega sklopa in podvozja, do notranjosti in vsega kar sestavlja avto.

LP

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Če mar 02, 2006 3:12 pm

glede česa se pa morm informirat? glede opreme avta jst prou dobr vem kaj je takrat ponujou golf pa kaj megan,smo takrat kupvali avto pa je blo vprašanje kaj kupit.Kaj k ti mislš da res use veš al kako,da si res majstr za use avte k se vozjo po cesti? perdona me,ampk mislm da nisi...če si primerjou takrt ceno konkurentou s tem kar je ponujou golf,pa v mojm primeru megan se je cena pr golfu precej dviglna.mene briga če je takrt golf ponujou dobro podvozje v GTI verziji,govora je o osnovnem paketu.športno podvozje pr SDI mašini,ja to je vrhunec..prvo si ga morou prganjat pou ure da je dosegu 100,potem si pa lahko se 3s veseliu v ovinku ker je avto limou se na asvalt :roll: nism nč reku,glede kvalitete,sm tud golf ni nepokvarljiv...in ja nemci škrtarijo z opremo.Mam doma npr revijo,kjer je test bmwja 330i in moraš za doplačilo met zadaj 3 točkovni varnostni pas...ah to pa res ni škrtarjenje,ampk pustmo to,golf je zakon! evo,da ne bo spet kdo užaljen,ker se nism strinjou da je nemčk oh in sploh...in kaj kratica WV sploh pomeni? njen pomen zihr ni opravičen,ker avti so predragi IN precenjeni. zdj pa dovolj...

Lp
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če mar 02, 2006 4:37 pm

Govorimo o neki kvaliteti foruma, pa kako naj bi se nivo kvalitete dvignil .... potem pa prebereš v slogu "kr neki" - GOLF ja ta je precenjen, drag, nič opreme ... Kje si to slišal ? V vaški gostilni pri šanku al v kakšnem podobnem ambientu ?

Osnovni MEGANE 1,4 je takrat veljal malenkost prek 2 mio SIT, osnovni GOLF 1,4 pa okrog 300 tisočakov več. Pri GOLF-u si dobil 4 x disk zavore, nastavljivost volana (višina + globina) in sedeža (po višini), odbijače v barvi vozila in še kaj
Če si pri RENAULT-u hotel omenjeno opremo si moral doplačati ali pa doplačilo ni bilo možno in si moral kupiti dražji paket opreme - s čimer si dosegel ceno VW ja ali jo celo presegel. Nekatere pa niti za doplačilo nisi mogel dobiti ( npr. 4 x disk zavore).

Torej - predrag ? Ja mogoče v vaški gostilni, pri VW prodajalcu ne !

"Trik" je tudi v tem, da si pri RENAULT-u za veliko dodatkov po lastni želji moral dokupit celoten, dražji paket, pri VW-ju pa je praksa povsem drugačna, veliko bolj naklonjena individualnosti. Kar pomeni na eni strani racionalnost (cenejši nakup, ker kupiš samo to kar potrebuješ oz želiš) na drugi pa razkošnje - kdor si ga privošči.

O tem, da je bila na splošno izbira vseh od motorjev, prek podvozji, do opreme in vsega kar sestavlja avto pri RENAULTU takrat veliko siromašnejša. Avtomatsko klimo npr. si lahko samo sanjal. Tako, da tista o tem, da so Nemci škrti ne bo povsem držala - veliko, zelo veliko ti lahko ponudijo - kot rečeno od racionalnosti do razkošja po želji kupca. Mnogi drugi so tu veliko bolj škrti.

LP

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Če mar 02, 2006 4:53 pm

verjemi da je bla cena takrat več kot 2,3 mio za golfa...pogledou sm po revijah in najstarejšo kar sm najdu je iz leta 01 in pogledou cenik...megan 1.4 16V 95KM servo volan,centralno zaklepanje,električni pomik stekel je cena 2.813.000 SIT in ima barvane odbijače in nastavljiv volan,klime nima...golf IV 1.6 100KM je 3.086.000 SIT oprema basis ( osnovna ) in nima ne centralnega zaklepanja,ne el.pomika stekel ne klim ( katere tud megan nima ),ima samo servo volan in odbijače v barvi karoserije...kar ja v višjem rangu ne govorim sm reku da je golf nudiu več opreme,govorim ti o osnovnih opremah,kaj je nudu golf za ta denar in predvsem za kakšen denar...v osnovni opremi je biu golf nag.oprema megana letnika 98 RL z 1.4 motorjem,ki pa ni meu odbijačev v barvi karoserije je pa bla pod 2 mio,za 400k si pa že marsikej not meu.
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če mar 02, 2006 5:39 pm

AM 16/98

RENAULT MEGANE 1,4 RL 2,011,444 SIT
GOLF 1,4 BASIS - 2,306,773 SIT

Naši vrli trgovci, ki znajo napisati cene bolj privlačne bi rekli, da je razlika v ceni manjša za 295.329 SIT

Za 400 tisočakov si imel marsikaj, samo ali si nisi mogel dokupit ker RENAULT takrat preprosto ni zmogel ponudit (avtomatska klima, 4 disk zavore ...), ali pa si moral vzet boljši paket opreme za recimo odbijače v barvi karoserije - in si bil na praktično isti ceni. Kot rečeno pa je VW ponujal večje možnosti kombinacij, ker možnost ni bila vezana recimo na določen motor in se je v kombinaciji z drugim motorjem izključevala.

LP

_Matej_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Matej_ Če mar 02, 2006 7:57 pm

Vozim se 170km daleč (v eno smer) in rabim avto. Nimam časa za iskanje avta s klimo ali šparanje dodatnega denarja. Golf odpade, ker se dobijo samo taki z 1.4 mašino. Sicer obstaja možnost uvoza iz nemčije, ampak še nimam nobenga uvoznika. Drugače pa trenutno gledam škodo in seat.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če mar 02, 2006 8:26 pm

Ob takih pogojih najraje OCTAVIO - bencinski motor 1,6 - 100 "konjev", še boljše pa 1,8 T - 150 "konjev", dizelski pa TDI 110 ali 90.
TDI različica kot rečemo bolj "drži" ceno in boš težko našel prenovljeni model, z nekoliko sodobnejšo armaturo oz notranjostjo.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=669061
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=567971
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=672530

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov