Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 Sr mar 01, 2006 9:44 pm

avto je legenda 8) oblika je carska, motorji delajo bp. vzdrzevanje ni nevem kako drago sam registracija ni najcenejsi rank k je bla najsvohnej z 2.0 115km motorjem. Ce ti je vsec pa ce najdes mal bl ohranjeno sam kupt pa mal pleh porihtat pa gas cez vas. Aja pa se tole ce si bolj manjse rasti to ni glih avto zate ker se ful nizko sedi ce pa nisi pa itak ne bo problema. lp.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Sr mar 01, 2006 9:46 pm

Tko bom reku glede calibre avto je lep na pogled pač športni avto je pa res da če ti je avto že res tok ušeč si kupi 2.0 I 115KM 2.0 16V odpade ker baje pokajo glave da o turbo 4x4 sploh ne govorim. Zdej pa moraš vedt še naslednje avto ti ne bo pil 6 litrov al pa 7 mogoče če maš srečo na relacije 8 al pa 8,5 realna poraba tega avta pa se giblje tam od 9 - 10 litrov potem registarcija te tud ne bo pršla poceni edino kar je poceni pri tem avtu so deli pa še to je vprašljivo ker so avti bolj redki :o Zdej odločitev je tvoja če si pripravljena na take stroške potem nebi smel bit problema je pa tud res če boš že šla kupvat calibor uzem s sabo enga k se res spozna na avte ker calibre so pač športni avti in večina take avte nenormalno goni tko da je pomembno da dobiš čimbolj ohranjeno pa tud rjavijo radi taki avti tko da jaz bi o tem resno premislu. Sicer te ne poznam ampak če si pripravljena dat za avto 300 kosov bi si jaz na tvojem mestu kupu kakšen drug avto s katerim imaš bistveno manjše stroške naprimer kakšen twingo al pa kej podobnga k mal pije pa mal pride registracija ;) to je bilo samo moje mnenje odločitev je še vedno tvoja
pa velik sreče pri nakupu

LP
n33yo
....

Uporabniški avatar
playa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a playa Sr mar 01, 2006 10:13 pm

jaz sem jo imel 3leta -2.0 115km, pred pol leta sem jo prodal za 300k z 210.000 kilometri
Avto je super, nikoli me ni nikjer pustila, moras pa racunati da vsake toliko casa je pa le treba kaj zamenjati, najvecji strosek ki sem ga imel je bila menjava izpusnega sis. s katalizatrjem ,okoli 100k sit
je pa to pravi avto, in ne nekaj dolgocasno vsakdanjega kot kak twingo ali clio....ampak za to moras tudi malo vec denarja namenit za vzdrzevanje in regstracijo kot pa za twingota
Calibra

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Sr mar 01, 2006 10:41 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:Tko bom reku glede calibre avto je lep na pogled pač športni avto je pa res da če ti je avto že res tok ušeč si kupi 2.0 I 115KM 2.0 16V odpade ker baje pokajo glave da o turbo 4x4 sploh ne govorim. Zdej pa moraš vedt še naslednje avto ti ne bo pil 6 litrov al pa 7 mogoče če maš srečo na relacije 8 al pa 8,5 realna poraba tega avta pa se giblje tam od 9 - 10 litrov potem registarcija te tud ne bo pršla poceni edino kar je poceni pri tem avtu so deli pa še to je vprašljivo ker so avti bolj redki :o Zdej odločitev je tvoja če si pripravljena na take stroške potem nebi smel bit problema je pa tud res če boš že šla kupvat calibor uzem s sabo enga k se res spozna na avte ker calibre so pač športni avti in večina take avte nenormalno goni tko da je pomembno da dobiš čimbolj ohranjeno pa tud rjavijo radi taki avti tko da jaz bi o tem resno premislu. Sicer te ne poznam ampak če si pripravljena dat za avto 300 kosov bi si jaz na tvojem mestu kupu kakšen drug avto s katerim imaš bistveno manjše stroške naprimer kakšen twingo al pa kej podobnga k mal pije pa mal pride registracija ;) to je bilo samo moje mnenje odločitev je še vedno tvoja
pa velik sreče pri nakupu

LP
n33yo

Tule se povsem strinjam z napisanim, zato sem tudi na začetku vprašal koliko denarja je pripravljena odšteti.
Za 300k si jaz osebno nebi kupoval Calibre, za več že, ker bi dobil lepšo, bolj ohranjeno, manj rjavo ;)

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR So mar 04, 2006 5:09 pm

motor 2.0 16v odsvetujem,pokajo glave,ker fantje naganjao mrzle
2.0 je uredu,smo jo imeli daljnega leta 95 in se je obnesla,
problem karoserije je da rjavijo zadnji robniki,

tezko je dobiti dobro,ker so use zgarane pa od 200.000 km dalje

reg.(za 2.0, 2.0 16 v pa že ima 110kw ) ni pretirana poraba tudi ne-cca 10L

to so moja opažanja glede na to da sem avto uporabljal
LP
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

Uporabniški avatar
Feint
Nov uporabnik

Napisal/-a Feint So mar 04, 2006 5:22 pm

tisti ko se niso slisali za webasto in njim podobne zadeve jaz ne morem pomagat.....zato pa pokajo glave ;)

VLEKAR
Novinec

Napisal/-a VLEKAR So mar 04, 2006 5:31 pm

kaka webasta za motor???

webasta je po moje za ogrevanje potniškega prostora,kar imajo ponavadi kamijonarji,
da pa se bi z webastom ogrevala mašina slišim prvič....

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne mar 05, 2006 1:25 am

Webasto kolikor jaz vem samo ogreje vodo.upam, da nisem čist mimo udaru :oops: in s tem nisi nič rešil.Še vedno je olje neogreto in ima slabe mazalne lastnosti,material je mrzel in verjetno še kej drugega.vglavnem, če mislite, da z webastom lahko gonte avtomobile :EE
Kar se kaliber tiče so ti pa večino že povedali.Dobra za 300k je vprašanje.Pri tako starem avtomobilu, ki naj bi bil športen je dobro imeti še vsaj en tak znesek v rezervi, ker sigurno boš morala nekaj sama zrihtat.vsaj menjava olja+filtri in po možnosti še kake pakne,lonci...vglavnem potrošni material(če imaš srečo)
Sicer so pa tudi meni kalibre vizuelno zelo všeč.ampak znotraj je pa IMO obupen.zunanji dizajn je skoraj že brezčasen(dokler ga ne napade rja :P ) ampak notri je pa po mojem mnenju obupen avto.sicer ima pa vsak svoj okus in prav je tako.Vglavnem, če imaš "samo" 300k velik proračun bi močno premislil o nabavi kalibre ;)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne mar 05, 2006 4:08 am

Mal denarja mal muske-tko to laufa. Ne priporočam.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne mar 05, 2006 7:44 am

bass je napisal/-a:Mal denarja mal muske-tko to laufa. Ne priporočam.

kratko, jedrnato, resnično 8)
....

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Ne mar 05, 2006 7:54 am

Ce mas mal vec dnarja si kupi 2.5 V6 calibro, jo ima en prijatelj pa mu pije manj kot 2.0 16V, pa se bolj potegne. Stroskov z njo pa ni imel nobenih, razen izpuha pri 150000 km, pa seveda redni servisi.
To je bil vsekakor najboljsi motor v calibrah. Najmanj navit, zato se pa ni kvaril.

LP
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne mar 05, 2006 8:41 am

Najbolj da si kupi Opel Omega Lotus avto je 3,6 Bi turbo pa se ne kvari tok :lol: oziroma je za moje pojme res legenda od opla 8) jaz bi ga meu samo tud če bi si ga lahko kupu ga nebi mogu uzdrževat :roll:
....

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne mar 05, 2006 8:46 am

SENATOR je napisal/-a: 2.5 V6 calibro, jo ima en prijatelj pa mu pije manj kot 2.0 16V
LP

tole pa ne verjamem :shock:
....

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Ne mar 05, 2006 9:23 am

kupi calibro..ampak res pazi na pleh
za dele ne skrbi...jih je poln odpad ;)
pa po moje pašejo od vectre 2.0 tudi (katalizator pa motorni deli) tak da ni skrbi..tega je malo morje
jaz sem dobil komplet izpuh od naprej do nazaj + katalizator za 6 tisoč..saj ne novega,ampak ni se nobenih sledi rjavenja oz lukenj gor
jaz bi kupil..pa tudi sam razmišljam da bi kupil,ampak ne še zdaj

VLEKAR
Novinec

Napisal/-a VLEKAR Ne mar 05, 2006 9:35 am

aja 2.5 V6 calibra pije manj kot 2.0 16 v??

tukaj se bom pa še česa novega naučil
2.5 V6 po mojih izkušnjah(VR6) ne pade pod 15,če se kolk tolk peleš,če pa na 2000obratov "cigulš" pa sm matraš use skp
da pa goneš,uhh pol smo pa tm ko treba spet magno uporabt:)

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne mar 05, 2006 9:45 am

tota poraba... jeje pije kolk pije sej pa te ma neko moč 2.5 v6 ...
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 Ne mar 05, 2006 10:36 am

Z 2.0 16v se da vozt pod 10l. Preverjeno ;)

Uporabniški avatar
viLLa
Nov uporabnik

Napisal/-a viLLa Ne mar 05, 2006 9:09 pm

:D :D :D
kupla sm kr 2.0 16v
1998ccm 110kw/150KM za 250 jurjev, sm mal dol spustila 8)
Mdonca ko to potegne :shock: hja prej sm vozila skodo...
No mrcinica ni nč rjasta bo pa treba ročno popravt pa zobati jermen zamenjat
pa luči nč ne svetjo pa notranja razsvetljava ne dela pa kaj sm še pozabila?
Hmmm? Aja kupit bom mogla nekj da razbija :twisted:
Kaj priporočate ;)

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne mar 05, 2006 9:14 pm

slike...
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Feint
Nov uporabnik

Napisal/-a Feint Ne mar 05, 2006 9:17 pm

webasto greje vse na njihovi strani vse pise ce ne pa pr nemski konkurenci......

ps:tebi villa pa vso sreco z to kantico ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov