Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To mar 07, 2006 6:12 pm

veš sonček mal poglej ker avto js vozim pol pa govor čez hyundaija. ;)

Sej golf II je edin dober golf ampak enostavno ni vreden tega denarja, zasnova avta je enostavno preveč zastarela, veliko raje imam korejca ali japonca..ampak to je samo moje mnenje, nobenega kreganja nočem...nažalost pa v sloveniji še vedno velja ..samo da je golf :cry:
Ne bom zdej rekel da je accent oh in sploh in ne vem kaj..navadna j***a je ampak vseeno dosti boljsega avta za ta denar ne dobiš.
Mojega prodajam že nekaj časa pa ga ne morem prodat ker pač ni golf :cry:

wira
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a wira To mar 07, 2006 6:56 pm

pri hyundaiu,ce le ni prevec razdrapan in ce nima zelo veliko kilometrov skoraj ne mores zgresiti,zanesljivi,pozabis lahko na koncnike ,lezaje in vse ostalo na podvozju,menjas olje,na drugo menjavo se filter,vsakih cca 50.000km svecke in po predpisih zobati jermen.Za proton velja isto ,razen bolj slampaste koncne izdelave.Menanicno vzdrzevanje poceni.za primer prejsni teden sem menjal vsa jermena na protonu -zobati +ostala tri - 17.000sit z delom. Aja od leta 1991 do 2000 sem vozil hyundai pony,od tedaj se vedno vozim proton 415,kot drugi avto imamo sedaj od lani getza1,3,ki je zamenjal renaulta.Ne z hyundai ne z protonom ni bilo zaenkrat nobenih vecjih tezav.
Goriva porabi vec hyundai,varcnejsi,boljse pospeske in lepso voznjo ima proton.Upostevati je treba ,da protoni ze pocasi izginjajo s cest ,ce bi jaz izbiral bi se odlocil za hyundai.
lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To mar 07, 2006 7:49 pm

maniaxxx - mislim, da pretiravaš
GOLF 2 zastarel napram ACCENT-u ? Mogoče datumsko, ker GOLF 2 glede nastanka sega v začetek 80 -tih, ampak tehnično ACCENT ni bistveno drugačen če pogledaš zasnovo podvozja, zavor - je pa GOLF 2 ponudil kupcu marsikaj, kar HYUNDAI niti pri akutalni generaciji ACCENTA ne zmore (recimo večja izbira oz kombinacije motorjev, podvozja, opreme, 4 x 4 pogon ... ) ... kljub temu recimo menjalnik pri VW lepše "teče" - krajši, natančnejši gibi prestavne ročice, lega na cesti je vsaj tako dobra če ne celo boljša, materiali boljši in manj "plastični" - ampak slednje je že stvar okusa. In nenazadnje vse to vidijo, opazijo in tudi ocenijo kupci - zato pa boš za enak denar prej prodal 15 in več let starega GOLF-a z dizelskim agregatom kot ACCENT-a letnika 1997 v primerljivem stanju. "Samo da je GOLF" posebno pri 2 generaciji ne drži - GOLF 2 je na kratko pojem avtomobila s katerim so stroški minimalni, zanesljivost in vzdržljivost je vsaj tako odlična kot pri Japoncih ali Korejcih. In prav zaradi naštetega boš za primerno ohranjenega GOLF-a 2 generacije dobil takšno vsoto denarja- če je avto ne bi bil vreden, zanj kupec preprosto ne odšteli toliko oz bi vzeli karkoli drugega iz ponudbe - tudi ACCENTA npr. - ampak očitno jim GOLF 2 za odšteti denar na kratko nudi več - zelo preprosto delovanje trga kjer se srečujeta ponudba in povpraševanje.
Je pa ACCENT letnik 97/98 zastarel napram temu kar so ponudili v GOLF-u tega letnika in se enostavno ne more primerjat.

LP

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani To mar 07, 2006 7:49 pm

Če te zanima kaj več o protonu kontaktiraj uporabnika speedfighter,ne vem pa kateri model ima,vem da je metalne zelene barve.
ps.ga ne prodaja
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
mat3j
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mat3j To mar 07, 2006 7:55 pm

Še moje mnenje. Jaz mam sicer protona 315, samo razen tega da več žere je enak 313 :) . Vglavnem avto mam 3 leta, pa razen rednih servisov, druga ni bilo potrebno. Na avtu je 3/4 delov od Colta tak, da za dele ni problem, kar se pa pleha tiče, pa še tut nisem videl rjavega. Notranjost in zunanjost avta sta tudi všečna, samo pazi da vzameš model z el. šipami, ker ma navadni neke čudne tapete na vratih in zgleda grdo :P, čričkov pa jaz v mojem nimam .

Da še ostale pokomentiram: Accenta je mel kolega, pa je mel z njim same probleme(predvsem na menjalnik pazi, pa tudi rjavi so dosti), je pa lep na pogled pa tut za pelat je vrei. Puntoto je kul, samo se kar kvarijo (so pa zelo pogosti tak, da se deli dobijo dost poceni :) ), swift je kangla, pa še grdi je tak, da je baleno dost bolša izbira.

Je pa tak, da je vsak rablen avto lahko vredi al pa totalna kanta, odviso kako je bil vzdrževan, tak da probaj dobiti takšnega s servisno knjigo(al pa to sprintaj pa idi pri nakupu vse skoz, bo prodajalec ziher živčnega dobo :D Nakup rabljenega avtomobila) Kar se pa tiče teh avtov pa velja to, da boš za mali denar dobil dober avtomobil z veliko opreme, vendar (kot je maniaxxx napisal), pri prodaji zgubil dosti več kot pri kakem Polotu, če ti ga bo sploh uspelo prodat - sem ga tut sam prodavo pred zimo, ko mi je glih registracija potekla, pa ni blo glih nekega zanimanja, je pa res da sem mel napisano kar optimistično ceno tak, da ja se da zbijat cene za 50k pa še več :D, vglavnem na avtu sem naredil veliki servis ga registriro tak da še bo moj vsaj leto :)=(: :D lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To mar 07, 2006 11:12 pm

maniaxxx je napisal/-a:veš sonček mal poglej ker avto js vozim pol pa govor čez hyundaija. ;)

Sej golf II je edin dober golf ampak enostavno ni vreden tega denarja, zasnova avta je enostavno preveč zastarela, veliko raje imam korejca ali japonca..ampak to je samo moje mnenje, nobenega kreganja nočem...nažalost pa v sloveniji še vedno velja ..samo da je golf :cry:
Ne bom zdej rekel da je accent oh in sploh in ne vem kaj..navadna j***a je ampak vseeno dosti boljsega avta za ta denar ne dobiš.

hehehehehe zastarela zasnova lej sej ti pač daš vgradit servo,centralva,pomik stekel in še drugo opremo v notranjosti avtomobila pol lahko daš gor široke odbijače mal spojlere,spuščennnnnnnn itd.......in ti sploh novš vedu a je golf 2 al 4....čeprav danes so zelo prodajni ravno ti avtomobili s šiokimi odbijači tisti stari-navadni bolj malo čeprav grejo sam za male pare.......

Golf 2 dizla je samo zaradi tako velikega povpraševanje ker je neuničljiv (kakšen je izjema), poraba je hecna saj pije dobrih pet litrov pa čeprav ga teraš, ter vzdrževanje,...............reg. minimalna kot je že en omenil......ljudje so pametni(tisti k vozjo starejši letnik) in raje vlagajo v sodobnem svetu denar tam kjer jim bo prav prišel ne pa v en kup železa k ti nov nč nucal.........????????????????!!!!!!!!!!!!!!!....itd

lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To mar 07, 2006 11:45 pm

sonček je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:veš sonček mal poglej ker avto js vozim pol pa govor čez hyundaija. ;)

hehehehehe zastarela zasnova lej sej ti pač daš vgradit servo,centralva,pomik stekel in še drugo opremo v notranjosti avtomobila pol lahko daš gor široke odbijače mal spojlere,spuščennnnnnnn itd.......in ti sploh novš vedu a je golf 2 al 4....čeprav danes so zelo prodajni ravno ti avtomobili s šiokimi odbijači tisti stari-navadni bolj malo čeprav grejo sam za male pare.......

Golf 2 dizla je samo zaradi tako velikega povpraševanje ker je neuničljiv (kakšen je izjema), poraba je hecna saj pije dobrih pet litrov pa čeprav ga teraš, ter vzdrževanje,...............reg. minimalna kot je že en omenil......ljudje so pametni(tisti k vozjo starejši letnik) in raje vlagajo v sodobnem svetu denar tam kjer jim bo prav prišel ne pa v en kup železa k ti nov nč nucal.........????????????????!!!!!!!!!!!!!!!....itd

lp

tist k ma se tud raj v varnejšem avtu voi
kar se pa tiče hyundaia k ga prodajaš- probi ceno napisat, k vsi k jih poznam se izogibajo avtomobilov: cena po dog.
lp

Uporabniški avatar
hanibal1
Novinec

Kraj: M.Sobota

Napisal/-a hanibal1 Sr mar 08, 2006 12:06 am

No pa naj še jaz dodam svoje mnenje o Protonu.
Imam ga o leta 1999(sicer 315) pa do sedaj nobenih večjih problemov.Vzdrževanje poceni,potrošnja v mejah normale,vozne lastnosti v redu.Sicer je res malo šlampasto sestavljen in rezervni deli(kar se tiče originalnih) niso prav poceni.
Mislim,da je svojega denarja več kot vreden!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr mar 08, 2006 5:24 am

tuscani je napisal/-a:Če te zanima kaj več o protonu kontaktiraj uporabnika speedfighter,ne vem pa kateri model ima,vem da je metalne zelene barve.
ps.ga ne prodaja

Evo,da še jst dodam komentar :P
Mam Protona 313 dobra 3 leta in doslej nisem imel še nobenih težav z njim-morm rečt da res zlo hvaležen avtoček. Edini izredni servis, ki je tudi sicer hiba 1.3 motorja, je pucanje šob-pojavi se nekje pri 90k km,ampak za 15 jurčkov ti na pooblaščenem servisu odpravijo težavo in je spet kot prerojen! :D
Pooblaščen servis za Protona obstaja-vsaj v Ljubljani vem da je Kogovšek...
Sicer pa pri mojem še nisem opazil nobenih čričkov, lega na cesti je dobra, prav tako tudi pospeški glede na moč motorja...poraba pa je v povprečju pri meni v 3letih malenkost čez 7litrov-s tem da imam relativno težko nogo, sploh v 2.prestavi ;)
Tud kar se stroškov registracije tiče je zelo ugodna varianta tako glede cestnine(do 1350ccm) kot tudi glede zavarovanja (50-60kW).
Po mojem mnenju s tem avtom za tak denar nimaš kaj zgrešit-če te pa še kaj zanima, pa le vprašaj :tomidelej:

Pa še en lep primerek(vsaj po slikah sodeč),sploh če so tudi kilometri realni...s tem da servo volan je pri vseh Protonih bil serijski(ker pri tem ne piše):
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=616800#

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Sr mar 08, 2006 8:52 pm

prodam H. Accent 1.5 letnik 96 kovinsko zeleno moder 5 vrat, 125.000 km, klima in vsa ostala oprema, tehnični pregled. cena 465.000 SIT, okolica ljubljane, brez rje

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr mar 08, 2006 9:06 pm

ja 98 letnik accent in golf ( mislim da je takrat ze IV) se res ne morta primerjat, ampak tudi po ceni ne... ;) , pa ne mislim zdej nobenga kreganja ali cesa izzvat, sej vem da je accent ena navadna j***a ampak noben mi ne bo trdil da je golf II boljsi avto od accenta, ja cena se oblikuje na trziscu, zato pa sm tudi napisal samo da je golf oziroma bolj na splosno samo da je nemc, ker je hyundai dosti boljsi avto kot pa kaze cena. Npr je mel brat 2 cliota, oba nova lepo vožena ipd js pa accenta letnik 96 in sem mel veliko manj tezav kot on, brat je pri seat ibizi pri 25kkm moral menjati diske, js mam pri 170kkm še prve...kot je ze nkdo napisal, se roke in podobne stvari pri hyundaiju ne menjajo kar je zame znak kakovosti. Sem imel polota dizla pa je za mene j**c od j***a, enostavno ni vreden te cene ki jo ima, hyundai pa je in to je pomoje največja prednost hyundaija, da je enostavno vreden več kot stane...
@ mojster miha..najd mi golfa II s klimo airbagi in podobno navlako kot jo ima accent?...ful redki so a ne?..je pa res da ima večjo izbiro motorjev ipd.
aja pa še to..kolk avto ima pri 170kkm katalizato in cel izpušni sistem kot nov? bolj malo a ne? ;)

Konce koncev je pa vse stvar okusa in predvsem finančnih zmožnosti.

@Kljukec...cena je 400000 sit ( kupiš? :D )

p.s js ne prodajam accenta ampak kanarčka :D :D :D

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po mar 13, 2006 9:21 am

Proton ima še vedno "pooblaščene" servise, razen Kogovška je to v okolici LJ še Kržič na Vrhniki, verjetno bi ga znali poštimati tudi na Mitsubishijevih servisih. Ampak itak se ti bolj splača poiskati kakšnega "fušarja".
Jaz imam še vedno svojega protončka, zdaj mu teče deveto leto, sicer si počasi želim kaj boljšega, pa mi potem kdo z veliko boljšim avtom pojamra, kaj vse se kvari in koliko da za servis, pa me spet mine želja po kakšni razkošnejši jami brez dna... Meni se zdi kot eno hvaležno živinče, ki ne zahteva veliko, pa kar gre in gre. Glede prerjavenja so problematični beli avti (čeprav je meni prav protonova kovinska bela zelo zelo lepa).
Ne imej predsodkov pred starejšimi avti, ne poslušaj pravljic o dragih rezervnih delih, ker so dragi tudi rezervni deli za evropske avte in včasih celo na kakšen renaultov del čakaš več tednov. Dobvaitelje imajo namreč vse tovarne po celem svetu, nekaj celo v Sloveniji. Edini problem pri protonih je, da težko dobiš rabljene dele, ponaredkov pa ni.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Po mar 13, 2006 10:15 am

Mojster Miha je napisal/-a:maniaxxx - mislim, da pretiravaš
GOLF 2 zastarel napram ACCENT-u ? Mogoče datumsko, ker GOLF 2 glede nastanka sega v začetek 80 -tih, ampak tehnično ACCENT ni bistveno drugačen če pogledaš zasnovo podvozja, zavor - je pa GOLF 2 ponudil kupcu marsikaj, kar HYUNDAI niti pri akutalni generaciji ACCENTA ne zmore (recimo večja izbira oz kombinacije motorjev, podvozja, opreme, 4 x 4 pogon ... ) ... kljub temu recimo menjalnik pri VW lepše "teče" - krajši, natančnejši gibi prestavne ročice, lega na cesti je vsaj tako dobra če ne celo boljša, materiali boljši in manj "plastični" - ampak slednje je že stvar okusa. In nenazadnje vse to vidijo, opazijo in tudi ocenijo kupci - zato pa boš za enak denar prej prodal 15 in več let starega GOLF-a z dizelskim agregatom kot ACCENT-a letnika 1997 v primerljivem stanju. "Samo da je GOLF" posebno pri 2 generaciji ne drži - GOLF 2 je na kratko pojem avtomobila s katerim so stroški minimalni, zanesljivost in vzdržljivost je vsaj tako odlična kot pri Japoncih ali Korejcih. In prav zaradi naštetega boš za primerno ohranjenega GOLF-a 2 generacije dobil takšno vsoto denarja- če je avto ne bi bil vreden, zanj kupec preprosto ne odšteli toliko oz bi vzeli karkoli drugega iz ponudbe - tudi ACCENTA npr. - ampak očitno jim GOLF 2 za odšteti denar na kratko nudi več - zelo preprosto delovanje trga kjer se srečujeta ponudba in povpraševanje.
Je pa ACCENT letnik 97/98 zastarel napram temu kar so ponudili v GOLF-u tega letnika in se enostavno ne more primerjat.

LP

samo smejim se lahko... :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po mar 13, 2006 10:39 am

Zakaj še vedno lapate, ko pa se ženska ne javlja, morda je že kupla avto.
Ne vem kako lahko primerjate Golfa 2 z accentom - a ste čist znorel al kaj :? :lol:

Golf 2 vemo da je avto ki je šparavec a po drugi strani drvarski avto vsaj glede na trdoto, za accente pa moraš met izpit za kapitana v kolikor nima urejenega podvozja oziroma amortizerjev :roll:
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po mar 13, 2006 8:55 pm

Ja ne vem kdo "lapa" - mi smo zadnjič debatirali pred tednom dni - pa svoj datum poglej !!!
GOLF II dizel vs ACCENT letnik 97/98 - kupovanje avtomobilov - primerljiva cena - zakaj ju ni mogoče primerjat ? Tudi v tehničnem smislu ni kakšnih astronomskih razlik
Drvaski avto - glede na to, da imaš izkušnje z SUBARU-jem očitno dobro veš kaj je to drvarski avto :lol: - od tega, da en model že z imenom zelo spominja na gozd, drva in podobne zadevščine, do sive notranjosti in pustih oblik - še dobro da je vmes kakšen OUTBACK, da malo popravi povprečje - res, kot bi bilo narejeno samo za gozdarje ostala civilizacija pa naj si pomaga kot ve in zna :?

LP

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po mar 13, 2006 9:13 pm

Zanimivo...naslov debate je proton, hundai in suzuki...in tudi med ostalimi opcijami ni zaslediti golfa, pa vseeno ze cela stran debate o golfu II. In potem se na komentar predhodnika obregnes glede na njegov avatar in podpis in vpeljes se znamko subaru, ki pa je sploh nihce ne favorizira ne predlaga. Da se jaz pristavim svoj off-topic: ocitno je, da se se nisi peljal z legacijem, kajne? Avto iz leta 91 ima v serijski opremi vse strome in elektriko, ki jo je treba se danes pri marsikateremu nemcu dokupiti. Da ne omeim, da je potrebna kar zajetna misicna masa, da se zasuka volan pri golfu. Samo zdej ze smetim temo, to pa ni moj namen.

Ne vem dosti o teh avtomobilih, ki so v ozjem izboru...ce isces manjsi avto, potem bi kaj vec vedela povedati o micri, ki je resnicno hvalezen voz, pri nas je ze polnih 13 let in vse kar je bilo menjano je sklopka, drugace pa redni servisi in to je to. Ce pa vzames se malce mocnejsi motor je pa poskocna k sam satan. Veliko ljudi strasi, da so japonci dragi zaradi rezervnih delov, enako kar se korejcev tice...vendar ko das na skupni imenovalec leta in stevilo okvar, ugotovis, da je dalec od tega. Preverjeno. :lol:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po mar 13, 2006 9:40 pm

Zgoraj je nekdo napisal, da je GOLF 2 zastarel napram ACCENT-u letnika 97/98 - pa sm pojasnil, zakaj to po mojem prepričanju temu ni tako.
SUBARU-ju nihče ne očita zasnove podvozja - predvsem 4x4 različic - samo notranjost je po mojem prepričanju preveč pusta, siva, enolična - z razliko OUTBACK-a. Vsak pač po svoje pojmujemo "drvarski" avto.
Glede opremljenosti GOLF-a - eno je GOLF by TAS, katerih je pri nas daleč največ, drugo je GOLF narejen za EU tržišče, posebno kakšne dražje različice (GTI, GTD, G 60 ...) so imele solidno opremo. Tudi takšno, katero še danes pri ACCENT-u (ker je poudarjena "količina" opreme) lahko samo sanjaš.

LP

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po mar 13, 2006 10:02 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Ja ne vem kdo "lapa" - mi smo zadnjič debatirali pred tednom dni - pa svoj datum poglej !!!
GOLF II dizel vs ACCENT letnik 97/98 - kupovanje avtomobilov - primerljiva cena - zakaj ju ni mogoče primerjat ? Tudi v tehničnem smislu ni kakšnih astronomskih razlik
Drvaski avto - glede na to, da imaš izkušnje z SUBARU-jem očitno dobro veš kaj je to drvarski avto :lol: - od tega, da en model že z imenom zelo spominja na gozd, drva in podobne zadevščine, do sive notranjosti in pustih oblik - še dobro da je vmes kakšen OUTBACK, da malo popravi povprečje - res, kot bi bilo narejeno samo za gozdarje ostala civilizacija pa naj si pomaga kot ve in zna :?

LP

Ma kar ste napisal vsi to je ena drvarnica stara nč vredna,tud varnosti ni,

Lej ta avto je samo zaradi porabe še sploh na trgu druzga ni jest ga mam ker dam ful mal za dizl pa še merkat ni treba če ga razbiješ ga podariš pa greš druzga iskat.....

Če maš pa ti avto na kredo je pa tveganje visoko......

----------------GOLF 2 DIZL JE ŠPAROVČK NČ DRUZGA.....----------------

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po mar 13, 2006 10:09 pm

maniaxxx je napisal/-a:ja 98 letnik accent in golf ( mislim da je takrat ze IV) se res ne morta primerjat, ampak tudi po ceni ne... ;) , pa ne mislim zdej nobenga kreganja ali cesa izzvat, sej vem da je accent ena navadna j***a ampak noben mi ne bo trdil da je golf II boljsi avto od accenta, ja cena se oblikuje na trziscu, zato pa sm tudi napisal samo da je golf oziroma bolj na splosno samo da je nemc, ker je hyundai dosti boljsi avto kot pa kaze cena. Npr je mel brat 2 cliota, oba nova lepo vožena ipd js pa accenta letnik 96 in sem mel veliko manj tezav kot on, brat je pri seat ibizi pri 25kkm moral menjati diske, js mam pri 170kkm še prve...kot je ze nkdo napisal, se roke in podobne stvari pri hyundaiju ne menjajo kar je zame znak kakovosti. Sem imel polota dizla pa je za mene j**c od j***a, enostavno ni vreden te cene ki jo ima, hyundai pa je in to je pomoje največja prednost hyundaija, da je enostavno vreden več kot stane...
@ mojster miha..najd mi golfa II s klimo airbagi in podobno navlako kot jo ima accent?...ful redki so a ne?..je pa res da ima večjo izbiro motorjev ipd.
aja pa še to..kolk avto ima pri 170kkm katalizato in cel izpušni sistem kot nov? bolj malo a ne? ;)

Konce koncev je pa vse stvar okusa in predvsem finančnih zmožnosti.

@Kljukec...cena je 400000 sit ( kupiš? :D )

p.s js ne prodajam accenta ampak kanarčka :D :D :D

lohka mi ga pa šenkaš- ga bom jst prodal k rabm za feltne- razliko ti pa vrnem ;)
jst ti sam povem da se folk izogiba oglasov k nimajo napisane cene
uspešno prodajo
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po mar 13, 2006 10:16 pm

jorgeus je napisal/-a:Zanimivo...naslov debate je proton, hundai in suzuki...in tudi med ostalimi opcijami ni zaslediti golfa, pa vseeno ze cela stran debate o golfu II. In potem se na komentar predhodnika obregnes glede na njegov avatar in podpis in vpeljes se znamko subaru, ki pa je sploh nihce ne favorizira ne predlaga. Da se jaz pristavim svoj off-topic: ocitno je, da se se nisi peljal z legacijem, kajne? Avto iz leta 91 ima v serijski opremi vse strome in elektriko, ki jo je treba se danes pri marsikateremu nemcu dokupiti. Da ne omeim, da je potrebna kar zajetna misicna masa, da se zasuka volan pri golfu. Samo zdej ze smetim temo, to pa ni moj namen.

Ne vem dosti o teh avtomobilih, ki so v ozjem izboru...ce isces manjsi avto, potem bi kaj vec vedela povedati o micri, ki je resnicno hvalezen voz, pri nas je ze polnih 13 let in vse kar je bilo menjano je sklopka, drugace pa redni servisi in to je to. Ce pa vzames se malce mocnejsi motor je pa poskocna k sam satan. Veliko ljudi strasi, da so japonci dragi zaradi rezervnih delov, enako kar se korejcev tice...vendar ko das na skupni imenovalec leta in stevilo okvar, ugotovis, da je dalec od tega. Preverjeno. :lol:

jORGEUS:

To kar bom tukaj napisal si zapominite za večene čase kaj si ljudje mislijo o tem avtu.
Kot prvo glede vzdržljivosti avto zdrži max 250.000 km pa še to težko. Če pogledate 10 let stare bencinarje zdržijo 250k brez problemov. Poraba tega dizla je 6 l kar je zelo ugodna, je zastarel dizajn saj nima nobene opreme saj jo itak ni bilo takrat na razpolago oz je bila sam pri novejših letnikih. Je zelo nevaren kajti nima varnosti in je tveganje veliko saj so sodobni avti močni,dovolj opremljeni,varni....in se lahko zgodi marsikaj......ni kej avto je nevaren jest upam da se ga bom kmal rešu......sem zelo neoodločen kaj naj naredim........

tega velik za povedat ampak dost za zdej sej je bilo že tok povedanega da na vsaki strani sam še bereš golf 2 usmerimo se k novejšimi avti kaj nas v resnici čaka čez 10 let ko takart ne bo več mogoče uporabljati stare avte.......in jih spoznavati ampak bo na voljo samo še novi modeli-tehnologija.

Zakaj sem si kupil golf2 dizl:?????????????????????

Kot prvo zaradi porabe saj je poraba max.6l/100km,
Kot drugo je vzdržljivo podvozje........nizko vzdrževanje ja valda če so deli stari.....in je zadnji letnik 1992..........reg. kar nizka oz srednja........udobje slabo razumljivo----star dizajn----stara oblika-----------tako da golf je zasilni izhod-...............to vsi vemo....če misli kdo kupt ga nej kup rajš hyunday ali kej druzga ker bo kmal postal gluh od tega brnenja k mi gre že tok na k+++c da ga bom enkart sam čez rob zapelov sam da ga ne bomvidu več......

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov