dare01 je napisal/-a:Omelo je napisal/-a: Ksenonke so tudi naknadno notr. Kako vidiš: ni šob za čiščenje. Ker pa so bile že na odbijaču narejene luknje, jih je prekril-a z nekimi srebrnimi ploščicami.
quote]
ksenonke brez čiščenja ne smejo bit in ne bojo šle čez homologacijo.
ksenonski žarometi nimajo ročno nastavljanje višine ampak se sami uravnavajo(tudi med vožnjo). to se najbolje vidi, ko avto prižgeš in se naravna svetlobni snop. če pa nimaš sistema za pranje pa se lahko snop npr. zaradi umazanih luči ne uravnava prav in lahko sveti previsoko ali prenizko. pri nas ne vem ampak če imaš v franciji(sem bral na forumu) ksenonke brez čiščenja se ti slabo piše. policaji dajo takoj tablice dol, daš prometno pa peš domov.
Omelo je napisal/-a:dare01 je napisal/-a:Omelo je napisal/-a: Ksenonke so tudi naknadno notr. Kako vidiš: ni šob za čiščenje. Ker pa so bile že na odbijaču narejene luknje, jih je prekril-a z nekimi srebrnimi ploščicami.
quote]
ksenonke brez čiščenja ne smejo bit in ne bojo šle čez homologacijo.
ksenonski žarometi nimajo ročno nastavljanje višine ampak se sami uravnavajo(tudi med vožnjo). to se najbolje vidi, ko avto prižgeš in se naravna svetlobni snop. če pa nimaš sistema za pranje pa se lahko snop npr. zaradi umazanih luči ne uravnava prav in lahko sveti previsoko ali prenizko. pri nas ne vem ampak če imaš v franciji(sem bral na forumu) ksenonke brez čiščenja se ti slabo piše. policaji dajo takoj tablice dol, daš prometno pa peš domov.
Kar niti pod razno ni res! To so mi zatrdili tako na renault servisu, kot tudi ko sem šel avto registrirat (ne tehničnega, ker ga še 2 leti nimam) in sem prašal mehanika. Isto sem prašal tudi enega policaja, ki hodi k nam v trgovino kupovat računalnik. Sploh ne komplicirajo zaradi tega. Ne vem zakaj se folk tako sekira zaradi tega. In ker nima ksenon pranja nima tudi avtomatskega nastaljanja snopa višine ampak na gumb. Lahko pa mi najde kdo zakon, ki kaže drugače. Pa tut če je, ga očitno malo kdo ve.
dare01 je napisal/-a:višina za gumb pri ksenonkah.
mamo pri hiši tri avte s ksenonkami in nima noben gumba za višino(sem šel zdaj še enkrat pogledat). jaz sem napisal za tujino. pri nas pa lahko homologoiaš oz. uporabljaš boga in pol. je od mene en kupil 17" od megana feltne in jih nabil na clia. papirje je zrihtal u wordu in vse skupaj homologiral. avto je dal na streho. niti policaji niti zavarovalnica(kasko) ni komplicirala. potem pa razglabljajmo o znanju predpisov iv zakonov naših organov.
yurchek je napisal/-a:avto je bil pregledan na servisu in je biulo ugotovljeno da to ni to...torej ugibanja nekaterih naj bi bila resnična...ne bom ničesar javno razlagal, da ne bom imela kakšnih problemov, ker ni nič 100%....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov