Sazo je napisal/-a:kok vi folk prbijate da je jo......ke boš meu s 150konjiskim avtom porabo 7.5litra po tvojem pri hitri vožnji (razn če je zate hitra vožnja 61km/h tm k je omejitev 60km/h drugač ne gre)...a si neumn al pa vidš polovico od realnih številk...mi mamo doma tud 1.9TDI nemškega pa ma 130konjev in ma porabo 9.0...ampak fotr fura kt da je str 170let...k ga jst pelm mam povprečno porabo nič manj kot 16litrov...če dizla gonš ma še hujš porabo kt bencinar....fakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....3litre spije krava mleka za zajtrkkk!!!
fifi je napisal/-a:Glede na to, kar je Sazu napisal, lahko rečem le eno: človek ne zna vozit avta z ročnim menjalnikom! Na ta način se ne vozi niti bencinarja, razen mogoče pri F1. Sicer pa velik folka vozi tako, da vedno tišči vsako prestavo do konca, potem se pa čudijo zakaj imajo tako veliko porabo, očitno se niso v avtošoli pravilno naučili vozit!
Sazo je napisal/-a:kok vi folk prbijate da je jo......ke boš meu s 150konjiskim avtom porabo 7.5litra po tvojem pri hitri vožnji (razn če je zate hitra vožnja 61km/h tm k je omejitev 60km/h drugač ne gre)...a si neumn al pa vidš polovico od realnih številk...mi mamo doma tud 1.9TDI nemškega pa ma 130konjev in ma porabo 9.0...ampak fotr fura kt da je str 170let...k ga jst pelm mam povprečno porabo nič manj kot 16litrov...če dizla gonš ma še hujš porabo kt bencinar....fakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....3litre spije krava mleka za zajtrkkk!!!
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:Sazo je napisal/-a:kok vi folk prbijate da je jo......ke boš meu s 150konjiskim avtom porabo 7.5litra po tvojem pri hitri vožnji (razn če je zate hitra vožnja 61km/h tm k je omejitev 60km/h drugač ne gre)...a si neumn al pa vidš polovico od realnih številk...mi mamo doma tud 1.9TDI nemškega pa ma 130konjev in ma porabo 9.0...ampak fotr fura kt da je str 170let...k ga jst pelm mam povprečno porabo nič manj kot 16litrov...če dizla gonš ma še hujš porabo kt bencinar....fakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....3litre spije krava mleka za zajtrkkk!!!
1. Računalnik računa povprečno porabo glede na prevožene km, če avto laufa na mestu poraba na potovalnem računalniku raste, saj ne prevoziš 0 km, a vseeno kuriš benz.
Zato sklepam, da sazo pa njegov foter pozimi avto pogosto ogrevata na mestu - ker je mašina hladna požre še toliko več, saj se v motor vbrizgava bogatejša mešanica.
2. Potovalni računalnik zato laže in NI ZANESLJIV!
Porabo si zračunajte glede na količino natankanega goriva- torej poln tank(npr. 50 litrov) in resetirat števec pa recimo, da z njim prevoziš 500 km- poraba je torej 10l/100km. Osnovna šola.
Opozarjam pa vas na eno stvar: Ni dovolj, da to narediš enkrat, ker ne porabljaš goriva enako vsakič zaradi 1000 različnih dejavnikov( mesto/avtocesta, temperatura ozračja, stil vožnje....)
TOREJ: Idealni izračun porabe je, da si vsakič, ko tankaš resetiraš števec in si celo leto pišeš rezultate ozr. št. km prevoženih z enim tankom. Tako pa prideš do dejanske letne povprečne porabe goriva, ki pa se sigurno razlikuje od številke na armaturi.
P.S.: To da nekaterim žre 3 pa težko verjamem, ker še lupo 3L diesel ne žre toliko ob normalni uporabi, pa je avto narejen za šparanje.
Courage™ je napisal/-a:Vozim 1.4 HDI pa mam povprecno porabo 7.1 lit.
Pod 7 se nisem priso, pa se vozim normalno
Mislim da se na porabo 3.9 litra pride ce se na avtocesti od Maribora do Kopra peljes 90 km/h.
Sazo je napisal/-a:ja zdej pa tko...
1. avto znam vozt in moj namen ni vozt dizla počas oz. met mejhno porabo, najrajš ga pa v klanc tiščim k je na use 4pogon pa gre še bol
Sazo je napisal/-a:ja zdej pa tko...
1. avto znam vozt in moj namen ni vozt dizla počas oz. met mejhno porabo, najrajš ga pa v klanc tiščim k je na use 4pogon pa gre še bol
2. avto na mestu porab skor 0!!!
3. pa ne ogrevam avta na mestu, ampak se peljem počasi ene 30min dokler se avto ne ogreje pol pa gasaaa
4. men avto ni za to da mam čimnižjo porabo, ampak za užitek, užitek v vožnji
5. z avtom ni nič narobe
6. sej sm napisu da ma fotr porabe 9.0...ampak to je normalna vožnja, ne bom jst pr dizlu prestavlu pa 2000 k takrt še potegne ne...npr. pr našmu vleče od 2500 do 4500 obr/min in lihk takrt je najbl zabavnm, zato gas do konca...
7. jst kr zaupam računalniku, drgač bi vgradil kalkulator v armaturko pa bi si lahko računu, pa vem da je poraba od prevoženih kilometrov, sm dau na 0 prevožene naredu 200km in sm meu 16porabe, tko pač je če avto gonš...pa to je skoz mestna vožnja
8. jst se grem lahk tud v nemčijo pelat z tdi-jem pa bom meu porabo 7, sam mi je to beda...
9. se mi ne da več
kris je napisal/-a:Sazo je napisal/-a:ja zdej pa tko...
2. avto na mestu porab skor 0!!!
3. pa ne ogrevam avta na mestu, ampak se peljem počasi ene 30min dokler se avto ne ogreje pol pa gasaaa
4. men avto ni za to da mam čimnižjo porabo, ampak za užitek, užitek v vožnji
5. z avtom ni nič narobe
6. sej sm napisu da ma fotr porabe 9.0...ampak to je normalna vožnja, ne bom jst pr dizlu prestavlu pa 2000 k takrt še potegne ne...npr. pr našmu vleče od 2500 do 4500 obr/min in lihk takrt je najbl zabavnm, zato gas do konca...
7. jst kr zaupam računalniku, drgač bi vgradil kalkulator v armaturko pa bi si lahko računu, pa vem da je poraba od prevoženih kilometrov, sm dau na 0 prevožene naredu 200km in sm meu 16porabe, tko pač je če avto gonš...pa to je skoz mestna vožnja
8. jst se grem lahk tud v nemčijo pelat z tdi-jem pa bom meu porabo 7, sam mi je to beda...
9. se mi ne da več
Če maš povprečno porabo pri 1.9 tdi 16 litrov ga 100% ne znaš vozit, recimo bmw 530d ki ga ima oče od moje punce pa ne vozi počasi ima povprečno 9 litrov pa recimo ko sem ga jaz vozil sem spravil na 10 več pa tudi ne pa je avto 3.0 in ima 218 km tako da ne vem kaj ti delaš z avtom.
Courage™ je napisal/-a:Vozim 1.4 HDI pa mam povprecno porabo 7.1 lit.
Mislim da se na porabo 3.9 litra pride ce se na avtocesti od Maribora do Kopra peljes 90 km/h.
Sazo je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:Vozim 1.4 HDI pa mam povprecno porabo 7.1 lit.
to je prva realna izjava...hvala bogu...pijačka pade...
ja 530d sm jst tud že dostkrat furu...pa sm meu porabo 12 pa sm čist lepo peljal...pa bmw ma nižjo porabo že s tem k majo vrstne motorje in ne V...majo dobro ekonomijo...sam če pa ti tišiš 3.0d vrjem da takoj skoč na 20...pa probi sej ni težko no...sej ti rečm da prestav pr 50 v drugo pa pr 100 v tretjo...pa jst večinoma skoz tko delam...večina folka ma pa pr 80 že v 4 al pa 5ti ane...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov