Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če mar 30, 2006 12:32 pm

Pri plači 130.000 naj res razmisli...
Ker bo registrirala brez bonusa in najbrž kot mlada voznica, bo to konkreten znesek in če si ga razdeli na nekaj obrokov, bo samo za registracijo plačevala pol leta okoli 20.000 na mesec (recimo, sem res računala od oka). Se pravi, da bo pol leta pri plači 110.000. Potem enkrat na leto redni servis, kar bo spet vsaj okoli 20.000, se pravi, da bo na plači 110.000 kar sedem mesecev na leto. Potem pa še bencin - če računamo samo en tank na mesec, je to več kot 10.000 mesečnega stroška, kar pomeni, da bo zaradi avta njena plača samo še sto jurjev. Pri teh cenah bencina se res pozna, če imaš malo bolj varčen avto. Jaz bi res gledala bolj na to kot na to, v čem se vozim. Kar malo si preračunajta, pri dveh litrih na sto km je to 500 tolarjev razlike, če narediš samo tisoč km na mesec, je to že pet jurjev. Na leto 60 jurjev...
Če živi pri starših in ji ti ničesar ne računajo za hrano in stanovanje, je sto jurjev bajna vsota za kofetkat in cunjice.
Jaz bi naredila vse, da ne bi rabili dveh avtov in bi prišparali teh 20, 30 jurjev na mesec, namesto da jih zmečemo za avto.

Uros1
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Uros1 Če mar 30, 2006 12:44 pm

Pozdravljen, jaz ti predlagam naslednji avtomobilček - mislim, da je to za punce fantastična zadeva, majhen, varčen, servo.

Evo ti link: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=715204

Upam,da bosta dobro izbrala!

LP Uroš

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Če mar 30, 2006 1:50 pm

Tudi jaz priporočam aroso. Za ta denar ogromno nudi.

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Če mar 30, 2006 3:26 pm

AR 145 je čist ql, ampak res upaj da jo je prejšni lastnik res REDNO vzdrževal, poraba je za tak avto kar visoka, če bi jo punca kdaj "prtisnala" bi bilo kar čez 10l (lastne izkušnje) ampak avto je res precej hiter in tudi vožnja z njim je odlična.
Odločit pa se mora sama, pejta pogladat alfo da se prepričata, zgleda pa res ohranjena ;)

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac So apr 01, 2006 6:02 pm

s porabo se splača začeti ukvarjati, ko nekdo dela vsaj 3.000 km mesečno oz. vsaj 30-40.oookm letno.

prej so razlike minimalne in mimogrede, arosa bo sicer res pila od 6-8 l/100km, samo ma tudi pol manj konjev, neprestano jo je treba priganjat, že samo zato, da dohajaš promet!
prehitevanja so malodan samomor,...mel Lupa s enako mašino! ;) bil bistveno prešvoh, ljub temu, da je letel 170km/h v blokado s 5 ljudmi v avtu (samo moj je bil orenk zgonjen)

:lol:

res je da so TS mašine boljše, čeprav zgubijo velik del čara...boxer ma tak lep zvok :D
poraba nobene alfe ni ravno majhna, tudi 1.4 TS pije od 8 pa bolj proti 10l/100km, ampak se mi zdi to primeno konjem -103!
pri novejših (mislim, da od leta 1998 dalje) so prenovili notranjost, podvozje in zamenjali motorje.
če je zelo lepo ohranjena in redno serisirana, pol kr po njej, drugače pa jst ne bi.

lp

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So apr 01, 2006 6:33 pm

Poraba ni problem, ce ne vozi res veliko. Se sicer tale boxer spravi pod 10l mešane voznje, nekih 7-8l so vec ali manj sanje. Ti se raje pozanima, ce tale pije olje. Prakticno vsi boxer motorji pijejo olje, sedaj to ni problem, ce je zmerna poraba, ce ga pa guta je pa problem. Nekako ti bolj priporocam TS motor ali Brava 1,6. Poglejta za kaksnimi 1,4 TS 145, kuri mešano 8l, meni ga tok kuri pa kr doskrat prtisnem imam pa ene 70% mestne voznje, kuri olja ne kakor noben TS motor in tudi 145ka je lazja od moje 146ke tko da zna bit se malo bolj ugodna poraba.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov