Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Pe apr 07, 2006 1:22 pm

tole je pa čist odvisn, od cene, od ohranjenosti, motorja....
po obliki mi je najlepši A3 ter golf IV
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe apr 07, 2006 3:11 pm

sevnican je napisal/-a:
Quiksilver je napisal/-a:Polovico avtomobilov ki si jih naštel ne dobiš za tak denar kot ti želiš.

Se podpišem pod tole.

naštejta mi jih 7 (polovica) ki jih za ta denar ne dobim.

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe apr 07, 2006 3:14 pm

TommyGun je napisal/-a:
sevnican je napisal/-a:
Quiksilver je napisal/-a:Polovico avtomobilov ki si jih naštel ne dobiš za tak denar kot ti želiš.

Se podpišem pod tole.

Audi A3, Ford Focus, Honda Civic, VW Golf - teh ne dobiš pod 5000€, razen z 200.000 prevoženimi in v slabem stanju.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe apr 07, 2006 3:15 pm

Samotar je napisal/-a:Obdrži tega, ki ga imaš še kakšne dve leti. Na ceni ne more več kaj dosti izgubiti, pelješ se pa nič slabše kot pa v 2/3 avtov, ki si jih naštel.

;)
nekako tako mislim:avto bom kupil ampak nebom se zaletel v prvo stvar,ki bo 10let novejša od mojega in mi bo 10x več težav in stroškov povzročala.mirno lahko počakam na pravo priložnost.

trenutno pa so fiati favoriti ;)

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe apr 07, 2006 3:19 pm

milankregar je napisal/-a:
TommyGun je napisal/-a:
sevnican je napisal/-a:

Se podpišem pod tole.

Audi A3, Ford Focus, Honda Civic, VW Golf - teh ne dobiš pod 5000€, razen z 200.000 prevoženimi in v slabem stanju.

4 si naštel ;)
prvi,drugi in zadnji pa pridejo upoštev samo iz tujine.(kar me ne mika)
honde se dobi,poglej avto.net ;)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe apr 07, 2006 3:27 pm

mazda je najboljši nakup.

Ne vem edino zakaj te MOTI(!!!) da avta ni videt na odpadih??? To je dobro, veš?!?! :roll:
Raje ne menjam nobenega dragega dela kot pa 10 poceni delov.

Je pa mazda malo utesnjena, kar kompenzira z zelo nizkim podvozjem in precejšnjo športnostjo. Zanesljiva je pa kot švicarska ura.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe apr 07, 2006 3:37 pm

bass je napisal/-a:mazda je najboljši nakup.

Ne vem edino zakaj te MOTI(!!!) da avta ni videt na odpadih??? To je dobro, veš?!?! :roll:
Raje ne menjam nobenega dragega dela kot pa 10 poceni delov.

Je pa mazda malo utesnjena, kar kompenzira z zelo nizkim podvozjem in precejšnjo športnostjo. Zanesljiva je pa kot švicarska ura.

itak da je dober znak da jih ni po odpadih ;)

samo ko ga bom stolkel bo težje dobit rezervne dele.to je to.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe apr 07, 2006 3:59 pm

Ti si prepričan v to da ga boš stolkel :roll:

Prišparaj 200k pa si kupi mesečno.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe apr 07, 2006 4:11 pm

bass je napisal/-a:Ti si prepričan v to da ga boš stolkel :roll:

Prišparaj 200k pa si kupi mesečno.

mesečno :?: ne razumem. povej na PM da neboš smetil teme.

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Pe apr 07, 2006 4:36 pm

mesečko za bus :)

sicer pa poglej (v tujini bolše) po Fiat Bravo 2.0, 20V z 150KM tud nekje v okiru tvojih cen
Zadnjič spremenil Veron, dne So apr 08, 2006 8:16 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe apr 07, 2006 6:35 pm

TommyGun je napisal/-a:
milankregar je napisal/-a:
TommyGun je napisal/-a:
sevnican je napisal/-a:

Se podpišem pod tole.

4 si naštel ;)
prvi,drugi in zadnji pa pridejo upoštev samo iz tujine.(kar me ne mika)
honde se dobi,poglej avto.net ;)

Honda normalna ne bo pod 1mio, razn kkšn oskubljen 96,97 bingo...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So apr 08, 2006 6:06 am

V primeru, da so favoriti FIAT-i
"Low budget" - PUNTO, letnik kot rečeno nekje 2000-2001, motorna paleta je dokaj skromna (pri novejšem) - osebno bi še nekaj dodal in poiskal dobro ohranjenega z JTD motorjem, pri bencinskem pa 1,2-16V agregat. 1,2 (60), ki jih je največ v ponudbi je nekoliko šibak, če si zaželiš udobje klime.
V primeru, da iščeš nekaj zmogljivega, pa osebno raje kakšen BRAVO HGT vzamem AR 156 z recimo 2,0 agregatom.

LP

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO So apr 08, 2006 11:28 pm

Ja, se strinjam, da marsikaterega ne boš dobil za ta denar...

Če te res zanima Mazda, prodaja moj prjatu res odlično ohranjeno, kako je bla vožena in vse ostalo (cena) mi piši na PM, ali pa se dobiva na kafetu, glede na to, da si z Gorice ;)

Za ta avto dam mojo besedo, pa še prišparal boš, glede na tvoj predviden vložek.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne apr 09, 2006 1:15 am

Jaz pa mislim da Megane tukaj ni slaba izbira. Če bi jaz imel dobro izkušnjo z Renaultom, ne bi menjal znamke. Za megana tudi iz lastnih izkušenj lahko napišem, da je avto v redu zadeva, če bi bil lepo ohranjen. Ta megane prve generacije je bil za moje pojme kakovostno izdelan, pa tudi za moj okus so določene stvari precej lepše oblikovane kot v kakšni Hondi Civic ali pa Mazdi 323F. Avto pač kupuješ za nekaj časa in ni dobro da se ga prehitro naveličaš.

Jaz bi Alfo kupil samo novo, rabljene z nekoliko več prevoženimi km nikoli, ker je preveč tvegan nakup. Fiati kot so Bravoti in Maree že v svojem času niso bili konkurenčna zadeva, tukaj je vredno precej premislit!!!

Za Fiatovega Punta te generacije, ki sem ga imel možnost nekaj časa voziti bi imel pozitivno mnenje o njem, če mi pač ne bi bilo treba prestavljat. Ampak menjalnik v njem ti pa resnično ne daje veselja do prestavljanja in posledično do vožnje.

Ford Focus je preveč drugačen za tistega, ki vozi Renaulta, enako bi lahko napisal tudi za avte iz koncerna VW. Iz udobnih Renaultovih sedežev v golfovsko trde… ne vem, jaz te razlike ne bi hotel. Precej sem bral primerjalne teste teh avtov (prvi focus, prvi megane, golf IV, xsara) in je bil megane vedno dobro ocenjen.

V tem izboru bi jaz izbiral samo med dvema; med xsaro in med meganom. Xsaro sem vozil pa se mi je preprosto zdela odlična, megane naj bi bil bolj kakovosten od Xsare. Edino škoda se mi zdi pri meganu, da ima nekoliko težji servo volan.

Sicer pa res rabiš pri nakupu rabljenega avtomobila veliko potrpežljivosti. Zmota pri nakupu rabljenega avta te lahko drago stane.

lp, mm

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne apr 09, 2006 1:23 am

mm,hvala za izčrpen opis ;)

ok,res da nekatere ne dobim za ta denar ampak to so želje na grobo.
trenutno z lestvice odpadejo focus,a3 in golf ker čez mejo se mi enostavno ne da,pa še riziko da dobim slab avto je velik.

pa še en offtopic:v gorici mamo mestni avtobus zastonj :P

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne apr 09, 2006 9:24 am

jest bi uzeu a4!
samo zej pa je odvisn letnik!!
blagor vm k mate bus zaston!
pa taxije po 500sit!(kamorkloli gres)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne apr 09, 2006 9:41 am

V Gorici je avtobus zastonj - samo smo radi kot rečemo komot, in se raje vozimo s svojimi avtoblili - sodeč po tem, da je "free bus" bol prazen kot poln ;)
Zgleda, da je gorivo poceni :lol:

Glede tega kar je napisal Lignage - sicer je lahko zapisano tvoje mnenje, ampak po mojem prepričanju nekaj stvari kot rečemo "ne štima"
ALFA - vsak rabljen avto je tvegan nakup - tudi MEGANE in XSARA. Pri nakupu AR bi se osebno zanesel na mnenje meni znanega serviserja (BTW med najboljšimi, če ne celo najboljši za AR v SLO). Poleg tega, pa v primeru, da iščeš zmogljiv avto (podvozje + motor) sta tako XSARA kot MEGANE "bleda senca" proti AR
FIAT - BRAVO-MAREA - niso bili konkurenčni ??? Kako to misliš ? Največji "problem" FIAT-ov pri nas je po mojem prepričanju v SLO zastopniku (od ponudbe, prek nakupa, do servisa) - s tehničnega oz nekega splošnega vidika pa recimo BRAVO-BRAVA v času ko sta bila aktualna nista v ničemer bistveno zaostajala za recimo MEGAN-om ali XSARO
Sedeži - RENAULT : GOLF - "trdoto" sedežev boš znal ceniti oz oceniti na dolgih poteh (vsaj 500 km neprekinjeno oz nekaj ur vožnje) , sicer pa medicina vedno poudarja, da je "trdota" boljša tako za hrbet, kot splošno počutje (ležišča, sedišča ...) - tu smo sicer ljudje različni - meni osebno na daljših poteh boj ustreza "trdota"

LP

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne apr 09, 2006 2:53 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Glede tega kar je napisal Lignage - sicer je lahko zapisano tvoje mnenje, ampak po mojem prepričanju nekaj stvari kot rečemo "ne štima"

Ja napisal sem povsem osebno mnenje in lahko tudi lahko za koga ne štima.

Mojster Miha je napisal/-a:
ALFA - vsak rabljen avto je tvegan nakup - tudi MEGANE in XSARA. Pri nakupu AR bi se osebno zanesel na mnenje meni znanega serviserja (BTW med najboljšimi, če ne celo najboljši za AR v SLO). Poleg tega, pa v primeru, da iščeš zmogljiv avto (podvozje + motor) sta tako XSARA kot MEGANE "bleda senca" proti AR

Alfa je resnično zmogljiv avto, imel sem jo priliko vozit (147) in sem bil pozitivno presenečen. Notranjost ima zelo kakovostno plastiko in je lepo izdelana. Ta stara Alfa 145/146 se mi zdi pa bolj tako tako.

Res, da nimam lastnih izkušenj z Alfami in zato tudi mogoče to kar sem napisal za koga ne štima, toda precej stvari preberem. Ob prihodu nove AR 159 sem prebral, da bo to prvi AR, ki se po nekaj deset tisoč kilometrih ne bo razškatlal. Poleg tega vem za primer, ko je lastnike AR jezila avtomatska klima, ki je delala kakor se ji je zdelo. S takim avtom, če ga kupiš rabljenega imaš potem cel kup nevšečnosti. Poleg tega pa, večina niti ne pogleda za rabljeno AR; vsaj kakor jaz poznam. Je pa res, da je veliko takih skrbi odveč, če imaš serviserja, ki mu lahko zaupaš.

Mojster Miha je napisal/-a:FIAT - BRAVO-MAREA - niso bili konkurenčni ??? Kako to misliš ? Največji "problem" FIAT-ov pri nas je po mojem prepričanju v SLO zastopniku (od ponudbe, prek nakupa, do servisa) - s tehničnega oz nekega splošnega vidika pa recimo BRAVO-BRAVA v času ko sta bila aktualna nista v ničemer bistveno zaostajala za recimo MEGAN-om ali XSARO

S tem se več kot strinjam, da je velik problem pri zastopniku in da so servisne storitve slabe. Ampak Bravo in Marea pa resnično nista bila konkurenčna Meganu, tukaj ne odstopim niti malo. Kakovost izdelave pri meganu je bila resnično dobra, očitno se je videlo, da so z njim imeli velike načrte na nemškem trgu. Poleg tega pa je tukaj še dobro preverit varnost med meganom in Fiatom bravo, ki je še en dokaz, da imam jaz prav.

Mojster Miha je napisal/-a:Sedeži - RENAULT : GOLF - "trdoto" sedežev boš znal ceniti oz oceniti na dolgih poteh (vsaj 500 km neprekinjeno oz nekaj ur vožnje) , sicer pa medicina vedno poudarja, da je "trdota" boljša tako za hrbet, kot splošno počutje (ležišča, sedišča ...) - tu smo sicer ljudje različni - meni osebno na daljših poteh boj ustreza "trdota"

tukaj sem podal mnenje iz lastnega stališča. Meni recimo to ne bi pasalo, da bi zamenjal tisti Renaultov sedež za Golfovega. Vem, da medicina poudarja, da so trši sedeži boljši od mehkejših. Ampak meni trdi sedeži ne ustrezajo kaj preveč. Zdi se mi pa tudi, da so v mazdah sedeži celo slabi. Pa tudi za tistega, ki recimo sedaj vozi Renaulta mu mogoče ne bi ustrezala ta zamenjava.

lp, mm

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Ne apr 09, 2006 7:13 pm

prvo kot prvo: punta(megana, xsare,...) in alfe 156 ne moreš primerjat spljoh :?

mal razmisli, koliko si pripravljen odšteti za vzdrževanje, koliko ti pomeni avto, moč,...

alfa in a4 sta v vožni popolnoma superiorna ostalim!
stroškovno pa je čist odvisno kakšen motor boš izbral in kako ohranjen avto boš našel.

če rabiš čim cenejše prevozno sredstvo, pol punta ali megana, če bi mel avto za dušo pol nedvomno alfa!
samo za ta denar boš veliko lažje našel odlično 145 (med drugim se tudi sedaj ena prodaja 2.0 QV od enega alfaromeoforumaša, ki je baje odlična), kot dobrega audija ali 156ico...spet pa je tisto popolnoma drug razred avtomobila, tako po udobju, kot imidžu.

civic bi znal biti zanimiva izbira z VTI mašino, relativno ugodno vzdrževanje, dobre zmogljivosti v račun za manj udobja.

jst bi med temi izbral 156, potem kakšen a4 ali octavija, civic...ampak jst mam rad mal večje avte :P
ok, jst sem izbral bmw-ja in edina, ki me še sedaj mika je 156-ica..pa mi vseeno ni žal, ker RWD rula!

torej moj glas v tvojem primeru gre alfam :!:

ps: bravo, brava, marea, xsara, megane,...te bi že na začetku izloču iz seznama

lp

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Ne apr 09, 2006 7:31 pm

preber si avtomagazinov članek med bravotom in golfom 4 iz leta 1998
sta oba tvoja potencialna kandidata, tko da ti mogoče pride prav
pa še link-->http://www.fiat-klub.si/forum/viewtopic.php?t=184
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten