Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario So apr 08, 2006 11:55 am

sonček:
daj mi povej kateri avto k ma 1.6 in vsaj 110km, kot laguna!
In kolikšno ima ta porabo v mestu?
Oziroma lahko primerjamo še kak drug avto, samo glej da bo tudi velikost oz teža avta tu tu?
Poznam kar nekaj kolegov k majo razne avte od francozov, nemcev itd.. in nemorš vrjet pri nobenmu ni poraba odstopala več kot 1l v povprečju je za 0.5 pil več ali eden ali drugi!
Lp

Andrew
Novinec

Napisal/-a Andrew Če avg 10, 2006 9:24 am

tešo je napisal/-a:
AM je napisal/-a:Ne vem, vseeno razmišljam o Laguni . Kak je ta 1.8 rt ???

za ta denar zlo dober nakup, deli niso dragi, požrešna ni, vožnja je zlo udobna.

kolega je pred enim mescom kupil Laguno 2.0 Alize, za 550.000, oprema vsa, na potovalnem kompjuterju mu kaže povprečna poraba 9,1 L/100km pa jo ne špara ;)

...a si ti sigurn, da deli za laguno niso dragi? k ti bo počil izpušni kolektor te bo to stalo cca. 125.000 SIT + delo, k boš mogu menjat kolesne ležaje bo to zneslo 110.000 SIT (za vse štiri) + delo, k boš mogu menjat kompresor klime bo to spet 145.000 SIT + delo, pa še kej bi se najdl...tko da vzdrževanje lagune ni glih pocen, drgač avto je pa super za vozit!

Lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Do 500k sit

Napisal/-a Mojster Miha Če avg 10, 2006 10:40 am

AM je napisal/-a:Lp.

Sem čist nov član foruma in bi vprašal, kakšen avto mi svetujete za okoli 500 tisoč sit.

Gledam pa bol velike avtomobile, kot so Laguna, Primera, Lantra itd.
Kolikor sem gledal bi dobil Lantro z dokaj malo prevoženimi, samo ko pa baje pije povrečno 10 litrov, kot Nubira. Pa še čez 80 kw ima avto kar se pa že kar pozna glede zavarovanja avtomobila , itd.

Kaj pravite na Laguno nekje 95 - 96 letnik. Ali pa Primero 95 l. Oz. kaj mi svetujete ???

Kako so pa kaj ti stari passati ??? Oblika mi ni glih všeč, je pa res, da bi lahko dobil 1.9 tdi.

Od teh kandidatov bi osebno vzel PASSAT-a TDI - vendar ga za pol milijona tolarjev težko tobiš. Je pa po mojem prepričanju vreden doplačila - proti omenjenim kandidatom bo rabil nekje 2-3 l manj goriva na 100 km, vozna dinamika pa pri tem ne bo nič slabša, vožnja pa zaradi občutno večjega navora tudi prijetnejša (razen če ne uživaš v "tiščanju" in prestavljanju )
Ko bo v tvojih rokah "odslužil" pa ga tudi ne bo težko prodat za lep denar.

Če pa ostanemo v okviru tvojega limita in tvojih kandidatov : izbral bi PRIMERO, "izven" tvojih kandidatov pa bi ti predlagal še dva kandidata: Toyota Carina ali Honda Accord. Prepričan sm, da sta v splošnem oba boljša kot tvoji kandidati, odvisno je zgolj ali imaš raje dinamično vožnjo (HONDA) ali udobje (TOYOTA). Osebno bi med slednjima izbral HONDO.

LP

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Če avg 10, 2006 2:35 pm

PASSAT TDI; "za ljudi brez okusa!" Kak pa to ruži...groza!
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če avg 10, 2006 3:08 pm

GEISTERFAHRER je napisal/-a:PASSAT TDI; "za ljudi brez okusa!" Kak pa to ruži...groza!

Pač tvoje mnenje

Lahko rekel vse kaj drugega - recimo glede na prodajne trende, da je to avto za ljudi, ki kupujejo po načelu "nisem dovolj bogat, da bi kupoval poceni stvari" ;)

In TDI-ja, ki je v PASSAT-u o katerem govoirmo (TDI 90 oz 110) verjetno še slišal nisi - glede na takratno konkurenco je bil v svojem času na kratko "pojem" ;)
Pejdi poslušat kakšno ALFO dizel iz tistih časov - današnja kmetijska mehanizacija je tišja :lol: :cry

LP

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Če avg 10, 2006 3:41 pm

To je pa zdej tako, za večji avto npr. ki si jih navedel velja; veliko muzke, malo denarja! Samo, kaj, če je potem še ta jeben vzdrževanje :huh:, to velja za vse velike avte, da imajo zelo drage dele... Pa, če je to nemc, francoz ali japonc ..No , če hočeš bit pravi Đajić si kupi Laguno, ker je bil to eden najboljših Renaultovih modelov in nasplošno za ta denar. Drugače ti priporočam za en razred nižji avto :idea:
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če avg 10, 2006 4:37 pm

wiliamskis je napisal/-a:To je pa zdej tako, za večji avto npr. ki si jih navedel velja; veliko muzke, malo denarja! Samo, kaj, če je potem še ta jeben vzdrževanje :huh:, to velja za vse velike avte, da imajo zelo drage dele... Pa, če je to nemc, francoz ali japonc ..No , če hočeš bit pravi Đajić si kupi Laguno, ker je bil to eden najboljših Renaultovih modelov in nasplošno za ta denar. Drugače ti priporočam za en razred nižji avto :idea:

Vprašaj kakšnega lastnika HONDE ACCORD o "stroških" pa boš videl, da tvoja trditev za ta avto ne drži ;)

LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če avg 10, 2006 4:45 pm

Jaz glasujem za hondo accord.
Karkoli vzameš dobro poglej pleh, ker to so stare zadeve in ni čudež, če ma kaj rje.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Če avg 10, 2006 5:09 pm

Tudi Primere kaj poglej. Dokaj poceni in vzdrzljiv avto. (lastne izkusnje) :D
BMW E46
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov