Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po apr 10, 2006 7:23 pm

Ma kaj vsi neka bluzite pa pribijate da megani crkujejo... Avto se pela zelo lepo, ceste se dobro drži, zelo poskočn, poraba je pa tak vsepovsod odvisna od noge.... Nam pri kombinirani vožji pije 7,2 l/100km.. Govorim za 120konjsko različico.. Mamo ga pa 3 lete pa morm rečt, da razn kakih malenkosti elektronike nič ni crknalo... Glede afere PETROL so pa crkovali v večini clioti 1.5dci, ker majo neko špansko pumpo not, ki je zelo občutljiva... Tak da z moje strani absolutno MEGANE... Alfe še žal nism vozu..

Lp

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Po apr 10, 2006 7:25 pm

Tudi jaz ti priporočam alfo sploh če imaš rad bolj športne avtomobile in športno vožnjo.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Po apr 10, 2006 7:43 pm

Imam izkušnje z 147 JTD 115km, pa ni bilo nobenega problema, užitek v vožnji in pa zmogljivosti so pa razred zase...

Pejt peljat enega in drugega...in najbrž boš domov odpeljal ALFO :D
555

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po apr 10, 2006 8:10 pm

Glede bluzenja: ko ti DCi star 3 leta pr 50.000 popolnoma zariba nisi lih vesel :roll: :roll: pa avto lepo umirjeno vožen in redno servisiran.. To iz prve roke povem, pustmo še za kolk jih vem k majo z Renault dizli probleme...

Kars e dizlov tiče je JTD dost boljša izbira..

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Napisal/-a Dejan1 Po apr 10, 2006 8:30 pm

frend ma laguno 22dci staro 2 leti in mu je zdej šla mašina, garancije nima več, in menjava ga pride mal čez miljon sit. Pa tud mama dela na renoju in full okvar majo pri renojih, tako da bi jaz vzel alfo jtd, ki so res odlični dizel motorji

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po apr 10, 2006 8:40 pm

Glede zmogljivosti JTD 115 pretiravate - dCi 120 je v vseh pogledih zmogljivejši, pa tudi konkurenca ima v tem razredu zmogljivejše motorje, nekateri kljub manjši moči.
Skratka daleč od zmogljivosti "razred zase" - za ta razred in denar, ali pa glede na delovno prostornino in "konje".

LP

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po apr 10, 2006 8:40 pm

Hja, nism reku da je popoln...Nam pač gre vredu... POznam pa tui enga ko mu je omenjena 147 tak crkovala da jo je prej ko v enem letu prodal.... Je kupu zaj passata in baje ni primerjave.. Nism pa vozu alfe, tak da o voznih lastnostih nimam pojma... Je pa tak, 3/4 avtov v sloveniji je renojov, zato se tud ne čudim, vsi vete ze enga ko mu je od njegove babice frizer, ki ma sina poštarja, ko je svojmu sinu kupu renoja crknal... Tak pač je to... je pa velik odvisno na kaki avto naletiš... Pa brez zamere..

Lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po apr 10, 2006 8:42 pm

Se popolnoma strinjam pr vsaki zanmki morš met srečo pr nakupu, je pa razlika da nek je 2% škart robe, nek pa precej več.....

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Po apr 10, 2006 8:47 pm

:shock: .zdaj pa res ne vem-ali imam jaz to srečo da imam zmeraj "najbolj kvalitetno" narejene Renaulte ali so pa nekateri vozniki .....
imamo kar nekaj renaultov v ožji in širši familiji-od cliov, meganov, lagun. štartal sem z katro, kupil novega twingota, kupil novega cliota, kupil novega meganaII, kupil novega scenicaII, kupil novo laguno gt 2005.to sem napisal zato, ker pri meni avto več kot leto do leto in pol ne zdrži. naredim cca.75-80.000km na leto in do zdaj še nisem bil na izrednem oziroma intervencijskem obisku pri serviserju.
s scenicom 1.9dci sem naredil 90.000 v 15ih mesecih-nobenega problema. laguna je stara 5 mesecev-22000km- nobenega problema. en je napisal, da je alfa dobra, ker vžge pozimi iz prve. :shock: če še kakšen avto dandanes ne vžge iz prve potem.....se pa seveda držim zlatih pravil za vzdrževanje avta-ne goni avta mrzlega, ne prakticiraj vožnje od vrat do vrat(pozimi samo par minut ali pa par km do službe-smrt za turbodizle). imam dolge ture po avtocesti, šesta brzina, tempomat,... jaz sem zadovoljen z renaulti, prepričevati koga pa je nesmisel.
smo pa imeli pri hiši novega audija a-4, vse servisirano pri audiju, pri 105.000 je šel napenjalec zobatega jermena, mašina pa po zraku..... smo zamenjali znamko in imamo zdaj hondo accord. honda je zakon.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po apr 10, 2006 8:50 pm

Zgleda da smo nekateri rojeni pod srečno zvezdo... :lol:

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po apr 10, 2006 9:21 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Glede zmogljivosti JTD 115 pretiravate - dCi 120 je v vseh pogledih zmogljivejši, pa tudi konkurenca ima v tem razredu zmogljivejše motorje, nekateri kljub manjši moči.
Skratka daleč od zmogljivosti "razred zase" - za ta razred in denar, ali pa glede na delovno prostornino in "konje".

LP

Renault Megan

0-100km/h : 10.5s
0-400m: 17.5s
max v: 196km/h

Alfa 147

0-100km/h : 9.9
0-400m: 17.0s
max v: 191km/h

Toliko o pospeških, glede podvozja pa je tako, da ima Megan zadaj togo premo in spredaj zgolj spodnja enojna vodila pri obesah. Alfa pa ima zadaj posamične obese po sistemi McPharson in spredaj dvojna "wishbone" vodila.

Vedno pa bom trdil, da leta 2002 v tem razredu ni bilo avtomobila z boljšim podvozjem kot Alfa 147, kaj šele leta 2000, ko je nastala. In je zato bila takrat razred zase kar s etiče voznih lastnosti.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po apr 10, 2006 9:40 pm

Ja glede občutka za volanom, je Apfa zelo na boljšem, un servo v Meganu ti da feeling kot da kombajn vozš :roll: sploh nimaš feelinga da ma avto stik z cesto...
Je fajn za vozit, ne rečem, vendar primeren za umirjeno vožnjo, ne pa za športno...

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po apr 10, 2006 11:46 pm

Mene na Meganu nc kej prevec ni motl, mot me edino to, da je tako grd. Sicr pa nasplosno, ce imas rad dinamiko, lepoto, eleganco, brutalnost, sportnost ima Alfa tako prednost, da drugega sploh ne pogledas, pa se koncno imas mirno vest, glede pokvarljivosti, ker te casi so ze dolgo mimo. Ce je 146, ki jo imam jz zelo vredu avto, mislim da je 147 dosti korakov spredaj. :)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To apr 11, 2006 12:34 am

Alfa za ljubitelja, reno za "ziheraša".
Ampak konec koncev je ljubitelj vedno nagrajen ;)

Alfa prekaša megana v VSEM, začenši z videzom, sexapilom, lego, izdelavo, nenazadnje tudi kvaliteto kar se tiče dizla.
Zdaj pa ti povej - a si ljubitelj al ti je avto samo transport od a-b.
In pusti srcu da samo odloči. Samo enkrat se živi.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To apr 11, 2006 5:30 am

De_Tomaso - tovarniški podatki so vedno optimistično zapisani. Meritve pokažejo drugačno "sliko".
V AM 8/05 - Meritve testnih voznikov so za AR 147 JTD 115 pokazale naslednje podatke

0 - 100 km/h = 11, 4 s
končna hitrost = 185 km/h

MEGANE dCi 120 (AM 12/03)

0 - 100 km/h = 10, 5 s
končna hitrost = 196 km/h

Sicer pa je bila v primerjalnem testu konkurenčnih dizlov zmogljivejši od AR 147 - recimo GOLF V in A3 (TDI 105), C4, FOCUS, MAZDA 3 (1,6 - 110), COROLLA (2,0 - 115)

LP

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To apr 11, 2006 6:46 am

kris je napisal/-a:Tudi jaz ti priporočam alfo sploh če imaš rad bolj športne avtomobile in športno vožnjo.

In kaj ima Alfa 147JTD športnega oz. ali ga tretiraš kot športni avto z športno vožnjo :roll:

Enako velja za megana.

Kar se tiče pa pokvarljivosti: recimo da imaš v ožjem izboru 100 alf in 1000 meganov. Od tega crkne 10 alf in 100 meganov v enakem razmerju. Kolikšna oz. kje je večja verjetnost da poznaš lastnika pokvarjene alfe ali pokvarjenega megana ;) Razmerje avtomobilov pa je podobno. Saj jaz recimo opažam velik več meganov DCi kot pa Alf 147 JTD na cesti.

Je pa tko,da ko je prišel JTD ven , so ga vsi full hvalili, prava mala revolucija, ki so jo kopirali in dodelali tudi nekateri drugi proizvajalci avtomobilov.

Tko da ne prbijite o pokvarljivosti :roll:

Jaz se nebi odločil za nobenega od teh dveh in bi raje pogledal proti vzhodu, kljub malo dražji ceni, verjetno :D
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To apr 11, 2006 7:09 am

bass je napisal/-a:Alfa za ljubitelja, reno za "ziheraša".
Ampak konec koncev je ljubitelj vedno nagrajen ;)

Alfa prekaša megana v VSEM, začenši z videzom, sexapilom, lego, izdelavo, nenazadnje tudi kvaliteto kar se tiče dizla.
Zdaj pa ti povej - a si ljubitelj al ti je avto samo transport od a-b.
In pusti srcu da samo odloči. Samo enkrat se živi.

No evo to je popolnoma nepristranska izjava. :roll:
Če ga že prekaša v VSEM kaj so pa potem tele številke na spodnjem linku?
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =2&id2=108
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =2&id2=146

Alfa je meni osebno sicer lepša kot Megane ampak to je odvisno od posameznika in je vseeno ker avto je lepši meni ali tebi, če ima lastnik drugačen pogled.

O izdelavi skoraj ni treba izgubljati besed. Sej ne rečem da so Renauti super izdelani ampak v primerjavi z Alfo...

Tista izjava o transportu od a-b mi je pa najbolj všeč. Človek božji a se ti zavedaš da obstajajo na svetu tudi ljudje, ki so ljubitelji drugačnih avtomobilov, al misliš da obstajajo samo ljubiteelji makaronarske tehnololgije? A Megane je za tiste, ki rabijo prevoz, Alfa pa za ljubitelje? HAHAHAHA :wiihuu :wiihuu

Enostavno pojdi v salon, vzemi testni avto, ga preglej in se z njim vozi. Dandanes vsak avto ob normalnih pogojih mora zdržat 300k, poraba bo približno ista, poglej cene servisov,... Na koncu pa kupi tistega, ki je tebi bolj všeč. In to je to.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio To apr 11, 2006 7:12 am

CupraR je napisal/-a:Glede bluzenja: ko ti DCi star 3 leta pr 50.000 popolnoma zariba nisi lih vesel :roll: :roll: pa avto lepo umirjeno vožen in redno servisiran.. To iz prve roke povem, pustmo še za kolk jih vem k majo z Renault dizli probleme...

Kars e dizlov tiče je JTD dost boljša izbira..

To se je men zgodil, samo pri 65.000km. :lol:
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To apr 11, 2006 9:03 am

killah bee je napisal/-a:
kris je napisal/-a:Tudi jaz ti priporočam alfo sploh če imaš rad bolj športne avtomobile in športno vožnjo.

In kaj ima Alfa 147JTD športnega oz. ali ga tretiraš kot športni avto z športno vožnjo :roll:

Najboljše podvozje in volanski mehanizem v razredu. Plus tega ima edini avtomobil v tem razredu sistem proti blokiranju koles pri grobem pretikanju navzdol, hkrati pa ima stopalke urejene tako, da je z lahkoto možno peljati tehniko prsti-peta.

Že samo zaradi tega je bolj športna kot večina v tem razredu, da ne omenjamo zavor, sedežev in tako dalje. Predvidevam, da še nisi sedel v 147.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To apr 11, 2006 9:03 am

killah bee je napisal/-a:

Enako velja za megana.

Kar se tiče pa pokvarljivosti: recimo da imaš v ožjem izboru 100 alf in 1000 meganov. Od tega crkne 10 alf in 100 meganov v enakem razmerju. Kolikšna oz. kje je večja verjetnost da poznaš lastnika pokvarjene alfe ali pokvarjenega megana ;) Razmerje avtomobilov pa je podobno. Saj jaz recimo opažam velik več meganov DCi kot pa Alf 147 JTD na cesti.

Je pa tko,da ko je prišel JTD ven , so ga vsi full hvalili, prava mala revolucija, ki so jo kopirali in dodelali tudi nekateri drugi proizvajalci avtomobilov.

Tko da ne prbijite o pokvarljivosti :roll:

Jaz se nebi odločil za nobenega od teh dveh in bi raje pogledal proti vzhodu, kljub malo dražji ceni, verjetno :D

Ta je bla kisla. JTD ima se Lancia, FIAT in Opel, ter Saab, zdaj se Suzuki. Tega vse skupaj je definitivno vec kakor Dci motorjev in ja, JTD je bolsi motor v vseh pogledih. Tukaj se nimamo kej pogovarjat no. :roll: JTDm sedaj, je pa tako ali tako edn najbol naprednih dizlov sploh.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov