Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr apr 12, 2006 10:37 am

pa ravno bravo/brava slovita kot najpokvarlivejša avta v evropi :P (še en iz hyundai kluba tuki :D)

drgač pa človk sploh ni povedu kakšn dnar, ker letnik, nič.. maš tut novejše accente 1.6 16v s 105 konji pa smo na istem ;) ne vem... jst bi reku tko, da se zapel z obema pa se odloč.. če pa te to ne bi prepričalo pa zber tistga k ma več opreme ;) seveda bo usak tr4obu za tistga k ga voz.. jst pač ne bom nč trdiu, da se ti en al pa drug ne bota pokvarla, tko kot nekateri trdijo za bravo ;) ker to pač ni možno.. najebeš lohk povsod..

najprej povej za dnar pa letnik pa opremo ipd. k jo hočeš

pa sploh se mi ne da kregat s tabo lenivec, v vsaki temi tok krčevito zagovarjaš bravota, da začne človk mislt, da je res neki narobe z njimi pa se vi sam tolažte :P

lp
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 12, 2006 11:04 am

eclipse_R je napisal/-a:pa sploh se mi ne da kregat s tabo lenivec, v vsaki temi tok krčevito zagovarjaš bravota, da začne človk mislt, da je res neki narobe z njimi pa se vi sam tolažte :P

:lol:

Ta izbor teh dveh avtov je zame mal smešen. Zakaj ravno ta dva :?:
A si mogoče že kdaj slišal za Megana :?:

Brava in Accent sta pa (bili) dve nevarni škatli :!:

lp, mm

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 12, 2006 11:20 am

lignage sorry ampak a si ti slisal kdaj za kaj drugega kot za megana? ;) , sej je uredu avto ampak nekak ne morem trdit da je ravno najzanesljivejši ali kaj podobnega...Smo ga meli doma in vem, da je precej problematičen avto...nič kaj manj kot brava( bravo), s tem da ma fiat cenejše servise in dele...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 12, 2006 11:49 am

maniaxxx je napisal/-a:lignage sorry ampak a si ti slisal kdaj za kaj drugega kot za megana? ;) , sej je uredu avto ampak nekak ne morem trdit da je ravno najzanesljivejši ali kaj podobnega...Smo ga meli doma in vem, da je precej problematičen avto...nič kaj manj kot brava( bravo), s tem da ma fiat cenejše servise in dele...

Mi imamo tudi doma Megana z 1.6e motorjem, pa se je dobro izkazal. Vem pa da so bile težave z dizli.

Megane je precej bolj kakovostno izdelan kot kakšna Fiatova Brava. Accent pa tko ceneno izgleda, da jaz niti ne morem pomislit, da bi si kaj takega kupil zase.

Pa tudi tole je dovolj močen argument zakaj Megane:

Fiat Brava:
http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=32
Hyundai Accent:
http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=36
Renault Megane:
http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=41

Fiatova Brava ima slabo zaščito na vratnem delu zaradi slabih vzglavnikov, kar je ogromen MINUS, da niti ne omenjam še stopal.

Hyundai Accent je še bolj porazen.

Kakorkoli že, tudi če ne verjamete testom euroncapa, se meni zdi, da je to tudi en velik dokaz kako je avto narejen.

lp, mm

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 12, 2006 11:54 am

Accenta niti ne mores primerjat s tema dvema, brava pa je cisto konkurencna meganu IMHO, pa tezave niso z motorji pri meganu ampak z vecino ostalih stvari ( izpusni sistem podvozje elektronika... ) motor je zelo uredu...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 12, 2006 12:03 pm

maniaxxx je napisal/-a:Accenta niti ne mores primerjat s tema dvema, brava pa je cisto konkurencna meganu IMHO, pa tezave niso z motorji pri meganu ampak z vecino ostalih stvari ( izpusni sistem podvozje elektronika... ) motor je zelo uredu...

Daj prosim te napiši mi, po čem je bila Brava konkurenčna Meganu? Po varnosti :?: :roll: Po kakovosti izdelave :?: :roll:

Fiatova Brava ni bila nikoli konkurenčna Meganu :!: Moram pa priznati, da mi je bila oblikovno neprimerljivo lepša od Megana.

lp, mm

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 12, 2006 12:05 pm

Konkurenčna po voznosti, po ceni, po motorjih, po prostornosti, po razredu v katerem sta...pa ne mislit da sem neki fiat freak al pa da izzvam..sam nihče mi ne bo rekel da je megane neprimerljivo boljši avto od brave ;)

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr apr 12, 2006 12:08 pm

Megan pa kvaliteta izdelave? hehe u must be joking right? Ne štult druge firme, ce ga te zanimajo. Za vsakega kupca je en avto primeren. Zato je vedno najbolje, da si gres sam pogledat in se odlocis.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr apr 12, 2006 12:22 pm

sicer pa človk sploh še ni povedal ker letnik hoče.. če hoče novejše avte od l. 2000 naprej recmo, ma kumot ta novejšga accenta, kjer je vse že izboljšano v primerjavi s prejšnjim accentom..

lp
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr apr 12, 2006 12:35 pm

x-tuning je napisal/-a:SAMOTAR:Js mam accenta pa je pr 140 čist uredu,nobenga pretiranga hrupa...
Drgač,nwm če ti bom kej pomagu pr odločitvi,ampak pr kolegu doma majo bravo(5vrat)pa niso mel še nobenih problemov z njo,pa jo majo najmanj5 let že....Sicer sem pa jaz z accent zadovoljen,je pa res da če mal stopiš,velik pije :( Jaz bi se na tvojem mestu raje odločil za bravo...

Bravo je letnik 2001, za Accenta pa ne vem, vem samo da je novejši model od tvojega - glede na avatar.

Imata pa oba avta v tri in pet vratni verziji zadaj precej prostora.

Lingnage, Megan je manj udoben in zadaj ima manj prostora kot pa 19-ka.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola Sr apr 19, 2006 9:06 pm

jaz mam bravota in nimam sploh težav z njim .super je. vozu sem se pa z enim znancem v acentu in dobil občutek kot da sva v fičotu. ko je šel 80 na uro sm mislu da pelje 140. pa še grd je od znotraj in zunaj. nikar razmišljat kar bravo si kup. boš se vsaj peljal kot človek. ma tud zelo dolge intervale med servisi ipd. jermen ventilov 125000 km
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov