Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če apr 20, 2006 11:53 am

sicer mie je šla 1 diza na 65km 4leta starem cliu z 98k prevoženimi (mama prva lastnica), sem zelo zadovoljen mešana vožnja med 4.3 - 4.0 , cel tank na avtocesti 5.0 (največ 140 kmh vožnja)

meni je cool avto, dokaj udoben (vsak dan na relaciji maribor - gotovlje), ampak v bližnji prihodnosti ko bom kupil avto bo ta avto malo večji, pač nemaram malih avtov.

lp.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če apr 20, 2006 12:11 pm

ziv.
če se bos odloču za clito, vzemi dci 60 kW in ga nato čipaj.
Ne bo ti žal - avto je zivahen, majhna poraba in redni servisi so po tovarniških podatkih na 30k km. Osebno na 15 k km menjam samo naftni in zračni filter.
Trenutno ima avto 70 k km in nimam pripomb čez njega, pa tud 1000 km s tankom naredis brez večjih težav.
Karkoli se boš odloču, dobr kupi. ;)

LP

colos
Nov uporabnik

Napisal/-a colos Če apr 20, 2006 1:42 pm

Kupil sem novega, imel tri leta, naredil 60000 km in prodal (60kw).

1. ze ko sem peljal avto iz NM sem slisal da nekaj poka ko das gas.
Sele po enem letu in enem mesecu je bila stvar toliko hin, da so ugotovili kaj je narobe - prej je bilo vedno tako ko sem pripeljal avto na servis ni nic pokalo.
nosilec motorja za zamenjat
2. crknil senzor za merjenje zunanje temperature.
3. crknil zadnji lezaj

Na sreco je slo vse to na strosek zavarovalnice (podaljsana garancija - doplacilo 30k).

Drugace mi je bil avto super. Poraba okrog 5-5,5l (nic sparanja). Pospeski super, opreme pa ima tudi kar nekaj - glej opremo dinamique ce kupujes rabljenega (pise v sovoznikovem predalcku).

Uporabniški avatar
Psymon
Nov uporabnik

Kraj: Celje / Žalec / okolica

Napisal/-a Psymon Pe apr 21, 2006 10:08 pm

Berem da jamrate nad položajem za volanom. Me pa zanima kako je kaj, če si velik 184 cm, ker tudi sam gledam ta avto? Bo za zdržat al morem začet gledat kej večjega? :D Če omenim VW Polo je glih za glih (zic čist nazaj, volan čist gor).

Uporabniški avatar
Clio24v
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Clio24v So apr 22, 2006 7:50 am

Psymon je napisal/-a:Berem da jamrate nad položajem za volanom. Me pa zanima kako je kaj, če si velik 184 cm, ker tudi sam gledam ta avto? Bo za zdržat al morem začet gledat kej večjega? :D Če omenim VW Polo je glih za glih (zic čist nazaj, volan čist gor).

velik sm 185cm pa nimam nobenih težav z višino ko sedem v cliota. ;) ;)
Lexus Style
SlikaSlika
www.gas-tuning.com

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So apr 22, 2006 8:14 am

Ja eni se pritožujete nad prostornostjo in položajem za volanom. Upam da ne mislite da ste se vsedli v mercedesa :roll: Avto je super, volan je res malo preveč položen. Zdaj če si vsaj malo prilagodljiv in ne nek picajzl se boš tud na to navadu. Vsak avto ima svoje prednosti in slabosti: nekje so pedalke preveč skupi, nekje je volan bedno postavljen, nekje je prestavna ročka izven dosega roke, nekje so sedeži taki kot klopce v parku, itd... ,da ne naštevam se drugih stvari.

Govorite o paknah, kak blokirajo. Naj povem da se to dogaja tud pri drugih avtomobilih. Mogoče pri renoju malo prej, res napaka v materjalu. Lahko je nevarno.

Ampak keri avto je popoln :roll: Ne oziraj se na komentarje podobne : moja punca, moja mama , babica, dedek , stric in podobno( tudi taki niso relavantni, ki so avto vozili samo občasno oz. malo). Preberi komentarje tistih , ki jih vozijo, boš dobil še najbolj relavanten podatek o avtu. ;)
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To apr 25, 2006 9:22 am

killah bee je napisal/-a:Ja eni se pritožujete nad prostornostjo in položajem za volanom. Upam da ne mislite da ste se vsedli v mercedesa :roll:

Ne Merca, ampak vsaj v avto kjer ti sedež ne prisili hrbta v sključeno držo. Ni pa to hiba samo Cliota, če te to kaj pomiri. Je pa dobra stran tega: ugotovil sem da tako majhnega avta ne bom imel nikoli.

killah bee je napisal/-a:Ampak keri avto je popoln :roll: Ne oziraj se na komentarje podobne : moja punca, moja mama , babica, dedek , stric in podobno( tudi taki niso relavantni, ki so avto vozili samo občasno oz. malo). Preberi komentarje tistih , ki jih vozijo, boš dobil še najbolj relavanten podatek o avtu. ;)

Jafak, pa kaj pol. A zdej ker se je to zgodilo mojemu stricu/teti/punci pa pomeni da se ni zgodilo? Torej turbina, ki je šla mojemu stricu, ni šla, ker se to ni zgodilo meni? Kere bedne. :roll: V tem primeru lahko 90% foruma itak zbrišemo, ker osebne izkušnje uporabnikov tega foruma so, v takem primeru, mizerno nične. :?
Slika

Uporabniški avatar
HighFly
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HighFly Če apr 27, 2006 6:36 pm

Ko je ravno bilo govora o prostornosti cliota, bom še jaz vprašal kako bi bilo če bi bil voznik velik 195cm? :) Vem da se bi dalo voziti, samo kako bi bilo z udobnostjo na daljše razdalje?
What doesn't kill you makes you stronger!

Vesi
Novinec

Napisal/-a Vesi Če apr 27, 2006 9:45 pm

Imam Cliota letnik 2002, 80 konjskega. Nimam nobenih problemov z njim, prevoženih imam 85.000 km in ga priporočam vsakomur. Aja, poraba je le vseskozi 4,2 po računalniku.

Lp

Uporabniški avatar
HighFly
Nov uporabnik

Napisal/-a HighFly Če apr 27, 2006 10:16 pm

lenivec je napisal/-a:če ti kaj velja beseda človeka visokega 193cm

žalostno... sedež boš mel itak čist nazaj pa še nebo dovol nazaj kaj se tiče nog, volan bo pa predaleč za roke in bš mel skos stegnjene. dokaj hitro začnejo roke bolet. bla sma sam 1x na dalši vožnji z cliotom, ko sem mel še puntota brez klime, zaj ni teorije da grem dalje kot 50km.

Sem se bal da bo kaj takega. Sicer je malo offtopic, ampak ali je kakšen majhen (poceni za vzdrževati) avto bolj prostoren od cliota?

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe apr 28, 2006 8:10 am

Ja, suzuki ignis :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe apr 28, 2006 8:28 am

Poskusi sedeti v Twingotu. Veliko visokega folka, ki je sedelov njem spredaj, pravi, da je bolj prostoren od Cliota... Samo za 195 cm je pa po mojem vseeno malo premali. Ti bi zase moral gledati nekoliko večje avte, recimo kakšen Megan, Golf, Astra ipd.
Don`t worry, be happy:)

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Pe apr 28, 2006 9:10 am

Vsi pisete da avto ma 75 000,90 000,...pa se nobenga problema :roll:
Avto mora it 200000 brez problema,( razen redni servisi) tisto z nizko porabo, pa tko al tko iznicite z izrednimi servisi , ki so lahko zelo dragi (napr, menjava turbine,racunalnika...) :idea: :idea: :idea:
BMW E46

Uporabniški avatar
HighFly
Nov uporabnik

Napisal/-a HighFly Pe apr 28, 2006 9:25 am

fifi je napisal/-a:Poskusi sedeti v Twingotu. Veliko visokega folka, ki je sedelov njem spredaj, pravi, da je bolj prostoren od Cliota... Samo za 195 cm je pa po mojem vseeno malo premali. Ti bi zase moral gledati nekoliko večje avte, recimo kakšen Megan, Golf, Astra ipd.

Ja saj bi gledal kaj večjega, samo kaj ko se stroški vzdrževanja takoj dvignejo.V avtošoli vozim golfa in mi je super. Problem je edino ker so VW precej dragi za kupit.

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

clio

Napisal/-a Jasminko Pe apr 28, 2006 9:28 am

leoCar je napisal/-a:Vsi pisete da avto ma 75 000,90 000,...pa se nobenga problema :roll:
Avto mora it 200000 brez problema,( razen redni servisi) tisto z nizko porabo, pa tko al tko iznicite z izrednimi servisi , ki so lahko zelo dragi (napr, menjava turbine,racunalnika...) :idea: :idea: :idea:

od kerga lepa pa delajo clio z dci motorji?
povprečn voznik v SLO ne nardi tok km da bi blo 200000 v tem času odkar je clio s tem motorjem zuni
no obstajajo izjeme :)

lp
Slika

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Pe apr 28, 2006 9:35 am

Zgleda da majo ti motorji oz. avti ze za te km prevelike probleme.
Zame je to sodoben avto, pa ce kupim avto ki ima nap. 75 000km, pricakujem da bo se bar enkrat tolko sel, brez problemov. Da o novem niti ne govorimo.
Tega si en Renault nebi smel dovolit, pa ce glih je avto nizjega razreda.

Nic proti cliu, tud meni se dopade, s 1,5 DCI,je pa tak se najbolsa konbinacija
BMW E46

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Pe apr 28, 2006 9:40 am

Clio z DCI motorjem delajo ze od 2001, to je 5L. Kdor pa kupi dizla, pa dela najmanj
30 000km letno ali vec.
Nekateri delajo celo 90 000 letno.
Ce pa delas manj kot 25 000, pa raje kupi 1,6 16V, ce ne se ti ne splaca. (moje mnenje) :)
BMW E46

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

clio

Napisal/-a Jasminko Pe apr 28, 2006 9:49 am

leoCar je napisal/-a:Clio z DCI motorjem delajo ze od 2001, to je 5L. Kdor pa kupi dizla, pa dela najmanj
30 000km letno ali vec.
Nekateri delajo celo 90 000 letno.
Ce pa delas manj kot 25 000, pa raje kupi 1,6 16V, ce ne se ti ne splaca. (moje mnenje) :)

mal matematike : 5 x 30000 = 150000 :)

pred leti je bla razlika med ceno goriv kr velka, tko da takrat so ble odločitve drgačne
dons je pa to mal drgac in vrjetn res igra glavna vloga pri izbiri dizla št prevoženih
so pa tud izjeme, ki npr nočjo met bencinarja, ker so navajeni na dizle in ne gledajo na to kok km nardijo.

lp
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov