Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sokol Ne apr 23, 2006 9:02 pm

Hvala za vse tako hitre odgovore.
Rjuhar se zelo strinjam z tabo tudi mene takšne izjave kot so (megane f1) samo spusti ga še in črne šajbe pa bo bomba.....iritirajo .Ko vidim kaj takšnega se resnično človek vpraša?vse te ure razvoj in testiranja za prazen ni da bi nekdo dal druge vzmeti in pokvaril kompletno harmonijo.
No do konca 2007 ravno nebi čakaj,čeprav clio rs pride na naš trg konec leta.Je pa svar sledeča:avto mi je sicer zelo všeč ampak koliko sem slišal stvar nebo ravno poceni polek tega pa padem tudi s tem cliotom v najvišji razred tako da bi v tem primeru raje malo doplačal in vzel megana in užival v 300Nm navora :)Zraven tega pa ima megan večji tuning potencial

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne apr 23, 2006 9:18 pm

Denarnega limita nisi navedel - glede na to, da si s ceno nekaterih od naštetih blizu 30.000 EUR, bi osebno nekaj dodal in izbral ...
... BMW 130 - edinstven avto v tem razredu, pri konkurenci njegovi "poslastic" ne dobiš - recimo zadnji pogon, idealna razporeditev teže, vrhunsko podvozje, volanski mehanizem ..... "pika na I" je motor - predvsem mi je všeč njegov "karakter" - uporaben je v velikem razponu vrtljajev - lahko ga voziš pri nizkih vrtljajih, kjer bo "basiral", lahko se "rezko" zavrti do 7000 vrtljajev . Dalje je tu lepa zaloga navora, katero "črpa" iz treh litrov delovne prostornine, na voljo je že pri nizkih vrtlajih , pa da o "poeziji" šestvalnjika niti ne ne izgubljam besed.
Od ostalih - težko - bom ostal pri BMW-ju ;)

LP

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol Ne apr 23, 2006 9:24 pm

Nevem no osebno mi je bolj vsec turbo motor plus tega mislim da lahko dosežeš z turbo motorjem večjo ekonomičnost goriva plus tega pa imas tudi veliko navora.
KOt drugo mi je enka premala prostora na zadnjih sedežih skoraj ni medrugim pa je najdražja med vsemi zgoraj naštetimi.Na poglet pa avto ni nič posebnega ni nobenega športnega videza.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne apr 23, 2006 9:35 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Denarnega limita nisi navedel - glede na to, da si s ceno nekaterih od naštetih blizu 30.000 EUR, bi osebno nekaj dodal in izbral ...
... BMW 130 - edinstven avto v tem razredu, pri konkurenci njegovi "poslastic" ne dobiš - recimo zadnji pogon, idealna razporeditev teže, vrhunsko podvozje, volanski mehanizem ..... "pika na I" je motor - predvsem mi je všeč njegov "karakter" - uporaben je v velikem razponu vrtljajev - lahko ga voziš pri nizkih vrtljajih, kjer bo "basiral", lahko se "rezko" zavrti do 7000 vrtljajev . Dalje je tu lepa zaloga navora, katero "črpa" iz treh litrov delovne prostornine, na voljo je že pri nizkih vrtlajih , pa da o "poeziji" šestvalnjika niti ne ne izgubljam besed.

LP

Take reči me malo motijo na forumu, če človek sprašuje po določenih modelih, pa se štulijo drugi, ki recimo niti niso primerljivi z temi katere zanima avtorja :roll: Predvsem se štulijo zraven razni BMWji Afdiji in podobno. Če sem iskren enke nebi imel nikol k je grda za popizdit, meni en grših avtov sploh.Če je tko bi se spogledoval z 3jko. Ampak pustimo to,ker to so že druge sfere.

Gremo naprej, ko je nekdo omenil Clia RS novega. Pride enkrat kmalu oz. poleti se ga bo dalo kupit pri nas. Verjamem da bo sprva cena astonomsko visoka za tak avto.Verjamem pa tud da jo bodo kmalu občutno znižali, če bodo hoteli kakega prodati :roll: Primerjat po zmogljivosti z Megani, Astrami in Golfi ne gre. Bo pa verjetno poezija na zaprti ovinkasti cesti, kar je že zdajšen Clio 8) Novi RS je res hud, samo z moje strani bi lahko spremenili oz izboljšali veliko stvari. V Celju je imel RS recimo plastični difuzor, WTF dajejo plastiko tja :? Je pa še vedno hud in lep.

Kaj jaz vem. Resno bi ti priporočal Megana, saj Renault Sport res zna poskrbeti za super lego na cesti in zelo mamljive performanse :twisted:

Konec koncev z nobenim nebi zgrešil. :idea:
Slika

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Napisal/-a M|t3k Ne apr 23, 2006 11:01 pm

Kolker sem se pogovarjal s prodajalci v MB, sem dobil informacijo, da pride novi clio RS v SLO septembra, cena pa bo 5mio.

Heh, ne me tepst, pojma nimam tehnike difuzorja, trenutno se nimam niti časa ubadat s tem. Trgovec tu v MB je nekaj govoril, da se z njim pridobi kao 40kg sile na zadek . al nekaj takega. Pojma nimam ;) :P

Drugač se pa po MB tudi vozi en Megane RS. Po barvi bi lahko cup bil...
Mogoče ga kdo tu na forumu pozna..

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po apr 24, 2006 5:21 am

killah bee je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:Denarnega limita nisi navedel - glede na to, da si s ceno nekaterih od naštetih blizu 30.000 EUR, bi osebno nekaj dodal in izbral ...

LP

Take reči me malo motijo na forumu, če človek sprašuje po določenih modelih, pa se štulijo drugi, ki recimo niti niso primerljivi z temi katere zanima avtorja :roll:

Če si malo bolje prebereš je ob koncu zapisal - navajam " Tako to je nekaj kar jaz vem sedaj vas pa prosim brez kreganja, probajte mi podat čimveč podatkov in svojih mnenj nenazadnje paa lahko napisete katerega bi vi kupili!
Lahko pa poveste se kaksno drugo opcijo! "

V tem primeru, mislim, da se kot sam to imenuješ, ti "štuliš" zraven - enostavno moja opcija z obrazložitvijo ;)
Glede ostalega : lep - grd, "vsebina" je pri tem avtu takšna, da ga konkurenca težko dohaja, če ga sploh. Kaj bo šele, ko bodo izdelali M1 :tomidelej:

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po apr 24, 2006 5:35 am

Sokol je napisal/-a:Nevem no osebno mi je bolj vsec turbo motor plus tega mislim da lahko dosežeš z turbo motorjem večjo ekonomičnost goriva plus tega pa imas tudi veliko navora.
KOt drugo mi je enka premala prostora na zadnjih sedežih skoraj ni medrugim pa je najdražja med vsemi zgoraj naštetimi.Na poglet pa avto ni nič posebnega ni nobenega športnega videza.

Normalno - vsak ima svoj okus
glede navora oz porabe : BMW ima 315 Nm / 2500-4000 vrtljajev v minuti - mislim da ga ima največ, tudi prožnost je po mojem prepričanju tu boljša, največja je zaloga moči, ki je za povrh na voljo v širokem (največjem) razponu vrtljajev .... pa še kaj bi se našlo - tako, da glede porabe bi bilo treba vso konkurenco testirat in potrem govorit. Jst bi si upal stavit recimo gajbo piva, da bi BMW porabil najmanj :tomidelej:

Športen videz - pri BMW-ju je športen videz diskretne sorte, zato pa ni dvoma v njegovo športnost :tomidelej:

LP

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po apr 24, 2006 11:33 am

Mojster Miha je napisal/-a:
Sokol je napisal/-a:Nevem no osebno mi je bolj vsec turbo motor plus tega mislim da lahko dosežeš z turbo motorjem večjo ekonomičnost goriva plus tega pa imas tudi veliko navora.

Normalno - vsak ima svoj okus
glede navora oz porabe : BMW ima 315 Nm / 2500-4000 vrtljajev v minuti - mislim da ga ima največ, tudi prožnost je po mojem prepričanju tu boljša, največja je zaloga moči, ki je za povrh na voljo v širokem (največjem) razponu vrtljajev .... pa še kaj bi se našlo - tako, da glede porabe bi bilo treba vso konkurenco testirat in potrem govorit. Jst bi si upal stavit recimo gajbo piva, da bi BMW porabil najmanj :tomidelej:

Športen videz - pri BMW-ju je športen videz diskretne sorte, zato pa ni dvoma v njegovo športnost :tomidelej:

LP

Ta motor je nedvomno biser med podobno zmogljivimi(za razliko od oblike, res pa je 100 ljudi, 100 čudi). Na vseh primerjalnih testih do sedaj, je pokazal najboljšo gospodarnost z gorivom pri boljših zmogljivostih. Pri varčevalni vožnji, nekje od pol do enega litra, pri priganjanju pa je bila razlika še precej precej bolj očitna(tudi do par litrov). Proti pričakovanjem pa je malenkost zaostal v ovinkih, predvsem zaradi pomanjkanja LSD-ja...Zabava pri drsenju pač še ne pomeni najhitrejšega časa. No pa pustimo enko, da ne bo hude krvi...

Glede izbranih kandidatov kot opombo, Focus ST nima LSD-ja, le tega je imel njegov predhodnik RS. Vsekakor pa menim da bi bilo treba najprej preizkusiti vsakega od kandidatov, saj je odločanje na podlagi prebranega v revijah, ali na forumu, lahko hudo zmotno...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Po apr 24, 2006 11:45 am

Civic Type R. 8)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po apr 24, 2006 11:58 am

Osebno mislim, da je ta tema prezpredmetna; Med enim odhajajočim Type-R (BTW, a ni celo tako da na testni stezi od TG drži še vedno najboljši krog kot hot hatch? -kljub vsej tej novi konkurenci), in astro je ogromna razlika - saj se bo vsak zaljubil pri avtu v nekaj drugega.
Moj bratranec recimo rad gleda obrate pri 8500-9000 in je kupil hondo, jaz bi raje vzel turbaka; občudujem pač elastičnost in navor. Njemu je vseeno če se v notranjosti natepavajo podgane, jaz pa imam rad "fino" športno okolje in čimveč usnja pod ritjo.

Skratka testov samih je na netu ogromno (tudi tukaj smo jih limali). Ostalo pa je na tebi da se vsedeš v avto, pogledaš cene itd. -Vzemi si čas, preštudiraj vse; premisli kaj boš v bodoče delal z avtom in ne le prvo leto. Forumov naših in tujih je tudi kot pljeve za določene znamke, pa tam malo povprašaj konkretno lastnike ali malo beri kje so kakšne težave itd.
Srečno z nakupom ;)

-Ah ja; osebno bi vzel Astro; jaz pravim da, če nimaš toliko v rokah da držiš volan kot moški, ne kupuj sploh takšena avto :P -Tisti torque steer je pa tudi na testu bil minimalen. -Bi pa vseeno sprobal vse na paleti in rekel končno kaj bi vzel.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Izbira...

Napisal/-a Mad Po apr 24, 2006 12:19 pm

Če sem iskren Astra - agregat je sigurno na nivoju cena je pod in zelo lahko se popravlja z konji na gor... Tudi zdržljive motorje imajo in proti konkurenci varčne(benzi) . Ford ima motor od Volva - to jerazen designa edini dober point Wv je lep a nima Turbine ... Pogrešam pa kaj več - si pozabil kakega 4x4? Pogon 4x4 je zakon.
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po apr 24, 2006 1:28 pm

Po videzu mi je najlepša astra, ima tud največ konjev, naslednja izbira bi bila typeR honda, potem pa šele vse ostalo.

Je pa bilo na top gearu rečeno, da je focus zmaga.

http://www.topgear.com/content/tgonbbc2 ... s/thestig/

tukaj pa Stigovi časi na lotusovi progi
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po apr 24, 2006 1:37 pm

INFINITI je napisal/-a:Osebno mislim, da je ta tema prezpredmetna; Med enim odhajajočim Type-R (BTW, a ni celo tako da na testni stezi od TG drži še vedno najboljši krog kot hot hatch? -kljub vsej tej novi konkurenci), in astro je ogromna razlika - saj se bo vsak zaljubil pri avtu v nekaj drugega.

Clio Cup

1.33.8

Honda Civic Type-R

1.36.5

:wink:

Sicer pa tam manjka velik časov :roll:

Type_R se ne more primerjat z Astro, Meganom in podobnim. Primerja se pa lahko z Cliom RS, kar je bila tudi večkrat primerjava,med temi dvemi avtomobili ;)
Slika

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol Po apr 24, 2006 2:41 pm

Kar se BMW 1-ke tiče nisem rekel da je avto slab tudi motor verjamem da je zelo dober ampak jaz kupujem če lahko temo tako rečem športen avto toko po izgledu kot tudi po notranjosti in podvzju.Jaz pač obožujem takšne športne bombončke(sedeži, diskretna zunanjost....)
Vidim da mi večina svetuje,naj grem na testno vožnjo ampak kolko sem videl stvar ni lahko izvedljiva.Že samo da sem prišel do megana sem moral en čas čakat potem pa se še zapeljat v ljubljana.Za ostale avte pa se nisem probal.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po apr 24, 2006 3:21 pm

jst bi izbrau megana RS.Kokr sm ga lahko pelou me je tkoj navdušu.Prvo sekundo ko se vsedeš not,zagrabš volan,prtisneš gumbek,stopš po gasu,mašinca lepo zabrni,ko prestaviš v prvo,pohodiš gas ti na usta pride velik nasmešek in si mislš : 1x bom tud jst to meu...skratka mene je avto navdušu in sloh neb gledou pr konkurentih ampk bi šou tkoj po megana RS :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
camaro
Nov uporabnik

Napisal/-a camaro Po apr 24, 2006 3:39 pm

v tem razredu se mi najbolj dopade Golf R32 :twisted:

( stane okrog 1mil.več kot OPC ) :cry:

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol Po apr 24, 2006 3:47 pm

ne samo da je 1miljon dražji, je tudi počasnejši on megana!

Tomaz_
Novinec

Napisal/-a Tomaz_ Po apr 24, 2006 3:58 pm

Astra, sigurno. Izmed teh mi je najlepša, je najcenejša al pa ni dost dražja kot Megane ... Pa vozi se tud lepo...
Zadnjič spremenil Tomaz_, dne Po apr 24, 2006 4:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po apr 24, 2006 3:58 pm

camaro je napisal/-a:v tem razredu se mi najbolj dopade Golf R32 :twisted:

( stane okrog 1mil.več kot OPC ) :cry:
golfR32 ni v tem razredu...to so usi 2.0T,golf ma pa 3.2 mašino ;)
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po apr 24, 2006 4:19 pm

killah bee je napisal/-a:Kaj jaz vem. Resno bi ti priporočal Megana, saj Renault Sport res zna poskrbeti za super lego na cesti in zelo mamljive performanse :twisted:

ok, nočm se kregat, sam ko si v tem postu že tok govoru kok kdo štuli svojo znamko, si ti napisal že 10 postov, kjer opevaš renoja pa kok je najboljši ipd. pri katerem od naštetih avtov pa performansi niso mamljivi? si mogoče peljal vse, da veš da ima najboljšo lego na cesti? verjamem da ima vsak od v prvem postu naštetih super lego na cesti ;)

sicer pa ko sem se na sejmu vsedu v focusa st, se mi je od vseh tam zdel najbolj občutek, ko sem sedel notri.. si udobno nameščen, hkrati pa dobesedno zabetoniran v sedež.. kar mi pa ni blo všeč je pa bil mal trd menjalnik (kokr sm lohk tm drkou menjalnik..) pa dokaj počas se je prestavljal v primerjavi že s fabio rs recimo..

o drugih pa nimam niti pojma, nisem niti sedel v njih ;)

lp
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov